Helg igen - Valborg

Till Valborg blir det ofta grillpremiär och en sväng för att kika på någon majbrasa, är vi hemma så finns det en i närheten. Vi hade planerat att åka till stugan i morgon men nu får vi nog avvakta någon dag eller två, eftersom sonen återigen har blivit sjuk.. :(
Kanske dags att ringa vårdcentralen och stå på mig när sjuksköterskorna försöker mota bort mig när jag vill boka ett läkarbesök? Nu är det 5 e eller 6 e gången han är sjuk sen i början av februari då det började.

Min kollega berättade att han för en tid sen var tvungen att "hävda sin männskliga rättighet" för att få tid hos läkaren..  

Loggade in i kväll för hälsa till alla mina goa vänner:

image202


Berätta gärna vad Ni skall ha för Er i helg och om ni har några speciella traditioner till Valborg.

Uppdatering: 30/4 Kl 17.20 Nu har värmen kommit Yieppe!!! :) Jag har cyklat utan mössa o vantar.
Lille A fick komma till doktorn idag, dubbelsidig öroninflammation..så han får nog behålla på sig mössan ett tag till.

Umgåtts med vänner

I fredags firade vi återigen en vän som fyllt 40 år, oj vad mycket "gofika" och annat gott vi blev bjudna på! Jubilaren m familj hade redan firat födelsedagen utomlands, efter att ha sett deras foton, så blev jag riktigt sugen på att fira min kommande födelsedag med en utlandsresa. 

I lördags var vi över på "gofika" till en annan kompisfamilj, hade kameran med mig och fotade deras nya familjemedlem, Lagotton Freja 1/2 år. 

 

image200


Riktigt mysig vovve, lugn o harmonisk för det mesta, men visst hon är valp så plötsligt börjar hon kuta runt och jonglera med en penna eller något annat spännande hon hittat.

Lagotton verkar vara en ras med härliga egenskaper som lynne, storlek och så släpper den inte hår. Funderat på skaffa sällskapshund? Läs mer om den italienska hundrasen Lagotto här.

Skaffa hund är dock inte aktuellt hemma hos oss, då båda barnen är allergiska mot pälsdjur..  :(

Vi har också hunnit med ett besök på Vårmässan i Arcus, där inhandlade jag penséer, jag burkar plantera ut dem kring Valborg, undrar om man törs plantera ut dem än? Vi har fortfarande ganska nattkallt och mycket snö, men det har visst utlovats 10-15 grader varmt i veckan.  :)
 

image201


Fam R hade också besökt vårmässan idag, kul att de sedan kom över på middag till oss!

Cyklat har jag givetvis också gjort i veckan, nu är 10 mil avverkade, "bara" 72 mil kvar.

Tv nostalgisk

Inspirerad av Saras nostalgiska fotoutmaning och Nillas musiknostalgi tänkte jag vara lite tv-nostalgisk.  


De första åren av mitt liv hade vi svartvit-tv hemma, jo jag är så gammal! Jag minns när pappa slog på stort och inhandlade både färg-tv och stereo på samma gång. Samtidigt fick jag en lp-skiva, Fablernas Värld, till sig själv köpte pappa Johnny Cash.  


image194


På den tiden gillade jag att se John Blund, Drutten och Gena och Fablernas Värld.

När jag blev några år äldre såg jag alla barnprogram som gick på tv, Fem myror var t.e.x. en stor favorit, däremot gillade jag inte Clownen Manne eller Vilse i pannakakan.


Julkalendrarna har alltid varit en höjdpunkt, de jag minns bäst är Teskedsgumman (8 år), Trolltider (11 år) , och Pelle Svanslös (29 år). Största besvikelsen var när jag blev utan julkalender när jag var 10 år då Julius Julskötare visades...  


image195
 

Undrar hur många år i rad jag såg Kalle Anka och hans vänner? Årets höjdpunkt, aldrig i livet att jag kunde tänka mig en julafton Arne Weise.. Apropå jul, jag älskade jullovsmorgon med Scooby Doo! För att inte tala om sommarlovsmorgon med Hajk eller Trazan och Banarne.


image196

Många var de tillfällen då min pappa låg och snarkade till Tipsextra när jag försökte smyga över till någon annan kanal, utan att lyckas.


Givetvis såg jag alla Astrid Lindgren produktioner, om och om igen.


När jag var några år äldre var det en katastrof om jag missade Lilla Huset på prärien eller Familjen Macahan. En annan serie som gjorde stort intryck var Törnfåglarna, men då var jag redan 15 år gammal.


image197
 

Apropå serier, undrar hur många Dallas avsnitt man såg innan man ledsnade? Hem till Byn var en seriefavorit, tänk att den startade redan 1971!  En annan tv-serie som jag älskar det är Stolthet o fördom, den fick jag på DVD av en väninna i julklapp, så den kan jag njuta av när jag vill.  :)


Om jag skall nämna något av mina skämsprogram, då vet alla som känner mig att i början på 90 talet ville jag helst inte missa ett enda avsnitt av Glamour, hemska tanke, vet ni om att den faktiskt går än!? Vid den tiden hade jag flyttat hemifrån.


image198


Sport - har alltid gillat att se sport, allt från Plannja Basket till OS, dock ej Engelsk fotboll. Skidåkning i alla former ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Ingemar Stenmark- eran var fantastisk.  


Vad ser jag på idag då? Inte särskilt mycket, faktiskt.

Har ledsnat på: alla inredningsprogram, tidigare såg jag varenda en, nu blir det ngt program då och då.  

Fastnar i: dokusåpaserier som Idol och Let´s Dance, vare sig jag vill eller inte.

Gillar: Engelska och Danska deckare

Saknar: Anna Pihl.

Snyftar till:Barnmorskorna och Spårlöst.

Gillar inte: Science fiction och fantasy.


image199
 

Oj vad långt det här blev, hade nog kunnat fortsätta ett bra tag till.. Har inte ens nämnt ett enda humorprogram. Nåja, om nu någon orkat sig igenom detta, berätta gärna om något program du minns speciellt!  


Tisdagstema - Naturmaterial

image194


Känns detta naturmaterial igen?

Helst ligger jag på det ute i vårsolens sken, men det är också härligt att hasa omkring hemma i ett par hemstickade sockor av detta material.

Det är många teman, utmaningar och tester i omlopp nu, tur då behöver man inte vara rädd för bloggtorka ;)

Fler tisdagsteman hittar du HÄR.

Utmaning - Bild från en svunnen tid

Självklart vill jag vara med på Saras utmaning om en bild från en svunnen tid. Jag älskar gamla bilder och nostalgi. Någon scanner har jag inte men det har min moster Karin, så det är tack vare henne som jag kan visa upp denna bild:

image194


Bilden föreställer lilla mej med "snutte o tutte" sittandes i famnen hos min kära moster.
Bilden är tagen i slutet av 60-talet, på den tiden hade jag inget emot att vara med på bild, fast då var jag förstås lite sötare än nu..  ;)

Vinter möter vår

Först vill jag tacka för alla uppmuntrande kommentarer angående min cykelutmaning, nu är jag mer sporrad än nånsin. =)

Premiärturen avverkades torsdag morgon kl 06.20, 3,8 km till jobbet. Kallt om öronen kan jag lova.

Har räknat ut att, om jag bara skulle cykla till o från jobbet så kommer inte utmaningen att vara i hamn förrän i början av november.. Har också räknat ut att om jag håller det snitt jag haft de 4 senaste dagarna då jag cyklat 3,8 mil (jo jag är ivrig nu i början),då är jag i hamn redan i mitten av juli. Men det realistiska är nog att de 82 milen är avverkade i slutet av  september.

image191

Mina barn lär också få cykla en hel del i sommar, i går var vi på cykelutflykt till faster, vi hade strålande sol och det kändes riktigt vårigt. Fast på förmiddagen var vi och åkte slalom så man kan väl säga att vi i helg har haft det ena benet kvar i vintern medans det andra benet har mött våren: 

image192 

Snödropparna blommar för fullt hos våra grannar!

Utmanad - av mig själv

Har under den senaste tiden haft dåligt samvete (mer än vanligt) för att jag ägnar mig alldeles för lite åt motion och alldeles för mycket åt godsaker. För att råda bot på detta så har jag utmanat mig själv.


image191


Utmaning: Under årets cykelsäsong skall jag cykla minst 82 mil. Varför just 82?? Jo, jag cyklade 81 mil första säsongen med min cykel som inhandlades för några år sedan, därefter var kurvan starkt nedåtgående. Dessutom slår jag samtidigt syrrans cykelmil  från förra sommaren. ;)

För att sporra mig lite extra, samt för att jag inte så enkelt skall kunna spåra ur (vilket jag brukar vara rätt bra på när det gäller regelbunden motion) så kommer jag att uppdatera här på min blogg antalet cyklade mil ca en gång i veckan. 

Planen är att starta imorgon (ju förr desto bättre), sen skall inte cykeln ställas undan för säsongen innan målet är uppnått. Kul att min kollega K på jobbet, också hakar på,  hon satte målet på 84 mil... 
 

Grus Grus - ett äkta vårtecken

Det har varit en låång dag i dag, upp i ottan 04.30, 4 tim bussfärd söderut. Arbete till 16.00 sen drygt 4 timmars bussfärd för att komma hem igen. 
Dagens "botten", jag hann inte kika in på på Mias Lustgård som vi gick förbi på väg till och från lunchen, schemat var så späckat. Hann se en massa fint i skyltfönstret..
Dagens "toppen" var att jag äntligen fick se ett äkta vårtecken, något som vi inte varit bortskämda med hemmavid (-10 grader = skrapa bilrutor i morse..), ett gäng tranor som huserade på en äng! Så nu är våren bara dryga 20 mil härifrån!  :)


image190


Bilden lånade jag från Wikipedia. Vilka fascinerande fåglar, de ser så exostiska ut jämfört med de fåglar vi är vana med här. Det skulle vara kul att se äkta trandans "live".

Konfirmation

I dag har vi varit på Moas konfirmation. Vi fick med oss några kloka budskap på vägen: 
 

"Tro på dig själv, våga och lita på din förmåga" 

"Man kan inte bära sina bördor hela tiden för då blir de för tunga, man måste pausa ibland och njuta av nuet, då blir bördorna lättare att bära"  


  

image188Jag tyckte att det var trevligt i kyrkan, men på slutet började barnen bli rastlösa. Min dotter hävdade bestämt att hon tänker då absolut inte konsultera sig.

Tänd ett ljus

image187Jag gör som Eva, tänder ett ljus för Engla och hennes familj.

Hjälp..

..jag börjar tro att jag är en av dem trögaste i hela världen..

Sara tipsade om att man kunde ladda ned en testversion av Photoshop Elements 6 och använda det gratis i en månad.  Eftersom jag varit sugen på att köpa det programmet, så laddade jag gladeligen ned programmet. Har ikväll slösat bort 3 tim av min "dyrbara"  tid på att försöka förstå mig på det, men nej jag är visst dummare än jag trodde.. :(

Hmm kanske skulle ringa och bjuda över, vårt ovärderliga datastöd här i livet T, på en god middag snart. 
 
Nu till något annat, efter jobbet var vi runt och gjorde lite ärenden, lyckades beta av några punkter på "Att göra listan". Var bla in på Lindex och där kunde jag inte motstå att köpa denna charmiga tröja till min son:


image185


Vilken härlig 70-tals nostalgi!! =) 

I helg..

..var det dags att infria ett löfte till barnen och ratta Volvon mot Leos lekland.

image183

Även jag provade efter påtryckningar från barnen att krypa, klättra och kasta mig ut från de högsta rutschkanorna, ganska kul faktiskt. Mycket bättre än karuseller på nöjesfält i alla fall, för då mår jag illa. :(

Det var bra ordnat även för de vuxna som inte vill åka rutschkana osv, det fanns soffor att sjunka ned i, tidningar att låna om man inte hellre ville se på tv eller surfa på nätet.

Annars så har vi bl.a. ätit gott i helg, vill tipsa om en färdig köpesdessert som är onödigt god :

image184


En italiensk dessert i riktiga glas från Sias "Glenn Strömberg kollektion". Glasen är fina och kan tex användas till Pannacotta!

Ännu en helg har susat förbi i raketfart.

Utmanad - Bäst och Pest i mitt hem

Ninni har utmanat mig:  Vad är bäst och vad är pest i mitt hem och ev trädgård. 

BÄST med mitt hem är just att det är mitt HEM och att jag trivs så bra i det tillsammans med min kära familj. Ingenting är direkt fantastiskt men det är lagomt stort, med lagom stor tomt i ett trevligt område. Här får ni se lite av mitt hem och trädgård, fotat ur den vackraste vinkeln!   ;-)
 

image180


Vad är då SÄMST med mitt hem? Ja, allt som är ogjort i källaren, just nu är ett av rummen som en jättestor sandlåda, sanden skall bäras ut och sen skall det bilas i betongen. Det känns väldigt långt borta tills jag får börja piffa i den framtida tvättstugan.

image182


(Ja M jag vet att det hade kunnat vara klart om ngn månad och besparat dig en massa jobb om jag hostat upp några hundra tkr.. )

Hur som helst, denna utmaning skulle skickas vidare till 5 personer. Jag utmanar därför Nica, KEB, IBW, Maria och Eva! 

P.S Det är frivilligt så känn Er inte tvungna D.S

TREVLIG HELG TILL ER ALLA!!!

Falsk reklam?

Så här står det i receptet till en god chokladkaka jag brukar baka ibland:

En genial kaka! Lätt att sno ihop, inga spår runt midjan och ändå hur god som helst.

Här bjuder jag på receptet, jag lämnar dock inga garantier gällande "inga spår runt midjan".


image181


 SMALA CHOKLADKAKAN MED LIME / 8-10 bitar

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g Kesella
rivet skal av 1 lime

Garnering: florsocker och lime

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella och limeskal. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker och garnera med skivad lime. Servera ev med en klick vispad grädde.


Äntligen fungerar bloggen =)

Blogg.se har inte fungerat så bra den senaste tiden, det har tex varit trögt att kommentera o publicera. De senaste dagarna har det t.o.m. varit helt omöjligt eftersom Blogg.se har jobbat med att byta plattform/bloggverktyg, bytet gick inte enligt planerna så vi är tillbaks i den gamla plattformen/verktyget ,så jag gissar att det kan fortsätta förekomma vissa störningar.

Men jag är glad att det fungerar igen, man märker att man blivit smått beroende. Men nej svåger J mfl bloggen styr inte hela mitt liv, inte än ;) . 

Senare ikväll planerar jag att kika in hos er all mina bloggvänner och förhoppningsvis kommer jag också att uppdatera med ett "riktigt" inlägg.

Ville bara förklara för er som undrat varför det inte har gått att kommentera eller som tyckt att det har varit glest med inlägg den senare tiden. 


RSS 2.0