Blomsterprakt!

Här, under de Japanska körsbärsträden, som stod i full blom i Kungsträdgården i vår huvudstad, avnjöt jag dagens middag i solskenet tillsammans med min svägerska. Njöt mest av sällskap, blomsterprakt och sol och lite mindre av maten (hämtmat av onyttig sort).
 Det är stunder som dessa som det känns det "gött att leva"!
Jag var långt i från ensam att springa runt med kameran i högsta hugg. Här kommer några klickbara bilder.   

       

Strutsjakten

Först vill jag tacka för omtanken angående mitt krånglande knä! Jag lovar att gå till doktorn om det blir sämre, men tack och lov så har det blivit lite bättre!
Så pass bra att jag tvingade med hela familjen i morse och gav mig ut på strutsjakt, kan ju vara roligt att träffa likasinnade ;-)

Den första fågeln vi stötte på var Storspoven, att höra storspoven sjunga, det är VÅR! 
  


Sen såg vi denna fågel som jag tror är någon sorts vråk :
  

 

Sen kom vi fram till ängen/träsket där tranorna, svanarna och sjöfåglarna hade stormöte:


 

Vilket härligt tjatter det var där!! På en annan äng kom vi ialla fall lite närmare svanarna:
 

 


Det är sådana här gånger man önskar att man hade en systemkamera med stativ och ett lämpligt objektiv för att fota på långt håll (eller gummistövlar).


Men ack nej ingen struts syntes till.. det fick duga med tranor de är ju ganska lika.


Som en strutsMina dåliga fot har varit sliten av allt promenerade så jag har verkligen sett fram emot att börja trampa min röda Rex igen. Planen var att jag skulle höja mitt snitt i stegtävlingen med steg omvandlade från cykling och därmed öka chanserna för mitt lag att vinna.


Men i måndags eftermiddag hände ngt i mitt ena knä (det knä som brukar låsa sig när jag kör bil). Det kändes som om ngn stack in en kniv i knäet då och då. Smärtan har avtagit gradvis sen dess och i dag tyckte jag att det kändes riktigt bra, så jag bestämde mig för att cykla till jobbet. Men det är ngt som inte stämmer, det smärtar till lite varje gång jag trampar och det känns som om det är ngt inne i knäet som inte hör dit.. knakar gör det också. Men det är inte svullet och det känns inte som en inflammation..

Ja, jag vet att jag kanske borde gå till läkaren för att få rätt diagnos, men jag är livrädd för att gå dit och få något tråkigt besked, det räcker med en dålig fot. Så tillsvidare gör jag som strutsen och stoppar huvudet i sanden och hoppas att allt blir bra snart igen.


PS! Än så länge har jag inga planer på att ge upp Stegtävlingen, för jag kan vara väldigt envis, envis som en struts...eller hur det nu var.. DS.


Fäärdiga!!!

För ganska precis ett år sen började vi att riva ut i källaren, och nu äntligen har de sista detaljerna som vi väntat på kommit på plats:
 Det känns bara sååå sköönt!
Nu kommer vi att ligga lågt med att starta nya projekt ett bra tag framöver.

(Återkommer med ett inlägg om tvättstugan när jag hunnit fota i dagsljus)

Tigerjakt

Nu ska vi ut på tigerjakt:Sötaste 2,5 åringen och jag var på tigerjakt igår. Har du nånsin i vuxen ålder blivit ombedd att lugna ned dig av någon under 3 år? Det blev jag igår :)

Alltid trevligt umgänge, god mat och efterrätt när kusin J bjuder oss på middag. Igår blev jag även bjuden på min favoritdrink Caipirinha (alkoholfri denna gång så det var inte därför jag fick tillsägelsen ovan):

Drinkrecept: Lägg en halv (klyftad) lime i ett glas, två tsk ljust muscovadosocker, 6 cl (el efter behag) mörk el halvmörk rom och rör om tills sockret löst sig, i med lite is och fyll upp med fruktsoda.

Vill man avnjuta den alkoholfritt kan man byta ut romen mot i 1/2 tsk mörk rom essens.
Sött och gott, precis i min smak!

Vårjakt

Tog kameran på axeln och gick på jakt efter vårtecken, hoppades på att få fota svanarna på fjärden, men de var "inte hemma".  Några andra vårtecken, fina nog att fota, hittade jag inte heller under promenaden. Men när jag kom hem, då såg jag att grannens blå stjärnor redan blommade så grant vid husknuten.  Så man kan väl säga att jag gick över ån efter vatten:
Fuskade dock lite här och tog en bild som jag tog förra året, hade ingen lust att plumsa över snöhögarna till grannen.. för snö har vi fortfarande massor av, det har t.o.m. kommit mer idag.. jag har svårt att tro att all snö hinner smälta bort till Valborg som den brukar. 

Trevlig helg!

Påskledig

Påskhelgen firades traditionsenligt. Lite för lite sol, men när den väl kom så gjorde den det med besked, annandag påsk var fantastisk! Och solen fortsätter skina på oss som fortfarande är påsklediga! =)


Som vanligt hann vi inte med allt som vi tänkt, det blev tex ingen slalom eller ridning som vi hade planerat tillsammans med fam R, heller inget besök hos moster..men vi återkommer!


Vi har i alla fall åkt skidor, kört skoter, grillat korv, bastat, ätit och fikat gott, spelat spel och umgåtts, precis som vi brukar!
Som jag nämnde är vi fortfarande lediga hela familjen, (gillar att upprepa detta!!) vilket känns vansinnigt lyxigt, särskilt som solen skiner från en klarblå himmel. Tyvärr tar vi inte vara på det vackra vädret fullt ut då vi försöker komma i kapp här hemma med diverse som tex, färdigställa källarprojektet, komma ikapp med tvätt, städning, sortera papper samt uträtta en massa ärenden som vi inte hinner med under vardagsveckorna.

Innan jag ger mig för idag, måste jag bara återge några av 6 årige sonens funderingar under påsken.


På väg i bilen till IKEA berättade han för mormor att han gillade skoterlukten, men (poängterade han) den godaste avgaslukten kommer från motorcyklar.    (Ehh?? Mammas kommentar)


Inne på IKEA sa han till mig att han kunde köra vagnen så jag kunde fynda.  (Förträffligt samarbete eller hur?)


Och någon dag efter att vi kommit hem från stugan, med en knökfullt packad bil, undrade han, som gillar ordning och reda: - Mamma är det sant att det kommer att ta en hel vecka att packa upp allt? (Ngt jag gissar att han hört mig muttra om)


Påsk!
Jag uppskattar påskhelgen mer och mer för varje år.  Härlig årstid, inte så mycket måsten och stress, lång ledighet (har lättare att ta ledigt kring påsk än jul), god mat och tid för umgänge med familj och vänner. 


Även i år skall jag förlänga påskhelgen med 4 dagar extra ledigt!! =) Egentligen känns det inte som om det är läge att vara ledig från jobbet nu.. Å andra sidan känns det aldrig så, (kanske lika bra det för om den dagen kommer kanske det betyder att man inte har något jobb kvar att gå till).


Vi kommer att vara både hemma och i stugan i påsk. Sista helgen med skidåkning, förhoppningsvis både på tvären och nedför. Några besök är inplanerade, både hos släkt och vänner, hos frisör, tandläkare och stort varuhus i nordöst.  

Hoppas också bara hinna "vara" och läsa lite, har varit dåligt med läsning ett tag nu, har testat flera böcker som jag inte kommer i gång med, men det brukar gå lättare när man ledig och utvilad.

Jag tar redan nu påskledigt från bloggen, måste hinna förbi Blåkulla också,  Glad Påsk!


Så ska det låtaPrecis, så ska det låta!!

Nu hann jag blogga före syrran (som är på Kulturens Hus) om kvällens höjdpunkt, MMM Markus!!
Vi (syrran) och jag är barnsligt förtjusta i Övertorneåsonen, kanske lite extra för att vi är Övertorneåtöser!?

Myran, hann du till spelningen förra helgen??

Vi har middags- och bastugäst i kväll, TB. Imorgon skall dottern ha tjejkväll och på söndag skall vi hälsa på fam F. En riktigt social helg, trevligt.

Trevlig helg!


Dagens sötnos

Tog en promenad på stan medans dottern var på dans, då fick jag syn på denna sötnos:Det är inte varje dag man möter renar mitt på stan även om man bor i Norrland, så likt de andra turisterna plockade jag fram kameran:Undrar om de uppskattade miljöombytet??

RSS 2.0