Positivt tänkande

Visst blir livet såå mycket enklare om man försöker se allting från den ljusa sidan? Jag vet att jag inte alltid är den bästa förebilden gällande positivt tänkande, MEN jag tänker på det och försöker, särskilt eftersom jag vill lära barnen att se möjligheter istället för hinder.

image179


Skall försöka återge konversationen jag hade med min son när vi var på en längre skidtur förra helgen.

Skidåkning ligger som Ni vet mig varmt om hjärtat, men jag vill gärna ha skidspår för då går det så mycket lättare.I stugan är vi ganska bortskämda med fina skidspår, då min pappa har tillgång till ett redskap som han drar efter skotern som gör jättefina skidspår. Men under påsken är det många skoteråkare i farten och efter ngn dag är skidspåren ett minne blott. 

- Fy vad trist att skotrarna kör sönder skidspåren, muttrade jag när vi kämpade oss fram på de mycket guppiga skoterspåren genom skogen. 

-  Men jag kan se spåren där morfar åkt (skidor), och så man får jättesnabb fart i nedförsguppen!!!, säger min  positiva 5 åring. =)

..hmm varför såg jag bara "uppförsguppen".... ? Undrar vem som lär vem att tänka positivt??

Nu är det helg igen, och vi har inga inplanerade måsten, HÄRLIGT!

Vill önska Er alla en TREVLIG HELG!!!

Administrera mera...

Som om det inte räcker att man administrerar hela dagarna på jobbet, ikväll var det återigen dax att ta hand om stora pappershögen här hemma...räkningar som skall betalas, (bara en försenad) blanketter som skall fyllas i, ansökningar, uppsägningar, papper som skall sorteras in osv.

image177


Inte så himla kul, men ytterligare ett av vardagens "måsten"... Men det kom i alla fall Ett roligt brev på posten idag, en inbjudan från makens jobb till en "glittrande jubileumsshow med supé" ! Något roligt att se fram emot. =) .

Påskhelgen

Påskhelgen har varit alldeles, alldeles underbar!
Flera dagars ledighet, fylld av umgänge med familj och vänner, god mat, skidåkning, skoteråkning, bastubad, korvgrillning, vila, läsning, solskenpromenad och givetvis fotografering!


image175
 


Förutom den traditionsenliga skidturen till skogskojan och några skidturer på sjön så har vi även åkt skidor utför. Våra vänner fam R tog med oss till Svanstein Ski och guidade oss runt i backarna på berget Pullinki. Vilken härlig skidåkning, dit åker vi gärna fler gånger!! 

Vädret har också varit över förväntan, solen trotsade väderprognoserna och visade sig mer eller mindre varje dag :) .Men det har också bjudits på lätt snöfall, nordliga vindar och nattkyla. 

Näst högst upp på min önskelista står nu en till sån här härlig vårvinterhelg i stugan innan våren kommer.

(Högst upp på listan står min önskan om att min son skall bli helt frisk, för han insjuknade på annandagpåsk i feber igen...enda smolket i glädjebägaren denna underbara helg)

Glad Påsk!

image177

Hoppas att Ni alla får en härlig påskledighet! Nu tar jag bloggledigt ett par dagar.

Påskpynt

Nu har vi plockat fram lite påskpynt här hemma, jag brukar inte pynta så mycket till påsk, men några alster från barnen piggar upp! Påskriset i bakgrunden med rosa o limegröna videkissar köpte jag på Åhlens.


image171


Påsken brukar vi fira i stugan, en skidtur till skogskojan med korvgrillning hör till traditionen.

Hur firar du din påsk, pyntar du mycket till påsk?

Lycka är..

..att åka slalom när det är någon grad under 0 strecket på termometern i solens sken!
En sån dag hade vi här igår, då åkte vi i backen som finns ett stenkast (eller fyra) hemifrån. 
Hade kameran med mig:

image173

Man kan se vårt hus från backens topp, men på bilden nedan skyms det av den glada slalomkillen.   

image174

Hoppas verkligen att vårvintern bjuder på fler såna här fantastiska dagar, åtminstone ett par under påskledigheten. Idag är det vintrigt värre, mulet och snöfall. Sen efter påskledigheten då vill vi gärna, snabbt som tusan, ha lika vårigt som hemma hos Ulla.  Svårt att tro att vi bor i samma land...

Vårtecken

Vi har inte varit bortskämda med vårtecken här, men efter flera dagar med mulet och slaskigt väder så har vi idag äntligen fått sol!!!  Snart beger vi oss ut i slalombacken ville bara berätta att den nya köksgardinen är på plats nu. Nu känns det lite ialla fall lite vårigare här hemma.


image174

(inte så enkelt att få bra bild...hmm)

Vepan som jag hängt upp i matrummet får mig att sakna Villagebutiken som lades ned för ngt år sen här i stan, tyvärr har de även lagt ned butiken i Haparanda...  :(

Nej nu måste vi hinna ut och njuta av vårsolen.

Ikväll är jag på paltfest

image169


21 kg potatis har skalats, 10 kg fläsk har stekts (tog 3 tim) hur många paltar som rullats vet jag inte än...
Tur att man inte var med i kocklaget, skall bara strax sätta mig till dukat bord och njuta !  :)

"Senare uppdatering: ja lite paltkoma blev det nog..kanske skulle ha stoppat när jag blev mätt efter 1,5 palt men det var så gott! Med på festen var ett par smålänningar på besök, de hade inte förväntat sig att norrlänningar drack mjölk till maten när det var fest, men till palt fungerar inget annat! Och visst dracks det även annat efter maten (dock inte av mig som körde). Det gick bra i tipstävlingen för mig, fast det får jag tacka min kollega M för ...vann ett paraply.Tack o lov var man inte tvungen att sjunga karaoke!! Det är inte min grej, jag mimar tom under allsång."

Tisdagstema - Badrum!

Självklart vill jag vara med på tisdagstemat när det är Badrum som är veckans tema. Badrummet är ett av mina absoluta favoritrum! Jag älskar nämligen att bada badkar och gör det flera ggr i veckan, gärna i stearinljusets sken eller med en bok eller tidning att läsa =vardagslyx.


 

image167


Skall bara visa en sak eller rättare sagt 4 som vi har i vårt badrum:

 

image169Antalet tandkrämstuber är synonymt med antal familjemedlemmar... i den här frågan är vi inte flexibla och medgörliga..

Nu blev jag sugen på att tappa upp ett varmt, skönt avslappnande bad! :)

(Ett massagebadkar hade inte varit dumt..det noterar jag på Lottovinst-listan)

Grattis VT!

I går var jag på stan för att köpa en present till en väninna som fyller år idag. Var in på Åhlens och där kärade jag ner mig i ett tyg, "Alice". Det skall bli en ny vår/sommargardinkappa till köket har jag tänkt. Ännu ett syprojekt...å jag som är så dålig på att sy..men övning ger färdighet sägs det..

Undrar hur många osydda tyger jag har på lager sen tidigare? *räknar snabbt* och kommer direkt ihåg tre ofärdiga fortfarande aktuella syprojekt.  Jag är ganska impulsiv när det gäller inköp av tyg. Men alla har vi väl våra "laster", endel har lampor, andra skor tex.

image166

Till födelsedagstjejen (fyller bara 39) blev det något gott som hon förhoppningsvis kan förgylla någon kväll med (hoppas inte hon har tid att kika in här INNAN jag dyker upp). 


image165Men utifall att du kikar in här VT: HIPP HIPP HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!

Vilken tur..

att jag har ..

image163

Äntligen har vi någonstans att sätta boken, väckarklockan och glasögonen när vi skall sova!  :)


Min man har tillverkat sänghyllor åt oss efter mina önskemål, normalt brukar han använda sin "avvakta- strategi" när jag kommer med olika idéer och vill att han skall tillverka något (vänta snart kommer någon annan idé), men denna gång tror jag att han sporrades av kostnaden för de olika alternativ av sänghyllor som jag hade presenterat för honom. Den billigaste av dem kostade 1200 kr men den fanns bara i ek och jag ville ha dem i vitt, de andra varianterna kostade 2500 och 3500 kr.

Dessa kostade endast några timmars arbete, för materialet hade vi redan, och jag tror faktiskt att maken tyckte det var roligt - " trots att han aldrig har nå verktyg.."  I vilket fall så är jag jättenöjd :)

Vill passa på att önskar Er alla en TREVLIG HELG!


Tisdagstema - fritid

Jag gillar veckans val av tisdagstemafritid det är väl ändå det bästa som finns!!!?  Fri tid att använda till vad man vill! 
Sen jag började blogga i augusti så har mer av min fritid spenderats här..

image163


..framför datorn, med att läsa bloggar, skriva inlägg, redigera bilder osv.
Tiden jag spenderar framför datorn idag har främst tagits ifrån tv-tiden eller "somna i soffan framför tv´n-tiden".

Andra saker jag gillar att spendera min fritid på är t.e.x. att läsa, åka skidor, fotografera, umgås med familj och vänner.

Jag lärde mig ett nytt begrepp av min väninna idag, "life-balance", det är nog viktigt att hitta den rätta balansen mellan jobb och fritid, ibland känner jag att jag skulle vilja jobba lite mindre än jag gör nu så att jag får mer fritid. Som det är nu så går ganska mycket av min fritid till måsten som, handla mat, laga mat, diska, städa, tvätta och stryka osv. Men jag gissar att jag inte är ensam att känna så..?

Sportlovshelg

image161

RSS 2.0