Husvård

Med hus blir man aldrig sysslolös. Ett av årets sommarprojekt var att byta vindskivor på husets gavlar.
Tur att maken inte har höjdskräck som jag.
 
 
 
 
Och så här fint blev det. Tyvärr har jag inga före bilder, men tänk en vindskiva och risig målarfärg.
 
 
 
         
 
Nej fotona togs inte vid samma tillfälle... om ni undrar över skillnaden på himlens färg..
 
Det andra projektet var av större karaktär, den nya farstukvisten. Den är nästan klar, när trappräckena har blivit målade då ska jag fota och ladda upp ett inlägg.
 

Konst på hoj 2013

Konst på hoj är ett bra sätt att skrapa ihop cykelmil på. I år delade vi upp rundan i två svängar, en på 13 km och den andra i morse på 20 km. Nu är jag uppe i 57,8 mil/100.
 
Endast 2 av 21 konstverk var nya sedan förra årets runda
 
 
"Kvinna" från 1995 i rostfritt stål av Wieslaw Janasz
 
 
 
Graffiti av Kalle Nordström från 2012.
 
Och här vid "Graffitihuset" ska gubben börja jobba om 2 veckor. Efter 26 år och guldklocka tyckte han det var dags att prova något nytt.
 
 
 

Operationsvaka

Karnevalsstämningen känns långt bort. Just nu opereras min älskade son för brusten o inflammerad blindtarm. Må det gå bra nu.
Han har varit så otroligt duktig och tapper idag fast han haft så ont.
Uppdaterat senare (lör morgon): Arvid opererades kl 01 inatt, operationen gick bra. Vid 02-03 satt jag med honom på uppvaket. Sen fick vi åka till vårt rum nr 10 på barnavd 44. Hoppas vi får åka hem snart.
 
(söndag) Efter operationen fick vi veta att blindtarmen mycket riktigt var boven i dramat, men vi fick också den glada nyheten att den inte var sprucken som den såg ut att vara på röntgen/ultraljudet. Detta betydde att vi fick lämna sjukhuset redan 12 tim efter operationen. Det kändes riktigt skönt att få komma hem.
 
Arvid är redan lite mer rörlig än igår. Han kan nu resa sig själv från liggande ställning och tar sig fram med sin kickbike istället för att gå, vilket han tycker går alldeles för sakta. Detta måste vara ett friskhetstecken!
 
Enligt läkarna borde han vara helt återställd efter en vecka.
 

Festligt på stan

 
Innan vi åkte upp till stugan besökte vi Luleå Hamnfestival på torsdagen. Det var väldigt mycket aktiviteter och härlig stämning på stan. Och det saknades inte objekt att öva fotografering på :)
 
 
 
Karnevalståget var en del av festivalens invigning. Vackert utsmyckade damer, stora och små, dansade fram genom stan.
 
 
 
 
 
 
 
Och i stadsparken var det sång och dans med rysk-svenska föreningen. Fler färgstarka damer. 
 
 
Men där stannade jag inte så länge, för jag skyndade vidare för att se och fota Kinesisk kampsportuppvisning - Wudang KungFu med bland annat min gamle klasskamrat Roland Fransson och hans läromästare Jakob Isaksson som är Wudangmästare i Kung Fu.
 

Och efter kampsportuppvisningen drog vi vidare till nästa uppvisning, den här gången i Agility. Barnens kusin Petra deltog med sin Pim och dottern Pias E-bay. Efter uppvisningen testade Emma att köra lite agility med båda hundarna.
 
 
 
Sen gick vi och åt middag på Waldorf innan vi cyklade hem igen. Nice day indeed.
 
 
  

Min andra semestervecka

.. var den enda vecka som vi alla var lediga tillsammans. Den spenderade vi i stugan. Testar en app för collage med några mobilfoton från veckan som gick, samtidigt som jag testar att mobilblogga med blogg.se appen. Allt för att slippa starta datorn :-)Hmm nog var det ett litet foto..? hmmm testar lägga ut i alla fall.
Ja men det fungerade ju riktigt bra "nöjd", enda knaset är att collaget blev lite kapat i högerkanten. Appen verkar ladda upp fotona i 600 pixlar, men mina inlägg är bara 500 breda. Men det kanske går att lösa.
 
I går övningskörde Emma för första gången, det gick riktigt bra. Bild längst ner till vänster. Och som ni ser så har vi plockat blåbär, mysigt med skogsutflykt!

Det finns en plats på jorden..

..där solen aldrig ler, den platsen heter .. Ja vart har jag varit nu då?
 
 
Japp i Boden och visst log solen där också. Var med dottern till Boten för att tillverka inlägg till skorna, hon "pronerar" ganska mycket och har fått problem med sina knän. Nu är vi 3/4 i familjen som använder ortopediska inlägg från Boten i Boden. Vi borde få familjerabatt tycker jag.
 
Om inte undret sker så att Emma kommer in på sin reservplats på Vård och omsorg här i stan, så kanske hon börjar på samma linje i Boden i stället. Nu har hon fått bekanta sig lite med grannstaden som även är hennes födelsestad.

Sommarauktion

 
Jag älskar att kunna ta dagen som den kommer, kunna vara spontan och göra små oplanerade utflykter. Var med min syster på sommarauktion vid Melderstein Bruksherrgård förra helgen.
 
Det är mysigt med auktion även om man inte är ute efter något särskilt att ropa in. Vi satt på en filt och drack kaffe och åt glass. Sen tog vi en fotopromenad i den vackra omgivningen och det vackra vädret.
 
Vädret har inte varit av allra bästa sort så här under min första semestervecka, fast helt ok ändå.

Sommardrinken

Detta är 2013 års sommardrink hos Casa Kinnunen :)
 
 
1/4 Pimms, 3/4 fruktsoda, jordgubbar, lime, gurka, mynta och isbitar. En touch of London ;-) 
 

Steelpark


Medans make och dotter var på Introduktionskurs för bilkörkort så var jag en stund och kollade när son med kompis åkte kickbike på Steelpark.
Semestern började med ett jobbigt besked, dottern kom inte in på den enda gymnasielinje hon vill gå. Hon står som 4e reserv så nu hoppas vi på att under ska ske..  Förra året tillsatte man inte alla platser, i år är det 25 st som väntar i reservkön.
 
På något sätt löser det sig, det gör det alltid. Så vi ska inte låta det förstöra vår sommar.
 
Idag hade vi superhärligt väder, må det stanna!
 

Att njuta

 

Sen barnen fick sommarlov så har jag verkligen njutit av tillvaron. Njutit av att ha kvällarna efter jobbet helt fria. Kunna träffa en vän, fara på fotboll, hänga vid datorn (ja ni ser till och med blogglusten kommer smygande) och håll i er..

 

– Jag orkar läsa böcker igen!

 

Har nyss läst Keplers Eldvittnet och har nu börjat med Sandmannen av samma författare.

 

Och efter morgondagens insats på jobbet så har jag 4 hela veckors semester som ska njutas väldigt ordentligt.

Nu vill jag stanna tiden ett tag.

 
 
 
 

RSS 2.0