Fotohelg i huvudstaden

 
 
Tiden flyger förbi, redan mitten av November. Resan till Stockholm med fototjejerna som jag sett fram emot, har redan avnjutits. Närmare bestämt förra helgen.
 
Blev upphämtad i tidig arla stund på lördag morgon. På Luleå Airport strålade vi ihop alla 5 tjejerna (en tjej kunde inte vara med då hon var bortrest på annat håll). 
 
På resan ned fick vi uppleva en vacker soluppgång som jag försökte föreviga med mobilkameran. Svårt att göra den rättvisa.
 
 
Från Arlanda tog vi Taxi till vandrarhemmet där vi lämnade av våra bagage och sedan promenerade vi i regnet mot fotografiska. Vi stannade efter vägen och åt frukost i närheten av Kungsan, där jag även tog denna bild.
 
 
 
Utställningarna på Fotografiska var riktigt bra, intressanta och framförallt inspirerande. Särskilt intresserad var jag av Martins Schoellers utställning, så många fantastiska porträtt, en del vanliga "perfekta" porträtt av kända personer, men även riktigt roliga idéer!
 
Här var jag osäker på om man fick fota, men jag tog lite grann i smyg med mobilen, som på Zlatan till exempel.
 
 
Och så förevigade vi oss i en fotoautomat :) En tjej saknas, hon hade date med sin dotter. 
 
 
Efter en sen lunch på fotografiska fotade vi lite på söder och sen på väg hem till vandrarhemmet medan mörkret sänkte sig över staden.
 
 
 
 

 

 
 
 
Här bodde vi, på vandrarhemmet Af Chapman! Roligt att vi alla kunde alla bo tillsammans. Min svägerska som vi mötte på söder kom också ut till oss och bjöd på vin. Sen åt vi alla en god och lyxig middag tillsammans på Skeppsholmen hotell. Vattnet behövde inte vagga oss till sömns.
 

Kunglig utsikt från vårt rum.
 
På söndag morgon kunde vi ta det lugnt med uppstigning och frukost, för nu regnade det igen. Trist vi som hade tänkt vara ute och fota före Fotomässan. Dit åkte vi efter frukost och utcheckning. 
 
 
 
Framme på Älvsjömässan, här har vi precis checkat in och ser fram emot med spänning vad dagen ska ge.
 

Titta där är ju han som lärt mig allt jag kan om Photoshop! (Elements).
 

Vi stannade till och lyssnade på duktiga Brutus Östling.
 
När vi blev hungriga gick vi över till den andra mässan, Mitt Kök. Där åt vi lunch med denna utsikt:
 
 
 
Vi gick runt en stund här på matmässan också, men jag var inte så imponerad, det handlade mest om vin..
Jag har börjat acceptera att jag mår bättre om jag undviker vin, iaf rött sådant.
 
Efter en hel dag i Älvsjö var vi trötta och nöjda och åkte raka vägen ut mot Arlanda för att invänta vårt sena kvällflyg som tog oss hem igen. Jag var riktigt nöjd med resan, sällskapet och all fotoinspiration som den gett mig. Jag var även nöjd med den inplanerade semesterdagen på måndagen.
 
 

RSS 2.0