YES !!!

Med ett stor portion av envishet,så lyckades jag igår att ta mig i mål i Prag samtidigt som riktkarln!

 På 81 dgr har jag gått (och cyklat ihop) 811 222 steg, vilket motsvarar 605,9 km. Stegsnittet per dag blev 10140 steg och 7,48 km per dag. 
(Valde att sudda mitt efternamn - lite anonym kan det kännas skönt att vara)

Jag har äntligen ! insett att man blir pigg av att röra på sig i friska luften och jag är så glad att över min fot har pallat trycket och faktiskt blivit starkare och tåligare.

Tack till alla som hejat på mig, tack till familjen och vänner som stöttat och ibland hakat på mina promenader och cykelturer!

Häng med

Jag har varit iväg med jobbet till en fantastiskt naturskön plats, Storforsen här i Norrbotten. Häng med mig på en promenad.
  

 
Det är verkligen en fröjd att promenera här..
 

..vid den vilda forsens kant..


..klicka här om du vill höra dånandet från forsen..


..här uppe kan man ta en rast vid någon av grillplatserna och njuta av utsikten, men nu måste jag skynda mig tillbaks till middagen på hotellet..


..denna gång drog jag vinstlotten och fick ett rum med utsikt över forsen:


Det var svårt att ta en rättvis bild av den mäktiga forsen, den vill bli så platt genom kameraögat på min lilla fickkamera.

Om du inte har besökt denna fantastiska plats tidigare så är den absolut värd ett besök, och Ni som är duktiga fotografer glöm inte kameran det pågår en fototävling med bilder tagna vid Storforsen.

Jag kommer snart att återvända med familjen, då skall jag även besöka inredningsbutikerna som Livet i byn brukar tipsa om.

PS ! Tack vare denna resas härliga promenader och dansen på kvällen, så kommer jag mest troligt att uppnå mitt mål i stegtävlingen och gå i mål i Prag i morgon, på samma dag som riktkarln!  DS

TACK

Tack för att du betalar din tvavgift!  Nää skämt åsido, men jag tänkte faktiskt använda mitt inlägg här för att visa lite tacksamhet!


•-          Tack vännen C för 3 trevliga kvällar, för lunchen du bjöd på idag och för vinflaskorna jag fick (en kan komma väl tillpass redan imorgon). Hoppas du fortsätter vara lika nöjd med din supersnygga nya frisyr!


•-          Tack till alla stängda bankomater som gjorde att jag promenerade in massor av steg idag. Kanske kanske kan jag komma i mål tillsammans med riktkarln 30 maj?


•-          Tack till dig däruppe som gör ditt bästa för att blåsa bort regnmolnen lagom till imorgon då jag skall iväg på trevligheter.


•-          Tack till vår suveräna datakonsult på jobbet som uppmuntrade mig idag med dessa ord: "hav förströstan, ljuset skola återvända fast det känns nattsvart just nu"  Funderar faktiskt på printa ut mailet, förstora upp det och hänga det på väggen på mitt kontor.

•-          Och sist av allt så vill jag tacka livet! 

(Om ngn är rädd för att jag håller på att bli mer snurrig än vanligt eller undrar om jag gått med i någon religiös sekt så är det ingen fara alls med mig - jag mår bra!)

..och så blev det kanske mitt första inlägg utan en bild, men nu skall jag pallra mig isäng!


Lediga dagar

Vet ni vad alla Lulebor gjorde i fredags? Jo först var de på förmiddagen och lämnade skräp på återvinningscentralen, sen kring lunch och på eftermiddagen då var de antingen hos dropinfrisören eller på någon affär inne i centrum. Jodå alla var där, vi var inget undantag, därför vet vi.

Eftersom dottern bestämt sig för att klippa håret (det var lääänge sen sist) och ingen av oss hade lust att vänta i flera timmar hos dropinfrisören så ringde vi svägerskan som ryckte ut för att klippa henne redan samma kväll:Det var några år sen hon hade lugg, visst blev hon fin?


Och när jag/vi inte har varit ute och promenerat så har jag njutit av "altanliv"!
Sällan har vi ätit ute så mycket i maj som detta år.

    Den söta grodan har jag precis som Camilla köpt på Ica Maxi.

På eftermiddagen kom det en regnskur och efter så har det blivit det svalare. Imorgon borde jag verkligen försöka använda min energi till att röja o städa här hemma..


Keep on walking


Foto: Se vad det grönskar nu!

Vad jag gör när jag inte hinner blogga så mycket? Jo, jag går, går, går och går, sen cyklar jag och jobbar, sen går jag lite till..jag börjar bli ganska så less på stegtävlingen nu. Just nu är mitt preliminära måldatum 6 juni, men jag skall försöka gå i mål före, gärna 1 juni, betyder ett stegsnitt på drygt 14000/dag.. högst osäkert om jag kommer att lyckas.

Ikväll följde dottern och kameran med på promenaden och vi fiskade även upp syster efter vägen. När man har sällskap så går det mycket lättare att få ihop stegen och det gör mycket mindre ont i foten, konstigt ;)

Ser nu fram emot fyra ljuvliga lediga dagar!! Vi har inte så fulltecknat i almanackan och jag har inga större ambitioner med bordegöralistan heller, och tur är väl det eftersom jag måste gå, gå gå..

Vilken härlig helg!
Helgen har varit fantastisk! Sol och värme, cykling och många steg, grönskande träd, grill som gått varm, många kaffekoppar på altanen, glass i Norra hamn, trädgårdsarbete, besök av och hos svägerska och till sist, helgens efterrätt, god middag i den varma kvällssolen med trevligt umgänge hemma hos fam P.  


Många glada skratt blev det, och när JF berättade om när grannfrun skulle visa sin buske... då sprutade tårarna!

Det var nästan lite semesterfeeling över denna helg.


Bilsemester i Sverige

Planer för en 9 dagars bilsemester i Sverige börjar ta form. Vi försöker uppfylla familjens önskemål så gott det går, jag vill uppleva Västkusten för att jag aldrig har varit där. Dottern tycker att Liseberg verkar toppen och sonen vill tillbaks till Astrid Lindgrens värld som vi besökte för 3 år sedan:
 

 

Vad  maken egentligen vill det vet jag faktiskt inte, men han verkar med på båten  på noterna, och tur är väl det för jag är inte så förtjust att långköra bil.. Det är såna här gånger som jag önskar att jag bodde minst 50 mil söderut.

Nu grönskar det

..inte bara på min blogg (ny färgram), utan även på gräsmattorna och lite smått i träden. Mina pingstliljor började blomma igår:

 
Årets penséer blev vinröda, passar riktigt bra mot vår tegelröd-orange-färg på huset, tycker jag.
 

Nu vill vi gärna ha lite mer sol och värme, gärna framåt helgen!

EMD

Här har det regnat hela dan..så kallt o trist att jag inte förstår hur jag skall få ihop dagens stegkvot..


På förmiddan drog vi iväg på stan för att göra några ärenden, köpa nya jeans åt sonen (som sliter ut dem på löpande band), köpa avslutningsklänning åt dottern (tror knappt själv att det är sant att jag för engångsskull gör detta i god tid, men när dottern visar intresse för kläder och dessutom för en klänning !  hon såg i reklambladet, då är det bara att slå till) och till slut så blev äntligen duschskrapan inhandlad.


När dottern fick nys om att EMD skulle uppträda på Shopping så var det bara att "bänka sig" med kameran i högsta hugg, ibland tycker hon att det är bra med en mamma som bloggar, (dvs en mamma som alltid har med sig kamera).

Laddade upp en filmsnutt på You Tube,  ifall det finns fler som vill beundra eller tralla med de stiliga gossarna (som jag filmade med full zoom på min lilla fickkamera - därav inte bästa kvalitet):
 Just ja, måste även "notera i protokollet" att jag mötte en annan kändis på stan idag, Johannes Brost. Att möta kändisar "off scen" är en annan sak som jag är fånigt förtjust i, så nu vet ni det också! 
Vem är den mest spännande kändisen du mött? 

De e mycke nu

Det är väldigt intensivt på jobbet just nu. Håller på att sjösätta ett stressigt projekt och det blir en hel del övertid. Det är spännande ena stunden, nästa stund får jag hysteriska skrattanfall när problemen hopar sig, nästa sekund fräser jag åt alla som skall ha min hjälp samtidigt som jag blir tokig när jag inte får respons när jag behöver hjälp NU..

Mitt i allt hände något oväntat, en kollega/chef från annan ort dök förbi och gav mig en äppel/kanelkaka!! Jag fattar ingenting. Är det en muta? När kommer frågan om att hjälpa till med något speciellt? Har jag varit så otrevlig att jag behöver muntras upp så att jag blir snäll igen? Eller är den förgiftad?(när jag är hyperstressad är jag inte alltid så diplomatisk, artig och pedagogisk) Eller hade han en kaka över och tänkte att Malin verkar gilla fikabröd? Eller är det mot förmodan ett tecken på uppskattning? '
Sen kom nästa fundering, vad skall jag göra med kakan? Jag kan knappast ta in en kaka i fikarummet som räcker till ca 5 personer när vi är ca 30 personer på kontoret.. och det kanske inte är direkt lämpligt att sitta och smaska på den själv på mitt kontor..vikten ni vet.. Nä jag tog helt sonika hem den och smaskade på den tillsammans med maken efter middagen, innan jag skyndade vidare till ett föräldramöte på skolan.


Det är rätt så fulltecknat i familjekalendern också denna månad, föräldramöten på skolan, föräldramöten för barnens sportaktiviteter, föreställning på skolan, judogradering, extra dansträningar inför föreställningar i slutet på månaden, utvecklingssamtal, arbetsplatsträff med övernattning och uppvaktningar..


Dessutom skall jag promenera till Prag, Kämpar på för att höja mitt stegsnitt nu..vore skoj att gå i mål samtidigt som riktkarln den 30 maj, men då måste jag öka mitt nuvarande stegsnitt per dag fr ca 8500 till 10000 steg, vet inte om jag fixar det. Vissa hurtbullar har redan gått i mål för flera dagar sen.


Istället för att sitta här och beklaga mig borde jag antingen gå ned i tvättstugan och ta hand om tvätten, eller gå och sova  så att jag är utvilad imorgon. Fast det finns ju kvar lite äppelkaka...och det verkar vara spännande i hockeyn!


ÖgonblicksbilderTitta vilket vackert ljus det var nere vid vattnet i kväll, vid solnedgången strax före kl 21. Var tvungen att ge mig ut o fota lite ( i mina plyschbrallor - hoppas ingen såg).

Det är fortfarande ett tunt lager is på vattnet men annars har det mesta av snön försvunnit. Hemma på tomten är all snö borta, fast jag hjälpte den förstås på traven lite, krattade ömsom löv/gräs och ömsom snö under helgen. Idag krattade maken färdigt vår tomt.

Helgen var alldeles underbar, lite sol och värme, en extra ledig dag och man känner sig fulltankad med energi och inspiration igen! 

Tvättstugan

Hann aldrig in här för att önska Er en trevlig Valborg, hade fullt upp efter jobbet med att "röja" inför gårdagkvällens middag med fam K /T (trevligt hade vi till sena kvällen), så jag får istället idag önska er en skön Maj, "Sköna maj välkommen"!

Just nu håller jag på för fullt med att tvätta och sätta undan vinterkläderna, känns lika skönt varje gång! Kom på att jag lovat att visa  bilder från vår nya tvättstuga. Så här såg rummet i källaren ut tidigare, där både tvättmaskin, bastun och duschen trängdes:
 Tänk att vi haft så där eländigt i nästan 10 år (i ilandsmått mätt). Mysfaktorn låg ordentligt på minusskalan. Vi bastade nästan aldrig, jag duschade hellre uppe i badrummet ståendes i badkaret, tvätten sorterade jag alltid uppe i hallen och strök gjorde jag i vardagsrummet. Städade där gjorde jag också väldigt sällan..

Så här ser det ut nu, fotat ungefär i samma vinkel:
 


Viss skillnad eller hur? Jag gillar verkligen min nya tvättstuga, massor av förvaring, bra med arbetsyta, den är ljus och lätt och rolig! (än så länge) att hålla ren och fräsch. Nu sköter jag tvätten här och inte runt i resten av huset och håller jag på med något syprojekt kan symaskinen stå framme. 

Mera bilder:


Jag behöver väl egentligen inte berätta att normalt är det mycket kläder i omlopp här, de här bilderna tog jag förra helgen medans allt var undanstökat.

Nej nu måste jag sätta fart igen, måste också hinna ut och njuta av det ljuvliga vårvädret. Idag skall jag skotta ut det sista av snön som ligger kvar på tomten, så ikväll borde vi ha snöfritt! Utemöblerna skall också ut, snöspadar och sparkar in i förrådet osv

Vårbruk med andra ord! *gillar*

RSS 2.0