Kos - Greece

Ska försöka få ihop ett "resereportage" från Kos-resan.

Resan gick bra både dit och hem. Lite drygt är det att åka via Sthlm, särskilt som vi blev tvugna att övernatta på vägen hem. Men vi var glada över att de hittade igen de 40 resväskor som var på rymmen ett tag.

Vi bodde på Kypriotis Village, en jättestor och fin anläggning 2-3 km utanför Kos stad. Det stod i deras broschyr att det var Greklands största konferenscenter.

Entrén till anläggningen:Emmas spontana reaktion var att det var för "överklassigt" för henne. Visst det var fint i foajén.

Men vår lägenhet var lite enklare, barnen sov uppe på ett sovloft.Anläggningen var jättefin med många fina pooler, flera restauranger och barer.Nära till havet var det också. Men barnen ville helst bada i poolerna, så vi badade bara i havet vid ett tillfälle. Men vi gick ned till havet flera kvällar för att njuta av solnedgången.Vi hade mycket varmt och skönt, kring 37 grader. Men det fläktade lite alla dagar utom den sista dagen, så man upplevde inte att det var för varmt. Vi badade mycket.Och vi läste mycket, alla 4!! vilket jag är extra nöjd över. Det är bra ha lite tråkigt när man måste pausa från datorer och tv-spelande.Som ni förstår blev det mycket häng kring poolerna. Vi fick även använda systerhotellens anläggningar. På Kypriotis Aqualand trivdes Arvid. Tänka sig att han haft sån extrem vattenskräck som liten.

Emma firade sin 15 års dag där nere. Tyvärr började hon sin födelsedag med magsjuka vid 03 tiden på natten. Smittad av mig som hade det 2 dygn innan. Arvid var också magsjuk ungefär samtidigt. Här sitter de och återhämtar sig efter nattens bravader på vår lilla balkong.
På kvällarna bjöds det på underhållning, vi var dit 3 ggr, först på en välkomstföreställning, sedan på en grekisk kväll och sista kvällen såg vi en Mixed show, den var bäst, de uppträdde utklädda till massor av bra musik. De hade ont om tid till klädbyten, vilket gjorde föreställningen lite extra rolig. Jag hade bara kameran med mig på den grekiska kvällen.


Vi skandinaver var i minoritet på hotellet. Det var mycket ryssar, polacker, holländare och många från Ukraina som bodde där.

De enda utflykter vi gjorde var 2 besök i Kos-stad, men det får bli ett annat inlägg för nu är jag less.


PSGArvids lag gjorde debut i Piteå Summer Games igår. De mötte hårt motstånd och förlorade båda sina matcher igår.

Men vi hade trots allt en riktigt trevlig dag. Emils familj bjöd in oss alla till deras sommarparadis på Fårön. Där grillade vi hamburgare och fikade. Barnen lekte och badade till och med.

Grabbarna är väl så många i laget och får därför inte spela varje match. Arvid står över dagens match och jag känner mig inte så ledsen för det, för vi har värsta skidvädret skitvädret. Regnigt, blåsigt och kallt.Värsta höstrusket. Kan inte fatta att det är juli-månad i morgon. Vars är sommaren??

Abisko

Häng med på min jobbresa till fjällvärlden vettja!Kändes lite småmotigt att resa iväg när man precis kommit hem från Grekland. Men samtidigt var det lite spännande och häftigt med kontrasterna. Det tar ungefär lika länge att åka Tåg från Luleå-Abisko som att flyga från Luleå-Sthlm-Kos.

På Kos var det 37 grader varmt och i Abisko 17 grader, och då pratade man om Tropiskvärme i Abisko :D

Jag bodde på Abisko turiststation
och från mitt fönster kunde jag njuta av denna utsikt över Lapporten.
Vi håller på att bygga om och förlänga bangården på Abisko Östra station. Jag är nybilven projektadministratör på det projektet och var upp för att sätta mig in i jobbet. 

Vi hann inte med någon promenad på arbetsområdet trots att vi jobbade låånga dagar. Men efter måndagens arbetsskift bilade vi upp till Riksgränsen. Vägen mellan Kiruna och Riksgränsen är otroligt vacker.
 (Fotat i farten genom bilrutan)

Sedan stannade vi i Björkliden där vi åt middag, jag åt Röding. Dagen efter hade vi möte och lunchade i Björkliden, då tog jag denna bild av utsikten, tyvärr skymmer molnen Lapporten.

Något som jag tycker är fascinerande är att det inte funnits bilväg mellan Kiruna och Riksgränsen före 1984. Järnvägen däremellan, Malmbanan, invigdes redan 1903.  

Det lär bli någon ytterligare resa dit efter semestern, inte mig emot :) 

Säger som mina syskon sjöng när de var små.... Aaaabisko happa happ happa happ happa happ ;-)
 

Hälsningar från Kos

 

Efter en härlig vecka på Kos och en natt i Sthlm så har vi landat hemma igen. Vi har bara skickat ett enda riktigt vykort och det var till farmor/svärmor. Ni andra får hålla till godo med detta "bloggvykort".

Kortet tog jag på en morgonpromenad med gubben en morgon. I bakgrunden kan man skymta Turkiet och byn Bodrum.

En utförligare reseskildring kommer så småningom, ska först åka norrut ett par dagar, ända upp till Abisko närmare bestämt. Men det är ingen semesterresa.

Vi hörs!


Lirare i gult och blått


Sveriges match igår mot Ukraina gick ju inte så bra..

Lite bättre gick det för våra grabbar som spelade 2-2 mot Alvik ikväll på bortaplan i solens sken :)

Grabbarna har börjat spela 7-manna fotboll i år och det är så kul att följa deras positiva utveckling. Vid månadsskiftet juni-juli ska de vara med i Piteå Summergames för första gången. Det ska bli skoj!


LUGNA GATANVilken lugn helg!! Inga träningar, inga matcher, inget annat firande eller tillställning inbokad. Fam R kikade förbi på en snabb kopp kaffe igår. Annars har det blivit att se lite fotboll (EM), pula på lite lätt här hemma, lite shopping (bla en ny vimpel och resväska), smaskande på rabarberpaj och i morse trotsade vi regnet och cyklade en 2 milstur, så nu är jag i kapp med mitt del mål i cyklingen, 35 mil är jag uppe i nu.

I morgon kommer mamma och pappa och hälsar på och på kvällen spelar Sverige sin första EM match, spännande!


Sommarloooov

                    
Lagom suddiga bilder, ifall inte någon vill vara med på bild här..


Nu har barnen fått sitt efterlängtade sommarlov. Skolavslutningsvädret var ingen höjdare i år, kallt och mulet, men vi slapp regnet iaf.

Arvid som gick ut 3an, börjar till hösten på mellanstadiet i samma skola men med nya lärare och ny mix av klasskamrater.

Emma gick ut 8an och i år var första året som varken jag eller maken var med på hennes avslutning, kändes lite konstigt. Men nästa år när hon går ut nian, då slipper hon oss inte!

Emmas betyg var något bättre än väntat och det är alltid skönt när man får lön för mödan man lagt ned.

Tycker det är lite trist att ha avslutningen ute på skolgården i stället för i kyrkan, inte blir det lika högtidligt och stämningsfullt.

Nu ser vi fram emot sol och värme, för inte känns det som sommar än.Konfirmation II

Ähh varför snåla med inlägg och klämma in dagens konfirmation i samma inlägg som förra helgens? Så mycket inlägg blir det ju inte numera.

Idag var det alltså Linneas tur att konfirmera sitt dop i vår pampiga domkyrka. (Hmm kanske skulle haft med en exteriör bild på kyrkan utifrån oxå men det glömde jag..)

Dagens konfirmander kom från olika områden här i stan. Vi visste att en av Emmas killkompisar Erik också skulle vara med förutom Linnea, men vi visste inte att hennes kompis Agnes, fd klasskompis Jakob och  fd babymassagekompis Ella också skulle vara med.

Inte heller att Arvids tennislärare var en av ungdomsledarna och att prästen som skulle hålla i konfirmationen var kollegans syster. Trevligt med lite överraskningar tyckte jag. 

Dessa konfirmander hade varit på pilgrimsresa till Rom! En annan fick åka till Törmäsjärvi i Finland, då för massor av år sedan när det begav sig för mig. Sa jag föresten att jag är konfirmerad utan att ha tagit nattvarden? På vår tid var det uppdelat i två dagar, konfirmation på lördag, nattvard på söndag. Jag fick påssjukan på lördag kväll.

Annars var det både stämningsfullt och vackert precis som det brukar vara i kyrkan.


Lördag

Lade upp min dag lite fel idag, började med att städa, tvätta, fara på stan och mataffären. Sen började det regna, verkligen ÖSREGNA och därmed fick jag skippa tanken på att cykla in mina 2 mil som jag ligger efter i schemat.

Men vi, eller rättare sagt maken, trotsade regnet och grillade middagen iaf. "Mixed grill" och rabarberpaj till efterrätt.

                                   

Mina grillfavoriter är just nu sparris och Halloumi. Vad grillar du helst?

På stan köpte jag och dottern lite fräscha sommarkläder och lillebror fick en Em-fotboll.

     

Oj så skönt att det är slut med läxor, prov och skola nu. Inte så länge kvar tills man får semester från jobbet oxå. Och blir det ingen sommar i Norrbotten i år, så är det nog varmt i Grekland i alla fall *längtar*


Konfirmation


Förra helgen var vi och uppvaktade en konfirmand, våra vänners son Isak! Isak är jämngammal med våran Emma. Emma har dock valt att inte konfirmera sig. Hon har varit rätt bestämd på den punkten i många år, minns när vi var på Moas konfirmation, då sa Emma att hon minsann inte skulle konsultera sig.

Arvid däremot sa efter Isaks presentöppning att han nog oxå ska konfirmera sig, han tyckte nog att det verkade lönsamt :)

I morgon ska Emma och jag på ytterligare en konfirmation, kompletterar detta inlägg med någon bild om den konfirmandern, våra vänners dotter, tycker det är OK.

Fotat

Ska visa hela statyn som jag visade i förra inlägget:


                                 

Sen är jag osäker på om den exakt står på Mjölkudden eller Tuna, kanske på gränsen mitt emellan?

Men den här finns iaf på Björkskatan, vårt grannområde där barnen går skola och där vi bott i närmare 10 år innan vi köpte hus:

                                 
               
Trevligt med konst som piggar upp, må alla klottrare hålla fingrarna i styr.

På väg hem från min "minikonstrunda" fotade jag lite sponant genom bilrutan ett "streetfoto" som jag själv tycker blev lite charmigt.

    


RSS 2.0