Marstrand

Såja, nu kommer här lite fler utlovade bilder från Marstrand! (Lite o lite det blev rätt många)

Vi parkerar bilen på Koön och blickar mot Marstrand och Carlstens fästning i väntan på färjan.


Ser att jag lyckades få med pojken på cykeln på fotot (till vänster på bilden), en pojke i 10 års åldern som kom med färjan iklädd förkläde, pep in på den lilla konsumaffären på Koön och köpte mjöl innan han åter cyklade tillbaks ombord på färjan, charmigt tyckte vi turister!


Vi promenerade upp till fästningen. Här uppe fanns Sveriges första utomhus tennisbana, som vår gamle kung Oskar II brukade spela på när han semesterade här.   


Vi satt länge här och njöt av picknick och  utsikt.

Sen gick vi runt och beundrade alla fina hus och trädgårdar. Det var lugnt och stilla, inte många andra turister i farten.


De verkade väldigt måna om att sköta om sina hus och trädgårdar.

Ibland går de för långt...turisterna med sina kameror! Rumpan på denna bild såg jag först när jag laddat in bilderna i datorn..


Vi satt och fikade i hamnen innan vi på eftermiddagen tog färjan tillbaks till fastlandet.


Jag vill gärna se mer av Västkusten i framtiden. Drömmen vore att bo ett par dagar på ngn mysig och charmig "Saltön-ö" som inte är allt för tätt turistbefolkad, finns det kvar såna pärlor?

Härliga helg

Låt alla världens telefoner ringa, jag e inte anträffbar.. Det blir en dag på stranden!

  Fast nu blev det inte en hel dag, bara ett par timmar..sen började det åska och regna. Men härligt var det så länge det varade!

På kvällen fick vi gäster!! Sen tidigare så hade vi planerat att grilla med kusin J och sambo, men när vi hörde att vännerna M o L skulle passera stan med sin husvagn så bjöd vi givetvis in även dem.
 


Detta resulterade i en middag med trevlig umgänge kvällen lång!! Vi satt ute på altanen och surrade till 02 tiden!  

(Även en massa objudna surriga små gäster dök upp, men de lyckades vi skrämma bort med en makalös manick, tack och lov!)

Inte ett moln

Ännu en fantastisk sommardag/kväll, då dyker de upp och börjar snurra i mitt huvud alla "sommardängor" och jag nynnar lite lätt och njuuter!!
•-          Inte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar..

•-          Oh Boy vilket vackert väder, solen skiner i dag

•-          Sommar, sommar och sol..

•-          Blå blå vindar och hav..

•-          Sol, vind och vatten

•-          Vilken härlig dag, tralla la laa.

Middag, kaffe, fredagsdrink, grannar och vänner som kikar förbi, fotboll på tv och lite blogg på altanen denna underbara kväll, vad mer kan man begära??
  


Fånga dagen

Vi har alldeles fantastiskt underbart sommarväder här nu!!

Givetvis måste man "fånga dagen" och njuta av den på bästa sätt. Vill man inte gå in för att se fotboll får man dra ut tvn istället! Så här ser det ut på vår altan just nu:


Dammet på tvn visar att jag också gör annat än att städa! Dock ser jag inte på fotboll..

Äntligen hemma ;-)

Så där ja, nu är årets bilsemester avverkad.  Semester och semester, vete sjutton om jag kallar det semester att kuska hundratals mil land o rike runt i 9 dgr med två stundtals bråkiga barn i en bil!? För efter en semester skall man väl vara utvilad? Det kan jag inte påstå att jag är nu. Men visst har resan haft sina härliga stunder att minnas och se tillbaks på, så här kommer utdrag ur min "resedagbok".


Dag 1, lördag 13 juni.


Vi stiger upp i ottan och packar bilen full med väskor, kuddar, täcken och trötta barn. Vi kör raka vägen ned till Stockholm, endast med stopp för frukost och lunch efter vägen, stämningen i bilen är förväntansfull och gemytlig! Men se melodikrysset, det var för svårt för oss..
 


Svägerskan K som bor vid Mose Backe på söder bjuder på husrum och en god middag när vi kommer fram!!


Dag 2, söndag


Uppe i ottan igen, bilen packas på nytt och vi drar iväg till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Det känns lite som en repris då vi var där för 3 år sedan, men teaterföreställningarna är nya och det har tillkommit lite nyheter sen sist, som t.ex. Saltkråkan-tåget .
Vi övernattar i en liten campingstuga och blir imponerade av alla expertcampare som huserar där, egna grillar har de med sig och de dukar upp magnifika middagar med vin i vinglas utanför stugorna! Vi avnjuter grillbuffén i Linas kök på kvällen.  


Dag 3, måndag


När vi känner oss nöjda med Astrid Lindgrens värld styr vi kosan mot Göteborg, men först åker vi och tittar på "riktiga" Bullerbyn och Katthult.
 

Det var roligt att uppleva dessa fina ställen som man sett på film så många gånger "live"! 


Dag 4, tisdag


Idag gör vi Göteborg. Vi promenerar från Centralstation via Avenyn till Götaplatsen, där fotar jag givetvis Poseidon med Avenyn i bakgrunden.

 Sen promenerar vi vidare och besöker Universeum och Liseberg. Varken maken eller jag gillar att åka karusell, men jag offrade mig på Flumeride och maken på Gasthotellet..och vi överlevde båda två!


Efter Liseberg åkte vi på seightseeing på kanalerna och Götaälven med Paddan, ännu en känd Göteborgsvy:


Dag 5, onsdag


Då oväder aviserats till på torsdag så gav vi oss av på onsdagmorgon till Marstrand för att uppleva lite av själva Västkusten. Här uppe vid Fästningen på Marsstrand satt vi och mumsade på jordgubbar och njöt av utsikten. En av de stunder jag kom att uppskatta mest på hela resan!
Fler foton kommer ifrån Marstrand senare.

På eftermiddagen återvände vi till Göteborg. Vi  shoppade lite i Nordstan innan vi åt en god middag på en grekisk restaurang.


Dag 6, torsdag
Tyvärr hade metrologerna siat alldeles rätt, idag ösregnade och blåste det riktigt ordentligt, så vi packade bilen igen och styrde kosan tillbaks mot huvudstaden och svägerskan på Mose Backe. På vägen stannade vi till i Gränna och köpte polkagrisar och shoppade lite på IKEA i Linköping. (Investerade i en ny plyschdress!!)


Dag 7, fredag


Midsommarafton och dotterns 12 års dag firades på Skansen med ca 25 000 andra personer.. Höjdpunkterna denna dag var lunchen och eftermiddagsfikat ur den magnifika utflyktskorgen som svägerskan K packade ihop.
Tillbaks hos svägerskan så fotade jag denna härliga utsikt från hennes köksfönster, strax innan regnet kom (som vi hade fruktat hela dagen men klarat oss undan antagligen för att vi släpade med oss ett gäng regnjackor och paraplyer hela dagen).Att barnen hade tjafsat bort GrönaLunds-besöket denna kväll kändes mest som en befrielse!


Dag 8, lördag
Bilen packas åter igen och vi drar norrut. Vi besökte "bästa mostern" och hennes man och trots att vi tillkännagav vår ankomst så sent för att inte åsamka dem en massa besvär så bjöds vi på god mat och efterrätt under vårt besök.


Dag 9, söndag


Absolut den tristaste dagen på vår resa, trots att det "bara" var drygt 50 mil kvar att köra så kändes det som om det tog en hel evighet att ta sig hem.


Nu ser jag fram emot den "riktiga semestern" om två veckor, med många varma, soliga och lata dagar med en kaffekopp i ena handen och en bra bok i den andra!


Semesterstängt!


Usch, fy och blää

Alla dagar är inte roliga, denna dag till hörde just den kategorin, inte roliga dagar.


Har varit ned till Stockholm för att få det officiella beskedet om mitt jobb. Innerst inne så önskade man väl att man skulle bli erbjuden något annat, men det enda som erbjöds i dagsläget var flytt till Gävle eller avgångsvederlag. Tackar man nej till båda alternativen så blir man uppsagd av p.g.a arbetsbrist.


Huh, arbetsbrist?? Jag har ju jobbat som en dåre i alla år, plustimmarna  (nää övertidsersättning har man heller aldrig fått) har lagts på hög och aldrig har det varit läge att ta ut den i ledighet.. Hur kan det från en dag till en annan bli arbetsbrist?? Jo för nu flyttar jobbet till en annan ort, då blir det arbetsbrist i Luleå.


Lustigt också att den ena veckan får man höra hur duktig man är och vilka planer som finns för mig och nästa vecka så är man inte längre önskvärd.. OK jag vet att denna omorganisation inte är personligt riktad mot mig, men det är lätt att bli bitter ;-)


Nu återstår det att utreda konsekvenserna med de olika alternativen som erbjuds, vad är bättre/tryggare, att bli uppsagd eller ta avgångsvederlag? Nej flytta är inte aktuellt.. (fast Gävle är säkert jättefint att bo i!!).


Nåja ett arbete är ett arbete och det är inte det som verkligen betyder något här i livet, så mycket värre saker kan hända.

Nu tittar jag framåt, och vad är det jag ser? Vankas det  kanske lite efterlängtad semester???? =)


Tack till Er alla för Era uppmuntrande o rara kommentarer! Sånt värmer!!

KRAM!


Så surt :(

På torsdag kommer jag och mina kollegor att få officiellt besked (typ: kicken) om den förestående centraliseringen av ekonomiavdelningen till ort låångt söderut.

Eftersom jag har vetat om detta i några dagar redan, p.g.a läckor, så har den värsta chocken lagt sig, men det känns tungt att åka ned till Stockholm för att få beskedet..

Någon som behöver anställa en redovisningsekonom??


60+40 = 100 års kalas

Har Ni firat Nationaldagen? Det har inte vi, konstaterade dock med grannen att det var Nationaldag igår morse. Medans vi stod där o pratade (jag iklädd min älskade blå plyschdress  - nu igen) då dök den nya grannen upp och presenterade sig! Kul fast liite genant, vilket första intryck han fick. Nåja, jag inser att det hade hänt förr eller senare..

Istället för att fira nationaldagen så har vi firat svägerskan och hennes dotter, vi var nämligen bjudna på 100 års kalas i lördags!
 


Kvällen bjöd på trevligt sällskap, sång och musik, tävlingar och lekar och givetvis god mat, dryck och tårta, precis som det sig bör på kalas! (Eg så avskyr jag lekar på kalas, just därför blev jag givetvis utsedd som "frivillig" att delta i två av lekarna, fast den ena var faktiskt riktigt kul) 


Festen hölls på Solvik, en gård som är till salu för den som råkar ha över 3,5 miljoner att spendera på en "sommarstuga" vid havet. Ca 10000 m2 tomt och egen strand ingår i köpet:


Inte så pjåkigt, eller hur?

Vågar inte visa upp foton på jubilarerna då jag inte bett om lov, men jag tror inte att kusin Petra har något emot att jag visar upp deras fina och duktiga "agilityjycke", 8 valpspappan Helmer! 
Tack till jubilarerna för en trevlig kväll!!!

Ibland..


..är det kul att göra saker bara för att det är kul att ha gjort det =)

Som att susa fram på vägen bakom ratten på en sportig Porsche t.e.x!


Jag tror dessutom att mina höfter blev smalare på kuppen.. ;-)Ögonblicksbild

Söndag 7 juni 13.25Idag intogs inte em fikat ute på altanen...hade blivit så kallt om rumpan!

Vinstlotten!

Idag stod det:


på vinstlotten som Paula drog i sin utlottning av boken: Vinsten är perfekt "tajmad"!! För nu när stegtävligen är slut och sommaren har kommit, så skall jag spendera många lata dagar i hammocken, på stranden eller i solstolen med en bok i handen!
Började redan att utöva den hobbyn igår i hammocken, stundtals slumrade jag till...

Ahhh så härligt!

Så än en gång, Tack till dig Paula som drog den rätta lotten! =)

RSS 2.0