Får det lov att vara?

En kopp kaffe med kaka?
Då får ni skynda er, det blev inte så mycket kvar ;-)
 
Efter 3 avverkade arbetsdagar och en kvar så är det snart helg igen. Vi har inte planerat ngt särskilt till helgen förutom basket på söndag och ett besök på ljusfestivalen i stan.
 
I morgon vänder vi bladet i almanackan och välkomnar november.

Mörkret är här nu

Sen vi ställde om klockan känns det som att det blivit drastiskt mycket mörkare :(  Gav mig ikväll ut för att fota i mörkret inne i centrum. Luleå är fint i mörkret :)
 
Mina lediga dag har varit sååå skön. Började med frukost i soffan till några avsnitt av Downton Abbey. Sen gjorde jag lite nytta här hemma. Sen skjutsade jag 4 grabbar till Luleå Energi Arena (se bild ovan) för höstlovsbasket. Det har blivit jättefint i vår renoverade arena. Måste fara och se på basket snart.
Innan det var dags för middag hann jag njuta av några fler program i min favoritserie. Och ikväll blev det som sagt en sväng till stan. Lediga dagar ger mersmak!
 
 
 

Uppdaterad fotovägg

Nu är min fotovägg uppdaterad till en tavelvägg i stället.
 
 
Om ngn undrar ifall vår vägg är tonad mot rosa så är svaret nej, det är bara vitbalansen som är svår att få till i mörkret.. och mörkt är det. Klockan är halv sex och det är kolsvart ute.
 
I dag tog jag alltså till mig citatet från tavla nr 4 och pysslade med detta istället för att städa. För det gör alla andra också i min familj, dvs pysslar med det dem gillar istället för att städa.
 
Barnen har höstlov till veckan, jag har också tagit ledig på måndag, det känns skönt :)
 
Kan ju hända att städlusten kikar förbi då?? Man vet aldrig.

I tussebo

Tussarna har nu boat in sig i sitt "vinterhem" och jag tror faktiskt att dem trivs bra :)
Det bästa är att vattnet inte fryser lika fort som tidigare, tack vare att det är  bättre isolerat i bodelen. Att dem dessutom är ganska duktiga på att använda toaletterna underlättar städningen, och med tak på utegården blir det lättare att hålla undan snön i vinter. Ja det nya huset blev riktigt bra!
 
Passar även på att visa vilket söt sommarkanin min brorsdotter hade i somras:
 
            
Tyvärr fungerade det inte att ha alla 3 tillsammans i hagen i stugan, dem blev alldeles för uppstressade och kutade runt och nafsade varann så pälstussarna yrde. Så det lär vi undvika nästa sommar om hon kommer tillbaks som kusin T planerat.
 
Nu har hösten gått in i ett annat skede. Det är inte lika färggrant på träden, det är mörkare och kallare. Precis som det ska vara den här tiden. Om ngn månad börjar man väl längta efter advent, men inte då än!
 

Sötnöt

Ibland undrar man ju, om det verkligen är lagligt att vara hur söt som helst!?
Sötnöten på bild är min kollegas fina (8-9 månader gamla) kille.
 
 
 

Ännu ett år..

..får jag lägga till siffran som talar om hur många år jag levt här på jorden.
 
Och som jag har firats, i dagarna tre av både familj och vänner. Och ni anar inte hur mycket fina presenter jag fått. Blommor, tryfflar, choklad, kakor från Fortnum & Mason, fototidningar, halsband, honung, schampo och balsam, pengar, trisslotter, presentkort på Indiska, "tekulor" och en burk med Roibuste. En massa feelgoodpresenter helt enkelt :)
 
Dem kan det där med att fira, mina nära och kära!!

Återbesök

 

Tyskmagasinen

Nu är vi inne i det där snurrande ekorrhjulet och tiden räcker inte till för det man själv vill göra på sin fritid. Jag är så grymt sugen på att fota, lära mig mer om både fotografering och redigering.
 
Skyndade mig som tusan med maten i em för att hinna iväg en sväng till ett spännande ställe utanför stan. Men väl framme hade jag typ en kvart på mig.. för sen skulle sonen hämtas från basketen, ja och så började det bli mörkt också.
 
Jag planerar att åka tillbaks dit kanske redan imorgon, eller så tidigt på lördag morgon. Vore kul att få med sällskap, någon sugen?
 
Här är några av bilderna jag tog idag. Bilderna är mörka, men det var mörkt när jag var där och jag har inte försökt ljusa upp dem. Tyckte dem skulle vara mörka, passar då det är en mörk del av Luleås historia.
 
Dessa gamla förfallna tågvagnar står utanför de så kallade Tyskmagasinen vid Karlshäll. Här kan man läsa mer  dem, en bit Luleåhistoria från andra världskriget.
 
När jag åker tillbaks dit ska jag även försöka hitta ngt att fota vid vattnet, vårt tema i fotoklubben denna månad är "Under ytan".
 
 

RSS 2.0