London calling

Antingen har jag inget att skriva, eller så har jag så mycket att berätta att jag får bloggkramp typ. Nå i alla fall så har vi varit på semester till London! Jo nu igen.. :)
 
 
Den här gången var det barnen som valde resmål och eftersom de var så rörande överens så fick det bli så. Vi stannade 5 dgr och bodde ett kvarter från Victoria station, på New England Hotell på: 
 

Hotellet var väldigt litet och typiskt engelskt. Vi bodde alla i ett rum med två dubbelsängar. Bra läge, vi kunde gå till och från Victoria station dit Gatwick Express kör. Dock lite längre från "smeten", Trafalgar Square och Piccadilly men det gjorde inget.
 
Frukosten var spartansk, rostade frallor med smör och sylt, the el kaffe och croissanter. Det fungerar det också under några dagar. Det enda som jag hade ändrat på, var förstås heltäckningsmattan. Kändes inte fräsch.
 
 
Fin utsikt från rummet hade vi också:
 
 
Resan gick bra både dit och hem. Inga förseningar eller andra överraskningar. Fast nog var det tur att Norweigan smsade oss på morgonen, för även om man ställt in tiden klockan ska ringa så är det ju bra om man även slår på den. Det hade nog blivit lite stressigt att vakna till syrrans pling på dörren.
 
Två kändisar såg vi på resan, Ingemar Stenmark på Arlanda och Stehpen Fry (känt brittiskt ansikte) på Oxford Street.
 
Fler inlägg kommer, men nu måste jag krypa i säng, för även om jag har semester imorgon så är det tidig uppstigning för färd mot nya resmål.  See you!
 
 

Kosläpp

Oj vilken härlig helg, man kom nästan in i semesterlunken. Har inte gjort så mycket "nytta" utan mest en massa roligt. Tex så har jag läst en bok, bloggat, cyklat en hel del (redan uppe i 53,5 mil), hälsat på släkt och vänner, shoppat med Malin o Maria, sett Arvids lag spela fotboll och idag var vi tillsammans med massor av andra människor och tittade på kosläpp i Ängesbyn. Då hade jag kameran med mig.
 
Här kommer kossorna. Det gick ganska lugnt till, men nog såg man att dem gillade att få komma ut.
 
 
 
 
 
Stångandet var av vänlig karaktär.
 
 
Kan jag få smaka på din mjölk?
 
 
 
 
 
 
Och så fanns det kalvar också.
 
 
 
Två små tjejer hade picknick i gräset.
 
 
Och några kända motorcykelknuttar var också där, här är en av dem :)
 
 
Nu ska jag snart krypa ned i sängen och läsa på min bok. Auf wiedersehen!

Rabarberdessert

I torsdags, på "Kristiflygardagen" gjorde gubben en god dessert med rabarber som jag gärna vill äta snart igen.
 
4-6 portioner (lägg i mindre glas och det räcker till ca 8 portioner)
 
1/2 liter skivad rabarber (250g)
ca 1 1/2 dl strösocker (vi kommer att sätta mindre socker nästa gång, rabarberdelen blev lite väl söt, får gärna vara syrlig tycker jag)
1/2 dl vatten
1 msk maizenamjöl
2 msk limesaft
3 äggulor
30 g smör
 
Mascarponekräm:
3 ägg
1/4 dl socker
250 g mascarpone
 
Till servering 6 cantucciniskorpor
 
Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Låt rabarbern koka sönder, ca 5 min. Blanda maizena och limesaft och rör ner.
Dra av från värmen och tillsätt äggulorna och smöret under omrörning. Ställ tillbaka på plattan på låg värme. Rör tills curden tjocknat. Låt kallna.
 
Mascarponekräm. Separera äggvitan och gulan i två bunkar. Vispa gulorna och socker pösigt och rör ner mascarpone. Vispa vitorna till ett fast skum och vänd ner i mascarponeblandningen.
 
Häll rabarbercurden i glas, fyll på med mascarponekrämen, toppa med krossade skorpor.
 
Hoppas det smakar!

RSS 2.0