Vårkänslor - hemma hos

Nu har jag någorlunda återhämtat mig efter pärsen med magsjukan, nu håller hela familjen tummarna för att inte pappa/maken insjuknar så att vi kan åka till stugan i helg som vi planerat. 

Nu till något trevligare..I söndags när jag var o firade min väninna, "40-åringen"  fick jag säsongens första vårkänslor, hon hade så vårfräscht hemma. 


image161 


(Ångrar redan mitt nyinköpta val av panelgardiner (beige/vit/svart/trist) till matrum och vardagsrum, nu vill jag ha grönt istället!!  Men det är bara att stå sitt kast  :S )

Födelsedagsbarnet verkade nöjd med presenten (det fina paket i tidigare inlägg) som "bara" innehöll ett presentkort, hon tyckte det kändes lyxig att fara och shoppa utan att öppna börsen.

Vi har haft fint vårvinterväder ute idag, hoppas på fler såna dagar framöver!


Jag mår illa...

..magsjuk med feber och ont i kroppen. Om någon mot förmodan skulle glömt hur det känns så behövs bara ett ord, det är vidrigt. Ni förstår nog om jag låter bli att illustrera detta inlägg!?

Vill bli frisk NU!


Redan vuxna

Idag skall jag lite försenat uppvakta en väninna som har fyllt jämnt i veckan. Det blir många uppvaktningar av jämna födelsedagar i år då de flesta av mina väninnor är födda samma år som jag.

image159


Hur mycket vi fyller?? Ja i år känns det som om man blir vuxen på riktigt .. 40 år! Det känns nästan lite overkligt. 
Några bestämda planer för ev firande eller inte har jag inte än, det är ju så länge kvar, jag är ju höstbarn. =)

Det är kul att handla presenter från Pentik de gör alltid så fina paket, hoppas födelsedagsbarnet blir glad.

Pizzasoppa i sängen?

Pizzasoppa i sängen är ingen höjdare..
På torsdag kväll fick sonen somna i vår säng, när det var dags för oss att gå i säng bar maken upp honom i egen säng och då hände det...dagens lunch tömdes i sängen... pizzasoppa!  :(
Gissa om jag var glad att det inte hände 5 min tidigare i vår nya säng med den nya sänggaveln i vitt linne?

   

image158

Dottern som också insjuknade under natten ville husera i vår säng under fredagen, men Nej tack! Även om det inte är allt för svårt att klä om gaveln så hopppas jag att den får hålla sig vit och fräsch ett tag till.

Önskar alla en trevlig helg!

Tisdagstema - Längtan

Lite försenad med tisdagstemat då jag varit bortrest, men fotot togs i alla fall på rätt dag.
Bilden symboliserar gårdagskvällens längtan, ensam på ett trist hotellrum längtar jag efter min familj och min egen nya sköna säng. 

 

image156


Men innan vi gjorde kväll, hade vi på nya redovisningsavdelningen en givande dag och trevlig middag tillsammans.
Eller hur Helen ! ? som inte ville vara med på bild..   ;) 

Sovrumsinvestering

Idag har vi varit på en liten dagsutflykt...


image154


till det stora varuhuset i Haparanda !  :)


image155


I över ett års tid har vi tänkt byta madrasser och säng, idag slog vi äntligen till efter att jag bestämt mig för att göra en egen huvudgavel i väntan på att jag hittar den rätte....sängramen alltså.

Jag får väl erkänna att jag varit lite tveksam till att köpa madrasser från IKEA, men med tanke på deras goda testresultat och lockande priser så beslöt vi oss för att ge dem en chans. 
Men guud så svårt det är att provligga sängar på affären, det känns bra med deras löfte om modellbyte om man inte blir nöjd. 

Nej nu måste jag ansluta mig till resten av familjen i gillestugan och se på melodifestivalen, hoppas det är bättre bidrag som går vidare ikväll.

Ha en fortsatt trevlig helg önskar jag Er alla.

Hjärtliga hälsningar

image151


 

Vill önska alla mina vänner som kikar in här en mysig ALLA HJÄRTANS DAG!

Kommer Du att fira någon speciell idag?
Mina barn har tillverkat kort och verkar förvänta sig något tillbaks.. hoppas även hinna med att uppvakta en annan person som brukar ställa upp som barnvakt ibland.


PS Mitt hjärta av Muranoglas har jag köpt från Mitt hjärta är ditt , där finns mycket fina handgjorda smycken DS


 


Svaret på tävlingen

Oj oj det var visst lite väl svårt... :( men då funkade inlägget desto bättre med temat "okänd"...*fniss*.

Några tappra vågade sig på att gissa i alla fall. Hade min syster sett skillnaden på min man och en papegoja hade hon utsetts till ensam vinnare  ;)

Nu får hon dela första platsen med Ninni och som goda tvåor blev Sonja o IBW.

Här kommer i svaren:

image153

Tack alla tappra som vågade sig på denna smått omöjliga utmaning.


Tisdagstema - okänd

Jag kör en liten gissningstävling på dagens tisdagstema okänd.
Vid första anblicken kanske dessa föremål verkar okända, men när man väl kommit på vad de föreställer så tror jag att de är kända för alla. Vem är snabbast med alla rätt?

 

image152
 

Se upp i backen

Efter min misslyckade fotoperation har jag varit riktigt orolig för att jag inte skall få ned foten i slalompjäxan igen, men med mycket våld på både pjäxa och fot så lyckades jag, vilken lycka :) . Så i helg gjorde jag comeback i backen!

 

image148Medans jag gjorde comeback, så gjorde lillebror debut i backen. Efter ett par timmar med de duktiga instruktörerna i Friluftsfrämjandets slalomskola så behärskar han plogsvängarna riktigt bra. Det var en mycket glad och stolt (men trött) kille som tog emot diplomet.  


   

image149


Enda smolket i glädjebägaren är den hemska hostan som tog ny fart... blev det kanske för tufft för honom då han nyss varit sjuk...?  :( 

"Lyxfrillan"

Ett besök hos min hårfrisörska det är äkta vardagslyx! =)  


 

image147


Om jag skulle komma lite för tidigt, då kan jag sitta ned och njuta av en frukt medans jag väntar på min tur, nu händer det ju aldrig mig, men Om..

När det sen är min tur då behöver jag inte ha en massa egna idéer om hur jag vill bli klippt eller vilka färger jag vill ha, nej idéerna det står min frisörska för. Jag lutar mig bara lugnt tillbaka och litar fullständigt på att hon hittar på något som jag kommer att trivas med, dvs inget drastiskt men ändå med lite variation.

Efter klippningen, när toningen är på plats, då hinner jag bläddra i några lyxiga magasin medans jag njuter av en Cappucino med några chokladbitar till. Hårtvätten efteråt är också en njutning i sig, likt en skön massage av hårbottnet.

För ganska många år sen sa min polare C att jag likt hennes mamma aldrig hade varit nöjd efter ett besök hos frissan, men det stämmer inte längre. Nej nu förtiden känner jag mig såå snygg när jag nyfriserad vandrar ut (efter att blundande ha skrivit under kortbetalningen) efter ett besök hos min trevlige hårfrisör.

Så nu vet ni, jag är faktiskt nöjd med mitt hår en dag var tionde vecka!!

Och vem vet, kanske jag någon gång i framtiden lär mig att få till frisyren själv?  Förnärvarande gör jag sällan några större ansträngningar...

Fettisdag

Fet tisdag...fettisdag vad knasigt det låter... men jag älskar semlor! I morgon bjuds det traditionsenligt på semlor på jobbet, men jag skall inte jobba i morgon...  :( ..min tur att vara hemma med sjuka sonen.  I värsta fall blir detta den enda semlan jag njuter av imorgon...

 

image146

Foto: Jag 

... på bild alltså, för orginalet är redan uppätet i fredags...   Eller kanske jag borde säga i bästa fall?? :S
Nej banta kan man göra någon annan dag.

Unna er en god semla på fettisdag med gott samvete!!

Temperaturen..

..är hög ut i kroppen, närmare 40 än 37... ialla fall på min lillprins. Trist, hoppas att febern snart ger sig så att han kan vara med i slalomskolan nästa helg istället.

Jag tycker det är intressant det här med statistik och temperaturer, läste att medelsnittstemperaturen i januari i år var -3,7 grader. Det var bara två ggr sen 1921 som vi haft varmare medelsnittstemperatur i januari. 
Vintrarna jag minns själv är de vintrar när januari alltid var smällkall. Särskilt minns jag första vintern jag hade körkort, när jag var 18 och var mycket i farten, minns att det alltid var kallt. Statistiken från det året (1987) visar att januaris medeltemperatur  var -18,7 grader.  Det är viss skillnad!

image144

För 9 år sedan hade vi köldrekord här i stan, hos oss visade det som lägst -43,2 grader, då var det inte kul att gå ut. När vi satt  i soffan hörde vi ett konstigt klirrande ljud utifrån, det var målarfärgen på plåtdetaljerna på garaget som sprack och trillade ner!

Samtidigt som det är intressant med dessa väderrekord så oroar de mig också, jag är rädd för det här med klimatförändringarna, jag tror att vi alla måste försöka vara mer rädda om vår jord.

Veckans höjdpunkter och inställda helgplaner

Ännu en arbetsvecka avverkad, arbetsmässigt var veckans höjdpunkt arkiveringen som äntligen blev av, ca 84 arkivpärmar bar jag ned till arkivet idag. Nu känns det inte längre som att jag sitter i arkivet och jobbar. HURRA!

En annan höjdpunkt i veckan var gårdagens AfterWork på jobbet, med bastu och middag. Vi hade riktigt trevligt och jag kände mig i fin form, mer pratglad än vanligt.. :)
Tack till syrran som ställde upp som barnvakt!!  Barnen verkade också gilla avbrottet i vardagsrutinerna. 

Tyvärr har våra planer inför helgen gått i stöpet, lillprinsen har blivit sjuk och måste ställa in den planerade slalomskolan i helg, vi vågar nog heller inte ta med honom och uppvakta farmor som fyller år, onödigt att smitta ned andra, vi lyckades ju så bra med det härom veckan när storasyster var sjuk. 

Ikväll har jag och dottern haft myskväll nere i gillestugan, i brasans sken satt vi under ullpläden och såg på Let´s Dance. Vilken tur att vi har två tv-apparater så att vi istället för makens favoritprogram "På spåret"  kunde njuta av Cissi och Rickards Paso Doble, den var fantastisk, vilken energi!

[Bild: Richard och Cissi. FOTO: Thorleif Robertsson/TV4]Den som ändå kunde dansa..., jag skulle vara överlycklig om jag kunde dansa vanlig hederlig styrdans utan att känna mig stel och spänd över fötter som inte hinner med.. Jag undrar vad jag fick för kvaliteter istället för dans och sång? För någon sångröst fick jag inte heller....och gissa vad vi skall göra på nästa AfterWork med jobbet?? Jo då skall vi ha Singstar tävling, mamma mia....pest och pina.

Önskar alla som kikar in här en riktigt TREVLIG HELG!

 

RSS 2.0