Det ska börjas i tid

Säga vad man vill, men ibland är det extra roligt med sociala medier, fick detta gamla kort av en gammal vän idag via FB, hans mamma hade skannat in fotot.Javisst är det jag som är den lilla knubbisen i den rödvita snygga outfiten :)  Någon av mina vänner som känner igen grabben som skjutsar mig?


Bikeride 2012

Japp nu har jag kommit igång med cyklandet, 5 mil har jag hunnit skrapa ihop och det är bara April :) Med alla pengar jag sparar på bensin tänkte jag unna mig ett bra regnset från Gneis (nej jag är inte sponsrad på något sätt), men kan inte bestämma mig för färg. Inte rött o svart i alla fall, det har jag redan på andra ytterkläder. Kanske grönt eller blått? Senare uppdatering: Det blev blå till mig o grön till gubben, insåg att jag redan hade en grön Gneis jacka och så har jag alltid gillat blått.


 

                    Laddar även upp listan med tidigare års mil, tyvärr kommer jag inte exakt ihåg hur många mil det blev ifjol, noterade aldrig upp det, men jag vet att jag klarade målet med några mil tillgodo.

2011  >100 mil
2010    104 mil
2009     86 mil
2008    122 mil

Det krävs alltså 20 veckor med ett snitt på 5 mil/vecka, att bara cykla till och från jobbet en vecka blir 3,8 mil. Så det krävs lite extra cykling varje vecka, cyklade en tur i morse på 8 km i solens sken :)


Kul att Camilla hakar på min utmaning, men jag tror att hon ska dubbla mitt hundramila mål, men då är hon en tvättäkta hurtbulle ;-) som ska cykla tjejvättern.


Årets semesterresa

Efter att tidigare ha semestrat på partyparadis som Hersonissos, Ayia Napa och Magaluf så kände vi att det var ngt som saknades..japp Kos måste det bli ;-)

 

Nej skämt åsido så tänkte vi inte. Vi har velat fram och tillbaks angående årets eventuella semesterresa. Det är många viljor och oviljor att ta hänsyn till. Vissa vill inte åka alls (sonen), jag skulle helst vilja uppleva ngt ex Europeisk storstad, maken och dottern vill ha sol och bad och så fick det bli även i år. Mina önskeresor får vänta ngt år till.

 

Men oj så utplockat det var bland resorna, inte mycket kvar att välja på, inget alls direkt från Luleå. Vi föll för dessa bilder och lockades av tanken på All inclusive som vi aldrig unnat oss förut.

   

Foton: ving.se

Så det blir en lugn, skön och förhoppningsvis varm semestervecka i sommar, utan något som helst matfixande, på Ving SunGarden, 3,5 km från ungdomarnas partajande inne i Kos

 

Förhoppningsvis tar vi oss runt lite på ön och vem vet kanske blir det en båttur till Kalymnos eller Turkiet över dagen.

 

Tanken känns helt ok faktiskt :)


Den här bloggposten vaccinerar 95 barn
Foto: © UNICEF/Asselin

Jag vill givetvis inte vara sämre än flera av mina bloggvänner som tex Marianne, Lissen och Paula. Genom att  publicera denna bloggpost vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är känns bra att kunna göra lite nytta med sin blogg.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial

unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj
If so tour

 


Vi trodde att Arvid skulle sluta med tennisen efter jul, men han bestämde sig för att fortsätta ett år till. Kul för nu börjar han kunna spela tennis "mer på riktigt", vilket han säkert kommer att ha glädje av i livet även om han inte satsar på att bli någon ny Björn Borg.

Idag spelade han i "If so tour" -  Midi, och jag måste säga att man kommer långt med snabbhet och fightingspirit. Han vann alla sina matcher, även om han inte alltid hade den bästa tekniken. 

Medaljer och t-shirt till alla spelande, jag gillar inställningen på den här nivån, dvs att alla är vinnare och man är där för att ha kul.

Men man märker att vissa barn/föräldrar redan tar det på väl stort allvar, då blir det inte så roligt när det barnet inte lyckas.. Man får bara hoppas att det beteendet inte släcker barnets träningsglädje för tidigt. 

Tänk om man själv kunde hitta tillbaks till glädjen att träna, tyvärr tog det tvärstopp för mig efter min utmaningsmånad i jan/feb. Men gubben och jag kom ialla fall ut på en promenad idag, annars hade nog inte min favoritefterrätt smakat lika gott som den gjorde ikväll :) 

KortleveransIdag fick jag ännu en leverans från min kortleverantör. Alltså det är så himla skönt att slippa åka in på stan för att köpa kort för olika ändamål, alltid är det någon som ska firas.

Ibland köper jag kort som hon bloggar i sin blogg, andra gånger gör jag specialbeställningar, då kan man få dem lite extra personliga. Och jag blir lika nöjd varje gång med de fina små hantverken, tänka sig att hon färglägger dem själv!

Och idag kände jag mig som värsta vipkunden, för Päivi hade skickat med ett extra kort, det superfina kortet i lila.

Tack så mycket Päivi!


Fredag igen, I´love fridays!

Medmera

                        

* Emma nyklippt, man kan nästan inte tro att hon klippte bort 10 cm! Men fint blev det tycker jag och unga damen verkar nöjd själv. (väldi oskarp kvällsbild - I know..)

* Klänningen hon har på sig är nyköpt och inhandlades när jag behövde något till fredagens afterwork med jobbet. Förutom klänningen som är tänkt till examen, köpte hon skor, jeans och sommarbyxor. Vad jag köpte? Nada... som vanligt.

* Förutom afterworken i fredags fick vi spontana middagsgäster i lördags, alltid trevligt, surrigt o glatt m fam R! Social helg med andra ord :)

* Barnen åter i skolan och full fart med träningar och läxor igen.

* Mycke snö kom i helg och försenade dagens tänkta cykelpremiär. Dessutom måste cykeln servas m luft och olja..

* Och annars? Jaa...ikapp med tvätten, borde städa, ont i huvudet osv osv


Our kidz

I bland händer det att jag får fota barnen :D 


      
       
En ovanlig syn så här i tonåren, kul att jag fick föreviga. Snart är även det riktigt långa håret ett minne blott. Nya idéer skall testas inom kort.

     

Basketsäsongen är över för denna säsong, lagom till sista cupen fick grabbarna sina nya shootingshirts med namnen tryckta på ryggen. Coola men stoora. 


Birdie nam nam

Fåglarna i stugan går det ingen nöd på, många kilon nötter/frön/fläsk serveras per säsong av mor och far. Gästerna på bilderna är stamgäster tillsammans med tex domherrar, grönfinkar, nötskrikor och ekorrar. Pappa har även observerat lite ovanligare gäster för våra breddgrader, som tex en grå hackspett och en koltrast.

Under helgen har jag även sett en tjäderhona och ripor (dock ej vid fågelbordet).


Påskrapport
Vi har haft den mest underbaraste påskhelgen i stugan.

Vädret har varit helt fantastiskt, sol från en klarblå himmel i 4 dagar!! Kalla nätter och varma dagar precis som vi skidåkare och skoterförare vill ha det.  Det var länge sedan det var så lättåkt på på den traditionsenliga skidturen till skogskojan. Jag njöt i fulla drag och hade gärna stoppat tiden en stund.

Måste bara återge en konversation med min mamma. Vi pratade om skotrar och om hastighetsgränsen för skoterkörning som är 70 km/h. Då säger mamma, som verkade tycka gränsen var låg, ngt i stil med att då skulle hon åka dit hela tiden. Då frågade jag om hon körde skoter så ofta. Efter en stunds funderade säger hon att hon inte kunde ens komma på om hon någonsin kört skoter!!!  :D

Som vanligt har vi även ätit gott, badat bastu och hälsat på svärmor/farmor. Det enda som var mindre bra med årets påsk var att vi inte förlängt ledigheten med någon extra semesterdag och att den därför tog slut så fort.

Måste instämma i det som barnen sjöng i bilen - Livet i hålan är härligt!Glad PåskLärkträdskvistarna från i julas agerar nu påskris, så man kan väl säga att hemma hos oss har julen varat än till påska. Nä nu måste jag skynda mig, vi syns väl i kväll ;-)
 

Fullt ös

Det har varit fullt ös sen jag bloggade sist, restaurangbesök, 50-årsfirande, städning hemma, Stockholmssvägerskan på besök med övernattning, sonens basketcup, basketavslutning, konferens med jobbet och endagsutbildning i entreprenadjuridik.Fotona ovan är från teambuildiningsövningarna vi körde efter konferensen. Köra fyrhjuling på halkig bana, sparkstöttingsstafett, tandemskidåkning och dragkamp, riktigt riktigt skoj faktiskt. Bäst var mitt lag på tandemskidåkning, sämst på fyrhjulskörningen.

En god trerättersmiddag och surr med kollegorna på det, ja ibland har vi extra trevligt på jobbet!


RSS 2.0