Merci
Skulle ställa in pjäxorna i förrådet som varit på tur (utan mig), men vad är det där i påsen? En massa godsaker och ett kort "Tack för lånet". Katarina du är alldeles för generös, men självklart var det mycket uppskattat av oss alla en lördagkväll :)

Hoppas att hemresan gått bra, vi hörs på FB tills vi syns nästa gång!

Sen kan jag berätta att min dator pajade helt i fredags. Vår kunnige dataexpert/vän konstaterade att hårddisken verkade helt död. Vi lyckades få liv i vår gamla bärbara, men den tappar kopplingen till internet hela tiden, ibland med bara några sekunders mellanrum, så det var nästan hopplöst att få till detta inlägg. Så tills vi fått liv i vår ordinarie dator, så kan det bli ännu skralare med uppdatering och hälsningar från mig.

Kan lova att det känns skönt att ha fotona kopierade på en extern hårddisk, Ni har väl alla någon form av backup av era foton nu? För hårddiskar kraschar tydligen, när man minst anar det.

A beautiful day

                     


Jodå vackert är det men kallt. Vi har haft för kallt för länge nu om ni frågar mig. Det är bara tossiga skåningar på sportlov som åker skidor i en timme i den här kylan!! *hihi*  ;-)

Men det lovas mildare till helgen och det verkar rätt lovande inför nästa vecka då våra barn har sportlov. En sportlovsdag planerar jag själv att ta ut.

Fotot tog jag på lunchen i samband med en rask och kort promenad. I bakgrunden skymtas bygget av Luleås Twin towers.

Dagboksinlägg

När inget händer då har jag inget att blogga om, när det är fullt upp och det finns massor att blogga om, då hinner jag inte riktigt med.. Men det är givetvis en fråga om prioritet. Kör en kort sammanfattning av allt roligt jag hunnit med sen jag bloggade sist. Lite ont om foton...tyvärr.


                              


- I torsdags var jag på fotokurs, alltid lika kul.

- I fredags var vi och hejade fram Luleå Basket till ett rekord på antal vunna matcher i rad i damligan.
 
- I lördags var syster o jag o hälsade på vår vän, där vi provsmakade på kaffe från deras lyxiga kaffemaskin, till det åt vi upp deras lördagsdessert, hemmagjord Tiramisu, den godaste jag nånsin ätit.

- Vårt fadderbarn hade lasergamekalas på kvällen, barnen verkade ha jätteskoj och var så uppspelta. Så även vår son, han tyckte dock att det var lite besvärligt att hålla isär vilka han skulle skjuta på eller inte, det röda (motståndarlaget) och gröna laget (sitt lag). Just ja han är ju färgblind!

- En timmes shopping med syster på söndag em.

- Söndagkväll, 40+ kalas hos en väninna. 3 familjer samlade, ostbricka o cider smakade gott, det var länge sen.

Idag är det måndag och vi är tillbaka i vardagen igen.


Inspired by

           
 

Ikväll har jag haft förmånen att först umgås med min vän Maria över en pizza och att sedan tillsammans med henne och flera hundra andra Lulebor inspireras av skånska Lou Rossling och hennes föreläsning om ”Föräldraskap med hjärtat”.

 

Vilken härlig kvinna, hon bjuder verkligen på sig själv och sina erfarenheter. Hon kan konsten att virka sig fram (som hon själv uttryckte det) likt den bästa standup-komiker bland härliga historier som får en att skratta gott och ofta igenkännande, och samtidigt så får man sig tankeställare och många kloka budskap med sig på vägen som man kan behöva som förälder.

 

Förhoppningsvis fick jag med mig ett par budskap som kan göra mig till en lite mer positiv och bättre förälder. Ett budskap som jag fastnade för  ”Tjat stänger hjärnan och Lust öppnar den”.  Jag hoppas att jag hittar sätt att försöka förverkliga det i praktiken.

 

Tack för sällskapet ikväll Maria!


Min bowlingkarriär

Första gången jag bowlade var för ca 25 år sen, det enda jag minns av den gången var att jag hade alldeles för stora skor och att det inte gick så bra.

 

Andra gången jag bowlade var för ca 10 år sen, det gick inte så bra då heller, vi var ett gäng från jobbet och jag blev sist.

 

Tredje gången gillt var det för mig igår och jag konstaterade att det var roligare att fotografera än att bowla…
 

          Utbildning

                                     

                                      Newton och digital fotografi..


Det utbildas friskt i vår familj nu.

Sonen övar "pluttifikationstabellen" och kämpar med att lära sig knyta skorna. Det verkar som om han löst koden för att knyta rosetten på "mitt sätt" nu, behövs bara lite mer övning.

Dottern (och jag) kämpar med fysiken, prov i kraft och rörelse senare i veckan. Fysik kan inte ha varit ett av mina starkaste ämnen i skolan känner jag..

Själv kom jag oxå in på en kurs lite hastigt förra veckan, "Digital fotografi med systemkamera" står på schemat och det känns så KUL!!!
Vi har bara haft en första planeringsträff hittills, men på torsdag sätter vi igång och lär oss fotograferingens ekvation med ISO - bländare och slutartider, komposition, skärpedjup m.m. Sex kurskvällar har jag, min syster och 6 andra damer att se fram emot :)
Målet med kursen är att vi ska lära oss att nyttja fördelarna med en systemkamera.

Nää nu åter till Newton, tyngdpunkt och friktioner..

Hemmakväll

Idag var det inga aktiviteter att skjutsa till och inga läxor som måste göras just i kväll. Så barnen och jag svängde förbi på 

 
                      


Nu sitter mina barn i varsitt rum och ser varsin film med varsin skål med popcorn.

Ett smart drag om jag får säga det själv. Detta ger mig ett par timmars lugn och ro utan syskontjafs och tillfälle att ha min dator för mig själv. Dessutom slog jag till och poppade en egen påse popcorn, jag kallar detta ”mittiveckanlyx”.


RSS 2.0