Årets första..

..fräscha krispiga tulpanbukett fick jag av kusin Johanna igår!
 
Ett löfte om våren som skall komma.., just nu känns den bara väldigt långt bort.

Johanna blandade oxå två gooda Caipirinhas till mig, jag har hört att det skall vara bra med mycket c-vitamin (lime) när man är förkyld.

Idag blir det en vilodag för mig. Familjens män har åkt för att fira svärmor på sjukhuset, dottern och jag skall plugga lite sen skall vi bara mysa!

 


Kreativa bloggare

Tack snäll Paula för awarden!
Reglerna ser ut så här.

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

Oj oj det finns så många kreativa o inspirerande bloggar och kreativa, trevliga bloggare "out here".
Jag ger en generell award till alla er bloggare vars bloggar jag följer regelbundet, ni vet vilka ni är, alla ni är kreativa och ni inspirerar mig på olika sätt!

De resterande 6, ger jag till följande bloggare, som jag oxå följer regelbundet men som jag inte minns att jag gett ngn utmärkelse till förut:

Päivi, är en kreativ tjej som tillverkar egna kort och smycken, vi har redan gjort affärer!!
Eva, är en riktig pysslare som inspirerat mig till att baka flera ggr.
Marianne, är min "återfunna" kusin som bjuder på både kloka ord och goda skratt på sin sida.
Lissen, är tjejen som förtrollar med sina foton.
Lappshakira, är tjejen med mycket humor, stort hjärta och sötaste sonen.
Mamma Kero, är den kreativa postisen med kameran i högsta hugg.

Svårast är förstås att berätta intressanta fakta om sig själv, jag tycker inte att jag är ngn särskilt "intressant" människa, kan inte komma på att jag besitter några speciella egenskaper eller talanger..och berättar om mig själv gör jag jämt här på bloggen ändå..konstigt det där. Nåja här kommer lite malkinfakta.

Jag kan vara ganska så tankspridd, många är det som fått sig ett gott skratt på min beskostnad genom åren.
Jag var sportig som ung, åkte skidor på längden o tvären, tränade friidrott, sprang mycket och spelade fotboll.
Jag var även en fanatisk hästtjej under några år, rider fortfarande gärna någon gång när tillfälle ges.
Jag älskar choklad i alla former, det är min stora last.
Jag har aldrig varit någon äventyrare eller globetrotter, min största resemerit är en resa på egen hand till Irland tur o retur.
Mitt sämsta ämne under skoltiden var engelska, jag klarar inte av att läsa böcker på engelska.
Jag gillar alla årstider, fast föredrar att svettas framför att frysa.


Kram alla bloggisar!


Otroligt

Nu vet jag att det tar 42 minuter för mig att gå hem från jobbet och att det genererar ca 5300 steg. Nu vet jag oxå att det går bra trots att termometern visar -24,5..

Tänka sig vad en stegtävling kan göra med en normalt bekvämt lagd människa..

Hasta luego!


hmmm verkar som om förkylningen kom snabbare än ett brev på posten...ont i halsen, snuvig, onti i huvudet o blanka ögon..

Vintrigt värre

Först vill jag tacka min personliga headertillverkare, systeryster, för den nya säsongsanpassade bloggheadern,  TUSEN TACK!

Idag visar sig vintern inte från sin bästa sida med sol och blå himmel.. nej nej för idag har vi full snöstorm..
Färden hem från jobbet var spännande idag. Ett par av kollegorna körde fast på parkeringen på jobbet. Jag fick kliva in i bilen via baksätet genom enda dörren jag fick upp. Jag gillar min 22 år gamla Opel Kadett som tar sig fram som en bergsget i snödrivorna.  =)

Få se om det blir någon plogning här på gatan och därmed skottning av plogvallen på den här sidan av midnatt. Annars åker stackars gubben på all skottning tidigt i morgon bitti medans jag sussar sött..

However så känns det skönt med en naturlig vilodag från stegtävlingen idag, jag har promenerat varje dag hittills och onda foten gör sig påmind.

Så med gott samvete skall jag nu sjunka ned i soffan och se filmen Sommaren med Göran!

Mitt vinter Luleå

Vill du hänga med på en guidad tur i vinter-Luleå?

Bilderna är klickbara.

Vintern är mörk i Luleå, utan systemkamera och stativ är det inte lätt att försöka återge de tjusiga infarterna till Luleå på kvällstid, men jag gör det ändå..

                                   


Kommer du in via Bergnäset får du se de tjusigt upplysta bergväggarna strax innan Bergnäsbron, kommer du in via E4 då möter dig den vackra rostiga "järnbollen" i Notviksrondellen.

Minus 5 grader, snö och sol, då älskar även jag vintern! Det finns fina möjligheter till skidåkning både på längden och tvären, både centralt på Ormberget eller i Måttsund en bit utanför stan.

                                    


Skall jag åka på längden, då trivs jag bäst med en tur i sakta mak i solskenet på fjärden nedanför oss. 

                                    

Jag är nog inte rätt person att bedöma Luleås förträfflighet som shoppingstad, men jag tror att den står sig ganska bra!?

                                    


Inte heller nöjeslivet är jag den rätta att bedöma...Det var länge sedan jag svängde mina lurviga på det ombesjungna Stadshotellet i Luleå..men syster yster kan säkert berätta mer om kroglivet t.e.x. på Färjan som står ankrad i norra hamn! 


                                           
                    
Kulturens Hus lyser vackert upp i centrum om kvällen och berikar vårt kulturliv. Ett hus som jag gärna skulle besöka lite oftare, några dansföreställningar och något konsertuppträdande har det i alla fall blivit.


                                    
 

Några ggr i veckan agerar jag taxichaufför till centrum.. när dottern har dansträning i ett av hamnmagasinen eller judoträning i Pontushallen.


                                               

Enklaste sättet att ta sig ut i skärgården för oss som inte har båt, är via isvägarna på vintern. Ser fram emot en tur på isvägarna till mysiga Hindersön för att äta våfflor så snart isvägen är redo.

Någon som orkade igenom hela turen?

Av Er som bor här, har bott eller besökt stan, vad är vinter Luleå för dig?


Veckosummering

Idag kör jag en veckosummering uppspaltad i plus o minus, vi gör bort det trista först..
 

 På minussidan


- Stackars gamla svärmor har ramlat och brutit benet och ligger nu på sjukhus. Hon kommer inte att mjölka korna åtminstone de tre närmaste veckorna säger farbror doktorn. Hoppas hon blir ordentligt ompysslad av vårdpersonalen och inte har så ont.

- Katastrof på Haiti, fy vilken misär, man hoppas den slant vi skänker verkligen når fram och gör nytta där de verkligen behövs istället för att hamna på ngn högt uppsatt chefs lönespec.

- Dottern blev av med mobiltelefonen, undrar om den blev stulen eller om den ligger i snön någonstans.. 

 På plussidan


- Har jobbat på bra i stegtävlingen, efter egna mål och förutsättningar. Mellan 8-10 tusen steg per dag.

- Jag har ätit betydligt fler blodapelsiner (massor) än chokladmuffins (1,5) när sötsuget satt in

- Läslusten har tagit fart igen, precis när jag läst ut ”Pepparkakshuset” kommer kollegan med efterföljaren ”Mamma, pappa, barn”

- Jobbet har varit roligt och stimulerande i veckan. Jag känner att jag behövs och gör nytta i nya jobbet och det bästa av allt jag känner mig inte längre som ett stressat djur!


Nu är det lördag, det blir mest att komma i kapp med det vardagliga i helg, handla, tvätta, städa, stryka och läsa läxor med barnen.


Adios, hasta mañana!


 (Nu är det inte längre bara engelska glosor som skall pluggas in..)


Motion på g

Så var det dags igen för stegtävling på jobbet. Första dagen är avverkad och stegmätaren visar 8652 steg, vilket jag känner mig nöjd med, eller.. är 5600 steg verkligen allt man får för en hel timmes promenad, man hinner ju gå hur långt som helst? 

Nåja, jag stannade till en stund och fotade årets isdjur, en orrtupp i stadsparken:  Så var det bara 69 dgr kvar av stegtävlingen..


TOO BAD

Rubriken skulle kunna beskriva arbetsveckan som varit...men jag väljer att fokusera på det trevligaste minnet av veckan som gått.
 
Dvs de två dansuppvisningar som dotterns dansgrupp framförde idag på gallerian Strand, till tonerna av Michael Jacksons "TOO BAD" ! 

Som partisk mamma så säger jag att det inte var BAD at all, tvärtom. =)

För övrigt så blev det en riktig shoppingdag med fika på stan idag. Jag var väldigt generös idag, slalomglasögon till båda barnen, hockeyhjälm till sonen och dansbyxor åt dottern. Jeans, skärp och två tröjor till maken. Storhandling på apoteket, mediciner till barnen och ny febertermometer. Vad jag fick?? Fyra nya laddningsbara batterier till kameran, det var ngn som behövt mina kamerabatterier till något annat.


Johan Falk

Ikväll börjar TV4 visa filmerna om polisen Johan Falk. Vi har sett alla sex filmerna under julhelgen och jag gillade dem skarpt! 
 Joel Kinnaman är suverän i rollen som Frank Wagner. Själv gillar jag även Jakob Eklund som Johan Falk, oavsett vad kusin Johanna säger ;-)  Vi tolkar inte "blicken" på samma sätt om man säger så.. *fniss*

Tror inte att jag kommer att se dem en gång till då det är så nyligt jag sett dem, MEN finns inget annat att somna till i soffan så...


Happy Meal

Happy Meal åt sonen..
..Happy Meal åt oss
Ingen matlagning, ingen disk, alla är vi happy!  


It´s freezing cold

Snart måste jag bege mig ut i kylan, -29,6 visade termometern när jag steg upp vid 06 tiden, en dag som denna är jag glad över att jag investerade i en dunjacka för några år sen. Givetvis åker täckbyxorna och mössan också på.

Jag har förstått att det är kallt i hela landet nu, skulle vara roligt om ni berättade hur kallt det är hemma hos dig idag!

Nyfiken på hur det är i Gävle, Juoksengi, Österlen, Dalarna, Västkusten osv..  Paula kanske till och med har kallare än mig? 

 
Stackars småfåglar..vi gör vad vi kan o fyller på fröautomaten två ggr om dan. Jag suckade tidigare över hur glupska de var, men jag läste hos Mamma Kero att de behöver äta sin 4-5 ggr sin egen vikt varje dag under vintern för att hålla sig vid liv. 


Se hit!

Min gamla klasskompis Päivi från gymnasiet har börjat blogga!

Hon är en riktig pysslare, hon tillverkar tovade ulltomtar, kort och smycken. Nu har hon en utlottning av ett tjej eller killsmycke på sin nya blogg:

 Kika in hos henne och läs om hur du är med i utlottningen, eftersom jag gärna vill ha två lotter får ngn av er gärna nämna att ni fått tipset fr mig!!  Mina vinstchanser är nog ändå små med tanke på allt jag vunnit den senaste tiden ;-)

Välkommen in i bloggvärlden Päivi, hoppas du kommer att trivas!


RSS 2.0