Fyndat o investerat

Det är kul att fynda barnkläder på tradera. Allt detta på bilden, 3/4 jeans, top, linne, långärmad topp och jeans betalade jag 257 kr för, inkl frakt. Alla kläder var i kanonskick, jeansen var dessutom sprillans nya med lapparna kvar och allt passade dessutom perfekt. T.o.m. dottern är helnöjd :)
 Vill man sälja barnkläder på tradera då rekommenderar jag att sälja märkeskläder, för dem kan man få riktigt bra betalt för. Som en kompis berättade, hon hade fått mer för en beg Reima overall än hon själv hade betalat, då hade hon i och för sig köpt den på rea.

Jag har också handlat skor till mig själv, men här är kan vi inte längre snacka fynd - snarare investering...2 par skor för 3 tusenlappar.. så är det att ha dåliga fötter.

Så mitt råd till dig lyder: var rädd om dina fötter och ha en trevlig helg!

Efterlysning

Jag undrar bara, vem har tagit städlusten?


Skulle Ni råka hitta igen den så kan ni väl rekommendera ett besök hos mig?  


För hemma hos mig finns det gott om:


Smutsiga fönster

Byggdamm

Vanligt damm

Kletiga skåpluckor

Smutsig ugn

Stökiga rum osv


Det finns även tvätt att stryka och blombänkar att rensa  så jag skulle behöva en ordentlig dos... 

Medans jag väntar så fortsätter jag att läsa (och blogga) under de lediga stunder som blir över. Ja jag är inne i en  läsperiod just nu.


Har precis läst ut "Ingen äger mig" av Åsa Linderborg, en jättebra bok  - LÄS den!
Nu tänker jag börja med Marie Jungstedts "I denna ljuva sommartid". 

Längtar efter att ligga i hammocken och läsa, kanske tillåter vädret detta redan i helg!?  Såvida inte städlusten dyker upp förstås..


Mors dag!

Jag vill börja med att sända en morsdagskram till min egen mor som jag tyvärr inte kommer att träffa idag.

KRAM PÅ DIG MAMMA!!!


Själv har jag blivit uppvaktad av min son (dotter bortrest) nu på morgonen, han vet precis vad hans mamma gillar:

 Jag har också fått något annat som stått på min önskelista ett tag: SOL OCH VÄRME!!!
Oj vad mycket energi och inspiration man får av solens strålar. I morse kröp jag runt i vår (och grannens!) trädgård och fotade..


Buskarna har börjat grönska!!


Grannens tulpaner blommar för fullt!


Även de inte alltid lika uppskattade blommorna har börjat blomma..Cykelutmaningen: 40 mil är cyklade, efter dagens pass räknar jag med att jag hunnit avverka hälften av milen, dvs 41 av 82 mil, nu är det nedförsbacke i mål ;)


Oro inför skolstarten

Hinner /orkar inte riktigt med bloggandet, det är aktiviteter av olika slag inbokade i princip varenda dag. Ikväll har jag t.e.x. varit på föräldramöte på skolan inför sonens skolstart i höst.
 
 Där fick vi bla rita en teckning av vårt barn och sen berätta om hans/hennes personlighet och intressen. Jag berättade att vår son var positiv, glad och full av spring i benen och att han gillade all sport. När jag sedan berättade detta för honom då blev han bekymrad.. -Men mamma jag kan ju inte simma eller hoppa stavhopp..

Minns så väl när min dotter i ungefär samma ålder hade lärt sig simma, läsa och cykla inom ett par månader. 
- Mamma nu har jag lärt mig allt, nu finns det inget mer som jag måste lära mig..

Uppdatering

Har inte så mycket att berätta idag tänkte bara uppdatera mina "pågående projekt".


Cykelutmaningen: Inga överraskningar åt varken det ena eller andra hållet. Jag "gnider ihop"  en mil om dan, och eftersom det nu gått 32 dagar så har jag även cyklat 32 mil.
Visste ni om att Vätternrundan är hela 30 mil? Tre av mina kollegor skall cykla den om ca en månad, en av dem satsar på att göra det på 15 timmar, snacka om att vi "spelar" i olika divisioner!!


I källaren har vi nu paus i väntan på att snickaren får en lucka i sitt pressade schema. Avloppsrören är i alla fall på plats och så har vi fått en ny dörröppning:

                    


Vädermässigt så har vi fortfarande låga temperaturer, isvindar, regn (ibland snöblandat)..

Barnen har knappt 3 veckor kvar innan de börjar sitt lååånga sommarlov, lite avundsjuk blir man.

WAZA-ARI

Min dotter har gått sina egna vägar när det gäller val av sport. Inte tycker hon att det är roligt att spela fotboll eller åka längdskidåkning som sin mor och far. Nej hon dansar hellre Jazz och utövar kampsport, närmare bestämt Judo.

Idag har hon utövat båda sina sporter, på förmiddan dansade hon i en föreställning för skolan i danssagan "Det stora äventyret" och nu ikväll tävlade hon för första gången i Judo.
 
 

 

Kul att hon fick vara med på en liten liten bild i NSD, bilderna finns också på nätet. E dansar längst ned i vänstra hörnet.

Judon har hon bara hållit på med i två säsonger. Ikväll fick jag min första kontakt med sporten när jag var och tittade på deras "klubbmästerskap". Poängsättningen och termerna var lite knepiga att förstå sig på men det var ändå kul att se  ungdomarna kämpa med sina "fasthållningar".
 
 


Dottern lyckades med en WASA-ARI som gjorde att hon vann den ena av de två kamperna.
På lördag ser jag fram emot att se det "Stora äventyret".

Blommande fägring

Ledsnade själv på att se "avloppskratrarna" när jag tittade in här på min sida, lite blommande fägring kommer här istället:
 
 

image209

 
Våra pingstliljor började precis att blomma under pingsthelgen, nice timing!  :)

"Seriestart" - Källarprojektet

Bloggisen Camilla undrar om jag redan börjat packa inför resan? Hmm njae inte riktigt än.. =) I helg har jag krattat gården, cyklat, handlat, lagat mat och fixat fika så att maken kunnat jobba ifred nere i källaren.  Vi har nämligen kommit igång med vårt "källarprojekt" efter år av funderande. Ett rum "den gamla verkstaden" skall bli ny bastu och dusch, ett litet förråd skall bli toalett och rummet där bastun och tvättstugan var förut blir enbart tvättstuga.  


Oj vad vi har dividerat fram o tillbaks om planlösningar, konstruktioner och om "prislappen". "Drömmarna" har fått prioriteras fram och tillbaka. Det är inget billigt projekt, många hantverkaryrken måste anlitas. Men till slut kom vi fram till en lösning som vi båda kunde "köpa".


Gamla bastun är utriven, golvet i gamla verkstan borta och nästan två ton sand har burits ut. I helg har maken bilat betong och skottat sand hela dagarna. Nu ser källaren ut som "Jerusalems förstörelse"..

 

image208
 

Det känns långt kvar till "piffet" om man säger så!


Cykelutmaningen: Jag håller fortfarande snittet på en mil om dan, tyvärr har cykeln böjat rackla, kom en morgon i bra fart upp för en viadukt, trampade friskt förbi en tonårskille, PANG så hoppade kedjan av och däcket var nästan löst.. Trist om cykeln ger upp före mig, eller var det månne sabotage ?? ; )
25 mil avverkade, 57 kvar.

Semesterresa bokad :)

Syrran nu kan jag inte bärga mig längre från att berätta den glada nyheten.

Efter en del velande och tvekande, så är nu semestrarna beviljade, resan bokad och delvis betald. Efter 10 år så bär det återigen iväg på solsemester med familjen. Jag och min mamma skall fira våra jämna födelsedagar på Rhodos i höst, förra gången vi gjorde samma sak var på Kreta för 10 år sen. 

 

image207


Bilden lånad från Apollos hemsida

Tyvärr gick det inte att övertala min pappa (den icke soldyrkande jägaren) att följa med denna gång..  Barnen är iaf jättelyckliga, fast de hade helst åkt NU. 

Själv tycker jag det är kul att ha något att längta till, jag ser fram emot att fota där, hoppas inte alla vackra blommor är bortbrända vid det laget.

Ni som ev vill fira mig eller mamma får haka på  ;)

Orange

Tisdagstemat är orange!

image205


Kan inte låta bli att välja denna bild trots att jag visade den här i höstas. En vy som jag passerar till och från jobbet varje dag. Fotade ungefär samma vy härom veckan..


image206


Intensiv helg

Helgen har varit intensiv men samtidigt härlig och rolig! Kikar in för att uppdatera mina cykelmil, nu har jag cyklat 18 mil! Ärligt talat har jag redan börja tycka att det är lite småtrist.., men med radio i öronen blir det lite roligare.
  
  

image205 

Bild: Grannens Scilla (Snart blommar grannens tulpaner också)

Min 5 årige son kom idag och ville berätta något, - Mamma det är en överraskning som jag vill visa dig. Överraskningen var att grannens Blå stjärnor hade spridit sig in på vår tomt. Lille A vet precis hur man gör sin mamma glad! :)

Det är mycket spännande på gång här hemma nu, men det berättar jag om en annan dag! *hihi*  Nu skall jag och min värkande arm (tog visst i för hårt med krattningen) gå och sova!

Sköna maj välkommen!

För ett par veckor sen kändes våren såå långt borta, men efter ett par dagars värme så har våren tagit ett jätteskutt framåt! All snö har tinat bort från tomten och allt har börjat växa så det knakar.
 
 

image203


Foto: Snön har precis smält undan och rabarberna kikar redan fram!
 

Vi blir kvar hemma hela helgen, min snälla pappa körde hit med släpet som vi hade tänkt hämta från stugan. Oj vad skönt med 4 lediga dagar utan direkta planer, vi har både hunnit "softa" och göra vår här hemma. Altanen och utemöblerna har tvättats och oljats, penséerna har planterats, vintergrejerna har plockats undan och grillen har tagits fram osv. Och det bästa av allt är att vi fortfarande har två lediga dagar kvar!

Trevlig helg på Er som kikar in här!


RSS 2.0