Sötchocken

Förra lördagen hälsade jag på hos min kollega som driver kenneln Fairymoves. Hennes hund Dansa, som är en Australian Shepard, har en valpkull med 7 valpar, 5 tikar och 2 hanar i en härlig blandning av olika färger och tecken.
 
Alla valparna har fått så fina namn, filmnamn som börjar på B. Fairymoves Bodyguard, Burlesque, Beautiful Dreamer, Black Swahn, Braveheart, Breaking Dawn och Blue Velvet.
 
Valparna fyllde fyra veckor när jag hälsade på och dem var så underbart söta så det finns nästan inte ord. Bjuder på en riktig bildbomb.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag kom sov dem alla i lite här o där i valprummet. Sen vaknade en och efter ett tag var alla på benen. Men när vi fotat ett tag började dem gäspa och efter ett tag sov dem sött allihop.
 
Och sist men inte minst en bild av fina hundmamman Dansa.
 

 

Hästhoppning

.. som sagt jag tar alla chanser jag får för att utveckla mig inom fotografering. I lördags fotade jag en tjej på en hopptävling här i stan.
 
Här kommer det stiliga ekipaget in på ridbanan, skulle gissa att dem hade fjärilar i magen.
 
 
Värmer upp innan start.
 
 
Det blev en vägran redan på första hindret.
 
 

Andra hindret flöt på fint.
 
 
Men vid det tredje hindret då tog det riktigt tvärstopp..
 
 
.. och det var bara tjejen som hoppade över hindret, ensam.
Hon såg inte så glad ut när hon med bestämda steg marscherade ut från ridbanan.
 
 
Trodde inte hon skulle vara sugen på att ta planerade porträtt efteråt, men det ville hon.
 
 
 
Och det ser då ut som dem var goda vänner efteråt också.
 
Det var en fotografering med svåra förhållanden, asmörkt i ridhuset och ute var det för mycket ljus. Nå alltid lär man sig något!
 
 

Buford

Och så några porträttbilder av fina Buford. Vilken tur vi hade med matchande bakgrunder :)
 
 
 
 
 
 
Och i helg ska jag fota 4 v gamla Aussievalpar! Det ska bli så kul att få träffa dem sötnosarna. Jag är verkligen glad för alla tillfällen jag får öva på att fotografera olika typer av bilder.
 

Leos Cup

Nästan hela helgen har vi tillbringat i en sporthall i Råneå. En match på fredagskvällen, 3 över dagen välutspridda matcher på lördag och en i dag söndag. Men det har bara varit trevligt, spännande och roligt. Lite extra roligt att killarna fick med sej bronsmedaljer hem :)
Många vänner och bekanta har vi träffat, och gänget kring våra killars lag är bäst tycker jag.
 

Finaste Moa!

Här kommer ett axplock av porträttfoton på finaste Moa som jag tog förra veckan i Brändö Hamn. Det var så roligt att få fota någon som tycker det är ok att bli fotad, som dessutom är så himla vacker!! 

 
 
  
 
 

 
 
  
 
Jag har en annan idé som jag hoppas kunna genomföra med Moa i sommar, i en romantisk vit klänning, med slitna kängor/stövlar på en rucklig bro till ett fallfärdigt hus.
 
Jag vill gärna att ni som kikar in här säger vilken av bilderna ni tycker är finast.
 

En dag av sportlov

Den blev hektisk den där lediga dagen på barnens sportlov. Först åkte jag tillsammans med Moa, Buford och Arvid till Brändöhamn på en mysig liten utflykt. Synd att vi inte fick se ngn sol.
 
Fotade lite porträtt bilder på fina Moa och söta Buford som ni ska få se mer av någon annan dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter vår utflykt drog jag iväg med grabbarna till sportlovsbasket i det som numera i folkmun kallas LEA - Luleå Energi Arena. Efter att Arvid varit hem och duschat åkte vi med honom till frisören. Sen in på stan en sväng. Sen for vi hela familjen och tog porträttfoton hos Polisen. Japp dags att förnya passen igen.
Har rätt mycket kul att se fram emot nu igen. Både i närtid och lite längre bort. I helg består det roliga av basketcup i dagarna tre :)
 

Sportlov

 
 
Redan Mars och sportlovet står för dörren. Jag har börjat packa för vår fjällresa.... NOT
Men jag har i alla fall tagit en dag ledigt, på tisdag, och då ska jag använda grejerna på bilden. På vilket sätt får ni mest troligt se senare.
 
Februari 2014 borde gå till historien som en av de varmaste. Plusgrader, regn, snö och väldigt solfattig har den varit.
 
Det har varit en jobbig tid på jobbet, men nu kan vi äntligen blicka framåt. Jag är så glad att det ordnade sig för mig. Till hösten ska vi (jobbet) flytta och det känns riktigt bra. Det blir närmare stan, och jag ser fram emot fler luncher med vänner på stan, eller med kollegor ute på bryggan i hamnen de varma och soliga dagarna. På vårvintrarna kanske det blir ngn skridskotur på isen. Åååh längtar. Det kommer blir så bra.
 
After work med några  jobbarkompisar igår, en lååååång promenad idag och...jag känner mig allmänt nöjd och glad.
 

RSS 2.0