Northland vs Mark

Jag har några kollegor som också är intresserade av fotografering precis som jag, det tycker jag är jätteskoj!! Vi pratar fotografering och hetsar varandra att köpa fotoprylar och dyra objektiv ;-) Igår var jag och en av dem på basket för att träna oss på sportfotografering.

Matchen var en semifinal mellan Northland Basket (Luleås dambasketlag) och Mark (Borås).



Jag gillar, och vill främst åstadkomma actionbilder med fart och kamp, roliga kroppsrörelser och miner, givetvis helst med någorlunda skärpa (svårt är det). Försöker även fånga stämning och kringarrangemang.





Jag gillar mest den nedersta bilden här ovanför, även om jag inte fick med hela bollen..

Mina grabbar fanns också med i publiken.




Kvällens match var aldrig farligt spännande, hemmalaget ledde hela tiden och till slut föll motståndarna. På lördag har Northland chans att på bortaplan avgöra och ta sig till final. Jag håller givetvis tummarna för dem.

Håller även tummarna för fler fotoexkursioner med kollegorna, hoppas vi blir fler nästa gång.

Själv ska jag öva mer på basketfotografering på söndag när sonens lag ska spela Lulebocup :)

Morfars hemlighet

Från och med i dag och tre veckor framåt har jag semester, ja inte från jobbet men från skolarbetet med Emma. Emma ska på praktik i 2 veckor på mormors arbetsplats, sen blir det en vecka påsklov på det. 

I två hela veckor framöver kommer alltså mormor och morfar rå om vår tonåring och jag hoppas att Emma i gengäld kommer att vara mormor till hjälp på jobbet. Två veckor, så länge har vi aldrig varit ifrån varann förut, så det kommer att kännas tomt här hemma.

By the way, härom dagen konstaterade Emma när hon såg nedanstående bild av min pappa: - Nu är morfars hemlighet avslöjad!




Hmm lite scary är det allt ;-)


Trevlig helg!

Sköna söndag


Vilken härlig söndag, solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen.
På förmiddagen tog maken och jag en långpromenad och nu på eftermiddagen åkte jag ett par km längdskidor (skating) nere på fjärden, perfekt platt och hårt.

Lägg till årets första kopp kaffe på altanen och besök av Donna med husse.

Ja jag begär inte mer än så, eller jo visst hade det varit skönt om det dök upp en kock och tillagade middagen oxå, men eftersom jag vet att det inte kommer att ske, så är det väl bäst att sätta igång själv!

Jo en sak till begär jag faktiskt, att man ändrar lite i Hockeyreglerna, typ snabbt som f-n, för jag menar vad är det för ett hockeyslutspel om inte ens seriesegraren får vara med? ;-)

Vårlängtan

Det vi inte har ute än, får vi plocka in istället.



Vårvintern brukar kallas för vår femte årstid, och visst är den underbar. Soliga vårvinterdagar slår det mesta. Men jag fick smak för våren i Stockholm. Så maken fick order om att tvätta köksfönstret, jag strök och hängde upp vår/sommargardinen och hämtade hem lite vårfägring från Blomsterlandet. 

Så nu känns längtan under kontroll :)

Tyvärr visar sig inte vårsolen idag, så jag passar på att tvätta, städa, handla och plugga matte med dottern. Vad gör du idag/ihelg?

Uppdaterat lite efteråt: Hmm nu börjar det spricka upp, måste kanske tänka om och ta mig ut en stund.
 

Välsingad trappa

Sonja du får blunda nu, för här kommer ett till inlägg om Stockholmstrippen, men jag lovar det är det sista.

Min svägerska hon känner verkligen till Sthlm, särskilt till fots! Men även hon upptäckte något nytt i fredags.

Vi var superdupertrötta efter dagens promenerande och efter besöket på Fotografiska pekade hon uppför bergsväggen mot söder, - Tänk vilken genväg det hade varit om man hade kunnat ta sig upp där. Då såg jag ett par som gick ditåt och trot eller ej det fanns en trappa just där på andra sidan vägen, som inte svägerskan kände till! Plötsligt blev vägen hem till henne minst en km kortare om inte mer. Mycket uppskattat av mina onda fötter.



   

De översta bilderna i collaget är utsikten från hennes lägenhet, de gamla charmiga kåkarna finns i hennes grannkvarter, hon bor så fint, granne med Katarina kyrka och Mosebacke.

Jag har bjudit på bilder från svägerskans lägenhet förut, men kan inte låta bli att göra det igen, jag gillar verkligen hennes personliga stil.

   

På bilden längst ned till höger står lördagslunchen dukad, efter att vi ätit en sen lunch följde hon mig, givetvis till fots, till Arlanda Express och jag började min hemfärd.

Just ja, bara en sak till, Paula undrade vad vi gjorde om kvällarna. På torsdag åt vi hämtpizza från närmaste pizzeria och på fredag åt vi på en indisk wok-restaurang i närkvarteret. Sen strövade vi runt lite på söder och räknade krogar och restauranger typ. Vi (jag) orkade inte så mycket mer.

Tusen tusen tack
säger jag till min kära svägerska för att du alltid ställer upp långt mer än man nånsin kan önska!

Och till Sonja (om du trots allt läst hit ;-) ) och Cissi, japp ni gissade rätt, det blir snart ett besök till i vår huvudstad, någon vecka in i maj, hoppas körsbärsträden i Kungsträdgården blommar då!


Next stop

Efter besöket på Rosendahl och lite shopping på vägen hemåt gjorde vi ett besök på Fotografiska. 


                 

Utställningar som visades:

Marcus Bleasdale: Stolen Children. Soldiers of the Lord's Resistance Army.
Armén LRA i Centrala Afrika tvångsrekryterar små barn som soldater. Barnen tvingas begå grymma handlingar, ofta mot sina egna familjer, och utsätts själva för svåra övergrepp av kommendanterna i armén.

Mycket fina men starka och gripande foton, för att inte tala om filmen som visades med intervjuer med barn som lyckats fly..


Anton Corbijn: Inwards and Onwards. Sedan 2002 har han i ett självinitierat projekt porträtterat kända konstnärer och andra kreativa och nyskapande personer.

Mycket speciella porträtt, roligast när man kände igen motivet, Bruce Springsteen tex.

Ställde aldrig frågan om man får fota på fotografiska, egentligen tycker jag att det borde vara självklart ;-) , så för säkerhets skull tog jag bara några snabba bilder i smyg med mobilen :)

Hade gärna smugit efter guiden som föreläste för ett gäng fotografstudenter ett tag till, men jag tror inte svägerskan är lika intresserad av kompositioner odyl. som jag.

Synd att Mattias Klum inte hade någon utställning där, det hade jag uppskattat. Fick nöja mig med att se honom, hihi.


Rosendahls trädgård

Målet med promenaden till Djurgården var ett besök på Rosendahls trädgård, inte högsäsong direkt, men väl värt ett besök ändå. Många ögonfröjder!!!




Härligt att kunna njuta av allt det fina utan trängsel och skönt att slippa köa när fikasuget tränger på. Bara så ni vet semlan var mycket god :)

Svägerskan köpte med sig hem den vackra vårbuketten uppe till höger.


Onda fötter

Åkte ned i mina snyggstövlar, inte de mest fotvänliga skorna.. skulle ju sitta still på kurs hela dagen. Men istället blev det timmar av strosande på stan redan på torsdagen. Oj oj så ont jag hade i fötterna på kvällen.

På fredagen promenerade jag än mer. Från söder, via gamla stan, via Östermalm bort till Djurgården och sen tillbaks. Denna gång med gympadojorna ialla fall. Men smärtan var oliidlig ändå.

Något annat som "plågade" mig lite, var att jag inte hade The kamera med mig, när jag för en gång skull hadegott om tid att fota i fina Stockholm. Fick hålla till godo med mobilen och lillkameran, nej helt kameralös är jag sällan.



Att strosa på hötorget och titta på alla fruktstånd och vårblommor är en härlig känsla när man har full vinter hemma. Någon som känner igen damen uppe till höger? Ledtråd hon står vid hörnet till Dramaten.

Längs med tjusiga Strandvägen blåste det kallt, men det blev bättre när vi kom till Djurgården, där fick vi se ett hägerpar ute på isen. Kan vara första gången för mig faktiskt.

Apropå kändisar (ja ni vet ju att jag är löjligt förtjust i att samla på sådana) så fick jag ihop 4 stycken. Cecilia Frode, Unni Drougge, Mattias Klum och Lill Lindfors.

Fortsättning följer.. (Kul att ha ngt att blogga om igen)


Plötslig semester

Undrar om inte någon däruppe tyckte att jag behövde lite semester från vardagen? Åkte ned till Stockholm i torsdags för en 2 dagars kurs, ombord på Arlanda Express fick jag meddelandet att kursen var inställd, läraren hade fått magsjuka och de lyckades inte få någon vikarie.

Ringde svägerskan och det gick bra att checka in hos henne, planen var ändå att jag skulle ha stannat hos henne mellan fredag och lördag. Meddelade jobbet vad som hänt och att jag bestämt mig för att ta ut semester. Bara passa på då resan är betald och kommer att betalas av utbildningsföretaget :)

En annan tjej från mitt jobb som kommit ned dagen innan och som drabbats av samma sak, mötte upp mig i stan för lunch, stadsvandring och shopping.





Av någon anledning blev det att vi besökte tjusiga varuhus som NK, Illums Bolighus och Marimekko. Roligt att gå runt och titta på allt fint, ja några små diverse inköp blev det. Vi strosade även och insöp atmosfären i gamla stan. Shoppingen fortsatte även under fredagen, då min rara svägerska bestämde sig att även hon ta en ledig dag :)

Vi besökte då Marimekkobutiken för att jag hade bestämt mig för att slå till på en ny handväska, som jag är jättenöjd med. "A perfect balance of function and style" , det gillar jag :) Perfekt storlek och lagom med fack.
Vi besökte även Svensk Tenn och konstaterade att man blev lika bra bemött där, även om man nästan köpte det billigaste de hade, bara för att köpa något :)  Ja det blev glasunderlägg och en tändsticksask *fniss*.

En annan sak som jag också köpte var tights från Gudrun Sjödén, bara för att få deras snygga tygkassar, fick även svägerskans :)

Någon som vågar gissa på vad den fina apan gick lös på som syns i mitten på övre sidan av collaget? En känd designklassiker, som inte jag har råd med om man säger så, även om jag gillar den väldigt mycket.

Ja det var allt om shoppingen. Fler inlägg från min oväntade semester kommer, lite senare. 

Högsta poäng

..ger jag till vädret idag!! Fick med mig hela familjen till Måttsund idag :)  Halva familjen, killarna, valde att åka längdskidor istället för slalom.


          


Men vi sammanstrålade allihop för en fikapaus ute i snödrivan efter någon timmes åkning.

Backen var oxå perfekt, "hård manchester" vilket är mitt favoritföre.

Sådana här dagar är så UNDERBARA!


RSS 2.0