Ny färgklick hemma hos mig

I flera år har vi haft en lugn färgskala här hemma, mycket vitt, beige o brunt,  men nu har det börjat smyga in lite färg o mönster.
Igår fick vi hem vår gångmatta till hallen,  valde inte det diskreta alternativet denna gång! Trivs bra med en färgklick som piggar upp i hallen =).

                                            hallmatta
Bild: Jag själv

Mattan kommer från vår Matt-Tema butik här i stan, Dahlbergs matthörna, det fanns många fina mönster och färger att välja på, till förvånansvärt bra priser!  Köpte samtidigt en döskallematta till sonens rum, funderar även på en plastmatta till köket.
Alltid skoj att förnya lite här hemma!

Vill också passa på att önska våra vänner som åker utomlands på semester imorgon en Trevlig resa!!! 
Och J vill jag och fam även passa på att gratulera på födelsedagen i förskott!
 


Tack och trevlig helg!

Tack alla för värmande ord som jag fått via blogg, telefon och mail med anledning av min värkande fot! 
Jag fick tid hos läkaren som gav mig diagnosen "Kraftig överansträning och inflammerat ledbandsfäste". 
Fick några piller att äta och redan inatt kunde jag sova riktigt gott (maken sov inte lika gott för jag hade visst snarkat på ganska bra, ngt jag inte gör annars).
Efter att jag fått bukt med inflammationen ska jag börja gå till en sjukgymnast och träna upp foten ordentligt. Så tyvärr mina lagkompisar, jag kommer antagligen inte att dra upp snittet i stegtävlingen denna säsong heller... Sorry :(

Idag är det fredag igen, hade jag varit på benen (eller fötterna men det lät så konstigt) då hade jag åkt till Växtriket för att inhandla 5 vita Gladiolus (för endast 59 kr!! / medlemspris) att förgylla helgen med, visst är de vackra? 




                    Gladiolus
   
 Bild: Från växtriket.

Önskar alla som kikar in här  TREVLIG HELG!


Aj aj aj..


                                                       

Sitter här mitt i natten och läser bloggar. Kan inte sova, har så fruktansvärt ont i foten. Ångrar mig bittert över att jag inte uppsökte läkaren igår på dagen, nu är det 6  tim tills de öppnar på vårdcentralen..

Nu undrar ni säkert vad som hänt, det skulle jag också bra gärna vilja veta! Misstänker någon sorts överansträngning eller inflammation av senfästen (trodde en bekant) , men kan det verkligen göra så ont??
Har ätit både vanliga värktabletter och morfintabletter (som jag fick när jag opererade foten i våras) men det hjälper inte ett minsta dugg. Och foten den sväller...

Förra natten, då jag heller inte kunde sova, oroade jag mig för att återigen bli den som sinkar lagets chans till vinst i stegtävlingen som jag berättat om tidigare, jag som börjat så bra (antagligen för ivrigt?? ).
Nu oroar jag mig för att det kanske blir en ny operation. Den förra lyckades inte så bra och det är kanske därför som foten "gått sönder", av all felaktig belastning.

(OK Syrran jag vet vilket råd du gett mig i flera månader....!)

Det jag längtar efter mest just nu är något som biter på smärtan innan jag blir tokig.

Ok nu har jag fördrivit ytterligare en kvart.. 5 tim 45 min kvar.

Kontroll- och stegjakt

Under helgen som varit kunde vi inte klaga på vädret, det har varit superväder, soligt och varmt.

I går  kände vi för att göra en utflykt och då kom vi ihåg "orienteringskitet NATURPASSET" som vi köpte i våras (på apoteket), 30 kontroller i skogen att söka efter med karta o kompass.


Det var JÄTTESKOJ!  :) Vi hann med 5 kontroller (innan minstingen började bli trött,) 4 st hittade vi men den 5 e skärmen, den måste varit stulen..!? :(


Så förutom ett spännande äventyr i solskenet, (jodå det var faktiskt spännande emellanåt, tex när man tog sig över små bäckar, genom snåret och guidade andra orienterare rätt som antagligen haft kartan upp och ner?) så fick jag ihop massor av steg till stegtävlingen! HURRA! :)


Vi kommer absolut att åka ut och leta fler kontroller om tillfälle ges före den 15 oktober då säsongen tar slut för i år.


Orientering


Nu är jag tvungen att ta bloggledigt i några dagar...åker bort igen. Tyvärr missar jag denna veckas tisdagstema.  *Snyft*


1 års kalas

I går var vi på Joels 1 års kalas. Det är något speciellt med 1 åringar, de är så otroligt charmiga!

               Joel


                
Från oss och Kerstin fick Joel en "känna/lyssna/tittabok" och lite kläder.  
                                         
Fikabordet var digert, gissa om mina (allergiska) barn uppskattade att Joels mamma bakat allt utan både ägg och mjölk!  :)

Hmm.. vad skall jag nu skylla på när jag inte "ids" baka? Ursäkten att det inte går att baka utan ägg o mjölk känns inte lika bra längre.... 

Från det ena till det andra:

Jag har fått frågan hur det går i stegtävlingen. Riktigt bra faktiskt! I Sthlm, blev det riktigt många steg "utan att man ansträngde" sig desto mer och i går tog jag en promenad på kvällskvisten. Och idag fick jag ihop massor av steg, berättar mer om det imorgon!  (cliffhanger!!)


Trädgårdsmästaren

Birgitta från Blad i norr trädgårdsdesign, har varit och hälsat på hos oss i veckan, tyvärr var jag inte hemma själv.

                            Plommon

Foto: av mig själv (i regnet strax innan "skörden")

Så nu är plommon-  och äppelträdet beskurna och maken har blivit instruerad hur detta går till! =)

Vi fick även lite tips och råd hur vi kunde göra lite finare här på tomten med svängda grusgångar, kantstenar och lampor tex. Sen fick maken tips om alternativ till vår häck av nyponrosor som han är såå less ( jag är inte lika less men det är inte heller jag som skött om den). 

Vi fick också förklaringen till varför våra äpplen är så fula, det är tydligen "nå maskar "som normalt brukar äta rönnbär som ger sig på äpplen i brist på rönnbär. =(

Ser faktiskt fram emot nästa trädgårdssäsong, fast den känns långt borta nu..

OK trädgård får också bli en kategori! 

Favoritmaten kommer från..

Har varit på tjänsteresa i kungliga huvudstaden och haft det riktigt bra.
Hotellet var toppen, (centralt med kanonfrukost), vädret var toppen och arbetsdagarna/mötet var bra.

Men det bästa av allt var maten på Mancinis :


                   Mancini

Bild: lånad fr Mancinis hemsida.

Nu är jag övertygad, Italiensk mat är definitivt min FAVORITMAT!

Jag kan absolut rekommendera restaurangen, förutom den goda maten så var restaurangen mysig och personalen trevlig !

(Restaurangen låg bara ett stenkast från platsen på Sveavägen där Olof Palme mördades, på Tunnelgatan, dit mördaren sprang in och uppför trapporna efter skotten, *ryser*)


Hann inte med någon shopping denna gång, men om en månad åker jag tillbaks över en weekend med man och vänner. Är det någon som har tips på bra inredningsaffärer? Jag kommer att ha en halv dag till förfogande för shopping på egen hand innan de andra kommer ned.
  

Resan hem blev dock lite tröttsam, fick vänta tre timmar extra på Arlanda pga att flygbolaget var "ett plan kort".


Vad härligt att det är fredag (igen), önskar alla en Trevlig helg ! 


Tisdagstema

För att utveckla mitt nya intresse för fotografering, tänkte jag försöka mig på det här med tisdagstema!
För Er som inte känner till vad det är skall jag förklara det lite kort:

Tisdagstema är en fotoutmaning, varje tisdag utses ett tema som man skall försöka tolka tillsammans med ett foto som man tagit själv.

Dagens tema är OLIKA. Spontant tänkte jag på mina barn som är väldigt olika, men så kikade jag in hos en av mina "bloggförebilder" Vicke då hade hon redan gjort ett jättefint inlägg just om sina olika pojkar.

Oj vad svårt det blev plötsligt!! Till slut valde jag att fota OLIKA kuddar..

                      OLIKA


Kuddar i olika nyanser, olika mönster och olika material. Allt från enfärgat till mönstrat, paljetter till fuskpäls. Det fick bli mitt första bidrag till tisdagstemat.



Revanschen

Då var det dags igen för stegtävling på jobbet. I morse gick startskottet och då gäller det att inte ta ett enda steg utan att kontrollera att stegmätaren är på plats.  
Vår avdelning förlorade stegtävlingen i våras tack vare mig... Jag hade precis opererat min fot och hoppade omkring på kryckor största delen av tävlingstiden, gissa om jag drog ned lagets snitt i antal steg?!  :(



             walking                   walking                   walking   
 

Men vänta bara, nu skall jag ha revansch!!


(Synd bara att vi har sånt skitväder idag...jag börjar nog imorgon...)



 

Gamla bilder

I morse ringde min moster, hon hade under sommaren fått tag på gamla bilder på min mamma som hon nu har skickat till mig.
De var så charmiga så jag kunde inte låta bli att visa en av dem här:

     Mamma som liten

Bilden föreställer min mamma som skjutsar sin systerdotter (min kusin) med sparken.
Mamma minns du vad hunden hette??

Tack moster för alla de fina bilderna!!!!


Gneis på g!

Förra året gick vi med som testfamilj för ett nystartat företag "Gneis", som tillverkar funktionskläder för barn. Till veckan ser vi fram emot en ny leverans av kläder till våra barn.

Häromdagen startade Gneis sin Online-butik på nätet. Eftersom vi är jättenöjda med kläderna, vi tycker både att de är jättesnygga och håller bra kvalitet, så gör vi gärna reklam för dem! T.o.m priset känns faktiskt helt ok! 


                                image36
Bild: Gneis

Nyfiken? Kika in på Gneis!


Fotografering

Jag har alltid gillat att fota och klistra foton i album, även om jag för flera år sedan gick över till den digitala tekniken så fortsätter jag ändå att framkalla och göra album.

Men oj vad mycket mer man kan göra med den digitala tekniken, redigera, göra collage, bildspel osv.  Detta är ett intresse som vaknat till liv hos mig tack vare alla inspirerande bloggar jag följt de senaste veckorna.

Jag vill lära mig mer!! Jag vill lära mig bildredigering och att fotografera bättre. Spontant tänkte jag direkt att jag måste skaffa mig en bättre kamera, men sen tänkte jag efter lite, det kanske inte vore så dumt att lära sig den kamera man har först. Jag har aldrig ändrat en inställning på den, jag har inte ens kunnat sätta in rätt datum! Så igår letade jag fram manualen till kameran, nu jag har fått in rätt datum och lärt mig vilken inställning jag skall använda för tex närbilder. HURRA!

Rusade sen ut i trädgården innan solen skulle hinna gå ned bakom grannens hus och tog ett par foton, och här är resultatet, ett litet collage.

                             fotocollage



Med denna bild vill jag önska alla som kikar in här 

                                                              image38
              


Mina guldklimpar

Barnen tycker det är roligt att titta och läsa i min blogg. Vad har mamma hittat på nu ?? Den äldre läser för den yngre som älskar att se på foton, fast mest gillar han foton av sig själv, vilket han saknat i bloggen. Så här kommer en presentation av mina guldklimpar.

Fotona är tagna av min väninna när vi satt och fikade för 1 1/2  år sen. Jag gillar spralliga "naturliga" bilder!


                                         image31

Foto: C

Min dotter är nu 10 år och min son fyller snart 5. Hjälp vad tiden går fort!!!

Puss o kram till Er mina barn /Mamma

Lättpåverkad? Jag???

Det fullkomligt öser ned "shoppingsinspiration" i min brevlåda dagligen. Det är reportage i dagstidningar som Vår bostad och Hemmavid, inredningstidningar som man prenumererar på, Vi i villa, reklam från målarfirmor, möbelaffärer, IKEA Family osv


Tänk att  en enkel liten reklambroschyr med små saker som..

- designade plåster (oumbärligt med barn hemma)
- fina reflexer (bra livförsäkring till barnen)
- ljusset  (härliga färger, endast 9 kr)



Ikea smått o gott


Bilder: från IKEA


..från IKEA kan få mig shoppingsugen, OTROLIGT !! Så på önskelistan till helgen står: IKEA-resa!
Men jag gissar att det krävs mer än så här för att motivera maken en resa på 26 mil...  


Höst i trädgården

I lördags hade vi underbart höstväder. Tog en liten sväng i trädgården, konstaterade då att sommarens väderförhållanden inte varit de allra bästa för trädgården. Eller är det trägårdsmästarens fel???

Våra äpplen har aldrig varit så fula som i år, de är buckliga och prickiga. Jättetrist, vi som annars brukar få massor av goda äpplen som vi både brukar äta och göra äppelmos av. Undrar varför de blev så trista i år?

Tog en bild av våra små prydnadsäpplen som blev ganska fin:

                              Äppel päppel
Våra plommon har inte hunnit mogna färdigt än, jag måste nog ändå plocka in dem snart innan frosten tar dem, de får de mogna klart inomhus. Vårt plommonträd är i stort behov av klippning, det är alldeles vildvuxet. Vi vågar inte göra det själva. Inte ens vår trädgårdsintresserade granne vågar sig på detta, måste ha tag på en riktig trädgårdsmästare...? Var hittar man en sån?

Till sist så konstaterade jag att min klematis precis börjat få knoppar. Hoppas verkligen att den hinner slå ut sina vackra blommor innan frosten kommer. Jag misstänker att denna skönhet borde planteras om på ett annat ställe i trädgården med bättre solläge, nu står den mest i skugga på norrsidan. Detta brukar jag misstänka varje höst...

Surt sa räven, del 2.

I helg har jag verkligen haft inspiration till att "boa" här hemma inför hösten, jag har både städat och sytt. 

Så här blev köksgardinen: 

                    Mindre bild av köket




Oj vad mycket en meter tyg kan förändra ett rum..! Kökshandduken den fick bli en duk. 


En mammas bekännelse och charmiga träsktroll


Jag har aldrig varit på bio med mina barn och vår 5 åring har inte varit på bio än. Hemskt eller?

En av anledningarna till att det inte blivit av är att jag inte är någon stor fantast av tecknade/animerade filmer, men jag måste också erkänna att jag har varit dålig på att ge dem en chans, jag har inte sett särskilt många filmer från början till slut. 
Till mitt försvar får jag väl säga att det inte har gått någon nöd på barnen, de är ganska bortskämda med att få filmer.

Men i helg skall det bli ändring på det, för imorgon skall vi 3 gå och se film, på BIO ! och vi skall äta en massa popcorn och dricka läsk!!!

Filmen vi skall se är Shrek 3. Shrek 1 och 2 är ett par av de få tecknade/animerade filmer som fångat mitt intresse så att jag sett hela filmen, och jag tyckte att de var riktigt charmiga! 
Hoppas att Shrek tre är lika charmig och underhållande.


                                 Shrek 3
                               


Bättre sent än aldrig!

Eftersom det är fredag (igen!!, tiden går fort när man har roligt ) vill jag önska alla en

                                                           image38


Surt sa räven!

                          313466-35
Bild: Malkin


Jag har länge letat efter tyg att sy en gardinkappa av till köket. Tipset att  titta in på Almedahls hemsida fick jag på Erikas blogg. Oj vad mycket fina mönster !! Jag hade svårt att välja mellan "I svampskogen" och "Surt sa räven", det blev den sistnämnda, som ni ser på bilden.
Hittade tygerna på Design Textilbutiken, och tro inte att jag kunde motstå att köpa matchande kökshandduk och servetter till, för det kunde jag inte.

So far so good, nu måste jag sy gardinerna också...och det är inte lika kul....

Ny variant av Foppatoffeln


En väninna tipsade mig idag om den nya foppatoffeln:


313466-36



Äntligen en variant i  "min smak", vilken färg skulle passa mig bäst????  *Fniss*

Norrlandstestet

Jag gjorde ett roligt test idag: "Hur norrländsk är du?"

Här kommer en utmaning till dig som läser detta, testa hur Norrländsk du är! 

www.norrlandstestet.se

Berätta gärna sedan via "Kommentarer" hur norrländsk du är, sen kommer jag att berätta hur Norrländsk jag är, för norrländsk det är jag!


                                    hjortron               hjortron              hjortron

Barnrumsinspiration

Oj vad mycket härliga tapeter det finns i butikerna nu, var och varannan dag dimper det ned reklam från målarbutikerna och ger en massa inspiration!  Synd att man inte planerar att tapetsera om något rum den närmaste tiden.
Igår kom det  t.ex. en broschyr från Beckers, i den fanns bl.a. jätteläckra barnrum med olika teman.

Själv har jag inte tagit ut svängarna så rejält när jag inredde mina barns rum, jag har valt diskreta väggar och försöker istället att "piffa" med kuddar och gardiner. .
Städade härom veckan i barnens rum, sedan passade jag på att fota dem:

                                                          313466-10


Det jag är mest nöjd med i dotterns rum är gardinen! Tyget har hon valt helt själv och vi fyndade det till en billig penning (1/2 priset )på Jysk. Har fortfarande kvar tyg som jag skall sy kuddar av. 


                                                  313466-11

I sonens rum känner jag lite extra för byrån och sängen. Det är nämligen mina egna gamla barnrumsmöbler, fast på den tiden var de "70-talsgula". Nu är jag sugen på att köpa en döskallematta och sy en döskallegardin, precis som i Beckers-broschyren....Undrar vart jag får tag på dem?

                                                                            



Nu skall ni få gissa vilket av rummen som normalt är det stökigaste???

Rätt svar får ni om ni scrollar ned en bit.























Rätt svar:

                                                 313466-12

Min dotter skrev för ett par år sen en berättelse på skolan om sitt rum, hon skrev t.ex. att det ser ut som om en bomb har slagit ned där och att hon hatade att städa. Jag kan verifiera att historien oftast stämmer ganska bra med verkligheten..
T.o.m. min son, som är 5 år yngre än sin syster, påpekar då och då hur stökigt han tycker att syrran har på rummet!

Hösten är här nu..

Med blandade känslor har jag nu förstått att hösten har kommit för att stanna. Det är september nu och i natt var temperaturen under nollstrecket.
Jag tycker att det trista med hösten är, förutom att det ofta är kallt och regnigt, att man har den mörka och kalla vintern framför sig och att vårvintern och sommaren som är mina favoritårstider känns långt borta.

Men visst har alla årstider sina fördelar, jag uppskattar verkligen att jag bor i en del av världen där vi har dessa 4 specifika årstider som "riktig" vinter, en intensiv vår, oftast lagom varm sommar och så hösten som är som bäst när solen skiner och luften är kall och hög. En sån härlig höstdag hade vi i stugan i  lördags, då passade vi på att göra en skogsutflykt för att plocka lite lingon och mysa vid brasan. 


                                 313466-17


                                 313466-19

                                
Andra fördelar med hösten är att nu känns det tillåtet att mysa under filten i soffan medans man läser en bra bok eller ser på tv. Dessutom får vi börja tända ljus igen då det åter är mörkt om kvällarna.

RSS 2.0