Lycka är

 

.. känslan av att båda barnen somnar med ett litet leende på läpparna.

 

Storasyster verkar trivas bra med sin klass, nyfunna vänner, skola och val av linje (Vård och omsorg). Jag blir så glad när hon är glad och dessutom visar frivilligt engagemang över skolarbetet.

 

Hon valde att fortsätta gymnasiet i Boden trots att hon kom in på sin reservplats i Luleå, för att hon trivdes så bra i klassen – trots det dagliga pendlandet med buss.

 

Och lillebror som var sjuk i början av fotbollssäsongen. Som haft blindtarmsinflammation mitt i säsongen och blev sjuk igen efter ngn veckas skolgång. Han som har missat Lulespelen och flera andra matcher vilket bidragit till att självförtroendet för fotbollen har börjat dala. Nu fick han/kunde han spela igen och lyckades göra mål. Det var precis vad han behövde. 

 

När barnen är glada då somnar även mamma med ett leende på läpparna.


Finfrämmande i stan

Det är roligt när det händer något i stan, och det är roligt att det finns fler fotointresserade på jobbet. I torsdags stämplade jag o Patrik ut lite tidigare för att möta upp Ostindiefararen Götheborg i Södra Hamn.
 
Väntan blev lång, båten var lite försenad och hade dessutom svårt att angöra kaj då det blåste motvind. En och annan äldre tant hann tippa omkull innan skeppet ankrade i hamn.
 
Musikanterna hann putsa sina instrument lite extra.
 
 
 
Säpo och polisen hade full kontroll. Sjungande polisen fick också vara med.
 
 
Till slut kom hon, vackra Götheborg. Det var inte lätt att få en bra bild där i folkhavet. Hade inte varit fel att vara lite längre.
 
 
Besättningsmännen hade en del att stå i även efter att de angjort hamnen. Flaggor skulle hissas och vimplar släppas ut.
 
 
 

 
Med ombord på båten fanns, dagen till ära, självaste kronprinsessan Viktoria. Titta där står hon med Kalle Petersen.
 
 
 

Vem den stiligt klädde herren i rött är vet jag inte, men mannen nedan var tydligen Götheborgs kapten.
 
 
Stod redo och siktade mot portalen där den röda mattan var utrullad, men det fina sällskapet gick inte där det var tänkt och plötsligt fanns hon där framför linsen på min kamera. Vår fina naturligt vackra kronprinsessa Viktoria.
 

 
 
 
Så himla kul att man befann sig på rätt ställe och att man inte gjorde bort sig alldeles när man fick chansen att fånga på bild en sådan prominent gäst, på besök här i vår lilla stad.
 

Bloggvän <3

 
 
 
 
Idag träffade jag min bloggvän Mamma Kero IRL för första gången. Vi åt och surrade på Friends by BO.
Det var "coolt" att träffa ngn man känner så bra men ändå inte. Hon var ännu gulligare än jag hade föreställt mig och jag fick även hälsa på hennes söta döttrar.
Tokigt nog så hade jag ingen riktig kamera med mig för att föreviga vårt möte, bara mobilen.
 
Tack Mamma Kero för att du tog kontakten, jag uppskattade det jättemycket!
 
 

Höslaget

I fredags stämplade jag ut några timmar tidigare från jobbet, solen sken och man känner att man vill ta vara på det lilla som finns kvar av sommaren. Plockade hallon och bakade en paj. Roligt att vi fick gäster som ville smaka.
Och solen den fortsatte att skina. På lördag åkte vi ut på landet, till Avan, som hade ordnat något som de kallade för Höslaget. Där fanns bland annat loppis, marknad med lokalt tillverkade produkter, bilutställning, konstutställning och spelmansgille.
 
 
 
 
 
 
 
Att promenera ned för en äng till tonerna av dragspelsmusik i solskenet eller att höra tuppen gala är saker som kan få mig att tänka att det kanske inte vore så dumt att bo på landet.
 
När vi var klara i Avan så åkte vi till Boden och kollade på fotboll på Björknäsvallen. Och hemkomna från det var det bara att duscha och svida om innan vi for på middag hos familjen Hellgren. Även Jäderbergarna var där och vi hade en riktigt trevlig kväll.
 
Idag har vi mest tagit det lugnt och pulat på lite här hemma. Soligt även idag. Jag ska snart sätta mig på cykeln och trampa för att få ihop ngn mil, finns risk att det blir fika på vägen på Björsbyfältet där grabbarna har fotbollsträning.. Man ska njuta av livet tycker jag :)
 

Sommarens projekt

Sommarens (för oss) stora byggprojekt är vår farstukvist. Tyvärr hittar jag inte fotona på huset med den gamla stenbron just nu, så denna mobilbild får duga som före bild. Den visar vår provisoriska trappa som vi haft sen gårdsomgrävningen i höstas. Tidigare hade vi alltså en stentrapp med järnräcken, inte mycket större än den här provisoriska trappan.
 
Före
 
 
 
Riktigt färdigt är det inte ännu heller, vi (läs maken) ska bygga in så man inte ser in under bron. Men det syns inte på denna bild.
 
Efter:
 
 
Ja och där sitter byggmästaren och filosoferar, jag tycker han ska känna sig nöjd med sitt verk, för det är jag i alla fall. Även om jag kan tänka mig att investera i en modernare dörr så småningom.
 
Så nu har vi ett ställe till att sitta och mysa på, perfekt ställe och vädersträck att dricka kaffet efter middagen på, även om det skulle regna :)

Lulespelen 2013

Fotboll i dagarna 3 avrundade min 4 veckor långa semester. Även om inte Arvid kunde vara med och spela så snart efter operationen, så har vi hängt vid fotbollsplan och sett alla matcher. Det är ju så roligt, och extra kul var det förstås att grabbarna vann brons!
 
Och kameran hade jag självklart med. Det är roligt då det uppskattas av både spelarna och föräldrarna.
 
 
Nu ska Arvid försöka vara med på LF Camp i basket i 3 dagar. Hoppas att det kommer att gå bra, vore synd om han missar det också.
 
 

RSS 2.0