Second hand

Varifrån den lusten kom, den som fick mig i veckan att besöka de flesta av stans secondhandaffärer vet jag inte riktigt. Hem kom jag bland annat med romantiska kaffekoppar i tunt porslin, tallrikar och uppläggningsfat med lite mönster på.
 
Normalt dricker vi vårt kaffe ur muggar och äter vår mat ur våra helvita Arabia tallrikar. Så lite omväxling förnöjer, särskilt som det inte kostade särskilt mycket. Tex så betalade jag för de 8 kaffekopparba med fat endast 48 kr. Det kallar jag billigt.
 
Fast jag kan inte påstå att jag hittade ngt av det som jag egentligen var ute efter.. Ja så kan det gå när inte haspen är på.
 

Kommentarer
Postat av: Sonja

Alltid kul med fynd. Älskar mina likörglas som jag hittade på loppis, 120:- för ett dussin! Och tänk att det fanns 12 st, oftast brukar ju någon ha gått sönder och det blir udda antal.

Gamla kaffekoppar, kollegan köpte också gamla koppar på second hand och gjorde ljus i dem!

Svar: Ja visst är det kul att fynda :) Jag hörde ngn på återvinningen säga att hon skulle stöpa ljus i kopparna hon köpte. Kul idé!
Malkin

2013-11-07 @ 07:18:29
Postat av: Maria

Så fina!
Nästa gång dricker jag kaffe hos er ;)
Då vet man att man ska ha dej med när man letar i second hand butiker. Hitta en söt matservis till mig!

Svar: Jag ska hålla ögonen öppna för din skull, ska m en kollega till en antikaffär i Mörön på söndag :) Kaffe bjuder jag dig gärna och ofta på, vi får testa kopparna nästa gång vi ses!
Malkin

2013-11-07 @ 17:12:39
Postat av: mammakero

Så fina de var, alla koppar och fat! Det är roligt att hitta något man gillar som inte kostar skjortan!

Svar: Ja man får smak för loppis o återvinning :)
Malkin

2013-11-07 @ 19:30:22
URL: http://mammakero.blogg.se
Postat av: paula i pörtet

Jättesöta koppar! Jag skänkte min kaffeservis till dottern. De var vita med små guldstjärnor på, himla fina men inte blev dom nånsin använda. Och hon ärver ju dem i allafall så...dessutom har hon en vitrin o det saknar jag! Ibland skäms jag lite då jag bjuder på kaffe i muggar, men, så gör ju alla nuförtiden.
Nu har du väl fått vinter däruppe, vi fick lite snöblask tidigare idag men sen blev det vanligt regn igen. Jag håller på att deppa ihop fullständigt i mörkret..
Kram

Svar: Ja visst är det tungt när det bara är blött och mörkt. Det stämmer att vi fick rätt mycket snö för några dgr sedan, men i natt spöregnade det och blev riktigt slaskigt och moddigt. Men vi har en del snö kvar iaf.Vi dricker också bara ur muggar, men jag har ett par vänner som vill ha sådana koppar m tunt porslin så nu kan jag tillfredsställa dem på den punkten. :)
Malkin

2013-11-07 @ 19:53:55
URL: http://paulaz.se
Postat av: Camilla

Vackra koppar och otroligt vackra bilder!
Kram!

Svar: Tack snälla Camilla!
Malkin

2013-11-07 @ 22:05:38
URL: http://www.camillasdagar.blogspot.com
Postat av: Marianne

Så kul att gå runt och bli nostalgisk. Själv är jag på jakt efter kaffekoppar som farmor hade. Du vet genomskinliga i brunt... :)

2013-11-08 @ 15:38:26
URL: http://mariannesturk.blogg.se
Postat av: Soffie

Å. Vad vackra .. Det är kul att hitta sånt man söker på se ond hand, kramen å ha en goo helg...

2013-11-08 @ 20:54:45
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Päivi

Underbara fynd du gjort! Själv dricker jag också från mugg, har visserligen 2 sorters kaffekoppar i olika "serier" men tar nästan bara fram dem när jag får besök av "äldre" personer :) Men mina är inte så där ljuvligt gammeldaxa som dina :) Verkligen fynd :)

Trevlig fortsättning på helgen!

2013-11-09 @ 14:37:50
URL: http://paivja.blogspot.com
Postat av: Lena

Fina!
Jag tycker det är lite kul med gammalt porslin.
Måste man alltid ta fram lika kaffekoppar när man har kalas. Varför inte olika koppar. Det tycker jag nästan är lite trevligare.
Ha de

2013-11-10 @ 15:50:06
URL: http://www.bloggissoder.blogg.se

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0