Londontjat

Ni får ursäkta "tjatet", men jag är galet inspirerad inför Londonresan. Googlar runt, skriver listor på vad jag vill göra, kollar valutakursen (tydligen lägsta kursen på 14 år gentemot kronan!!!), googlar adresser o drömmer. Jag besökte t.o.m. syrran för att se på hennes Londonfoton.


Vadjagvillgöralistan
:  Se London Bridge, Fota Big Ben och vakterna utanför Buckingham Palace, ströva efter OxfordStreet, besöka Harrods, äta Fish n´Chips, besöka Travellers Bookshop och marknaden på Portobello Rd i Notting Hill, ströva i solskenet (inga småkrav..) i Hyde Park, dricka afternoontea på ett mysigt café, snurra runt o insupa atmosfären i Soho, fota Piccadilly Circus och Westminister Abbey, dricka minst en öl på puben och åka röd dubbeldäckarbuss..

 

Orimligt mycket?? Jag isåfall får jag åka fler ggr! Jag har ändå prioriterat bort alla muséer, Madame Tussaud´s, London Eye (efter Ullas beskrivn), musicaler och fotbollsmatcher från min önskelista (fotboll var inte så jättesvårt att utesluta). Givetvis måste jag även ta hänsyn till vad min reskamrat prioriterar, så vi får se vad vi kommer fram till under planeringsmötet i mitten av mars.

Inbokat hotell, Cheshire Hotel:
 


Eftersom vi inser att vi kommer att ha ett späckat schema så har vi inte prioriterat så dyrt och lyxigt hotell. Den tid vi kommer att spendera där kommer vi nog att vara så utmattade att små rum och hårda sängar inte kommer att vara ngt större problem (tidigare gästers negativa utlåtanden). Det vi prioriterade var läget, promenadavstånd till Oxford Street, Piccadilly Circus 800 m, Soho, och Trafalgar Square.


Hotellen i England är tydligen inte välkända för att vara av bästa standard, såg en lista häromdan över de 10 sämst rankade hotellen i Europa, 8 av dem fanns i Storbritannien och flera av dem i London.. vårt var tack o lov inte med på den listan i alla fall!


Lugna gatan

Sonler kan hoppa över detta inlägg.

Tidigare hade jag jämt jättestressigt på jobbet med mycket övertid, tills jag bytte tjänst inom firman. Än så länge är jag inte fullt sysselsatt på min nya tjänst, så jag har passat på att ta ut lite ledig tid de senaste veckorna, så även idag!

Jag har dessutom planerat in mycket ledighet nu under våren, jag börjar med 2 dagar sportlovsledigt nu på måndag och tisdag. Sen blir det två dagar extra påsklovsledigt i samband med påsken, 2 dagar semester i samband med Londonresan och 5 semesterdagar när vi åker till Kreta. Allt detta inom 3 månader. (Vilken tur att min nya chef också är min gamla chef, han vet att jag inte bara brukar tänka på ledighet o nöjen)

Det känns jättekonstigt att vara ledig så mycket. Det känns som om jag skolkar från jobbet, jag får t.o.m dåligt samvete, trots att jag bara tar ut av den tid och semester som jag själv jobbat in. 
Men det känns också underbart att få varva ned, stressa av och bli mig själv igen. Jag känner pigg, mindre disträ, inte lika lättirriterad och har bättre tålamod med saker och ting. Om jag dessutom slutar ha dåligt samvete, då kanske jag snart kan börja påstå att jag är harmonisk!?

Jag vet att det kommer tider på jobbet då man har fullt upp igen, så jag antar att jag bara skall njuta av den här tiden.
Börjar nu med att njuta fullt ut av de 4 dgr sportlovsledigt som jag har framför mig nu med familjen, tjohoo!

Trevlig helg!


Äventyr i sikte

Jag har nästan haft lite bloggtorka..det har känts väldigt jobbigt att se mig själv varenda gång jag kikat in här på bloggen så jag är glad att jag äntligen får ihop ett inlägg igen.


Förutom OS så är det en annan väldigt spännande sak som upptagit mina tankar. Jag har nämligen planerat för en till resa i vår, tillsammans med min kompis C.  Tyvärr, tyvärr fick vi inte med oss vår kompis  M .. men vi får hoppas att det går fler tåg för oss i framtiden.  


Om Kreta inte kändes så spännande (men underbart på sitt sätt) så känns detta resmål vansinnigt spännande för icke världsvana lilla jag:
 


Flyg och hotell är nu bokade för en lång weekend i slutet av April. Jag måste börja knåpa ihop en önskelista över vad jag vill se och göra, sen skall C (reseledaren) planera ihop så vi får ut mesta möjliga av vår resa.


Det känns väldigt tryggt att C faktiskt bott i den stora stora staden och nästan bott halva sitt liv i ett engelskspråkigt land, för nu kan jag lugnt slappna av och luta mig mot henne.  (hahaha nu skrattar säkert C när hon läser ”avslappnad”, för hon har knappast glömt mina oroliga funderingar kring bombhot och terror  bl.a.)


Familjen är inte direkt överlycklig över mitt beslut, dottern hotar m att åka istället för mig och maken grymtade  surt när jag föreslog att han kunde åka med någon kompis och se bandy i Haparanda ngn gång. Han har faktiskt sagt att han vill göra det..så jag förstår inte den sura tonen  ;-)


Jag kommer verkligen att sakna min familj och visst känner jag mig ego som planerar för detta, men vissa  drömmar måste man få uppfylla i sitt liv även om man är mamma och fru.

Jag tar gärna emot goda råd och tips av Er som besökt denna stad!


Psst

Spana in min snygga mössa!


Fast om sanningen skall fram så är det inte min utan makens. Hans snälla syster har virkat den åt honom!

Jag överväger att sno den och börja titulera mig Malin Kalla  ;-)

Senare uppdaterat. - Dansar runt med mössan på huvudet och firar kvällens silver!!!  Grattis Anna Haag! Vilket fantastiskt skidlandslag vi har!!

Ännu senare: The party´s going on!  :)


Årets semester

är inbokad. Här kommer vi att spendera en vecka i maj:



Kato Stalos på Kreta.

Det känns kanske inte vansinnigt exotiskt att åka tillbaks till Kreta för 3e gången, men vi har aldrig varit på Västra Kreta förut och det är inte direkt spänning vi är ute efter.  

Miljöombyte, semester, sol, värme, bad och god mat räcker långt och gör att vi längtar.. alla utom lillebror förstås han hade hellre åkt till Göteborg, i år igen. 

Guldfeber



Foto: Lånad fr Expressen


Stort GRATTIS till Tornedalens stolthet CHARLOTTE KALLA för OS Guldet!!!

Uppdaterat efteråt:

16/2 Björn Ferry tar också guld i skidskyttet! Oxå en fantastisk prestation av en härlig prick! :) 
18/2 Anja Pärsson lyckas knipa åt sig bronsmedaljen i superkombinationen, trots det otäcka fallet i störtloppet dagen innan, vilken mental styrka, imponerande!
19/2 Silver till Anna Haag i skiathlon, hon åkte taktiskt och vilken spurt, jag e mållös..
20/2 2 medaljer till av vårt makalösa skidlandslag. I herrararnas Skiathlon vinner Marcus Hellner och Johan Olosson tar bronset, makalöst, långt över mina förhoppningar! Jag snyftar ikapp med Per Elofsson ;-)
22/2 Anna Haag och Charlotte Kalla tar silver i sprintstafetten, suveränt!
24/2 Som grädde på moset eller pricken över i-et så tar herrarna, Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner, guld i skidstafetten, jag gör vågen om och om igen!
27/2 Curlingdamerna lyckas med bragden att ta ett till olympiskt guld, efter ett spännande avgörande.
27/2 André Myhrer låg 10 efter första slalomåket, men gör ett kanonåk och  kniper bronset!
28/2 OS avslutas med ännu ett brons till Sverige efter Johans Olssons prestation på 5 milen.

Stort grattis till alla våra svenska olympiska medaljörer och tack för all spänning och gläde ni bjudit oss på!

I en annan del av Lule

I kväll skall jag inte missa säsongsavslutningen av "I en annan del av Köping", tyvärr har jag missat de flesta av programmen denna säsong..

Testade att göra ett bildspel med fotona jag tog i lördags på fotopromenaden, tack för tipset Marianne.



Bilderna är tagna i Södra hamn - I en annan del av Lule..

Senare uppdaterat, sorry Sonja men jag tog bort musiken, jag blev så stressad av den.. Inget fel på låten i sig!

Någonstans i Lule

Var har jag fotat denna? Någon som känner igen?  



Ännu en helg med härligt vinterväder! :)  Maken o sonen hängde med på fotopromenad i morse.

Vår son är en klurig kille, han ber mig uträtta små ärenden åt honom och säger sen, - Mamma nu fick du fler steg. - Mamma, vad skulle du säga om ditt lag blev sist i stegtävlingen?


OK jag drar inte ut på svaret nå länge, kanske lite väl svårt. Jag har aldrig själv lagt märke till spiran tidigare, men med kameran i hand ser man så mycket fint.  : )
Den står på taket till ingången till Gültzaudden. A testade draken igår.



 


Spela data

Jag undviker att testa dataspel av en anledning, jag är rädd att jag fastnar för dem, jag har helt enkelt inte mer tid att sätta framför datorn..  

Av de få dataspel som jag fastnat för under åren, så har alla en gemensam nämnare, de är väldigt enkla spel. Några favoriter genom åren: Donkey Kong (minns ni??), Tetris, Kungen och ett slalomspel (i Allram Est julkalender).

Igår testade jag trots allt ett dataspel som dottern satt med, vilket visade sig vara ett typiskt enkelt Malkin spel , enkelt, roligt och stressigt värre..


Testa du med!  Mitt rekord är hittills bara 27 29 42 79, dottern klarar över 80.. Nu närmar jag mig Emma!

Skiit, alldeles nyss kom maken upp från källaren och meddelade att han hade slagit mitt bågskytterekord i Wii, nu känner jag att tävlingsdjävulen håller på greppa tag om mig....måste pysa!!!! ;-)

 


Top of Luule



I helg har vintern verkligen visat sig från sin bästa sida igen, så nu är jag inte lika less på den längre.


Vi har tillbringat eftermiddagen i slalombacken idag, det var ljuvligt!! Fast det känns inte lika ljuvligt i fötterna o benen nu.. :S 
Skall bli skönt med en bastu ikväll. Fast innan vi hoppar in i bastun har jag i ett svagt ögonblick lovat att bowla o spela pingis med barnen...på Wii.  (har fortfarande inte testat det)

Måste ladda inför detta äventyr med en kopp kaffe, nu direkt!


Senare uppdaterat:

Mina resultat från kvällens familjemästerskap

Bowling 4a
Pilbågeskytte 2a

Skyttet SKA jag ha revansch i, men det får bli en annan kväll.



Back

Jag är inte bara back in business efter förkylningen, jag är dessutom back on track i stegtävlingen! Mitt stegsnitt dippade rätt rejält där i några dagar, men nu är klockan knapp elva och jag har redan drygt 7000 steg på mätaren.

Idag är det andlöst vackert ute, hade med mig kameran på morgonpromenaden: 


 

Trots att dagen borde använts till ngt bättre så skall jag nu ägna mig åt städning, planering av matlista och handling...vaddå Carpe Diem??

Annars då?

Annars då?

Jodå jag har haft bra med huvudvärk idag, den dök upp när spänningarna inför och under dagens tandläkarbesök släppte. Fast ngt tandläkarbesök blev det inte… min tandläkare hann inte med mig och den gamla lagningen som skulle bytas ut. Men jag blev i alla fall behandlad av min tandhygienist så jag hade inte oroat mig inför dagens besök helt i onödan..

Men det gick bra, jag överlevde ju! :)  (Ett stort Tack till mig själv som vågade kräva att den förre tandhygienisten av brutalaste sort blev utbytt)

Själva tandläkarbesöket får jag fortsätta att se fram emot våndas för..

Men idag är det fredag, TJOHOO!!


Annorlunda familjer

Måndagar är min favorit tv-kväll. Jag och barnen sitter alltid bänkade som tända ljus och ser Annorlunda familjen kl 20.

Detta program ger mig ett nyttigt perspektiv till mitt ”stressiga liv”.
 

                 


Fotot har jag lånat fr tv4.se

Jag är fascinerad av föräldrarna som är hur coola som helst fast det kryllar av barn, disk, tvätt, stök  osv. Bara tanken på all mat som skall handlas, lagas och alla ärenden som måste uträttas…mamma mia.  Undrar om de nånsin har en lugn o tyst stund, orkar de njuta av den i så fall? Hur orkar de när en, eller värsta fasa båda föräldrarna, är sjuka?

Min svärmor som fyller 85 år idag, hon är en sån cool och stark kvinna, hon har fostrat 8 barn och tycker aldrig att något är en” big deal”. Hon klagar sällan över något, inte ens när hon höll på bli blind klagade hon, (när hon väl nämnde det gick det att fixa m enkel operation). Men då har hon också upplevt ett brinnande världskrig som finsk barnflykting i sin ungdom. 


Min mormor var också en urstark och beundransvärd kvinna, hon har fött upp 12 barn (nej hon var inte laestadian) och drev samtidigt jordbruk. Det jag minns av henne var att hon var så positiv och snäll och alltid gav av det lilla hon hade.  Jag önskar bara att hon hade levt ett längre liv så vi hade fått ta mer del av hennes historia.


Jag skulle inte kunna tänka mig att ha så många barn. Jag skulle nog inte vara så där cool som dessa föräldrar. Jag vet ju hur ynklig jag känner mig då jag är förkyld eller magsjuk..
Jag tycker det är viktigt att hinna krama om, prata med och se mina båda mina barn varje dag. Ha tid till att stötta dem med läxor och göra något roligt tillsammans med dem emellanåt.

Hinner man verkligen med det om man har så många barn?
Eller är det jag som curlar bort mina?

Jag tror i alla fall att barn från stora familjer blir starka och självständiga.


Just ja, måndagar, efter Annorlunda familjen sitter jag kvar efter att barnen gått och lagt sig och snyftar hejdlöst till Spårlöst..  


Sist men inte minst, även om jag vet att inte svärmor surfar runt på nätet så ofta (eller typ aldrig) så skickar jag och barnen en Grattis hälsning till henne idag även på detta sätt! 


RSS 2.0