Pyntat

Nu har jag julpyntat bloggen och adventspyntat här hemma, städat oxå puh. I år känner jag för att ha lite mindre juligt pynt så här i början av advent. 


                          


Framåt jul drar jag på mer av det riktigt juliga pyntet, då kanske till och med sommargardinerna byts ut =)

JULFIXARLISTA



 
Adventspynta
Sätta ljusslingan i utegranen
Städa
Julpynta
Ta fram o klä julgranen
Nejlikeapelsiner
Skicka julkorten
Handla julklappar
Handla julmaten
Köpa amaryllis
Leta fram julskivorna

Baka:
Pepparkakor
Lussebullar
Kanelbullar
Julstjärnor
Mjuk pepparkaka m philadelphiaglasyr
Ngt annat sött och gott
(delegerat till mamma)

Förbereda mat:
Arvids Janssons Frestelse (den vanliga delg till syrran)
Lanttolatikko
Griljera skinkan (dagen före julafton)
Köttbullar
delegerat till mamma
Gravad lax delegerat till mamma
Tjälknöl delegerat till mamma
Revbensspjäll delegerat till mamma
Efterrätt (delegerad till syrran)


Vad har Ni på eran ev. lista som jag saknar?


Julshopping

Läste i dagens lokaltidning om julshopping i New York, Tallin, Köpenhamn  och Edinburgh.. oj vad det började suga i upplevelsetarmen. Fast kanske inte just för själva shoppingens skull, utan mer för att uppleva julstämningen, deras julmarknader och julskyltning.
 

                        


Inom ett par år hoppas jag att det blir av, men det är stor risk att jag väljer London igen. Den stan gjorde ett härligt avtryck på mig. 

Men i år blir det varken London, NewYork eller Haparanda, nej i år shoppar vi lokalt. Lunchade med Maria på stan idag, noterade att vår stad är redo för julshopping. Till och med tomtens renar stod redo på Storgatan.

                                       


Imorgon, eller rättare sagt lite senare idag, ska vi adventspynta här hemma, min kära son har tjatat på mig rätt bra om det ikväll. Synd bara att jag måste städa först..


Sådan mor

sådan son..

    

Blivande bloggare?


Mingel



Medans dottern var på judo passade vi på att mingla hos Telia en stund. Medans lillebror drack julmust och åt så många skumtomtar han orkade, så såg vi över våra abonnemang hos Telia.

 

Årets julklapp från Telia blev högre bredbandshastighet med mindre månadskostnad, tre kostnadsfria månader samt en bärbar telefon om vi bytte vår fasta linje mot IP-telefoni. Vilket vi gjorde, vi  behövde bara byta router (heter det så?) och sen skulle vi inte märka någon skillnad alls, vi får väl se..

 

(Jag som trodde IP telefoni var att man satt o ringde vid datorn, jaja jag vet att jag inte är särskilt tekniskt begåvad.)

 

Just ja, vi var även med och tävlade om en IPhone4, tyvärr skulle man skriva en slogan/motivering och det är vi båda totalt urkassa på, vi hade behövt syrrans talanger, hon är en fena på slogans och har vunnit både det ena och andra med sina slogans.





Just for the record

Cykeln ställdes in i boden i lördags. Vill bara anteckna mina mil, då mitt minne inte är särskilt pålitligt.

2010    104 mil
2009     86 mil
2008    122 mil

Annars så är det uselt med motion just nu. Det är mycket som jag skulle vilja, borde hinna osv som inte hinns med just nu.

Men jag har i alla fall precis knappat in räkningarna, i god tid kan tyckas, men anledningen var en som skulle ha betalats förra månaden... :(

Mitt liv just nu består av en hel del pluggande, denna vecka är det geografi, engelska och biologi som gäller. Mikroorganismer, plankton, alger och urdjur snurrar i mitt huvud nu. (Dottern behöver mycket stöd o hjälp med skolarbetet)

Jaha nu har klockan redan passerat 23..bäst att gå knyta sig, jag är inte så värst piggelin om morgonarna den här mörka tiden på året.

Good night!




Dagens höjdpunkt

Idag träffades vi 5 tjejer från gymnasieklassen i Haparanda på stan och lunchade. Det händer verkligen inte varje dag, desto trevligare var det, så jag hoppas att vi får till fler träffar i framtiden!

Pysselpäivi var en av dem, hon hade med sig tomtar som hon tillverkat på beställning till några av oss. Äntligen fick jag en frivillig modell att fota i kvällsmörkret. Har testat att ändra slutartid, ISO och bländare.. 


   

Jag har alltid älskat tomtar och denna fina tovade ulltomte rankar sig högt bland mina favoriter! Kanske inte så dumt med jul snart after all :)


Helgens guldkorn

♥ Kompisen C på besök med övernattning fredag-lördag.


♥ Kvällspromenaden med maken (inte bara för att vi hittade skon) på lördag kväll.


♥ Mysbastu med maken på lördag kväll. Han hade inte bara tänt alla ljusen utan hade dessutom tagit med öl och en skål m nötter, lite extra guldkant som vi sällan tar oss tid med.


♥ Nygräddat bröd till frukost på söndag morgon, också det min kära makes förtjänst.


♥ God mat har vi också ätit både lördag o söndag (C stackarn fick stå ut m hämtpizza i fredags – jag var helt slut efter veckans slit), och maken fixade till och med efterrätt till dagens middag, vaniljpannacotta m jordgubbar till.

 

Han är inte så dum den där maken!


Borttappat

                                     


Har varit lite irriterad över alla borttappade saker de senaste veckorna, handskar, strumpor och droppen kom när dottern i torsdags hade tappat en av sina nyinköpta innegympadoijor.

Det är så trist att behöva handla nytt jämt och ständigt, dessutom blir det rätt dyrt när det börjar bli skor som försvinner.. Bad dottern att hålla utkik efter vägen till skolan nästa dag, men eftersom det snöat så pass mycket och eftersom de är rätt snabba på att ploga gångvägarna så hoppades man på att den skulle vara kvar på skolan någonstans, vilket ökade chanserna att återfinna den.


Men nej ingen sko upphittades av henne under fredagen. Så på lördag förmiddag var vi på stan och köpte ett nytt par.


Senare på kvällen tog maken och jag en promenad till kiosken, och döm om vår förvåning, uppe på en betongisbjörn låg hennes sko så fint!! 


Det var med lättare steg som vi återvände till affären för att återlämna det nyinköpta paret.  


Och idag kom Gneisgrannen förbi och ville att sonen skulle vara testpilot för ett par nya handskar i deras kollektion. Han hade ett par liknande handskar i fjol, men även då blev han av med den ena rätt snabbt..  Så nu fick han ett nytt par i utbyte mot hans åsikter om handskarna framöver.


Så när man minst anar det så vänder det :)


Far är rar


                                 


Här kommer grattiskramar till min far, barnens morfar och svärfar med anledning av Fars Dag. Hoppas du haft en fin dag!

PS Hälsa Mor o Milla DS!


Fattar inte

Men vad är detta? Endast 20 dgr kvar till första advent, hur kan det vara möjligt???
Jag som fortfarande har kvar sommargardinerna i matrum och vardagsrum..
Iofs så fick jag upp dem först en vecka in i juli, så man kan väl säga att jag halkat efter lite..
 


Hmm jag som trivs så bra med mina älskade höstgardiner i köket och nya kuddöverdrag i soffan.. (jo jag vet..nu igen) jag vet faktiskt inte om jag har lust att ha advent redan. Har du?

 


Bästa fredagsmys

En av mina allra bästa vänner, barndomskamraten, Maria flyttade tillsammans med sin familj mycket närmare oss i somras. Trots det träffas vi alldeles för sällan.


Igår hälsade vi på dem, och det blev en riktigt härlig o rolig fredagskväll, kändes nästan som när vi umgicks i ungdomens dar :)


Först var vi till stallet och mockade, eller jaa Maria mockade och jag fotade hennes söta islänning Ymir (m lillkameran). Trots att Maria haft häst de senaste fem åren så har jag fortfarande inte kommit iväg på en ridtur med henne, men se det måste vi snart ändra på, väldigt snart.


         

Ymir, är den brunvita skäcken. Kunde inte låta bli att även fota ridskolans tinker, hästen med den ljusa manen,  bruna bläsen och de ”lurviga hovarna”, så himla fin!


Efter stallet drack vi vin, åt chips, surrade, lyssnade på gammal favoritmusik och skrattade så tårarna rann. Fler såna kvällar tack!


Tidig julklapp

Ibland är det inte så dumt att vara vuxen, man behöver inte vänta ändå till julafton för att få sin julklapp.

                                    

Fast få och få… är väl inte hela sanningen, många timmars inarbetad övertid och uppskjutet inköp av nya glasögon har "offrats".

Hur som helst så är jag äntligen en lycklig ägare till en systemkamera, det blev en Canon EOS 550D med 18-135 mm objektiv.


Nu hoppas jag kunna klämma in en fotokurs på min fritid inom det närmsta året. Skulle vara så roligt att kursa i ett ämne utifrån eget intresse. Tills vidare läser jag på lite på egen hand.


                        

Har inte hunnit testa att fota med den så mycket än, men en dags extra lång helg skall väl bidra till att jag hinner ut en sväng.

Så mina barn, om ni blir utan julklappar i år så trösta er med att ni mest troligt kommer att ha många fina bilder av Er att kika tillbaks på när ni blir äldre ;-)


RSS 2.0