Årets isdjur 2014


Idag kom igelkotten till stadsparken, årets isdjur 2014.
 
Efter ungefär en veckas kyla, med värsta peaken på -29 grader i söndags, så var det lite mildare så jag drog ut på stan och fotade kotten och lite GRÖNT. Ja i fotoklubben är temat Grönt, lite stolligt så här mitt i vintern.
 
Annars så lunkar vardagen på, "domedagen" angående jobbet närmar sig. Emma är dyngförkyld och Arvid tränar och spelar matcher 4-5 dgr i veckan nu när även fotbollen dragit igång.
 
Så mycket mer har jag väl inte att berätta för tillfället.. jo förresten, vi har bokat sommarens semesterresa. Det blir London i år igen, den här gången med barnen. I like :)
 
 

Sköna söndag

Nu har tomtarna bäddats ned i förrådet och den traditionsenliga tulpanbuketten har inhandlats. Nu känns det ljust och fräsch både inomhus och utomhus, då vi även fått mer snö.
 
 
Och nu när minusgraderna får kvicksilvret att sjunka så passade vi på att avfrosta och inventera frysen.
Normalt handlar vi alltid på lördag fm helgens och ett par av kommande veckas vardagsmiddagar. Men nu bestämde jag mig att i helg ska vi enbart leva av rester från frysen, kylen och skafferiet, som i det gamla tv-programmet "Här är ditt kylskåp".
 
 
Och det har inte gått ngn nöd på oss. I går blev det räktoast till förrätt, kycklinggryta med pesto och creme fraiche och prinsesstårta till efterrätt.
 
Idag blir det älgkalvfilé, potatisklyftor och kantarellsås. Om vi ids blir det blåpärspaj till efterrätt, för det vi hade i särklass mest utav i vår frys var nämligen blåbär. En hel Ica-kasse full.
 
Så nej ngn nyårsbantning har inte blivit av, inte än..
 

RSS 2.0