Glad midsommar!


                           
Ligger lite risigt till med förberedelserna inför midsommarfirandet hos våra vänner som nyligen flyttat tillbaks till vår kommun  :) . Tyvärr verkar det ha blivit en dålig ovana för mig att vara ute i sista sekunden med allt.. Borde skriva handlingslistan nu..men ögonen är grusiga och jag tror jag kryper ned i säng i stället...


Glad midsommar to all of you!

Uppdaterat efteråt, det blev inga bilder från midsommarfirandet då jag hade oladdat kamerabatteri, men här har värdinnan laddat upp lite foton!


Idag firar vi

våran egen prinsessa som fyller tonåring:                                                HIPP HIPP HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!


Tänka sig att kronprinsessan valde att gifta sig just på din födelsdag ;-)

                                                


Bilden: Lånad från Expressen                                 

Grattis även till brudparet!                                                                              

Här kommer mera

Klicka på bilden om ni vill se den i lite större format.

               


Det ryktas om att vi skall få direktflyg från Luleå till London i höst, det vore kul!


The city of London

Här kommer äntligen en sammanfattning av resan förra helgen (fre-mån).

Resmål: 


                                    


London tillsammans med en gammal barndomsvän/väninna, som dessutom var en superb guide med stor kännedom resmålet.


Vädret: Vi hade fantastiskt väder, max 13 regndroppar på 4 dgr, sol och värme mer eller mindre varje dag. Jag tror faktiskt att jag svettades mer på denna resa än på Kretaresan.


Hotellet:
 

                                      


Vi bodde på Cheshire Hotell på Great Russell Street i West End, alldeles bredvid T-banestationen Tottenham Court Road. Hotellet var väldigt trevligt och definitivt prisvärt särskilt med tanke på läget, vi hade gångavstånd till nöjeslivet om kvällarna. I West End hittar du Chinatown, musikalerna, biograferna och i Soho finns massor av mysiga pubar och restauranger.


Shopping:
Alltså här snackar vi Europas shoppingmecka!!


Även om ingen av oss hade några större shoppingambitioner så var det jätteroligt att flanera i varuhusen, på t.ex. Oxford Street, Regent Street, Kings Road, och givetvis besökte vi både Selfridges och Harrods. På Harrods köpte jag lite te, och ett par timmar innan det var dags att åka tillbaks till Heathrow för hemresan inhandlade vi lite kläder till oss själva på Oxford Street.

                         
Vi besökte även shoppingmeckat för dem med limousin och privatchaufför på Sloan Street, men där valde vi att INTE gå in i affärerna..
 

                         


Vi besökte även marknaderna i Covent Garden och den underbara marknaden på Portobello Road i Notting Hill, ni har väl också sett den marknaden i filmen Notting Hill? Där fanns allt, antikviteter, frukt, vanligt marknadskrafs och loppmarknad.


Upplevelser:

                                   


Den mysiga marknaden på Portobello Road, åka röd dubbeldäckarbuss av gammal modell (sån där man kan hoppa av o på i öppningen bak i bussen), en glass i Hydepark, öl och publunch på puben, kvällslivet i Soho, se kändisar (engelska tv och filmkändisar) på röda mattan, vi hamnade till och med mitt i ett demonstrationståg mot ockupationen i Gaza.


Sevärdheter:


                                    
   
Roligt var det också att besöka och fota alla vanliga” London märken” som jag tidigare bara sett på foto, film eller tv. Big Ben, Houses of Parliament, Downing Street, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Tower Bridge, Tower of London, Buckingham Palace, St Pauls Cathedral, London Eye, Themsen osv


Mat: Vi provade aldrig frukosten på hotellet, istället hittade vi redan första morgonen en så mysig fransk restaurang, Cafe Rouge som vi förblev trogen hela vistelsen. Självklart testade jag att äta en hederlig äkta English Breakfast, men till min favoritfrukost korades Caffe Latte med baugetter och jordgubbssylt!


Annars så åt vi en underbart god Spansk Tapas i Notting Hill, en Italiensk trerättersmiddag, Lammkebab på Leicester Square, Fish and Chips, och Sushi från ett rullande band. Så man kan väl säga att vi åt från det internationella köket.

                          


Slutsummering: Hit vill jag definitivt komma tillbaka, för jag gillade verkligen stadens puls och stämning. Det finns fortfarande så mycket kvar att se och uppleva. Nästa gång skriver jag tex in en ridtur i HydePark och ett musikalbesök på önskelistan.


Roligt att komma hem är det förstås alltid:

                         


Fler bilder kommer i ett annat inlägg, en annan dag.


Vi vill ha lov

I går var det skolavslutning på barnens skola, och eftersom Emma gick ur sexan så var det hennes sista dag på Ormbergsskolan. Arvid återkommer till hösten då han börjar i tvåan.

Till tonerna av Lady Gagas Bad Romance sjöng barnen:

"Vi vill ha lov.. lov lov lov, vi vill ha lov"
 
         


Detta var första gången som skolan inte hade avslutningen i kyrkan, tack och lov så hade de i alla fall inte slopat den obligatoriska "Den blomstertid nu kommer", för det är den som ger den speciella pirrande känslan i magen, även för den som skall jobba i 3 veckor till innan "sommarlovet".. 


Very soon

..skall jag äntligen få sätta sprätt på dessa:

                      


London here we come!!!!!!


RSS 2.0