Jul hos Malkins

 

Javisst blev det jul ♥
 
- även om inte huset var storstädat från topp till tå
- även om dukarna inte var perfekt strukna
- även om pepparkakorna bakades med köpesdeg osv..
 
Det viktiga var att vi fick fira med många av mina nära och kära. Att sonens önskan om snö tilll jul infriades. Att maten smakade trots några julbord innan och att kylan höll sig mestadels på rätt sida om -20 grader Celsius.
 
Julklappar fick vi också trots att det stod Chicharito på tomtens tröja :)  Handskar, choklad, vin, bastuaroma, tvål, trisslotter återfanns i min öppnade julklappshög.
 
Juldagen är det i dag och jag har inte riktigt lyckats varva ned och hitta julefriden, men det är väl inte förbjudet att dammtorka och tvätta på juldagen också?
 

Andra advent - julstressen är ett faktum

ojoj, är det jag som blir mer och mer ineffektiv för varje år som går? Jo jag vet, det blir jul i alla fall, oavsett om jag hunnit med alla måsten eller inte..
 


Tack vare mor och far har vi fått lite julfint vid entrén! Vi har även fått en stor gran som vi har på framsidan. Självklart är även stjärnorna upphängda och ljusstakarna framställda i fönstrena. Men vi har knappt hunnit elda på adventsstaken än.
 

I helg gjorde vi Jansson, men den åt vi upp, det blev så lite.. detsamma gällde Kålrotslådan, en liten form blev över sen vi ätit middag, så vi får ta en ny rond med båda rätterna. SUCK, dåligt beräknat.
 
Och så julbaket, nå vi fick iaf till lussebullarna, detta tack vare att vi spontanbjöd ett kompispar på glögg i lördagskväll. Panik blev det, bullarna han precis tas ur ugnen innan gästerna anlände.. Trevligt var det också så klart, tills jag somnade i soffan.. kunde inte hålla ögonen öppna. Väldigt pinsamt!!
 
Julkorten är faktiskt också färdigskrivna, ska bara köpa frimärken. Julklapparna är iaf påbörjade och svägerskan har fått den traditionsenliga adventsblomman ikväll.
 
Vad händer mer? Jo imorgon blir det jullunch å jobbet. På lördag ska jag vara med på Luciaspinning, i 2 timmar, jag säger bara Herregud hur ska det gå??? Nå på kvällen ska vi iaf till goda vänner och dricka mer glögg :)
 
Jomennogblirdetjuliårigen
 
 

RSS 2.0