Semesterns guldkorn

Jag börjar ana slutet av min 4 v långa och underbara semester och tänkte göra en återblick där jag samlar några guldkorn för att lättare minnas när jag drömmer mig tillbaka.
 
Denna semester kommer att gå till historien tack vare det fantastiska vädret som dök upp samma dag som jag checkade ut från jobbet. Vi har bjudits på sol och höga temperaturer i dryga 3 veckor innan åskan kom igår och kylde av oss lite grann.
 
Den första av min semesterveckor jobbade maken. Jag njöt av solen på altanen hemma, läste, lyssnade på Sommar, cyklade, innan jag på tisdagkväll åkte med barnen, kaninerna och en fullastad bil upp till stugan.
Dagen därpå hade jag ett litet fotouppdrag där jag fotade på en hockeyskola hemma i barndomsbyn. Det var ca 30 grader ute, så det var skönt att svalka av sig lite inne i isladan.
 
 
 


Sen på kvällen hälsade jag på en kär barndomsvän AKA, som bjöd mig på middag och bastubad i deras nybyggda superfina bastu.
 

Stannade 2 nätter i stugan innan jag åkte tillbaks till stan för lite festligheter. Syrrans kille hade 40 årsfest på fredag och på lördag hade vi en litet "släktparty" med besök och middag på Luleå hamnfestival.
 
Lite förfest på vår altan.
 
 
Här njuter Petra och jag av utsikten från Clarions skybar. Så här ljust har vi mitt i natten!
 
 
Sen åkte vi tillbaks till stugan och var där i en vecka. Var ovanligt lat med fotograferingen, men desto flitigare med cyklingen :)  Denna mobilbild tog jag när jag en dag cyklade från stugan till Carina i Kuiva. 3,5 backiga mil.
 

En av dagarna åkte vi hem till svärmor och firade Mickes födelsedag. Grillat till middag och sen en härlig kväll med fiske och samling kring elden i Hirvaskoski.
 
 
 
 
Dimmig kväll i stugan.
 

Jag hade gärna spenderat mer tid i stugan, men barnen trivs bäst hemma nu. Dottern är beroende av Wifi och sonen av kompisar. Arvid har verkligen varit i farten på egen hand i sommar, det har varit övernattningar hos kompisar, badstranden och fotbollsplan med kompisar, dagstur med båt och Arcusbesök med vänner.
 
På makens födelsedag kom Maria o Lars förbi, efter fikat flanerade vi runt lite i Ettans Hamn i stan.
 
 
En av alla varma underbara dagar följde vi med två andra familjer till ett riktigt smultronställe vid havet. En dag då folk verkligen trängdes på alla badställen så umgicks vi i en egen liten havsvik, lyxigt! Och jag undrar om havet någonsin varit så här varmt?
 

Och en annan dag bjöds vi med ut på en underbar kvällstur med båt i Råneå skärgård med Maria o Lars. Vi badade vid en ö samt från båten och det var verkligen superhärligt!
 
 
Bilden ovan och nedan har jag lånat av Maria.
 
 
 
 
Bilden nedan är också Marias bild från en kväll då vi träffades i Gammelstad på "onsdagsträffen" som motorentusiasterna brukar ha där. Maria smsade mig och frågade om inte jag skulle komma dit med kameran, jag svarade att vi redan var där (dock utan kamera) och det visade sig att vi stod typ 20 m från varann. Detta var ingen vi ens pratat om innan.
 
 
Sen har vi haft förmånen att ha många vänner som hälsat på hos oss, familj, gamla barndomsvänner med övernattningar, gamla goda vänner på en kopp kaffe eller en matbit och nya bekantskaper. Några besök har vi även gjort själva.
 
De dagar som jag nu har kvar av semestern kommer till stor del att spenderas vid fotbollsplan, seriematch imorgon och sedan drar Kurirenspelen igång med fotboll i dagarna tre, det blir en rolig avslutning på min semester det vet jag!
 

Lappland Soccer cup

 
När de flesta andra fotbollslag i våra trakter åkte till Piteå Summer Games, valde sonens lag att åka till Lappland Soccer cup i:
 

Emma och jag åkte också med. Så i dagarna tre (fred-sön) har vi umgåtts med alla fina duktiga fotbollskillar och deras familjer och haft det så trevligt! Jag har sagt det förut och säger det igen, vi trivs så bra med detta härliga gäng :)
 

Killarna bjöd på spännande underhållning på fotbollsplan. Det gick för det mesta riktigt bra också! De slutade på 7e plats av 15 lag i deras åldersgrupp.
 

Här blir vår "lilla ekorre" (smeknamn som Emma gav honom) omklappad av sina lagkamrater efter att ha gjort mål, *stolt mamma*.
 
Att Emma som inte annars är ett endaste dugg intresserad av fotboll valde att komma med, kan jag tacka Lycksele djurpark för. Där spenderade vi några timmar tillsammans med att besöka de nordiska djuren.
 
 Herr kronhjort poserar här för oss.
 
 
Och här är Bambi & co.
 
 
Skogens konung.
 

Småbjörnarna busade så mycket dem orkade..
 
 
 
..medan pappa björn chillade.
 
 
Gåsen verkade vara en glad prick.
 
 
 
 
 
För övrigt tyckte jag att Lycksele var en trevlig liten stad med bla en vacker vit träkyrka.
 

Och med fina trähus i mysiga gränder ned mot älven.
 
 
 

Och sedan vi kom hem från Lycksele har jag hunnit jobba min sista vecka och påbörja min 4 v långa efterlängtade semester. Och vet ni, lagom till att jag stämplade ut från jobbet som kom sommaren med besked. Vi har haft kanonväder i helg och det verkar som om finvädret ska stanna ett tag dessutom *lycka*.
 
Vi kommer mest att vara hemma och i stugan denna semester då vi redan varit ute och fladdrat. Denna vecka innehåller bland annat, tjejbastu på onsdag i Haapakylä, ett fotouppdrag jag var galen nog att säga Ja till, svågerns 40 årsfest på fredag och släktmiddag på stan på lördag (makens fam).
 
Nu ska jag dra mig upp mot Ormberget för en skön morgonpromenad men min goda vän Anna.
 

RSS 2.0