Alla helgon och spökenhelgHemma hos oss bor sötaste våldnaden eller vad han nu skall föreställa..
Den enda som är på Halloweenparty ikväll är familjens minsting. Själv är jag inte så "brydd" i Halloween, men för säkerhetsskull har vi laddat upp med godis utifall att ngt spöke eller vampyr dyker upp. Fast än har det varit lugnt, inga spökerier alls.

Jag tror att jag sätter mig nu med resten av familjen och smakar av spökgodiset och inväntar IDOL.

Trevlig helg eller Happy Halloween till er som firar det!

Uppdaterat efteråt: Sonen berättade att de hade varit lite rädda för droger när de var ute och på "Bus eller godis". Droger istället för godis undrade jag. -Nej droger det är människor som lurar och dödar barn, svarade sonen.. 

Tisdagstema: Grå

Idag kunde jag inte låta bli att vara med i tisdagstemat, fotot jag bjuder på är taget för 2 månader sen på Sokrates torg i Gamla Stan på Rhodos.
 Jag blev fascinerad av detaljerna på den gråa fasaden. Vädret var dock inte ett dugg grått under veckan vi spenderade där!

I morgon kikar jag in hos er andra som är med i dagens utmaning - Godnatt!

Drömjul i år?Julen har börjat göra sig påmind. Några av mina bloggisar har börjat köpa julklappar, någon har börjat med julkortstillverkningen och idag damp Allt i Hemmets JULSpecial ned i brevlådan. Det är bara att inse att julen snart är här igen, snabbare än man anar.


Jag vill också vara i god tid med att förbereda min Drömjul, jag älskar julen!!  Jag vill köpa julklapparna i god tid, hinna städa och pynta hemmet så att det blir så där fint som i inredningstidningarna, hinna baka flera sorter och hinna med ett riktigt glöggparty i advent. Men jag antar att det blir som vanligt, i bästa fall 3 sorter bakade, och julklapparna handlade i sista sekunden med kniven på strupen..


Ni som läser Allt i hemmet känner till Pia Printz, jag gillar hennes krönika.  I julspecialnumret har hon skrivit ned "Pias jullexikon från A-Ö", den fick mig att fnissa till högt några ggr, antagligen för att jag på vissa punkter kände igen mig själv.. Ni som inte prenumererar på tidningen kan väl tjuvläsa krönikan i smyg på Ica? (gäller dock inte dig som bor i Jgi)


Pia bloggar också, tänkte börja läsa hennes blogg och se om den är lika underhållande som hennes krönika.


Förresten, en julförberedelse är faktiskt redan klar här hemma, julkorten!! Och det är jag mäkta stolt över, det är ju faktiskt bara Oktober än.


"Hastig" helg

Oj snart en vecka sen jag gjorde ett inlägg här...jag känner att livet hastar lite väl fort igen. Igår hastade jag hem från jobbet, sen hastade vi iväg på en snabb och intensiv tornedalsturné, first stop:
 


I ett mörkt och regnigt Haparanda. Där intog vi vår middag, shoppade lite på Intersport och givetvis på IKEA. Tanken var inte att handla något åt oss själva där, men det är nästan störtomöjligt!?

Sen hastade vi vidare norrut, mot stugan och den väntande utebastun. Ankomsten blev lite sen, maken var trött efter nattskiftsveckan så jag fick sätta mig bakom ratten och det var inge vidare att köra, mörkt, regnigt och dimmigt. De två sista milen på grusvägen var det dessutom "snorhalt "och spårigt. Men vi kom fram helskinnade och bastun var fortfarande varm!  :)

I morse var det frostigt, soligt och vackert ute: 

Det hade t.o.m. bildats en tunn isskorpa på sjön under natten.

Efter lunch hastade vi vidare för att uppvakta ännu en väninna som fyller 40 år idag. Synd att vi inte kunde stanna under kvällen, nej efter det goda fikat var vi tvungna att hasta hem igen.

Väl hemma hastade maken vidare på ännu en fest, själv känner jag mig rätt nöjd över att nu få byta om till plyschdress, poppa lite popcorn och kura mig ned i soffan tillsammans med barnen för att avnjuta "Stjärnor på is".

Sony och jag

Vet inte riktigt vad jag skall välja att blogga om från helgen som gick. Foton från den goda middagen i lördags med älgsteken vi fick av C och P? Eller bilder från det hektiska 6 årskalaset? Näää det får bli en bild som egentligen inte är så synonym med den annars så hektiska helgen, en bild från min tidiga "frostiga" morgonpromenad i söndags tillsammans med min lilla fickkamera Sony:
 

Så här vackert väder har vi inte haft idag, nej idag har vädret varit väldigt synomt med höstrusk! Så någon extra promenad för att hålla upp stegsnittet i Bloggarnas stegrace har det inte blivit, tvärtom kommer dagens inleverans av steg bli värsta bottennappet.. 

Mera presenter

Här hemma fixar vi och donar i  helg: tvättar, städar, fixar på gården, handlar och planerar för barnkalas i morgon.

Som jag nämnt tidigare så har jag fått så otroligt mycket fina födelsedagspresenter, här måste jag få visa upp ännu en som jag fick från en av mina äldsta vänner tillsammans med goda tillbehör. Vad tror du S, när började vi leka med varann, i 4-5 års åldern kanske?

Muggen var "klockren", jag gillar att dricka kaffe (gärna Cafe au Lait) ur mugg och helst skall den vara vit så att man ser kaffets rätta färg, att den dessutom är så snygg är förstås en extra bonus. 


(Bilden ger inte riktigt rättvisa åt muggen)

Gillade också den passande texten som stod på etiketten:

Somebody said..
"Dont make something unless it is both necessary and useful, but if it´s both necessary and useful don´t hesitate to make it beautiful"´
Det tycker jag att designern Marie-Louise Hellgren har lyckats bra med i detta fall.

Må denna mugg gifva mig många rofyllda stunder :)

Vill ni kika in

i vår källare?
Här händer nämligen saker nu, det är så spännande att komma hem från jobbet varje dag och se framstegen. Två dörrar är igenmurade, nya fönster insatta, bastun är uppreglad och väggarna börjar vara lagade och putsade.
 
Nästa vecka är det visst dags för tätskikt och plattsättning!
Det är en del beslut som skall tas efter hand, jag avundas inte dem som skall bygga nytt hus, hjälp så många beslut de måste ta under kort tid.

Dagens insikter

Idag har jag bl.a. konstaterat att

- det första man blir blind på är ögonen, som vi (jag o maken) letat efter min nya kamera innan vi till slut hittade den på precis det ställe där den brukar vara och där jag oxå trodde att jag satt den..

- mjölk som stått i en gräddsnipa några dagar i porslinsskåpet luktar INTE gott..

- man känner sig gammal när man är lika gammal som hantverkarens mamma

- nu kan jag inte längre skylla på min symaskin när jag behöver syhjälp eller vill skylla ifrån mig när mina sömnadsalster inte blivit så bra..

För idag har jag hämtat hem födelsedagspresenten som jag fick från min familj:
 


En ny symaskin!!!  =) Jag hoppas att vi två skall komma bra överens i framtiden!

Busiga födelsedagsbarn

Idag har vi firat sonens 6 årsdag, han väcktes på morgonen med sång ( jodå, för barnen måste man offra sig), paket och frukost på sängen.
Sen fick han bestämma middagsmat och då blev det  blev hans favoritrestaurang "Max Donalds"..

Passar även på att gratulera familjens (mammas o pappas) lurviga födelsedagsbarn Milla som fyller två år i morgon!

Grattis Milla!
 Nu återstår det bara att ordna ett 6 årskalas till helgen, sen lugnar det ned sig på kalasfronten ett tag.

Annars så kan jag meddela att vår murare/plattsättare har etablerat sig och börjat jobba i vår källare idag!!! Det känns så spännade =) fast också lite nervöst :S  En av mina lösningsidéer har redan blivit nedröstad...hmmm..

Firandet..

..har fortsatt under veckan av fler vänner, arbetskamrater och i helg av min familj. Aldrig nånsin har jag blivit så uppvaktad som i år,  så roligt att så många nära och kära har "kommit ihåg lilla mig", och oj oj så mycket fina presenter och blommor jag har fått! Se och njut av blomsterprakten Ni med:
Men det är inte bara jag som firats i helg, min son som fyller 6 år i morgon har också firats av min familj. Dessutom har vi firat två av våra vänners födelsedagar!  Så det har varit ett ordentligt kalasande här kan jag lova.

Bokutmaningen

För ngn vecka sen blev jag utmanad av bloggisen Camilla och Ellas mamma.  

Vilken bok läste du senast?
Läser just nu den tredje boken av Håkan Östlundh: Terror!

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Jämnt fördelat!  

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel kvar", "en tredjedel", "hurra bara hälften kvar"?
Ibland tänker jag nej nu är det bara 30 sidor kvar när det är en bra bok som jag inte vill skall ta slut. Om boken är seg kan jag nog tänka att nu är det bara halva kvar osv. Men är den alltför trist då lägger jag den åt sidan. Det skall vara nöje och njutning att läsa  - inget "måste orka mig igenom".


Hur väljer du böcker du vill läsa?
Pocket-toplistan, tips från vänner, och bloggisar!


När blir en bok för lång?
Om den är trist.


Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Nej, jag orkar inte läsa på engelska, tyvärr.

Vilken bok blev du senast berörd av?
Flyga Drake med Khaled Hosseini.

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Ja, absolut!
 

Vilken bok lämnade du senast?
Anita Shrevre "Ödets vingar".


Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du ofta?
Svenska deckare.

Rekommendera fem författare!
Stieg Larsson, Mari Jungstedt, Håkan Östlund, Khaled Hosseini och Camilla Läckberg.

Nu utmanar jag , IBW, Paula och alla som känner sig utmanade och inte redan blivit utmanade.


Vimmel

Hoppas ingen av mina gäster på lördagskvällen har något emot att jag lägger ut en vimmelbild här på min blogg!?
 Foto: Kusin J och jag

Jag är superduperjätteglad över att Ni var så många som kunde/ville komma och förgylla min "födelsedagsvaka"!!

Tusen tack till alla Er som firat mig, med besök, presenter, blommor, telefon, sms och hälsningar här på bloggen. Ni skall veta att det värmer i mitt 40 årigahjärta att veta att jag har så många fantastiska vänner.

KRAM på Er allihop! 

EFIT på födelsedagen

För första gången är jag med på en EFIT (Ett foto i timmen) på en riktig EFIT-dag! Gjorde en egen i januari, hade nog glömt hur körigt det var...men här kommer min Dag, som dessutom är min 40 årsdag.

Kliver upp strax före åtta, en av nattgästerna från gårdagens firande är på väg att "smita"..
Så här såg det ut på diskbänken..
 Innan maken beger sig till jobbet vid 9 tiden överraskar han mig med en födelsedagspresent från honom och barnen.
Nu har jag en kamera jag kan ha i fickan också,  Toppen! Känner mig lite bortskämd.


Vid halv 11 har alla gäster åkt..kvar är alla fina presenter jag fått:


Det blev dåligt med steg igår...(är ju med i bloggarnas stegrace), tog en promenad vid 11 tiden med dottern och förde sopor till återvinningsstationen:


Vid 12 tiden tog jag itu med disken och en svängom med dammsugaren: 


Strax före kl 13, bäst att ta en dusch innan nya gäster anländer:  


Fikar tårta med syster och sambo, väninnan E och sonen vid 14 tiden. (Jo jag vet, ett nytt tårtfat borde inhandlas..)


 När gästerna hade åkt kände jag för lite frisk luft, A följde med mig på en promenad med sin sparkcykel vid 15 tiden.
 

Vid 16 tiden sätter jag mig framför datorn och kikar bla på bilderna från festen.

 
Vid halv sex äter vi rester till middag:


Ringer över grannarna på en tårtbit vid halv 7, även kusin J med familj och sötaste 2 åringen tittar förbi:

 
Sen blev det ett litet hopp här...vid 21 somnar sonen i vår säng....åh jag vill också krypa ner där NU!  Tack för idag - slut för idag (är jag)..

Blomsterbudfrån:Jag blev jätteförvånad när blomsterbudet ringde på dörren, hade ingen aning om från vem det kunde vara...innan jag slet bort pappret och fick se att det var mina gulliga bloggande mostrar m familjer som ville fira mig!

TUSEN TACK för den vackra buketten!!!!

Ögonblicksbild

Ögonblicksbild, Luleå 4 Oktober -08 Kl 10.33. Det snöar!
Jag håller på rustar för "kalas" med anledning av min jämna födelsedag imorgon. I kväll har jag "öppet hus" med buffé och imorgon bjuder jag på tårta på em. 

Bloggarnas stegrace

Dags att ta sig i kragen och motionera mera. Jag måste erkänna att jag varit lite små-lat sen jag uppnådde mitt cykelmål. Men för att sporra mig själv till att röra på mig mer än jag annars gör (dvs alldeles för lite) så nappade jag på Junitjejs utmaning Bloggarnas stegrace som startar idag och pågår under oktober.

 Förhoppningsvis så låter snön vänta på sig, för de mesta av mina steg kommer att vara omvandlade från cykling, eftersom min fot inte fungerar så bra att promenera med.

För övrigt så är det väldigt stressigt i mitt o familjens liv just nu.. Skall ha festligheter till helgen men hinner inte förbereda (handla, städa, planera osv) pga alla tider som skall passas med barnen, tjänsteresor, övertidsarbete för maken...Sen mitt i allt så skall byggfirman börja jobba med källaren och det skall väljas kakel, klinker, valen måste ändras, betongglas skall köpas med så kort leveranstid som möjligt osv osv. Plötsligt vart det väldigt bråda tider, fast jag är såå glad att det börjat hända något i det projektet!

RSS 2.0