Bingo!!!!!

Snacka om oväntat samtal maken fick idag när han satt upptagen i ett möte på jobbet...

Vi tar storyn fr början, under helgen såg jag att maken tänkte fota min tygtavla i vardagsrummet med mobilen, inte likt honom så därför undrade jag vad han pysslade med, han skulle delta i en tävling hos Telia som lottade ut julklappar. OK tänkte jag och tog bort lite onödiga prylar som låg på bänken och skräpade...
 


Detta är bilden som mms-ades in..inget mästerverk precis, sned o oskarp, och där syns visst min batteriladdare oxå.. bl.a.

Hur som helst så ringde en dam från Telia idag och berättade att detta var det vinnande bidraget i tävlingen. Uppdraget var att man skulle fota en plats där en platt-tv skulle passa.

Vinsten var en 42 tums platt-tv som skulle levereras innan jul!!!!!  Vi vet egentligen inte så mycket mer än så, vad det är för modell osv..men en julklapp skall väl vara en överraskning!?


Jag säger som syrran sa härom veckan: -Vilket flyt! :)


♥ Adventslycka ♥

Idag har gubben o jag varit tillsammans i 23 år!!!  Det är kärlek .



Helgen har varit suuper, var ju ledig även i fredags och har julstökat mest hela helgen!  Det ÄR så himla mysigt när känner att man har gott om tid. Jag låter bli att räkna upp allt julstök som vi gjort i helg så ingen grips av panik, det är trots allt bara november än.

Paula kallade mig för du julälskande kvinna, det stämmer bra, jag är verkligen i mitt esse när jag bakar pepparkakor med julmusik i bakgrunden. Fast jag har oxå lyssnat mer på Winnerbäck, fick hans nya skiva i går - tack "Pluppen"!

Några vänner kommer snart över på ett glas glögg eller två..trevligt ♥.

Just ja..vill ni se hur lillebror sorterade kakformarna?


Granar för sig, hjärtan för sig, men jag undra vad gör bockarna egentligen ;-)


Idolkandidat

Jag har inget större musikintresse, det var länge sen jag hade ngn riktig idol (de jag minns när jag tänker tillbaks är Abba o Gyllene Tider, då förstår ni hur länge sen det var). Nej oftast trallar jag med till de låtar som är populära för tillfället, de som spelas om och om igen på Rix Fm.

Men nu kanske jag har hittat en blivande IDOL, jag var nämligen på konsert igår och nu är jag lite småkär!

Intresset för denne artist började redan lite smått i somras eller höstas när jag såg dokumentären om honom på tv, sen har jag gillat en av hans kändaste låtar väldigt mycket. Jag gillar artister som känns genuina och beundrar dem som skriver sin musik själv. 


Så när kusin Lena frågade mig en andra gång om jag ville hänga med på konsert med denne artist (för ngt år sedan tackade jag nej med motiveringen att han inte var ngt för mig) så tackade jag denna gång ja, jag såg även det som ett gyllene tillfälle att få umgås lite med min kusin.


Och trevligt hade vi, och konserten var så bra att jag nu måste klicka hem ett par skivor, som sedan skall laddas in i min MP3, jag börjar se fram emot mina vinterpromenader då jag får fördjupa mig i hans texter, de sägs vara fantastiska.


This is the man:



Foto: www.nsd.se Ur samma tidning kommer utdrag av recensionen:

Det finns liksom inte på kartan att Winnerbäck skulle spela fel, glömma texten eller svamla till det.
Jag älskar proffs som ger det publiken betalar för - en riktigt bra konsert. Finns det en enda låt den mannen har gjort som är dålig? Knappast. Man kan säga att Winnerbäck hade en riktigt bra dag på jobbet i går.


Ååångest

Cykelsadeln har inte känts särskilt inbjudande den senaste tiden..



 
Det har inte bara varit dåligt med motion sen början av oktober, utan typ helt obefintligt. Just nu känner jag mig inte särskilt nöjd mig mig själv när jag tänker på efterrätterna, pajerna och bullarna som lagats och bakats den senaste tiden..och tiden som spenderats inomhus i plyschdress, yllestrumpor och tända ljus..

Vadan denna ångest just nu? Jooo jag skall på hälsokontroll imorgon, med konditionstest!!!   :S  VILL INTE, vill inte väga mig, vill inte höra hur dålig kondis jag har, VILL INTE.

Kände mig lite frusen, testade att tempa mig i armhålan (desperat flyktförsök?), det står på termometern att man skall lägga till +0,5 grader..gissa vad termometern visade innan tillägg? 41,6!!!!  Hmm konstigt, så dålig kände jag mig inte..
 

Senare uppdaterat:

Puh då var det gjort! Det var inte så farligt ändå, men jag har lovat sköterskan och nu mig själv att börja promenera en halvtimme ett par ggr/vecka..


Nedräkning till advent

Vi öppnade aldrig glöggflaskorna igår, men idag har vi självklart provsmakat av lussebullarna som vi bakade i morse.


Maken tyckte att det kändes skönt att bullarna inte skulle vara med i någon skönhetstävling, jag tycker att det skall synas att de är hembakta.

Nu är det fritt fram för den som vill komma och glögga med mig, det är ju faktiskt snart advent.

B L O S S A

Egentligen vill jag inte tjuvstarta för mycket med advents- och julfirandet, men idag är jag väldigt sugen på att smaka lite glögg.

Vi får främmande ikväll, är de också sugna då korkar vi nog upp någon av dessa vackra och smäckra flaskor.




Sonen frågade mig på affären idag: -Mamma, menar du att du köper de där flaskorna för att de är snygga? Njaee inte bara därför men visst lockar designen lite extra!

Annars så har jag idag köpt en ny elljusstake till köksfönstret (bild kommer kanske nästa helg) och en julklapp till barnen. Känns bra att vara ute i god tid med alla förberedelser. 

Känns också bra att ha beviljats 7 semesterdagar som skall tas ut under detta år, planen är att vara ledig nu på fredag och 6 dgr extra kring jul o nyår! Det där med jobb-bytet var inte alls så dumt, har alltid varit svårt att vara ledig kring årsskiftena förut.
Nu är det dessutom bara en vecka kvar som jag delvis måste jobba för redovisningen, skööönt!
Det jag hittills jobbat med i nya tjänsten känns helt OK!! 

Facebook - vinstlotten

Jag har en del att tacka Facebook för :)  Jag har nämligen fått kontakt med några gamla klasskompisar, vänner och en och annan släkting som jag inte haft kontakt med på många år. Himla trevligt måste jag säga!

Undrar hur många år sedan jag träffade Päivi tex?? Jag tror att det är 15 år sen. Hon verkar vara en äkta pysseldrottning numera. Häromveckan lottade hon ut ett grattiskort som hon tillverkat och än en gång knep jag vinstlotten!  


Idag kom kortet med posten och Päivi hoppades att jag skulle få användning för det. Jag vet faktiskt redan vem som skall få det, en pojke som fyller år inom ett par månader!

Jag har också tillverkat egna julkort och födelsedagskort förut, tar gärna upp den hobbyn någon gång i framtiden, det finns så mycket roligt pysselmaterial "nuförtiden". Jag minns att jag en gång skickade julkort som jag hade broderat själv, fast lite tokigt blev..jag hade glömt att skriva vem (avsändaren) som önskade dem en God Jul. 

Apropå julkort så har jag skrivit färdigt dem redan!  (f-låt om jag stressar ngn)

 

En regnig novemberkväll

En mörk och regnig novemberkväll.. varför inte göra något trevligt? Som att bada bastu till exempel! 


Jag ska föresten bli bättre på att leva efter dessa kloka ord från Barack Obama:

"No one has written your destiny for you. Your destiny is in your hands, you cannot forget that. That's what we have to teach all of our children" 


Kriget

Vi har haft krig här hemma.. vi har jobbat hårt med att utrota objudna gäster. De började dyka upp lite smått i torsdags.. och efter att de förstört vår fredagsmiddag då förklarade vi krig!  Först försökte vi utrota dem med handkraft, men vi insåg att de var svåra att fånga, och fick man ihjäl en dök två nya upp. Sen hittade vi vapen som fungerade riktigt effektivt, dammsugaren och Ajaxsflaskan i spraymodell.


Vi kände oss rätt nöjda med vår insats när vi gick i säng på fredag kväll, MEN.. imorse på lördagmorgon hade ännu fler gäster dykt upp..  :S 
Vi trodde att vi hade identifierat vad det var för typer, signalementet stämde, men eftersom vi inte kunde förstå varför de våldgästade hemma hos oss så började vi tvivla..

Då satte jakten igång på allvar. Blommorna åkte ut på bron, vi skrubbade skåpen med torrvaror och sopskåpet. Rensade och skrubbade bakom spisen, sen upp till barnens rum, vi rensade och fejade och plötsligt kom segerropet! Maken hade hittat brottsplatsen, i sonens klädgarderob vimlade det av de otäcka gästerna, och guess what? Jo där på golvet bland alla leksaker låg det en banan i ett ”bananfodral”…

Det var bananflugor precis som vi trodde från början, feta äckliga rödbruna små flugor…usch fy och bläää..
 


Vi har inte hunnit utreda vem/vilka som är skyldiga till brottet, men det finns två som är starkt misstänkta..

Hur som helst så är jag glad över att det var vi som gick segrande ur striden, och jag må då säga att vi sällan städat så effektivt som vi gjorde idag!

Slutet gott allting gott!


(Nu hoppas jag att blogginspirationen dyker upp snabbt så jag får något trevligare att publicera här och slipper påminnas om detta varenda gång jag kikar in här på min sida)  


Halvtrist måndag

Så där ja, då var den måndagen snart över. 

Sonen sjuk igen, febrig och hostig. Vi såg att ”finnen” han visade igår hade förökat sig..just ja gick det inte vattkoppor på skolan? Prickarna ökar, vi är ganska övertygade nu om att det är vattkoppor.

Upplärning av min efterträdare på jobbet, 1,5 tim oplanerat övertidsarbete pga strul.. Skynda hem, laga mat, skjutsa dotter till judo, hem igen, hämta dotter från judo, plugga religion och engelska med henne.
Vem var Siddharta Gautama? Dalai Lama? Hur böjer man cheap?
 


Nu väntar jag på att barnen skall somna, dricker en kopp te och bloggar. Snart skall jag krypa ned i sängen och fortsätta läsa boken jag fick av syrran i födelsedagspresent. Behöver jag säga att chokladbitarna är uppätna för lääänge sen?

Godkväll!


Julen gör sig påmind

Det verkar som om tomten varit förbi med årets granleverans medans jag varit iväg på konferens!?

 


Kikar man i almanackan så inser man att advent närmar sig med stormsteg!  :)  *häärligt*
Nu skall jag fortsätta frossa i julinspiration i månadens nummer av Allt i hemmet, jag tror att jag känner för MYCKET jul i år. Längtar redan efter glögg, pynt och julmusik i stora doser.

Mer bus

Båda barnen har varit iväg på Halloweenfestligheter i helg. Till fam F som ordnat Halloweenfest för deras son var vi bjudna hela familjen på middag. När vi kom dit och möttes av alla ljusen på bron och altanen utbrast dottern:  - Mamma du är den enda som inte gillar Halloween. 



Jag har inte något emot Halloween, det är roligt med alla tillfällen till festligheter, så länge det inte är något måste. Men sen är jag väldigt mycket för de gamla traditionella festligheterna som jul och påsk.

Tack för middagen och en trevlig kväll!

PS! Om någon undrar, så nej det blev dock ingen "bus eller gos" runda för oss vuxna! DS

RSS 2.0