Tussarnas nya place

Gubben har inte bara byggt en farstukvist i sommar utan även en liten funkisfriggeboda. Och det var ingen byggsats utan byggd av lösvirke. Det har han gjort riktigt bra. (Därmed inte sagt att det är lättare med en byggsats - syster) Visst han har fått både lite hjälp och vägledning på vägen av vår snickarkompis.
 
 
 
Att vi behöver en boda har gubben sagt i många år, att jag köpte förslaget den här gången var för att kaninerna skulle få flytta in där under vintern. Kändes inte bra när den ena kaninen mest bodde nere på markplan i deras utebur förra vintern, särskilt inte när termometern kryper under -20 strecket.
 
Igår fick kaninerna komma på en förhandsvisning. Vi upptäckte direkt att vi måste göra något åt golven som var alldeles för hala. De var väldigt försiktiga och avvaktande, ingen av dem vågade sig via rampen till nedre plan.
 
Vi har fortfarande kvar att bygga utedelen som de ska ta sig till via en sluss på nedre våningen. Sen ska jag ta lite mer foton.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lissen

Imponerad av ert fina bygga. Där kommer nog kaninerna trivas, sedan ni fixat med golvet.

Ha en fin vecka. // Lissen

Svar: Mmm det är inte helt enkelt med golvet heller, se svaret till Maria.
Malkin

2013-09-24 @ 06:29:17
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: Maria

Dom kommer att ha det riktigt fint. Du får klippa till någon typ av plastmatta eller bara tjockt med halm. Fixar du någon typ av plastmatta får du ha några på lager som du kan byta ut under vintern.

Svar: Vi köpte ngt plastgummiaktigt och la in överallt, men dem äter ju upp den!!! Knasbollarna.. Har kört en hel del griptape så vi får se.
Malkin

2013-09-24 @ 07:30:54
Postat av: Sonja

Hur söta kan dessa ulltussar bli???
Inte många kaniner med egen nybyggd "villa"!

Svar: Ja dem är som söta, lite fulsöta på ngt sätt. Men dem verkar inte riktigt fatta hur priviligierade dem är!
Malkin

2013-09-24 @ 13:10:40
Postat av: mammakero

Vilket snyggt hus! När ni fixat till lite mer, så kommer det inte att finnas ett bättre hus för kaniner!
Kommer det bilder på förstukvisten med?

Svar: Tack, jag hoppas du har rätt. Dem verkar inte tycka det än..Kram
Malkin

2013-09-24 @ 17:59:29
URL: http://mammakero.blogg.se
Postat av: Marianne

Alltså... Era kaniner får verkligen en kunglig behandling. Så himla fint.

Svar: Ja visst får dem, fast dem förstår det inte själv..
Malkin

2013-09-24 @ 22:29:24
URL: http://mariannesturk.blogg.se
Postat av: Päivi

Ni måste absolut ha Sveriges finaste kaninhus :) Riktiga lyxkaniner :) Tjusig!

Min man gjorde också en boda av lösvirke men mer en i traditionell stil för att passa in till vårt hus :) Han tyckte väl det var lite onödigt med en byggsats... själv vet jag då inte vilket som är lättare, lösvirke eller byggsats, var inte speciellt mycket inblandad :D

Ha det bäst!

Svar: Ja fast kaninerna är inte överväldigade än i alla fall. De gillar inte riktigt rampen mellan våningarna. Min syster köpte en byggsats, men det var mycket som inte stämde som hon fick justera och krångla med. Ha det bäst du med!!
Malkin

2013-09-25 @ 08:28:23
URL: http://paivja.blogspot.com
Postat av: Lissen

Trivs dom där nu kaninerna?

Tack för dina fina ord Malin, du gör mej alltid så glad

Svar: Nja jag vet inte riktigt.. De har inte flyttat in än, vi har bara haft dem där för att vänja sig hittills. De är lite rädda för rampen mellan våningarna :( Men jag tror dem vänjer sig så småningom. Kram
Malkin

2013-09-29 @ 10:20:28
URL: http://lissento.blogg.se
Postat av: paula i pörtet

Hej du duktiga cyklist!
För ett otränat öga ser kaninerna väldigt likadana ut, hur skiljer ni dem åt? Kanske har de ändå något kännetecken? Värsta lyxbostaden har ni fixat, är det parkettgolv eftersom det är så halt, "ler"? Du får låta bli att vaxa golvet helt enkelt.
Du frågade om Torstens svans, den verkar röra sig obehindrat, kan inte se annat. Ändå är jag livrädd varje gång han ska gå ut för han går bara ett steg utanför porten, sätter sig ned och viftar ivrigt med svansen, som om han liksom vädrade med den! O genom att göra så är risken att dörren glider åker igen o svansen hamnar i kläm!
Låter illvarslande det du nämner om jobbet, hoppas det löser sig till det bästa.
Kramen

Svar: Ja dem är väldigt lika, den ena har större huvud och är lite försiktigare av sig medan den andra med mindre huvud är pigg och nyfiken. Golvet är gjort av skivor som tål väta, sådanan skivor som man har på släpvagnar. Vi klädde dem med ngn sorts plast/gummimatta, men den tuggar dem sönder, äter dessutom :(
Skönt att Torstens svans läkt så bra, men att han inte lär sig att vara rädd om den :/

Jodå det kommer att bli väldigt turbulent här framöver, men jag tänker så att det finns andra möjligheter i livet. Så det löser sig på ett eller annat sätt.

Kram
Malkin

2013-09-30 @ 22:05:05
URL: http://paulaz.se

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0