Sista september

 

                          


Njööööt i fulla drag av det härliga höstvädret när jag cyklade hem från jobbet idag.

I natt kommer min kompis C, det är stor risk att jag sover då..trött.. I helg skall jag inte städa, jag skall vara social, både på lördag och söndag.Äntligen 100

Så roligt Camilla att du frågar. För precis idag tog jag en omväg hem från jobbet (i solskenet), just för att rulla in över mållinjen på min 100 milamålsättning! =)

Möjligtvis kan det bli ett par mil till innan cykeln ställs in för vintern, beroende på väder och humör.

Oväntade besök

Plötsligt dök de upp, båda två, hand i hand. Det var väldigt länge sen vi sågs alla tre samtidigt, men ack så välkommet. 

Vilka då? Jo städlusten och energin! Så under veckan som gått har jag varit ovanligt flitig med de hushållsnära tjänsterna.  

Jag misstänker starkt att denna kan vara en bidragande orsak.


                                       

Men jag har inte bara städat i helg, jag har även hunnit träffa många nära och kära och har kalasat tårta och godfika i dagarna två.. Tänka sig att bara de senaste 24 tim har jag hunnit umgås med 4 av mina väninnor och min syster. Det händer inte heller varje helg.


Septemberhelg

I helg hade jag en skön dag tillsammans med min syster och vår väninna Sonler. Vi åkte iväg till landets östligaste stad och shoppade loss.

 

Först besökte vi en nyöppnad klädaffär, men där blev det inget napp för mig. (Det var inte affären, dess utbud eller priser det var fel på..)  Utanför butiken träffade vi en gammal klasskompis till Sonler o mig, Hej hej Katta!

 

Sen strosade vi runt i det stora möbelvaruhuset i flera timmar, med avbrott för lunch i dess restaurang. Så skönt att kunna känna, drömma, diskutera och bli inspirerad i lugn och ro, utan någon som suckar eller tjatar.

 

Här diskuterar vi mitt framtida kök.
 

                        

 

Nää skämt åsido, ngt nytt kök är inte på gång, inte de närmaste åren.

 

För skojs skull så summerade jag de prylar på kvittot som stod på uppskrivna på inköpslistan, 364 kr hade jag planerat att handla för, saker som jag behövde. Men givetvis slank det ner en och annan extra pryl och notan blev nästan 3,5 ggr dyrare..

 

Fast jag var inte ”värst”, för den av damerna i sällskapet som hade med den kortaste inköpslistan fick det längsta kvittot vid utcheckningen!

 

Nåja det blev ändå inte särskilt dyrt ändå och jag är nöjd över mina inköp :)

 

Förutom lunchen blev det en snabb kaffe med kanelbulle på stående fot på väg ut ur varuhuset. Sen, efter att ha kikat in på några ytterligare butiker i kvarteret, så drog vi vidare hemåt, men unnade oss även ett middagsstop efter vägen.

 

Tack tjejer för en härlig dag!

Och idag har jag mest stressat runt som en "skållad råtta" igen, fört sopor, tvättat, strukit, tömt diskmaskinen, handlat mat, lagat mat, tankat bilen, skjutsat till dans, tennis och fotboll. Eller rättare sagt så har jag till och med spelat fotboll! Och 20 minuter innan vallokalen stängde hann vi dit för att utföra vår plikt. 


Personlig leverans

I går fick jag dessa underbara hantverk levererade av tillverkaren personligen :)


                   


Vi har en hektisk kalastid framför oss nu, det känns skönt att slippa jaga kort i sista sekunden.


Ring ring

Känner mig jagad av alla telefonsäljare, senaste veckan har 3 säljare av olika tidningsprenumerationer ringt, ett försäkringsbolag och ett fondbolag.. och så SIFO förstås.

Jodå vi har NIX..

Kom precis ihåg vad min kollega hade svarat när någon ringde o sökte hans fru. - Det gör jag med. Säljaren bad om ursäkt lade på. *fniss*


Svartösta'n

Känner att jag prioriterade helgen som var på ett bra sätt. Istället för att dona på hemma med de vardagliga hushållsgöromålen hela helgen, så drog jag, sonen och min syster iväg på en fotopromenad i det härliga solskenet på lördagen.  


Vi besökte en annan charmig del av vår stad, Svartösta’n. Ett område som byggdes för malmhamnsarbetare i slutet av 1800-talet och, som det beskrivs i Wikipedia är ”ett område med arbetarhistoria som utvecklats till en populär bostadsort för kreativa människor inom konst, musik, teater och som fortfarande har en relativt tydlig politisk vänsterprägel”.  

Häng med på vår tur och upplev kontrasternas bostadsområde.


Svartöstan är vackert beläget på "rätt" sida om Bergnäsbron, dvs på havssidan med fina små sandstränder.

                        

Men tittar man åt andra hållet då kikar det stora sotiga järnverket fram bakom staketet. 

                                 

Här ser vi spåren från de kreativa människorna.

                       
  
                                  

Vänder vi blicken in mot stan så får vi se domkyrkans silhuett från andra hållet och lite större båtar jfr m på Guldkusten. Isbrytarna skymtas i hamn i bildens vänsterkant!

                    

Det är roligt att strosa runt och spana in alla härliga hus...här finns allt. De välunderhållna med snickarglädje, och de lite mindre underhållna. 

                     

De pampiga 


                    

och de ruffiga. Eller räknas det här kanske oxå som konst?

                    

Gamla övergivna arbetarbostäder?

                    

Om man sedan drar sig vidare lite närmare mot stan då övergår Svartöstan till Svartöbrinken, Luleås senaste och dyraste gräddhylla.  

                    

Fast där skulle då inte jag alls vilja bo, då skulle jag säkert bara bli högfärdig o mallig...hahaha ;-)

När vi var nöjda med vår foto och sightseeingpromenad, anslöt dottern med oss och vi avrundade med fika på stan, Caffe Latte och en chokladbiskvi blev det för mig.  

Och gissa vad, på söndag regnade det mest hela dan, så då hann jag med lite av det där jag skolkade från i lördags, mellan dans-, tennis- och fotbollspassen.Guldkusten

Det blev en promenad med kameran på axeln redan i kväll. I det vackra solljuset gjorde Guldkusten (Mjölkudden) verkligen skäl för sitt "smeknamn". Häng med du oxå på vår kvällspromenad.Det finns gott om bryggor.En och annan båt på landmen även en och annan som guppar ute i vattnet.Många tjusiga villor finns det här, här "snackar vi läge".
Inte långt till stan heller.Det finns fler smultronställen i Luleå som jag skulle vilja utforska med kameran på axeln.


Svampar o ekorrar

Ekorrhjulet snurrar jättesnabbt nu, man får kämpa för att inte trilla ur.. eller kanske det bara vore bra? Inte vet jag..
Även om jag var sen och hade bråttom hem från jobbet idag, så kunde jag inte låta bli att slänga mig ned i gräset med lillkameran och fota de läckra svamparna på gräsmattan bredvid bilparkeringen. (Hoppas ingen såg)
  
       

Hösten är en vacker fototid, hoppas det blir fint väder i helg utifall att man får en stund över att gå en sväng med kameran på axeln.

Trevlig helg to all of you!

Dagens makeover

75% av min familj har klippt sig det senaste dygnet. Sonens klippning blev snarare en makeover!


Trots att jag la ner ca 5 ggr mer i kronor på mitt hår (klipp/färg/slingor är inte billigt) så är det knappt så någon lagt märke till att jag varit hos frissan.. bra konstigt va!?

Men en lugn och skön stund hos frisören, uppdatera mig om senaste skvallret, dricka Caffe Latté med en chokladbit till, hårtvätt med massage av hårbotten, det är njutning och min vardagslyx!


Hängslen o livrem

Nu har jag ordnat med backup på alla mina foton. Förutom i datorn finns de nu i min nyinköpta externa hårdisk och nedbrända på DVD skivor som inte förvaras hemma. Ja en del finns ju även framkallade i mina album. Så nu behöver jag inte känna samma panik om det blir ngt datastrul framöver.

Jag blev lite eller kanske till och med mycket nostalgisk när jag kikade på foton från den första tiden med digitalkamera. På den tiden fotade jag mest barnen. 

Satte ihop ett litet collage:
Tänk så mycket som hänt sen dess, så stora våra barn har blivit nu. Det tar nog inte så länge till innan Emma växer om mig.

Måste få berätta ngt charmigt som hände igår. Maken som jobbat natt vaknade av att någon sjöng. Det var Emma som kommit hem från skolan och trodde hon var ensam hemma, så hon sjöng ut rejält. Enligt maken lät det riktigt fint. Själv har jag inte hört henne sjunga ut på många år. Frågade när jag får höra lite, "Det kommer aldrig att hända säger hon", men jag hoppas givetvis hon har fel.

Fredag igen, lovley!

RSS 2.0