Intensiv produktion

Jag kan tänka mig att personalen på sonens fritids uppskattar grabbarnas nya intresse:


       

Det borde ha en dämpande effekt på stök och ljudnivå?

Nya finfina och färgglada alster följer med hem i väskan varje dag =)Time out

Mycket sport har det varit den senaste tiden. I söndags spelade sonens basketlag i LuleboCup. Sen har vi varit på plats i Pontushallen hejat fram både Luleå Basket och LF Basket. Dessutom har många kvällar de senaste veckorna tillbringats med Luleå Hockeys matcher direktsända på tv..

Så man väl säga att kvällens evenemang var en skön time-out från sport.


                   


Vi har varit på Kulturens Hus och lyssnat på livemusik av bl.a. ABBA, Lisa Nilsson, Kent, Eric Gadd, Lady Gaga, Bo Kaspers, Amanda Jensen och Mando Diao framförda av 170 st skönsjungande högstadielever från Luleå kommuns skolkörer.

Härligt att vår dotter tillför lite musik och dans i våra liv :)


Rosa

blev det igår :)

    

och det var inte igår :)

Minns att vi drack rosa Amadeus och även lite rosa rysk champange i slutet av 80 talet.

Rosévinet vi smuttade på igår - Lord Sinclair - var ett småsött och gott vin tillverkat i Californien på Zinfandeldruvan, perfekt att smutta på i trevligt sällskap!

Resten av flaskan får jag nog smutta upp till Hockeyn i em.. det har haft en förmåga att bli väl så spännande för min smak..

Heja Luule!

Trädgårdsmästaren

                                         


Jag är lite bekymrad över våra äppelträd som vi köpte o planterade förra sommaren. De har nämligen blivit rejält och olovligt beskurna.

Förövaren har lämnat  vissa spår efter sig.. 


                 


Ja vi har massor av snö kvar och det känns faktiskt OK ett tag till! 

Ikväll öppnar jag och väninna C en av vinflaskorna som hon kom med tidigare i veckan. Trevlig helg!


Gråsjälören

Knappt två kilometer från södra hamn i Luleå ligger Gråsjälören. Dit vallfärdar Luleåbor vackra vårvinterdagar som denna. Så även vi!
 

   

Vi noterade att det finns många sätt att ta sig dit. Promenera (som vi), åka skidor, med skoter, åka vagn, med bil, åka skridskor, åka pulka, åka hästsläde, flyga, åka spark och cykla. Sonen hade med sig sin vintervariant av kickbiken, vet inte vad den kallas.

Tur att vi hade med oss eget fika, för kön till kiosken som finns på ön ringlade sig lång.

Dottern följde inte med, hon hade frilutsdag där i torsdags, i bitande isvindar åkte de nästan 7 km skridskor samt gick 2 km på hemvägen.. hon skulle aldrig mer återvända dit.

Själv återvänder jag gärna, fast helst med skidor nästa gång.

Vårvinter

                                  

Idag har vi haft en underbar vårvinterdag, en sån dag som jag helst hade spenderat i stugan med skidtur till skogskojan eller i en slalombacke. Men eftersom vår son varit krasslig i veckan och fortfarande har besvär m luftrören så föredrog vi att hålla oss hemmavid.

Men vi tog i alla fram grillen och åt lunchen ute i solskenet på altanen i alla fall :)


Fotokursen

..är snart slut och jag kommer verkligen att sakna våra torsdagsträffar. Det är verkligen jätteroligt att träffa andra  med samma intresse.

                               

Fast i ärlighetens namn känns det inte som att jag lärt mig så jättemycket. Hade själv hunnit läsa på grunderna, om ISO, bländare o slutare men fick bra teoretisk repetition av det. Jag hade nog trott att vi skulle öva mer praktiskt.

Det som var nytt för mig var det här med RAW filer och bildredigering i Photoshop Elements. Jag har skaffat mig det programmet nu och skall försöka lära mig lite mer. Det var inte helt enkelt att få min kamera o Elements att trivas ihop, men med hjälp av ett par tim googlande hittade jag lösning till problemet o med syrrans stöd så sjösatte vi det och fick det att fungera :) Kul att utveckla sina datakunskaper på köpet.

Fast samtidigt som jag vill lära mig mer om bildredigering så tycker jag det är lite trist när man inser hur mycket foton photoshoppas och manipuleras numera. Jag tycker absolut att det är ok att bättra på, beskära och så, men jag tycker det finns en gräns när det blir ren manipulation, "klippa och klistra", då tycker jag att det tappar lite sin tjusning.

Tex så såg jag en underbar bild av en duva med blå himmel i bakgrunden. När jag läste vidare så insåg jag att duvan var död o hängde i trådar som hade fotoshoppats bort...

Jag har oxå lärt mig att det som gäller är att öva öva och öva. Det finns inga färdiga recept till framgång utan man får testa sig fram med olika inställningar för att komma fram till det man vill åstadkomma. Försöka vara kreativ och testa olika kompositioner. Det finns inte så mycket rätt och fel, fotografering är en konstform och alla har vi olika smak.

Igår fick syrran visa upp lite av sina bilder och hon fick väldigt bra recensioner av läraren/fotografen!! Himla kul :)

Hur som helst nu vet jag vad man kan göra för val o hur man rattar knapparna på kameran, det jag behöver nu är inspiration, bildidéer och öva öva öva. Om inte förr så skall det bli jätteroligt att fota i Spanien i sommar.


Homemade

.. Sushi istället för fredagstacos blev det idag :)Med alla obligatoriska tillbehör som misosoppa, soya, wasabi och inlagd ingefära = Mums!
Minns första gången jag åt Sushi, det var faktiskt hemgjorda den gången med. Då trodde jag aldrig att jag skulle börja gilla det.

Helg igen, så underbart!


Calella

                     

(Googlad bild)


Nu har vi bokat sommarens semesterresa :)  Det är inte lätt att tillgodose alla i familjens olika önskemål och dessutom börsens, men nu är det klart att det blir en vecka i Calella på Costa Brava kusten i Spanien, 5 mil norr om Barcelona.

Jag har länge sett fram emot att besöka Barcelona, nu blir det äntligen av. Vi valde dock att bo utanför eftersom vi reser med barnen och blir borta en vecka.

Tanken är att vi ska uppleva både Barcelonas puls och arkitektur varvat med några lugna dagar på stranden. 

Synd bara att vi inte samordnade lite med våra vänner som kommer att vara där i krokarna veckan innan!

Sportlovsaktiviteter

       


Så välbehövligt det är för barnen att få pausa från skolarbetet och de vanliga sportaktiviteterna ett tag. Då vaknar kreativiteten till liv.

En eftermiddag när jag kom hem fr jobbet så hade vardagsrummet omvandlats till ett tältläger, en annan dag blev jag ombedd att fota gossedjuren som skulle på turné. Idag bakade sonen muffins. 

Men de har även utövat lite vintersporter, skridskoåkning och skidåkning både på längden och tvären. Till och med jag har åkt lite skidor på längden!

I dag fick vi tillbaks vår dator igen. Det var hårddisken som kraschat och inget gick att rädda. Men nu fungerar den så fint igen :)


RSS 2.0