Barnrumsinspiration

Oj vad mycket härliga tapeter det finns i butikerna nu, var och varannan dag dimper det ned reklam från målarbutikerna och ger en massa inspiration!  Synd att man inte planerar att tapetsera om något rum den närmaste tiden.
Igår kom det  t.ex. en broschyr från Beckers, i den fanns bl.a. jätteläckra barnrum med olika teman.

Själv har jag inte tagit ut svängarna så rejält när jag inredde mina barns rum, jag har valt diskreta väggar och försöker istället att "piffa" med kuddar och gardiner. .
Städade härom veckan i barnens rum, sedan passade jag på att fota dem:

                                                          313466-10


Det jag är mest nöjd med i dotterns rum är gardinen! Tyget har hon valt helt själv och vi fyndade det till en billig penning (1/2 priset )på Jysk. Har fortfarande kvar tyg som jag skall sy kuddar av. 


                                                  313466-11

I sonens rum känner jag lite extra för byrån och sängen. Det är nämligen mina egna gamla barnrumsmöbler, fast på den tiden var de "70-talsgula". Nu är jag sugen på att köpa en döskallematta och sy en döskallegardin, precis som i Beckers-broschyren....Undrar vart jag får tag på dem?

                                                                            



Nu skall ni få gissa vilket av rummen som normalt är det stökigaste???

Rätt svar får ni om ni scrollar ned en bit.























Rätt svar:

                                                 313466-12

Min dotter skrev för ett par år sen en berättelse på skolan om sitt rum, hon skrev t.ex. att det ser ut som om en bomb har slagit ned där och att hon hatade att städa. Jag kan verifiera att historien oftast stämmer ganska bra med verkligheten..
T.o.m. min son, som är 5 år yngre än sin syster, påpekar då och då hur stökigt han tycker att syrran har på rummet!

Kommentarer
Postat av: fia

ser mysigt ut det där tjejrummet , det är kul att inreda till barnen . det har du giort bra tyckerjag

2007-09-04 @ 10:12:51
URL: http://ajaxen.blogg.se
Postat av: Malkin

Hejsan Fia kul att du hittat till mig, jag skall kika in hos dig vid tillfälle! Ja visst är det ganska fint på dotterns rum? Ialla fall när jag precis har städat...
=)

2007-09-04 @ 10:43:51
Postat av: Syster

Otroligt vilken skillnad!!
Det är roligt att få det omtapetserat... synd bara att underarbetet är så trist.

2007-09-04 @ 10:56:52
Postat av: Sonja

Barnrummen är alltid så fina när de är nystädade, våra två pojkrum är konstant ett kaos, inte ens hot om "stora säcken" hjälper dem att hålla ordning. Vad ska man göra...????

2007-09-04 @ 15:36:07
Postat av: Sonja

Tyckte väl att jag kände igen byrån, den minns jag.
Kommer du ihåg när vi hade en bostad till penntrollen i stora lådan och vi var ut och högg en julgran (-skvist)till dem och dekorerade den?

2007-09-04 @ 15:38:20
Postat av: Malkin

Hej Sonja! Kul att du kikade in "hos mig"! Visst skall barn få stöka på sina rum, men visst vore det roligt om det fanns något samband med antalet grejer som dras fram och hur länge de leker med dem? Sen tycker jag att det är nyttigt att barnen lär sig att städa upp, min yngre är faktiskt ganska bra på det. På den äldre fungerar faktiskt sopsäcks-hotet fortfarande, hon har nämligen väldigt svåra problem med att slänga något överhuvudtaget, hon vill spara på ALLT. Jag ler när jag minns hur det gick för dig den gången du verkställde hotet med "stora säcken" !!
Ahhh visst minns jag med glädje våra lekar med penntrollen, du ser vi var inredningsintresserade redan då! Och väldigt kreativa dessutom!!

2007-09-04 @ 17:34:05
Postat av: Sussi

Döskallematttan ser ut att komma från Mique. Själv beställde jag en 130 cm. rund döskallematta från Em för 400 kr. det blev jättebra. Gardintyget känner jag igen men har inte hittat det ännu.

2007-09-15 @ 23:53:01
Postat av: Malkin

Hej Sussi, döskallemattan fr EM låter jätteintressant, en sån vill jag oxå köpa till grabben. Var på em idag men hittade ingen matta varken i butik eller katalog...

2007-09-16 @ 18:04:45
URL: http://malkins.blogg.se
Postat av: Sanna

Kanske lite sent men mattan finns på http://www.jorgensmatthus.se/barnmattor.php

2008-04-08 @ 03:52:59
URL: http://godisegott.blogg.se

Kommentarer gillas ♥ :

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0