Veckans tisdagstema - Pynt

Kan man ha Tisdagstema på en torsdag?
Jag kunde inte i alla fall inte låta bli att vara med denna gång, trots att jag är så sent ute, jag ville inte missa temat - pynt - för jag gillar pynt, i alla fall julpynt!


image108

Foto: Jag 

Jag vill gärna att det ska kännas att det är jul och för mig hör det till att pynta till jul. Mitt barndomshem var alltid rikligt pyntat till jul. Jag känner mig dock sliten i valet mellan det traditionella och det trendiga julpyntet. Här hemma kommer det att finnas av båda varianterna, men i stugan där vi kommer att fira julhelgen där håller jag mig endast till det traditionella.

I morgon tar jag ut en semesterdag, så skönt! =)  Men "att göra listan" är diger,  hinner jag då ska jag börja med att plocka fram lite pynt, för nu är det snart advent!

Min julklapp..

..har jag nu packat upp o testat lite smått. Ja ni var alla inne på rätt spår, det är en ny kamera!!  :)
Här ser Ni det allra första fotot taget med min nya "Canon-kompis".



image106



Den fina blomman fick jag från min kompis Å i försenad födelsedagspresent förra veckan.

Denna bild får agera PAUSBILD eftersom jag reser bort i jobbet i ett par dagar.
*Snyft* missar första tisdagstemat med min nya kamera..

Julkommersen

Det känns att julkommersen dragit igång nu, massor av folk på affärerna, julmusik i bakgrunden och bilköer till och från Storheden (handelscentrum utanför stan). Själv har jag idag köpt den dyraste julklappen för i år, till mig själv! Vilken mamma va?



image105


Anar ni vad som finns i påsen? Tur att man är vuxen och kan själv bestämma att man inte tänker vänta till julafton innan man öppnar sin julklapp! :)

Önskar alla som tittar in här en trevlig fortsättning på helgen!

Drömmer om glöggparty..

i år igen.. - Det gör du varje år men vi hinner aldrig med något, säger min make som tyvärr brukar ha rätt... :(
Visst glöggar vi sponant med vänner ibland, men det skulle vara så mysigt att ordna ett riktigt planerat glöggparty med massor av julstämning. 



image104

Fotocollage: Bilder lånade fr Åhlens o "butiken m gröna skylten"

Får göra ett försök att hitta en lucka i kalendern, mellan allt annat som skall hinnas med i december, som julklappsinköp, födelsedagsfester, firmafester, dansuppvisning, julbak, städning och pyntning, skiftarbete och tjänsteresor.. inser att det kan bli tufft även i år.  Nästa fråga är om någon har tid att komma??


Tisdagstema - Omgjord

I somras avslutades ett projekt i stugan som förbrukat många mantimmar, många burkar färg, några utslitna penslar och som orsaktat några droppar svett, några myggbett och brända axlar!!

Min pappas (första) barndomshems fasad är uppfräschad eller för att passa tidagstemat "omgjord". 

 

image103


 Även ladugården fick sig en omgång.

ladugprd


Foto: Jag såklart..  Medans jag sprang omkring med kameran stod maken för det mesta av arbetet...

Inte så aktuella bilder med tanke på att vi snart är inne i advent, men ibland blir det "man tager vad man haver".  Jag får återkomma med mer adventsstämning framöver!

Helgen redan slut..

Har haft en härlig helg. På lördag morgon tog jag och min "lillprins" en tur med sparken, givetvis med kameran i fickan! :)  Minus 11 grader, härligt vintrigt.


image98


Vi fick oxå hem vår "storprins" på lördag em, fullastad med (bla) en massa taxfree godis! Skönt att ha familjen samlad igen, myskväll på lördag.

Sovmorgon på söndag, sen fick jag besök av en kompis och hennes dotter, fick en jättefin födelsedagspresent - ett "älgaspel"! Tack fam F !! 
Hann oxå med ett ljusparty med godfika hos Johanna, vilken tur att Johanna hade ordnat med personlig lots åt mig, annars hade jag nog fortfarande irrat runt  där ute bland öarna ..

Har äntligen läst ut Isprinsessan av Camilla Läckberg, så att jag kunde börja se tv-serien som jag spelat in. Tv-serien är riktigt bra, men boken var, som det brukar vara, ännu bättre!

Julförberedelserna har också börjat, har köpt de första julklapparna nu. Tänk om jag skulle lyckas med att vara klar i god tid i år, för omväxlings skull?

Bloggen redo för advent!


JulHar lite smått börjat se fram emot advent och jul,  ja jag erkänner.. jag är en liten "jultok"  :)
Eftersom det kommer att bli endel inlägg kring advent och jul här framöver så har jag börjat lite smått med att julpynta min blogg!

Joo jag vet att det är lite tidigt..



Medryckande pippi!

image95Sångfåglar har vi alla hört talas om, men dansfåglar är inte lika vanliga. Klicka på länken nedan och låt dig ryckas med av tonerna till Backstreet Boys som denna underbara kakadua!


http://birdloversonly.blogspot.com/2007/09/may-i-have-this-dance.html 



Vill också önska alla som kikar in här en TREVLIG HELG!

PS Tack för tipset härliga moster! DS

Överraskning m posten

I veckan har jag fullt upp med att få ihop vardagspusslet. Barn som skall skjutsas, tider som skall passas, skor som ska inhandlas, mat som skall lagas, tvätt som skall tas om hand etc.
Någon hjälp av maken har jag inte för han är på tjänsteresa i den finländska huvudstaden, i skrivande stund är han på värsta flotta middagen i sin nya kostym!  Först på lördag får vi hem honom.

Men idag fick jag en trevlig överaskning med posten!  Det var min farbror som skickade mig en cd med foton. Det var lite blandade bilder, tex foton som han tagit i stugan i somras och foton på hans familj. Sen fanns två riktiga guldkorn, bilder på min pappa som liten tillsammans med sin familj, dem blev jag riktigt glad över!

Pappa


Min pappa är lintotten längst till höger på bilden!

Tack farbror Tore för att du delade med dig av dina foton, det förgyllde min dag!

Sverige idag - ute

Dagens tisdagstema är Sverige idag - Ute.

Ute



Min "rapport" från Sverige - idag ute kommer från Norrbottens "metropol", Luleå!    ;)
 
Här är det väldigt mörkt den här årstiden, ialla fall under min lediga tid på vardagarna,  ..men jag skyndade mig ut från jobbet på lunchen och tog dessa foton som berättar att här är det grått på himlen, lätt snöfall, ett par minusgrader och lite snö på marken, lite vintrigt i alla fall. :)

Det var riktigt skönt med en lunchpromenad i dagsljus! Tack för det tisdagstemat!

Till far

Idag är det farsdag, jag kommer inte att träffa min far idag men jag skall ringa honom. Eventuellt kikar han in här, isåfall, Grattis på Farsdag pappa!!



Till far


Här hemma har jag ordnat med en symbolisk present från mina barn att ge sin far. Själv är jag med på ett hörn och gratulerar honom på namnsdagen!

Firar ni Er far idag?

Äntligen helg

image91Guud så skönt att det är fredag igen!  I helg får vi vänner på besök, måste hinna städa, planera mat och handla innan de dyker upp.  Men ingen stress ikväll, för nu skall jag mysa tillsammans resten av familjen framför tv´n med lite snacks, godis och tända ljus.

Glädjen över snön blev verkligen kortvarig, idag har det fullkomligt öst ned regn hela dagen.. :(
Jag som var så sugen på att fota lite vackra naturbilder i den gnistrande snön... det får bli en annan gång...

På söndag är det farsdag och mina barns far har även namnsdag, vi måste nog även klämma in en tur på stan i morgon.

Hihi undrar om man skulle köpa honom en fin kamera??? ;)  Nej skojar bara..det får nog bli en julklapp till mig själv iår.

Nej tillbaks till fredagsmyset, vill bara önska alla som kikar in här en TREVLIG HELG!!

Titta det snöar!

Äntligen får vi oxå snö här i stan, den var verkligen efterlängtad. Det blev så ljust o fint!  =)

Titta det snöar

Foto: Jag


Förhoppningsvis hinner jag fota lite vackra snöbilder i dagsljus eller kanske t.o.m. i soljus till helgen. Det har i alla fall utlovats fortsatt vinter ett tag till! HURRA!!!

En eller Ett

Dags för ett tisdagstema igen. Dagens tema är en eller ett.
I dag kände jag för att fota och tolka något aktuellt, nämligen mörkret. 
Vi har så vansinnigt mörkt här nu, det är inte ljust många timmar om dagen och snön den lyser endast med sin frånvaro... 
Så mitt bidrag blev ett foto av ett kvarglömt äpple i ett äppelträd i en mörk trädgård..




313466-88

Fotot: Givetvis av mig själv...


Brunt och orange!

Om någon hade sagt för ca 10 år sedan att jag skulle inreda med brunt och orange i kombination då hade jag nog nekat bestämt..Jag är nämligen uppvuxen i ett flickrum på 70-talet med en mörkbrun vägg och resten av väggarna med ganska stora organge blommor, något som jag aldrig trivdes med. Min kompis hade en liknande tapet i rosa som jag drömde om.

               image77
 

Men man skall aldrig säga aldrig...ja visst påverkas man av trender..Har funderat ett tag över vilken färg jag skall bryta av med i mitt tv-rum som går i ljust-beige och brunt. Valde mellan limegrön, vinröd, rosa och orange. Det var nog ljuslyktorna som jag såg hos Sara vill fara som avgjorde mitt val.
(Ljuslyktorna, pläden och kuddarna är från mitt senaste Ikeabesök, duken/tabletten från Åhlens)


Happy Halloween

Nu ikväll har det tagit fart med Halloweenspökandet, vilken tur att vi hann köpa godis, för annars hade vi tex fått en igentejpad brevlåda.. ganska snälla monster eller hur? 

 

Halloween


För mig är det här med Halloweenfirandet inte någon naturlig tradition, antagligen för att jag inte har vuxit upp med det. Jag är så gammaldags att jag hellre ser att mina barn går runt som påskgummor till påsk..men ungarna verkar föredra detta.

I helg blir det lugnt för min del, gubben jobbar och hemmet behöver omvårdnad... Vad gör Ni ihelg ?

Jag önskar alla som kikar in här en Trevlig helg!!

Komiska fötter..

Ni som känner mig eller har följt mig här på bloggen känner till att jag har problem med min "dåliga fot".
För några veckor sen drabbades jag av en inflammation tack vare överansträning och då insåg jag att nu måste jag ta tag i det här. Så tid beställdes hos en sjukgymnast och hos en ortopedingenjör på Boten för att tillverka nya inläggssulor. Eftersom jag opererat foten efter att mina inläggsulor tillverkades, så behövdes nya avgjutningar av fötterna. Gissa om jag blev full i skratt när jag såg de nya avgjutningarna av mina fötter?

Foten



Titta på mitt tidigare inlägg om Foppatofflor så förstår ni varför!  *skratt*

Sen vill jag också bara berätta att min sjukgymnast inte är anställd för att vara vänlig mot sina kunder...  :S 
Eller just ja på jobbet konstaterade vi att man kunde kalla sjukgymnasten för sin "PT "(personal trainer) för det låter mycket hippare!!  *fniss*

RSS 2.0