Nya lärdomar

Jag har lärt mig åtminstone två saker det senaste dygnet. 

Tack vare nattens "bravader" har jag lärt mig att aldrig skoja om att någon eventuellt simulerar magsjuka. Man får visst igen flera ggr om.. 

Sen har jag lärt mig att ladda ned nya teckensnitt.

www.dafont.com finns massor av roliga och snygga teckensnitt att välja på. 


(Den övre heter Scriptina och den nedre Kingthings Wrote)

Instruktionen hittade jag på bloggen: www.snyggastdesign.blogg.se : 

Först laddar du ner dem, sen packar du upp dem (extrahera filer). Sedan kopierar du den lilla ikonen med två T:n på, går in i Kontrollpanelen, letar upp mappen "Teckensnitt", öppnar den och väljer klistra in. Sedan ska teckensnittet dyka upp i listan som du har i Word tex.

Många av teckensnitten klarar inte å, ä och ö, för att kontrollera detta innan du laddar ned kan du skriva in din text med å, ä, ö i rutan "Custom preview"  så ser du i resultatet om de bokstäverna finns i det teckensnitt du är intresserad av (också ett tips från snyggastdesign). 

Om någon undrar hur det går m Photoshop så har jag inte börjat än... (har haft så fullt upp med disken *fniss*)

Fotbollsmorsan

 


Det var några år sedan jag la titeln fotbollsmorsa på hyllan, i sommar återupptogs titeln igen och jag lovar att jag glömt hur jobbigt det var..

Detta var en sådan jobbig dag, upp i ottan, fixa fika, övertala sonen att inte sluta just idag och iväg till Kalix och höstcupen. Kallt och regnigt och 5 matcher som skulle spelas.. 

Det var också jobbigt att se dem förlora match efter match. Spelarna i sonens lag var 1-2 år yngre än spelarna i alla lagen de mötte utom det sista laget som de mötte för att spela om sista platsen.. de var lite mer jämna i ålder och den matchen slutade 2-2. Då blev det genast mycket roligare för grabbarna och riktigt spännande för oss som spelade uppe på läktaren.

Undrar vem som var tröttast när vi kom hem, sonen eller fotbollsmorsan?

 


It´s raining cats and dogs

Dagens plan var att åka till IKEA och sen upp till stugan, men maken kände sig risig i magen morse så vi stannade hemma.  (Men repade han sig inte lite väl fort efter att resan inställts?? Misstänkt)

Det behövs inte så mycket för att roa mig en sån här makalöst regnig dag som denna. 180 foton, ett par fotoalbum, en flaska RX-lim (gammalt hederligt fotopyssel) och lite fika, så håller jag mig snäll och glad.
 


Jag hoppas dock att vi får lite bättre väder till i morgon då planen är att spendera några timmar vid sidan av en fotbollsplan.. fast annars kan man ju förstås få ont i magen.. ;-)

 


Min tur




I kväll är det min tur att få se filmen Män som hatar kvinnor,  Äntligen! Är det någon film som skall lyckas hålla mig vaken så är väl denna...hmm fast den är 2,5 tim så jag lovar ingenting. 

En stor påse blandade nötter, chips (jag vet att jag borde låta bli) och en (bara en) fredagsdrink blir det till.

Riktigt bra fredagsmys kallar jag det!   

Det blir lugnt på bloggarfronten för mig i helg, så nu önskar jag alla en trevlig helg och skönt fredagsmys!


Senare uppdatering:Nu har jag sett filmen, utan sömnproblem, den var alltså BRA!!

Jag testar



Nu har jag bestämt mig, jag SKA lära mig Photoshop (ännu en 40 års present!!) och jag kommer inte att ge upp efter 4 timmar denna gång..

(Fast maken tycker att jag skall ägna mig mer åt att diska, laga mat och städa.. )

Suraste ettagluttaren

Så här glad, förväntansfull och uppspelt var vår son imorse, på väg till första skoldagen i klass 1 B...eller inte..nej han var på ett uselt humör när undertecknade tvingade honom att ställa upp på det obligatoriska fotot för att föreviga den stora dagen. 



Kan också tilläggas att han var den enda av 21 stycken i klassen som inte visste vad han gjort under sommarlovet. Så nu blir det inga fler Liseberg, Astrid Lindgrens värld eller Stockholmsresor för vår del...  ;-)

Cliffhanger,del 2

Nej jag har inte glömt bort min lilla cliffhanger, jag har bara inte kommit till skott med att fota tidigare..Nu blev det dessutom usla bilder men det får vi stå ut med.

Det var i alla fall allt detta som jag köpte med mitt presentkort på Pentik, som jag fick i 40 års present från familjen jag gift in mig i för snart 12 år sen:
 



8 djupa skålar, alla med vackert ojämna former så att det syns att de är handgjorda
8 lila assietter (funderar på att även köpa limegröna också till vår/sommar säsongen)
2 stora lila skålar som jag mest använder som lyktor

Som jag skrev tidigare så hade jag så svårt att välja, Pentik har så mycket fint. Men eftersom jag bara har en servis till vardag och fest, Arabia Arctica (som jag haft i ca 20 år) så tyckte jag att det här var ett roligt sätt att piffa till servisen till festliga tillfällen, när man dukar för flera rätter.

De ljusa skålarna har redan blivit favoriter, de kan man ju använda till det mesta. 

Idag har jag dessutom varit och inhandlat mer lila, gardinder, kuddar och pläd m.m, för precis som ett brev på posten så kommer lusten att förändra och mysa till det här hemma när hösten nalkas. (Bilder kommer ev. senare i höst, när någon orkat tvätta fönstrena och städa).

tack än en gång familjen K för presenten!

Medelhavspyttipanna

I morse klev jag upp vid 06 tiden när jag kom på att jag (givetvis) hade glömt att lägga köttet till medehavspyttipannan i marinad igår som man skulle...typiskt. Men vi körde ändå och det blev nästan lika gott som när VT bjöd oss!

Eftersom jag hittar så mycket goda recept på andra bloggar (tex så gjorde jag denna supergoda äppelkaka igår - rekommenderas oxå!!) så bjuder jag här (med tillstånd) på VT´s recept på Medelhavspyttipanna:



Medelhavs pyttipanna  för ca 6 personer  

Marinaden :

3-4 pressade vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 dl olivolja  (el rapsolja om man inte är så förtjust i olivolja)
1 - 1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya

Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natten.

Smörj en långpanna och lägg i ca 1,8kg potatis i klyftor ( ska täcka botten på långpannan) salta över.
Ställ in potatisen i ugnen 220 gr i ca 10 -15 minuter

Ta sedan ut  pannan och strö över fläskfilén och marinaden. Strimla och strö över 1  röd , 1 gul  paprika och 1 gul lök.
Överst lägger du skivade tomater och  *)en burk fetaost i kuber
In i ugnen igen i ca 35-40 minuter.

*) Istället för att lägga fetaosten i pytten så gjorde jag precis som VT en sås till av turkisk yoghurt, fetaost och pressad vitlök. Detta blev verkligen pricken över i-et. 

Enkelt att laga (om man kommer ihåg marinaden i tid) och väldigt gott, smaklig måltid!

Äntligen

Visst blev det fint med min nya header?? Jag har saknat möjligheten att ha foton i min header, det känns lite mer personligt så!  =) 

Det är min syster  som har hjälpt mig med den, lagom till mitt 2 årsjubileum (månd). TACK än en gång syster yster!!
(Undrar om hon blev bekymrad när jag tänkte låta en 19 årig kille hjälpa mig..? )

Har småfixat lite själv oxå, ny ram och lite nyheter som Ni upptäcker när  Ni går in under "Kommentarer".


Vill vinna!

Jag är med och tävlar hos Proforma:



Den bokhyllan skulle passa perfekt i stugan!

Både jag och maken gillar ju att läsa och vi brukar ha med oss ett gäng böcker till stugan särskilt till sommarsemestern. Ofta läser vi samma böcker, särskilt deckarna. 6 böcker blev det för mig under semestern: 2 X Mons Kallentoft, Marie Jungstedt, Marian Keyes, 2 x Majvor Müller. (Maken läste inte Marian Keyes)

Jag har precis börjat läsa Skumtimmen av Johan Theorin, jag har bara hunnit läsa 25 sidor men boken har redan blivit spännande !, är den lika bra i fortsättningen blir det nog en favorit!

Nej nu loggar jag ut för ikväll, hoppas på mer blogginspiration i helg.

Ps Ju färre som är med och tävlar desto mer ökar mina vinstchanser! DS   ;-)

Kalas

Idag har vi firat barnens kusin Johanna som fyller 30 år snart. Tänk att hon bara var 7 år gammal när maken och jag blev tillsammans!
 



Eftersom Johanna o hennes fam är "mellan 2 hus" så hade hon kalaset hemma hos oss, aldrig har ett sånt digert fikabord dukats upp hemma hos oss som idag. Det fanns alla varianter, kakor, bullar, tårta, paj och flera sorter för alla varianter av mjölk-, ägg och glutenallergiker också. 

Många kom o firade henne, allt som allt har vi haft 40 gäster här idag. Allt flöt på jättebra, barnen lekte ovanligt bra tillsammans så det var bara att fika o umgås, jättetrevligt!

Till dagens sötaste utsåg jag: 



Hoppas ingen nominerad känner sig ledsen eller besviken. ;-)


Husmoderspoäng



Inspirerad av Paula gav jag mig idag in i vinbärsbranschen. Det är första gången på våra 10 år i huset som jag ger mig på våra buskar, och ambitionen är hög, planerar nämligen att koka vinbärssaft.. Hur många husmoderspoäng blir inte det??
Fast vi får väl se om jag får ihop så det räcker till ett kok.. jag lessnar rätt snabbt, undrar hur mycket man måste ha?

Förutom vinbärsbranschen så har jag idag jobbat i blomsterbranschen (ut med urblommade penséer,in med Kryssantemum), tvättbranschen, diskbranschen, städbranschen, cykelköparbranschen och hälsapågodavännerbranschen osv

Vad som tagit åt texten ovan, med alla luckor..vet jag inte och istället för att tjorva med det tänkte jag gå o sova nu, så jag orkar fortsätta jobbet i vinbärsbranschen i morgon bitti..

Uppdaterat 2 dgr senare, det blev inte mer plockat igår, men saften är klar nu , det blev ca 4,5 liter vinbärssaft av bästa sort!

Ernsti

Åhh, jag älskar den flytande bastun och båthuset som Ernst inredde i kvällens program.






Till Ernst och TV4: Förlåt för att jag lånar era bilder, men de är så inspirerande!! Jag kan dock irritera mig lite på att ni sätter ut så lite bilder och mest en massa videoklipp, ifall Ni undrar vad jag tycker!

Jag tillhör ialla fall dem som kommer att längta efter nästa Sommar med  Ernst.

Curriculum Vitae

CV, referenser, bilagor, kort och långsiktiga mål, egenskaper, meriter, karriärsambitioner HJÄLP det enda jag vill ha är ett stimulerande jobb (fast det gör ingenting om det är välbetalt oxå).
 
Istället för otäcka baciller har jag nu fjärilar i magen, för imorgon skall jag på anställningsintervju!!
Jag har kommit till insikt med ett och annat efter denna förra intervjun som jag var på för ca en månad sedan, tex att:

- Det är inte bra att ordbajsa och berätta för mycket, typ allt och lite till
- Det är inte bra att sväva ut med svaren för mycket så att man till slut blir tvungen att fråga hur frågan löd
- Det vore bra att tänka efter lite vad man skall svara innan man gör det

Som person är jag helt enkelt lite väl spontan och öppen och när jag blir stressad så "skenar" jag i väg alldeles. Finns det någon därute som har en Valium att skänka mig före kl 10.00 i morgon?


Kry igen!

Tack för alla krya på dig hälsningar, jag mår bra nu och har jobbat idag, fast hemifrån, pga smittorisk och sjuk son. Jag uppskattar verkligen att jag har möjligheten att jobba hemifrån när det kniper. Det är riktigt skönt att sitta och jobba i nattlinne halva dan! Tur att det inte är ett krav att använda webkameran och videosamtal! *fniss*

Dagens överraskning var årets leverans av luktärtor från bästaste grannen (precis uppgraderad).


Skulle jag inte höras eller synas i bloggvärlden nu på några dagar så är det för att jag känner ett starkt behov av att städa och tvätta (jösses vilket tvättberg det blir av magsjukepidemi) här hemma, på söndag blir det 30 års kalas här. Synd bara att det inte är jag själv som fyller 30 år och får alla presenter!

JOMENVISST

Nog var det smittsam magsjuka alltid..det kan både jag och sonen verifiera vid det här laget.. SUCK
Cykelturen från jobbet igår em var nog den värsta cykelturen nånsin. Jag insåg alldeles för sent vad som var på g.. Cyklade kallsvettig och starkt illamående så fort som jag mäktade (det gick inte fort - jag var så svag), hade en tanke i huvudet, HEM HEM HEM, men när jag hade ca 500 m kvar då var det "too late".

Men jag tror att jag besparar ER detaljerna..

Sonen sjuknade in i natt, spännande att se om maken klarar sig han brukar ofta göra det.

FEST


Igår hade vi vår traditionsenliga kräftskiva, fast det nya fr.o.m. i år är att vi har skippat just kräftorna!! Alla i sällskapet är inte jätteförtjusta i kräftor och det finns ju så mycket annat gott att äta, som i går t.e.x. Värdinnan har lovat att skicka mig receptet på den supergoda potatis- och fläskfilelådan som hon bjöd på tillsammans med fetaostkräm (också himla god, som tzatziki fast med fetaost istället för gurka).
 


Förutom, mat, efterrätt, ostbricka, snacks, godis bjöds det även på vin, drinkar och öl. Med tanke på vinglaset som for i golvet, cykeln som vältes och att jag i morse har skurat spya så skulle man kunna tro att detta var en stökig tillställning, men NEJ så var det inte. Vinglaset viftade sonen omkull av misstag (så himla trist då dessa fina vinglas inte längre finns att ersätta), cykeln råkade jag välta och det är dottern som mår dåligt idag.

(Skiit hoppas verkligen inte att det är magsjuka så att någon från familjen, dotterns kompis som sovit över eller vännerna  på festen igår också skall den vägen vandra... USCH USCH.)
 

Hur som helst hade vi i alla fall trevligt kvällen lång och när vi cyklade hem vid halvett på natten så var det nästan 20 grader varmt, nästan en tropisk natt! Och finvädret det fortsätter även idag! 


Tack än en gång fam T S för den trevliga festen!


Matchdebut

Idag gjorde sonens fotbollslag matchdebut, att se 6-7 åringar spela fotboll, det tycker jag är fotboll när den är som roligast, spontant och händelserikt!  Givetvis måste händelsen dokumenteras: 



De spelade två matcher, den första blev oavgjord 2-2 och den andra vann de med 3-2 och detta resulterade redan i första bucklan!! Det var stolta killar som ställde upp för första lagfotot.

Annars så har vi fortfarande soligt och varmt och nu skall en mycket sen lunch intas på altanen.

Trevlig helg! 

Bästa med jobbet..

..dessa dagar är nog cykelturen i solskenet dit och ännu bättre hem!  ;-)

Jag har bloggat om min väg till jobbet förut men kan inte låta bli att göra det en gång till, vem vet hur länge till jag cyklar denna väg.. I morse klev jag t.o.m. av cykeln för att njuta (med kameran i hand) av ..

 


.. blomsterprakten vid fjärdens strand..


..och av utsikten över det spegelblanka vattnet med stadens centrum i bakgrunden.


Undrar om syrran hade tagit sig ett morgondopp här? 


Snart framme på jobbet.

Kan oxå berätta att cykelturen hemåt idag inte var av det idylliska slaget.. Maken ringde mig på jobbet och sa att sonen och hans kompis hade smitit ut genom källarfönstret och var försvunna, exakt hur länge de hade varit borta visste han inte men han hade letat dem ca 25 min.. En kvinna hade dessutom sett två pojkar med deras signalement promenera ned mot vattnet.. Eftersom maken lät orolig (och inte är den som hetsar upp sig i onödan) så kan jag berätta att det inte tog många minuter för mig att cykla hem och att många tankar hann flyga genom huvudet. Tack o lov hade de små herrarna precis dykt upp igen när jag anlände hem!  Detta var dagens pulshöjare..

Kärt besök




I går hade vi så trevligt besök, våra vänner som flyttade till Skåne för 4 år sedan kom och hälsade på!! =)
Det var hela 3 år sen vi träffades sist, men det kändes precis som förut. Förutom att barnen hade vuxit rejält och lagt till sig med skånsk dialekt! 

Det är roligt att man kan hålla kontakten trots det långa avståndet. Jag tror bestämt att vi skall ta dem på orden och komma ned och hälsa på hos dem snart. Det kanske blir nästa års semester!? Vore inte helt fel att samtidigt åka till Österlen och  Danmark.

I alla fall så kommer vi att sända dem en tanke i höst och vinter, när vi myser med en kopp te och knaprar på ett par brända mandlar ifrån den fina godispåsen vi fick av dem!  (Chokladen är med all säkerhet slut innan sommaren)

EFIT dag i lördags

Välkommen till min EFIT i lördags, en mycket lat (har blivit bra på det nu efter 4 v sem) och skön dag i stugan. (Ett Foto I Timmen).



Vid sjutiden, sonen är som vanligt uppe med tuppen och kryper ned hos oss, mysigt.


Vid åtta
, efter frukosten blir det en kopp kaffe ute på altanen (obligatoriskt).
 


Vid nio
, jag och sonen smaskar i oss lite ärtskidor i  mammas välskötta trädgårdsland.
 


Vid tio, mamma och jag har plockat in dagens skörd av stora, fina och goda jordgubbar. 

 


Vid elva, 
mamma och jag förbereder middagen. 
 


Vid tolv
städar jag lite i stugan och bäddar sängen.
  


Vid ett 
fotar jag dottern som leker med min lurviga "lillasyster" Milla.
 


Vid två
 assisterar jag mamma med att baka tårta  (mosar banan och slickar skålar). Själv bakar jag inte tårtor längre..
 


Vid tre
startar maken grillen och vi börjar med middagen.
 


Vid fyra
, ibland måste man uppsöka hemlighuset oxå.. 

 


Vid femtiden
. Proppmätt efter middagen spelar sonen och jag lite krocket, givetvis fuskar han som vanligt (extremt dålig förlorare). Lösa slag går om säger han. Ehh??
 


Vid sextiden
återupptas frossandet och vi intar mammas födelsedagstårta, mums!! 

 


Vid sju
är det disktajm.
   


Vid åtta tvingar jag barnen att avsluta SIMS (första gången de får spela data i stugan) så att jag får dra en patiens, jag erkänner - lite KUNGEN beroende just nu, pga att jag saknar nätuppkoppling.
 


Vi avslutar kvällen med en bastu, det blev även ett dopp i sjön för mig i kväll.

Här avslutar jag även min EFIT!


RSS 2.0