Sista dansen

 
Nu har vi varit och avrundat ett kapitel i Banverket Produktion/Infranords historia. Efter årsskiftet finns inte Region Nord längre. De av oss som får fortsätta sin anställning kommer efter årsskiftet att tillhöra Norra regionen, eller var det Region Norra.. Det låter väl inte som ngn större skillnad, men det är det för oss häruppe. För Norra regionens kontor kommer att vara placerat i Gävle istället för i Luleå.
 
Ngn sista dans blev det dock inte. Men det blev mycket god mat, musikunderhållning och trevligt sällskap så här sista natten med gänget.
 
På fredag kommer vi få lite mer klarhet i vilka tjänster som kommer att finnas kvar här uppe. Det känns lite nervöst. Men jag försöker hålla modet uppe, det är nu man ska se möjligheterna!
 
Uppdaterat efteråt. Verksamhetsförhandlingarna med facken blev inte klara så vi får leva i ovisshet ett tag till.

Framför kameran

Jag har verkligen aldrig någonsin känt mig bekväm framför kameran. Så utmaningen självporträtt som vi har i fotoklubben på FB är en utmaning. Det är bara att inse man får bjuda på sig själv. Har ngn av er ngn rolig idé till självporträtt får ni gärna hojta till.
 
Idag mellan två basketmatcher på Hälsans hus tog jag mig en promenad med kameran i högsta hugg. Struntade i att alla andra flanörer i det vackra vädret antagligen undrade vad jag höll på med när jag försökte fota självporträtt.
 
Här är en sneakpeak. Vill ni se fler kolla i min blogg för fotoutmaningar.
 
 
 
Det är bara att inse att man både måste våga bjuda på sig själv och ta för sig här i livet i de flesta situationer.
 
Tog faktiskt för mig igår också när det gäller foto och utveckling. Hängde med en kille i fotoklubben när han skulle fota sin familj i studio. Fotoklubben har 5 blixtar, bakgrundsstativ och bakgrunder som man får hyra. Ska försöka testa någon gång. Fast då vill jag gärna ha stöd av ngn teknisk vän :) Det hela slutade med att jag fotade fotografen! (Med hans kamera och färdiga inställningar) 
 
Har varit en riktigt trevlig helg. Först AW med jobbet i fredags, fotostudiogrejen i lördags, promenad både på lördag och söndag. Och ja i dag basketsammandrag med bästa Gladan P02 som vann alla sina 3 matcher.
 
Nu dags att krypa i säng och förbereda sig på en spännande vecka..  (Ser ni bekymmersrynkorna?)

Lite allmän vardag

 

Här kommer en snabb uppdatering om vad som är på gång i la familia.
 
Arvid är sjuk, ont i halsen och då kommer förkylningsastman som ett brev på posten. Basketsammandraget på söndag ligger lite risigt till :(
 
Arvid hoppade över den individuella delen vid skolfotograferingen. Detta ledde till att jag lyckades övertala honom så jag fick fota honom istället. Billigt o bra ;-)
 
Maken verkar trivas på sitt nya jobb, ja de har rent utav skitkul på jobbet, hihi.
 
På mitt jobb är vi många som hänger löst, det känns faktiskt lite som Robinson, vem blir utröstad idag typ.
I morgon ska vi i alla fall ut och fröjda oss med en After Work och nästa vecka så genomförs den planerade konferens trots alla förändringar som är på gång.
 
Till helgen ska jag göra studiebesök när en fotograf från Fotoklubben ska fota i studio. Vill gärna lära mig lite mer om studiofotografering och ljussättning.
 
Och så sparade jag det bästa till sist, det som glatt mig mest under de senaste veckorna. Det går jättebra för Emma i skolan!! Hon som hade det så tufft i 9an verkar ha hittat sin grej! (Vårdlinjen) Numera sköter hon allt skolarbete på egen hand och vet ni, på två prov i medicin skrev hon till och med A! 
 
Det är lycka det ♥ 
 
Önskar jag hade fått ladda upp ett foto på henne i detta inlägg, men hon är vääääldigt restriktiv med det..
 

Att fota barn

Fick chansen/äran att öva på fota med finaste Ville igen, den här gången lite mer planerat med julrekvisita.
 
 
 
 
 
 
 
Det var inte  lätt. Inte vill en 9-10 månaders aktiv liten sötnos sitta still i en korg och le på befallning. Nej han vill helst krypa runt och resa sig och när han väl satt i korgen ville han helst stoppa allt han kom åt i mun.
 
Detta plus det faktum att jag endast använder dagsljus som ljussättning pga att jag inte har andra resurser eller kunskaper i dagsläget gjorde att fotograferingen blev en utmaning.
 
Men man lär sig mycket på att öva öva och öva ännu mer. Och det är ju så himla kul, jag har verkligen hittat passionen i livet :)
 
Och se vilken fin present jag dessutom fick av Villes mamma:
 

Det knasiga är att jag känner att det är jag som ska tacka, tacka för lånet av den fina modellen att öva på!
 
I helg lyckades jag faktiskt övertala Arvid att ställa upp sig framför kameran. Men det kanske blir ett annat inlägg.
 

Smultronställe i stan

Jag vill så gärna bli en bättre fotograf, så förra måndagen tog jag modet till mig och besökte stans fotoklubb. Oj vilka proffs som var där..  Men istället för att låta det skrämma bort mig tänkte jag försöka haka på ett tag och låta dem lära mig något istället.
 
Varje månad har dem ett tema som man ska tolka med 10 bilder. November månads tema blev Mat. Istället för att bara fota mat vi äter och lagar hemma så for jag i går till stans absolut mysigaste delikatessaffär/restaurang, Hemma gastronomi.

This is really the Place för alla stans gourmeter! Klicka gärna på länken och se vilket härligt koncept de erbjuder. Allt från frukost, fika och lunch på plats till helggourmetpåsar och delikatesser.
 
Länkar även detta inlägg till fotoutmaningen Helgbilden. Det är första gången jag är med på den utmaningen.
 

Second hand

Varifrån den lusten kom, den som fick mig i veckan att besöka de flesta av stans secondhandaffärer vet jag inte riktigt. Hem kom jag bland annat med romantiska kaffekoppar i tunt porslin, tallrikar och uppläggningsfat med lite mönster på.
 
Normalt dricker vi vårt kaffe ur muggar och äter vår mat ur våra helvita Arabia tallrikar. Så lite omväxling förnöjer, särskilt som det inte kostade särskilt mycket. Tex så betalade jag för de 8 kaffekopparba med fat endast 48 kr. Det kallar jag billigt.
 
Fast jag kan inte påstå att jag hittade ngt av det som jag egentligen var ute efter.. Ja så kan det gå när inte haspen är på.
 

Ljusfestival 2013

 
      

          

        
 
Här kommer några bilder från årets ljusfestival. Bilderna är klickbara om man vill se dem i större format.
Jag tycker ljusfestivalen är ett trevligt inslag så här under den allra mörkaste och grinigaste tiden på året. Den lockar ut folk på stan. Två svängar har det blivit för mig och gubben.
 
I år var det lite mindre att se. Ngn på FB sa att anledningen var att inte var budgeterat för ngn festival i år, och att det kanske inte blir någon nästa år heller. Rätt synd för mig hade det precis blivit en tradition!
 

RSS 2.0