Upp som en sol..

I veckan har jag varit på en tvådagarskonferens med jobbet här på hemmaplan. Konferensen var bl.a. tänkt lite som en kickoff för vår region i det nya bolaget. 

När all information var över första dagen, drog vi ut på en tipspromenad på stan. Vi använde oss av många olika kreativa hjälpmedel som t.ex. informationsdisken på biblioteket och ring en vän. Tipspromenaden avrundades med ett par ”sportaktiviteter” och korvgrillning i solens sken ute på isen i Norra Hamn.

 

                    


Foto: En lagomt anonym bild av mina kollegor.


En annan tipstävling genomfördes sedan under den goda 3-rättersmiddagen då vi fortfarande satt grupperade i våra grupper, då handlade tipsfrågorna om hur uppmärksam man varit på vissa udda detaljer under dagen. Alla hade vi noterat lite udda detaljer under dagens gång, föreläsare som betett sig lite konstigt, haft med sig för tillfället märkliga prylar, konferensarrangörer som haft på sig ngt udda o.s.v.  Rätt kul att alla vi undrat över detta i det tysta.  :)
 

Efter middagen samlades de flesta i baren och när den stängde drog vi ut i kroglivet på stan, jajamen du läste rätt, VI.. t.o.m JAG!!  Fast jag får väl erkänna att jag först försökte smita upp på mitt rum för att sova när det var dags att dra vidare, fast med misslyckat resultat..(herregud vilken usel partypingla jag utvecklats till under åren).

 

Hur som helst så blev det inte så sent och jag kände mig riktigt pigg dag 2. Ännu mer pigg, upprymd och grymt inspirerad kände jag mig efter några timmars föreläsning av framgångscoachen Anders Haglund. Oj så många kloka ord, tips och råd han levererade, vi fick många bra och dåliga exempel på hur man kan påverka sin livskvalitet och många var vi som suckade och skrattade igenkännande. Det var verkligen en förmån att få lyssna till honom, en riktig inspiratör och entertainer på samma gång. När jag kom hem så la jag till mig som prenumerant av hans veckobrev på hans hemsida.

 

För fortsatt positiv coachning kommer kanske att behövas framöver, med tanke på avslutningen av konferensen. Det hade kommit information från högsta ledningen som nödvändigtvis skulle ut till all personal just denna dag... väldigt olämplig tidpunkt för oss som precis blivit inspirerade och taggade inför framtiden. (Undra vad han tänkte coachen??)

 

Vi fick veta att nu skall alla administrativa tjänster ses över igen, minskas och i många fall centraliseras. I mitten av september skall allting vara klart, så det blir en orolig sommar igen för många av oss. 

 

Så ni kan nog förstå att det kändes  "Upp som en sol och ned som en pannkaka.."

 

Nu börjar jag vara "van" med centraliseringar och omorganisationer så jag är vid gott mod och vet att allting löser sig på ett eller annat sätt, ofta till och med till det positiva! Jag säger till mig själv som Maria sa till mig förra gången det bar av - Se möjligheterna!! 


Hmm föresten, har någon av Er sett ramen som jag tidigare haft runt min blogg därute i cyberspace? ;-)


Kommentarer
Postat av: Ulla

Hej och godmorgon! Vilka härliga dagar ni fick vara med om, men Gud så tråkiga besked de avslutades med. Men du verkar ändå vara vid gott mod...vad annat kan man. Kram på dig!

2010-03-27 @ 08:09:24
URL: http://ulla67.blogg.se/
Postat av: Päivi

Hm... hade de valt att ge er den infon just då för att ni alla var glada och positiva efter föreläsningen???? Hur som helst så är det härligt att höra att du ändå ser allt så positivit :o)



Trevlig fortsättninge på helgen!

2010-03-27 @ 08:44:00
URL: http://paivja.blogspot.com
Postat av: Syrran

Vet hur det är då alla ska få samma information precis samtidigt. Vilken oerhörd missräkning/otur att informationen skulle ut när kickoffen nått sin höjdpunkt/kulmen. Hade varit skönt att få glida in i helgen med inspirationen på topp. Å InfraNord fått lite valuta för pengarna som inspirationsföreläsaren lär ha kostat. Jaa.. undra just vad han tänkte. Oh my God!



Du gör rätt som inte gräver ned dig. Det blir som det blir. Det man inte kan påverka får man lämna till andra makter. Det löser sig alltid, på ett eller annat sätt. Inte första gången det beger sig heller. Du måste vara bra luttrad nuförtiden.

2010-03-27 @ 09:20:38
URL: http://nicas.blogg.se/
Postat av: Malin svarar:

Päivi: Vår konferens var inbokad sen länge och att den här informationen absolut nödvändigtvis skulle ut just denna dag var inget våra chefer här uppe kunde påverka. Alla anställda i hela Sverige skulle ha den samma dag som facken informerats om detta vid samverkan, tyvärr blev det samma dag som vi precis peppats inför framtiden. Väldigt olyckligt som sagt.

2010-03-27 @ 09:24:52
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: soffie

va trist avslutning på er trevliga dag,

kramen till dej

2010-03-27 @ 13:03:24
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Paula

Herrejöss va osmidigt, det blir ju bortkastade pengar på coacher och tid när man sen samtidigt ger en brasklapp som avskedspresent! Va dåligt!

När jag jobbade på bank var omorganisationer något som genomfördes vart och vartannat år, Nordea du vet., Jag började där när den hette Pkbanken o sen var ju karusellen igång, undrar hur många gånger vi bytte brevpapper eftersom loggan ändrades, haha

Du ska se att det löser sig för dej, det har det gjort förr, men ovissheten är ingen rolig kamrat

Kramar om från pörtet

2010-03-27 @ 14:51:28
URL: http://paulaz.se
Postat av: Camilla

Nä, vilket ovanligt klumpigt avslut på så trevliga dagar. Hade de inte kunnat "spara" det några dagar tills ni kommit hem och in i vardagen igen...

Trist, trist...

Hoppas att det går vägen för dig även denna gång. Jag håller tummarna hårt!

Och du - vi låter som lika partypinglor du och jag, jag vet inte när jag var ute på krogen sist. 3-4 år sedan kanske? ;)

Kram!

2010-03-27 @ 17:06:15
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: ibw

Jag har jobbat inom landstnget många år och här dyker det upp omorganisationer hela tiden, vet inte hur många gånger jag sökt om min egen tjänst, ex. Nu jobbar jag bara extra, så det känns litet skönt och slippa åka upp och ner. Men du är ju oerhört duktig i ditt jobb, så du hittar säkert någonting annat, du kanske skulle undersöka om det finns andra arbetsplatser med mer trygghet.

2010-03-28 @ 12:29:57
Postat av: Annette

Typiskt att få dåliga nyheter som man ska grubbla på när det börjar bli vår. Men det löser sig säkert.



Kram Annette

2010-03-29 @ 00:25:22
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Sonja

Vilka härliga dagar ni verkar ha haft! Det är så roligt med inspirerande föreläsningar.

Och fördelen med större arbetsplatser är att man kan hitta på så kul grejer.

2010-03-29 @ 08:45:27
URL: http://sonler.blogg.se/sonler
Postat av: LissenTo

Man lever länge på att få sådana här inspirationsdagar. Man lyfter lite och klarar vardagen bättre. Trist med alla dess omorganisationer, skapar stress!

2010-03-30 @ 06:34:42
URL: http://lissento.blogg.se/

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0