I ♥ LONDON

 
Japp nu har jag varit dit igen, till London, som fortfarande håller ställningarna som min favoritstad nr 1. Den här gången åkte jag tillsammans med maken och ett kompispar till oss G och V.
 
Här bodde vi:
 
         
 
Vi bodde på 8e våningen på St Giles Hotell på Bedford Avenue nära t-banestationen Tottenham Court Road. Ett prisvärt hotell (ca 1000 kr natten/dubbelrum) med superpt läge. Nära till kvällslivet i Soho, nära shopping på tex Oxford och Regent Street, gångavstånd till det mesta som tex Big Ben, Trafalgar Square, Piccadilly Circus  m.m
 
Från våningen på hotellet kunde man se båden "Gurkan" i London City och London Eye på södra sidan av Westminister Bridge.
 
Maken var den enda av oss som inte varit i London förut och han verkade trivas trots avsaknad av engelsk fotboll.
 
Feel the London spirit:
 
 
 
Nytt för mig var besöket till Camden Town. En helt annan känsla av staden bara några tunnelbanestationer norrut.
 
 
Mysigt med kanalen som gick genom staden, där kanalbåtar tog sig fram genom att öppna och stänga slussarna. Och vilken marknad, där fanns verkligen allt!
 
Ingen av oss hade tidigare besökt Madame Tussauds och alla vaxdockorna.
 
 
Förutom att fota sig med alla kändisar, (alltså vissa skulle verkligen fota sig med varenda docka, lite irriterande faktiskt då det är rätt mycket folk där) så var ett trevligt inslag att man fick åka en tur med Londontaxi genom Londons historia med fint uppbyggda miljöer. Något annat vi uppskattade var 4D filmen med superhjältarna.
 
Vi gjorde även ett besök på The London Dungeon, inklistrad beskrivning från nätet:
 
The London Dungeon är en av Londons bästa skräck upplevelser. Djupt nere under Londons gator och torg möter du stadens mörkaste historia, fasansfulla berättelser kryddade med humor och skräck! Vad sägs om att säga hej till Jack the Ripper, beskåda den stora branden i London eller att själv bli avrättad som i 1800-talets London?
 
Jodå det var också en upplevelse, riktigt läskigt faktiskt men liite svårt att förstå vad "skådespelarna" berättade. 
 
Ett tips till er som ska till London och gå på liknande attraktioner, köp förköp hemifrån!
 
Det blev en del shopping den här gången. Med reor på upp till 80% och Primark runt knuten på hotellet är det svårt att låta bli. Maken och dottern som skulle fylla år när vi kom hem var dem som fick mest.
 
Pubar, fish and chips, Pimms, Angus Steakhouse, The Tube, Hyde Park, Speakers Corner, Selfridges, Covent Garden, Holister, ja vi hann med massor. Harrods hann tyvärr stänga när vi precis hittade dit.
 
Och som vi skrattat, när jag blir trött blir det mesta roligt och då kan jag skratta så mycket att jag nästan inte kan sluta, men det är väl det som förlänger livet??
 
 
  
 
 
 
 

Midsommarafton

 
För första gången någonsin har vi firat midsommarafton hemma i stan! Och visst var det också mysigt. Vi åt sill-lunch på altan, grillat till middag och efterrätt sent på kvällen. Inga gäster hade vi heller men vi umgicks lite med våra trevliga grannar på kvällskvisten. Vädret var hyfsat soligt men inte så jättevarmt.
 
Emma föddes på midsommarafton 1997, så den aftonen firade jag på Bodens BB, andra ställen vi firat på sen vi fick barn är: Stugan (flest ggr), svärmor/farmor, Bredäng, Skansen, Arlanda, Calella och Råneå.
 
Sen jag skrev här sist har vi hunnit vara till London, inlägg kommer, nån dag!
 
 

Moa tar studenten

Efter barnens skolavslutningar for vi på stan för att uppleva de nygräddade studenternas glädjeyra, tyvärr missade vi Moas ekipage :(
 
(Om någon undrar vem Moa är så är det våra barns kusindotter)
 
 
Sedan inhandlades lite blommor.. (dock inte just dem här)
 
 
 
..innan vi åkte vi på studentbjudning hemma hos Moas härliga familj.
 
 
Där bjöds på en massa gott, tex på smörgåstårta och andra fina och goda tårtor:
 
 
Och så tog jag givetvis chansen att fota finaste Moa som nu lämnat gymnasiet med superfina betyg!
 
 
♥ Lycka till Moa ♥
 
 
 
 

Examen 2013

Nu är vi klara med årets examensfiranden. Emma har gått ut 9an och Arvid 4an. Idag har vi också gratulerat Moa (barnens kusindotter) som tagit studenten!
 
Lagom till "examensbalen" tonade Emma sitt hår svart.. 
 
 
.. och Arvid blev sjuk och hann inte klippa sig som planerat innan skolavslutningen.
 
 
Bilderna från Moas studentfirande sparar jag till ett annat inlägg :-)
 

Tidig sommar

 
I hela 2,5 vecka har vi fått njuta av bästa sommarvädret det är lycka det! Lycka är också att barnen snart får sommarlov. Det har varit ett slitigt år kan jag lova.
 
Ikväll har 9orna på Emmas skola avslutningsfest på Hotell Norkalotten. Emma och hennes kompis håller på att fixa sig fina.
 
Maken har kommit en bra bit med bygget av farstukvisten, med bra hjälp från "vår" snickare förstås. Det kommer att bli jättebra. Bilder kommer när det är klart.
 
Annars har det varit en hel del fotboll med sonens lag, det har varit ljusglimtarna i skolhetsen.
 
Idag har jag VABat med Arvid. Oftast brukar han VABa själv, men jag är inte frisk själv heller. Har varit risig mest hela helgen. Nu i skrivande stund känns det som om jag är på bättringsvägen. Hoppas, det är stressande att vara borta från jobbet.
 
Lycka är också att äppelträdet står i blom!
 
 

RSS 2.0