Det kom mera

Alltså sen jag skrev sist om alla fina presenter jag fick när jag fyllde år, så har jag fått ännu fler fina presenter, kolla bara!




En sak som syns på en av bilderna är dock makens present från våra vänner i somras, boken Grilla med Salming. 
I påsarna i kartongen är det torkade kantareller ifall ngn undrar. Och jo påsen längst nere till höger tycker jag är så himla fyndig. "Dagens lunch - * Kan innehålla spår av rester ", står det på den och passar perfekt till mig som nästan alltid har matback med mig till jobbet.


Jo jag vet, jag är mycket bortskämd med goda vänner som skämmer bort mig!


Happy halloween

Dottern hakade på min bastukväll igår och vi hade en riktigt mysig tjejkväll. Efter aktiviteterna i och kring bastun såg vi filmen Twillight tillsammans. Hon tyckte att det var dags att jag såg första filmen eftersom jag sett andra och tredje.

Ikväll blir det en aktivitet av ett annat slag..


Så snart måste vi bege oss iväg för att skaffa lite andra sorts attiraljer.

En fotoupdate från kvällen 



 ..tyvärr Camilla vi var så tråkiga, maken o jag så vi klädde inte ens ut oss.. Men vi hade trevligt ändå!


Och därmed basta

              


Är sugen på basta och funderar på att lyxa till det lite utöver det vanliga, mer som en bastukväll. Jag tänker fotbad, hårinpackning, födelsedagstvål Cocos-Lime, hudkräm, tända ljus, peeling, musik nötter och så givetvis en kall öl till det..

Det får bli min plan för i morgon kväll, måste bara fixa lite attiraljer först! 

Känns så härligt med helg snart igen. Å så skönt att barnen har höstlov nästa vecka, inga läxor eller prov och mindre träningar att skjutsa till. Vi skall oxå vara lite lediga, jag har tagit ledig fredagen och maken ett par andra dagar.

Det känns väldigt vältajmat!


Ljusfest i stan

I veckan pågår det en ljusfest i stan.



Vi promenerade runt och kikade i lite i väntan på ljus-showen på Norrbottens Museums fasad.


Olika fasader, fönster som öppnades och stängdes, figurer i 3-D som kom flygande, coolt men framför allt härligt att komma sig ut en stund!


Status

                             

Sen i torsdags har det blivit mycket te, litervis med te och många skedar honung (har unnat mig av den finfina honung jag fick i present av Å o V). Jag har dövat svalget med Fishermans Friend – oj så många Fishermans Friend det har blivit.. och alvedon och även några supar Mollipect. Och så har jag snorat och hostat, herre jösses vad jag har hostat och hostar än..


Men jag är tillbaks på jobbet, sedan i måndags.. och just nu går mycket av min fritid o nästan all min energi till att plugga spanska och fysik med dottern.


Så därför har jag inte hunnit blogga.. men I´ll be back, soooon


PS 1 Vi tog bort vår fasta telefon, så nu vet ni att det är våra mobilnummer som gäller framöver.
PS 2 När jag ringer från min mobil visas ett 010 nummer, o lägg gärna in även det numret i dina kontakter, men ska du smsa mig då gäller mitt vanliga 070 nr!


Hockeyfeber

               


Jag har känt mig smårisig till och från sen förra helgen. Igår började halsen ”växa igen” och jag hade knappt någon röst.

 

Trots detta hakade jag på när jag blev inbjuden av ”Sävastklintengänget” på middag och ishockey igår. Ville så gärna, det var 27 år sedan jag såg Luleå Hockey live sist, det var första året de spelade i Elitserien hösten 1984.

 

Matchen var spännande och jag hade svårt att hålla armarna i styr, viftade på rätt bra.. Efter full tid stod det 5-5, det blev förlängning och massor av straffar innan Brynäs vann med 6-5. Lite snöpligt men en poäng blev det i alla fall.

 

Efter matchen började jag frysa jättemycket, det visade sig att jag hade fått feber. Så idag är jag hemma från jobbet. Har sovit halva dagen o känner mig ngt bättre nu, men hostan den sliter hårt i hals och bröst :(

Alla i vår familj har haft ngn släng av detta virus eller vad det är. Arvid har varit hemma hela veckan från skolan och Emma var hemma en dag. Maken har oxå varit krasslig, men är den enda av oss som verkar få ihop en hel arbets/skolvecka.


Byebye

  

Idag var dagen då vi sålde vår fina trogna Volvo, jag fotade den i söndags för annons på Blocket, men vi behövde inte lägga ut den där innan den var såld.

Tur att inte köparen backade ur när de i mörkret och regnet blev tvugna att bogsera bort den från vår blöta gräsmatta där den höll på sjunka ned i "dyn" :) 

Maken kör numera omkring i en silverfärgad Volvo med några färre år på nacken, hoppas den kommer att fungera minst lika bra som den förra i många år framöver.

Hade Volvon varit mindre och lite mer automatväxlad så hade det säkert varit en billigare bil för mig i längden än Fransmannen , men nu är det inte såå...

.. så tack för den här tiden fina trogna RKN


Trådlöst?

Jag undrar bara, kallas detta verkligen trådlöst internet?



            

Tidigare hade vi ADSL och bredbandstelefoni från Telia, det fungerade utmärkt och det enda vi hade var en dosa på dotterns rum. Vi har nyligen fått fiber installerat i huset, självklart valde vi Telia även denna gång, för enkelhetens skull..

Haha där vart vi nog lite lurade, för så enkelt var det inte... Stackars maken har pratat m Telia i 3 dagar och vi har fortfarande bara en sporadiskt fungerande hemtelefon. Visst vi har mobiler, men inte alla i familjen..

För att inte tala om alla sladdar o dosor som härvar sig där i hörnet... hohohoija säger jag bara.

Men vi har i alla fall fått igång e-posten och internet - thanks God Telia!

Min lurviga syster



Det är mycket firande för oss i oktober :)

Jag har en besviken son där hemma nu, han blev sjuk i natt, med hög feber och stark huvudvärk. Så kvällens födelsedagsfirande med spel och filmkväll med polarna blev inställd i morse, eller rättare sagt ska skjutas upp.

Friday again NICE!

Grattis hjärtat

          

Tiden går alldeles för fort, tänk att "vår lilla gosse" redan är 9 år, jag fattar det inte.

♥ Grattis sötnos ♥


SUCK

                              

Alltså ibland är det lite jobbigt att vara jag, som idag då jag varit på tjänsteresa i Boden, en dag för tidigt.... och det listade jag ut först när jag kollade av almanackan innan jag skulle åka hem..

Och ingen sa nåt!

(Körde dessutom lite vilse när jag skulle köra hem och har även hunnit vifta omkull en kaffemugg när vi fikade med mina föräldrar..)

Slipper dock köra dit i morgon igen då mötet flyttades till Luleå.

Snälla rara bloggläsare, trösta mig, visst gör ni oxå liknande saker ibland?




Shopping på annan ort




Fick nys om att en av mina favvobutiker hade öppnat i Piteå, så i lördags drog vi dit för lite shopping. Fotade butiken, Village alltså, utifrån, men jösses vilka rentvättade fönster de måste haft, värsta speglarna :)

Jag brukar säga att jag inte shoppar mycket, men det här med ljusstakar och ljuslyktor det är en svaghet jag har. Så ännu ett par ljusstakar har nu flyttat hem till oss. Köpte även med mig lite härligt doftande te. Inte så farligt med tanke på att jag skulle kunna tänka mig det mesta från denna butik!

Sen köpte jag ngt annat som jag inte köpt på minst 14 år, en parfym till mig själv! De senaste åren har jag levt på ett parfymprov jag fick av dåvarande kollegan "Hus9". Nej förbrukningen är inte stor, båda barnen har ju astma och även min mor är doftallergiker. Men nu slog jag alltså till o denna kommer nog räcka tills den slutar lukta gott.

Tyvärr har jag insett, givetvis efter att jag öppnat förpackningen, att jag nog valde fel sort, måste ha blandat ihop doftproverna på handlederna. Det var tydligen "Varm Cotton" jag skulle ha köpt men det blev "Fresh laundry" istället. Men den luktar gott den oxå!

Sen blev det en tröja och en deo till dottern.. Det var vad som hanns med innan barnen höll på "frysa ihjäl och dö av tristess". Jag hade nog gärna strosat på ett par timmar till, det är alltid roligare att handla någon annanstans än där man bor.

Träffade förresten en gammal klasskompis där, vi räknade ut att det var ca 24 år sedan vi träffades senast - i verkliga livet, för vi har haft kontakt på FB. Hon var sig lik och jag hoppas att det INTE tar 25 år tills vi träffas nästa gång. Vi kanske snart borde ha en sån klassmiddag som vi hade på Cooks krog för några år sedan.


Vardag igen

Fort var den helgen slut.. I morse var det vackert ute, flera minusgrader och strålande sol.
              

Men nu går hösten in i ett nytt skede, alla vackra löven blåser ner och gör träden kala och trista. Och mörkare blir det, ännu mörkare. Fast det kan väl knappast bli regnigare än september har varit.
 

 

Helgen blev mestadels lugn och skön. Vi gjorde en snabbtur till Piteå, men det kanske blir ett annat inlägg. Vi har fixat lite utomhus - dvs rustat inför vintern. Annars har jag gjort det vanliga, dvs tvättat, handlat och lagat mat, men vi har inte städat..
 
Nej nu kryper jag ned i säng och vaggas till sömn av regnet som smattrar mot rutan och vindarna som viner. Mysigt!


Nu är det



och inget särskilt är inplanerat. Vi kör på lust och inspiration, då trivs jag som bäst. Vad gör du i helg?

Vilken härlig dag!



Har haft en underbar födelsedag idag. 

Gratulationerna har formligen sprutat fram på Facebook, säga vad man vill om FB men aldrig någonsin har man fått så mycket gratulationer på sin födelsedag som nu :)

Några har gratulerat och kramat om mig på plats i verkligheten och andra har ringt eller smsat sina gratulationer. Det kom även ett fint personligt hemtillverkat grattiskort med den riktiga posten!

Och några av mina allra bästaste vänner ♥ har varit o hälsat på mig ikväll och överöst mig med de finaste presenter, fyllda med massor av sånt som jag gillar!!

De fina orden på grattiskortet från min syster blev lite oskarpt men hon skriver: Min syster är den bästa av systrar, ovärderlig, inspirerande och stöttande. Tack så mycket ♥


Trött men nöjd ska jag snart krypa ned i sängen, ser fram emot ännu en mysig dag i goda vänners lag, redan i morgon.

Tusen tack alla, än en gång!


Skolfoton

Idag kom sonens skolfoton, många har det blivit genom åren..
  
 
Det första dagis fotot saknas, annars är serien komplett. Jag sparar alla fotona i ramen, varje år när jag ska byta ut fotot är det lika kul att se hur han vuxit, ändrat frisyr osv.  

I år (i 8an) är det första året som dottern inte har fotat sig i skolan, förutom en klassbild till skolfotokatalogen.

Jag har blivit bättre på att inte köpa alla bilderna varje år, det blir onödigt mycket tycker jag.

I år kunde man se bilderna på nätet innan beställning, man kunde beställa de bilder man ville ha och välja från de olika tagningarna. Det fanns även ramar och teman att välja mellan. Kul med utveckling på den här fronten oxå!

Skööna helg

Helg helg ljuvliga helg! Åå det är så mysigt att skrutta på hemma i plyschoverallen o pula på med än det ena än det andra. Fast igår hade jag av mig plyschoverallen en stund på dan, medans vi gjorde lite ärenden på stan.

Var än en gång förbi på Olssonstyger o kikade på gardinerna som jag spanat in ett tag, och nu slog jag till! Så nu efter att maken tvättat fönstrena och jag fållat upp och strukit dem alla, så hänger de nu så fint i både vardagsrum och matrum:
            

  
 
Känns hemtrevligt igen med lite mönster o färg, efter många år med beigea (?? stavn) och vita gardiner.

RSS 2.0