Dagens drama

stod den lilla talgoxen för..

 

.. som flög in i vardagsrumsfönstret och landade i nere i den kalla fluffiga snön. Såg att den flämtade ordentligt ett tag innan den sen förblev stilla, länge länge, trodde att den dog.

Tog med mig en yllestrumpa och gick ut för att kolla till den, och den levde fortfarande. Höll den en stund i mina rumsvarma fleecehandskar innan jag sedan bäddade in den i yllestrumpan och la lite frön brevid. Och där satt den länge länge. Men plötsligt hade den sjunkit ihop och låg så stilla.

Trodde det var över och funderade över vad jag skulle göra med den. Men när jag skulle gå och se om den verkligen var död, då flög den iväg och satte sig i grannens träd.

Så jag hoppas att dagens drama fick ett lyckligt slut ♥

Paddan

Ännu en teknisk pryl har flyttat hem till oss, och jag som INTE förstod vad den skulle vara bra till måste erkänna att den fyller sin funktion.


Datoranvändandet/surfandet var en trång sektor med två datorer på 4 personer, särskilt med en tonåring i familjen.
Så paddan var en av julklapparna i tomtens säck, från oss själva till oss själva.

Liten, smidig, snabbstartad och med bra batterikapacitet. Snabbt kan man ta fram ett recept, kolla barnens almanackor från skola och aktiviteter, läsa e-böcker i sängen, blogga und so weiter. Man ids knappt starta en vanlig dator längre..

Problemet är bara att nu vill alla ha just den - dvs ännu en trång sektor har uppstått :)

Jo, jag vet att det kallas i-landsproblem :)


UpdateSå, nu är julfotona utbytta på min fotovägg, lite vinter och favoritbilder på barnen får vara ändå fram till påska.

Fotot på sonen i fleecefilt är en favorit som jag tog i April i fjol. Man skulle kunna tro att den är arrangerad men så är icke fallet. En kamera i närheten och en son kom inlidad i en filt, hämtar ett äpple och snällt stannar till en sekund, that´s the shit. Tycker nästan den ser lite konstnärlig ut, om jag får säga det själv.

I går kväll kollade vi lite film från tiden när barnen var små, många dans och sångföreställningar var det och vi skrattade så vi kiknade allihop. Tyvärr har jag alltid varit lite slö på att filma, ska försöka komma ihåg att göra det lite oftare, nu när funktionen ändå finns i kameran som jag har med mig rätt ofta.
Det är som en extra dimension trots allt med ljud och rörelse, i alla fall på små barn som hipps vipps är stora.

Utmaningen går vidareYES!! Jag nådde mitt motionsmål denna vecka och jag jag ger mig själv godkänt även när det gäller de förbjudna godsakerna (även om det är några timmar kvar än). Jag var iofs farligt nära med croissanten till frukost i morse och med klicken av vaniljkesella till fruktsalladen på lördag kväll, men de ser jag bara som en liten belöning och de fanns inte upptagna på listan :)

Paula undrade om jag var svag av hunger, men nej inte alls. Jag äter mig mätt på vanlig mat, försöker dock äta mer grönsaker än annars, för vis av erfarenhet så vet jag att jag faller dit på godsaker om jag går omkring och är småhungrig. 

Här nedan ska motionen för vecka 2 skrivas in:


Måndag 23 jan: 35 min promenad (kallt idag)
Tisdag 24 jan: 30 min motionscykel (svettigast hittills)

Torsdag 26 jan: 25 min längdskidåkning

Lördag 28 jan: 30 min promenadNu j*drar

Gjorde något i morse som jag inte gjort på väldigt väldigt länge, jag ställde mig på vågen. Och vet ni vad, överraskningen var värre än befarat om man säger så.. 

Så nu är det slutkalasat och slut med soffmys, ja nu är det "färdihaft".

Så nu är det bestämt att från och med idag och ytterligare 32 dagar framöver är följande förbjudet:

- godis
- glass
- fikabröd och efterätter
- ostbågar, chips o dyligt
- läsk

Dessutom gäller följande:

4 motionspass på minst 30 minuter per vecka, m veckovis update här på bloggen.

Tanken är att jag inte ska förväxlas med en julegris som överlevt julslakten, om jag väljer den gammelrosa klänningen den 18 februari! 

Detta inlägg får fungerar som första veckans motionsprotokoll:

Måndag 16 jan: 30 min rask promenad
Tisdag 17 jan: 60 min längskidåkning (m. Arvid)
Onsdag 18 jan: 30 min simning (m. Emma)
Lördag 21 jan: 30 min rask promenad (m. Mårten)
+15 min längdåkning (m. Mårten en kortis före bastun)Wish me luck!


PS! Ni som var nyfikna på lördagens shopping, jag har uppdaterat förra inlägget med vad det handlade om.

Dansas julegranen ut

              


Nu har jag plockat bort det sista av julen, dvs stjärnorna och ljusstaken i köket. Tomtarna började så smått att marschera ut redan på nyårsafton och resten av julsakerna inklusive granen plockade jag ned förra helgen.

Vardagen tog plats redan i veckan med läxor, skjutsande och sovtider. Men nu är det helg och jag skall shoppa :) Fick ett presentkort av mamma och pappa i julklapp som nu skall spenderas.

För övrigt är jag sällan så barskrapad som nu, räknar ned dagarna tills barnbidraget dyker upp om en vecka, men det är självförvållat så jag klagar inte.


Trevlig helg!


Update efteråt: Vi hade en liten familjesammankomst med lunch på IKEA i Haparanda lördags, mamma o pappa kom norrifrån och min familj och syrran söderifrån.
Jag hade 4 grejer på inköpslistan, en blev inhandlad, en läslampa, den kostade ca 100 kr om jag minns rätt. Sen slank det ner en massa annat smått och gott för 1600 kr ytterligare. En massa billigt bra att ha, inget särskilt men egentligen inget onödigt heller, eller jo ljuslyktorna kanske har ju massor redan.. Ett litet projekt till gillestugan införskaffades, det kanske kommer ett inlägg om det så småningom.

BasketArvids basketlag har inte haft jullov, förutom att ett par träningar varit inställda. Den 27 dec spelade de Tomtebocup i Pontushallen och i söndags hade de basketsammandrag i Råneå.

Det är riktigt roligt med cuper, det är som att vara på konferens tyckte en av föräldrarna i laget. Både föräldrar och barn hinner umgås, och vi äter och fikar :)

Extra kul var det i går när killarna spelade så himla bra, som tränarna sa, alla gav 100% och då gick det jättebra och ingen behövde promenera hem..  (Lite på gränsen om man kan skoja om eländet som varit aktuellt i media..)

Jag hade med mig mitt nya zoomobjektiv och försökte fota lite actionbilder. Det är en utmaning att fota inomhus i sporthallar, särskilt bilder i rörelse, men det blev några hyfsade och härliga bilder som jag laddade upp på lagets slutna FB-grupp. Undviker att ladda upp foton på andras barn här utan lov, i alla fall närbilder där man ser vem som är vem.

Men jag har lov att ladda upp bilden av den unga duktiga domaren, våra vänners son :)


2012

            


Det har varit underbart med alla ledigheter och helger. Jag har kommit in i ett helt annat tempo och känner inte att jag längtar tillbaks till den hektiska vardagen..

Jag har i vanlig ordning inte avlagt några löften om nytt liv, löften som jag ändå inte kommer att kunna hålla.. Nej jag ska fortsätta försöka leva i nuet och undvika stress.

Berätta gärna om du avlagt något nyårslöfte!RSS 2.0