Bikeride 2013

 

Fotat vid den 23 km långa cykelturen i lördags.
 
 
Yees nådde mitt hundramila mål även i år!!!! :D
 
Men nog var det slitsamt här på slutet, särskilt som jag börjat skjutsa Emma till busstation på morgonen så har jag inte kunna cykla till och från jobbet. Dessutom blir det så mörkt på kvällarna. Så det har nästan varit 5 mil att cykla de senaste helgerna.
 
Så även detta år blir slutsatsen inför nästa år, CYKLA längre sträckor de vackra sommardagarna!
 
2013 inte riktigt avslutat men 100 mil i skrivande stund.
2012    100 mil exakt!
2011  >100 mil
2010    104 mil
2009     86 mil
2008    122 mil

Höstigare

Nej vi är inte klara med höstbruket än. Men lite ljung har inhandlats för att pryda på vår bro.
 
Gubben har kämpat på med kaninburen, hörde han muttra ngt om att den tagit mer tid att bygga än själva bodan. Men snart ska den vara helt färdig. Vi försöker vänja kaninerna med den succesivt. Dem gillade ju som sagt inte golvet som var för halt, då la vi in ngn plast-gummiaktig matta, men den började de genast att käka på.. Och rampen gillar dem inte heller, den verkar såå läskig. Men det går ingen nöd på dem i gamla buren, dem får vara där tills det blir kallare, då kanske dem uppskattar lyxbygget!?
 
Annars har vi haft säsongsavslutningsfest med sonens fotbollslag. Mat och fikabuffé funkar alltid. Och med det trevliga gänget som vi har kring fotbollen så blir det alltid trevligt. Sonen har redan flyttat in i baskethallen.
 
Dottern vår har varit med i en katastrofövning i lördags. Scenariot var en krock mellan ett stridsflygplan och ett passagerarplan som nödlandade på Kallax. Hon och hennes klasskompisar fick agera skadade passagerare.
Hon gläds över en kompledig dag från skolan i morgon.
 
Gläds över att Emma återupptagit Judon, hoppas bara knäskyddet håller knäna på plats så hon kan fortsätta träna.
 
Gläds inte åt det som händer på jobbet nu - men det får bli ett annat inlägg. 
 

Tussarnas nya place

Gubben har inte bara byggt en farstukvist i sommar utan även en liten funkisfriggeboda. Och det var ingen byggsats utan byggd av lösvirke. Det har han gjort riktigt bra. (Därmed inte sagt att det är lättare med en byggsats - syster) Visst han har fått både lite hjälp och vägledning på vägen av vår snickarkompis.
 
 
 
Att vi behöver en boda har gubben sagt i många år, att jag köpte förslaget den här gången var för att kaninerna skulle få flytta in där under vintern. Kändes inte bra när den ena kaninen mest bodde nere på markplan i deras utebur förra vintern, särskilt inte när termometern kryper under -20 strecket.
 
Igår fick kaninerna komma på en förhandsvisning. Vi upptäckte direkt att vi måste göra något åt golven som var alldeles för hala. De var väldigt försiktiga och avvaktande, ingen av dem vågade sig via rampen till nedre plan.
 
Vi har fortfarande kvar att bygga utedelen som de ska ta sig till via en sluss på nedre våningen. Sen ska jag ta lite mer foton.
 
 
 

Nu är det HÖST

Sommaren gjorde verkligen sitt bästa och höll ut i det sista. Men nu är den här på riktigt. Välkommen höst. 
Det fina med de ruggiga och regniga dagarna är att man kan kura lite mer inomhus. Och när resten av familjen bänkar sig i tvsoffan startar jag gärna datorn en stund. Har kommit igång lite smått med Photoshop Elements igen.
 
 
Klonstämpeln är bra om man vill klona bort något, men man kan också lägga till. Eller varför inte lägga till ett blad till fast i en annan nyans?
 
 
Fotobokstäver är en personlig favorit. Nej nu ska jag leka vidare och se om jag hittar något annat skoj att testa.
 

Stugmys!!

Det är något fel som är trasigt med min blogg. Det går bland annat inte att göra mellanrum längre.
                                    
Bilderna är i alla fall från helgen som gick, mysigaste helgen på länge. Vi har varit i stugan och ätit surströmming med min familj, mor och far, bror, syster med pojkvän och våra vänner Maria o Lars med barn. Förutom surströmmingsmiddagen i vår mysiga grillstuga så hade vi skyttetävling och bastubad (såklart - vår stuga är ju i Tornedalen).

Under bilden från lunchen på altan ser ni Maria och under henne är min bror som blev totalsegrare i skyttetävlingen. Och jo det är jag som är på fotot under brorsan. Det gick bra för mig också :)

Testar att koda lite med HTML och då får jag till mellanrum, lite kul faktiskt!

Geraud international street

Ja så heter den internationella matmarknaden som kommit till stan. Den besökte jag o familjen efter jobbet idag för att äta middag och strosa runt lite. Och vi var inte ensamma om man säger så.
 
 
Emma var den som hittade sin middag först. Hon slog till på en krokodilhamburgare från det australiensiska ståndet. Hon tyckte den var jättegod. Jag fick också smaka, så nu har även mesigaste jag ätit krokodil.
 
 
 
Vi andra hade lite svårare för att bestämma oss, franskt, italienskt, spanskt? Nej det blev den absolut längsta kön och grekiskt för oss. Lite mesigt kan jag hålla med om, men gott var det i alla fall.
 
 
 
Det fanns mycket smått och gott att köpa med sig hem också. Tex oliver, ostar, korvar, bakverk, marmelad, te och godis.
 
 
 


 
 
 
Det fanns även lite annat än mat, teserviser, smycken och tvålar till exempel.
 

Vi köpte hem lite korvar från det holländska ståndet och fudge från det Engelska ståndet.
 
 

Men tyvärr såg de godare ut än de smakade..
 
Jag tror till och med att du Paula hade gillat denna sorts marknad ;-)
 

RSS 2.0