London by day and night

Traska runt se och uppleva, sitta ned och titta på folk och supa in atmosfären. Shoppa lite grann och dricka en kopp kaffe och prata. Skor blev temat för årets shopping! 
 
 

 
4 par var och det var lite osäkert på om resväskorna var stora nog. Men det gick bra!
 
 
 
 
 
Leicester Square, vi åt en Kebab och satt och söp in atmosfären och tittade på såpbubblor och .. andra turister?
 
 
 
Vi bodde jättenära Covent Garden. Där finns alltid något att titta på.
 
 
 
 

På lördagen träffade vi Carinas vän Johanna. Vi gick runt på en marknad på Duke of York Square innan vi slog ned oss för lunch på ett cafe.
 
 
Ett annat mysigt ställe var Bar Italia, där träffades Italienarna, satt på sina Vespor och drack sitt kaffe och surrade med sina vänner. Där insöp vi en kopp kaffe med god kaka till :)
 
 
 
 

Vårt nattliv bestod (i alla fall 2 av kvällarna) av promenader längs Themsen.  Det är så vackert där om kvällarna!
 
Det är tur att vi båda är rätt kvällströtta och morgonpigga :)
 
Mårten har också hunnit vara till London efter mig, han kom hem ikväll. Han var med 3 arbetskamrater och temat för deras resa var Fotboll.
 
Det var London 2015. Har fortfarande ogjort att gå på musikal, åka London Eye och dricka afternoon tea, men det gör ju bara att det finns anledning att komma tillbaka igen!
 

Att äta och dricka i London

Att slippa planera, handla och laga mat. Att slippa tänka på matallergier och ta hand om disken. Att bara välja restaurang och sätta sig till bords och beställa det man själv vill äta och dricka. Att ta del av det fantastiska utbud från världens alla hörn som London har. Att äta och dricka gott. Det är LYX för mig!
 
 
 
 
ATT DRICKA en pint på puben är ett måste! Och nog kunde man dricka lite svensk Rekorderlig cider om man ville det ;-)  Sen blev det ngt glas vin till maten, vatten att fukta strupen med efter gymmet, shoppingturerna eller promenaderna. Och så kaffe förstås, helst Caffe Latte för mig!
 
 
ATT ÄTA, och som vi åt! Frukostarna (se förra inlägget), fish and chipslunch på puben, trerätters på hotellrestaurangen Scoff and Banter, Kebab på Leicester Square, Sashimi, Sushi, Ceviche, kyclingramen m.m
 
 
 
Till coolaste restaurangen utsåg jag den Peruanska restaurangen där vi åt Ceviche till förrätt och en kötträtt till varmrätt.
 
Nä men nu blev jag hungrig :)

London igen :)

Tänk att de ska vara så svårt att få till blogginlägg nuförtiden. Det är verkligen inte så att jag inte har ngt att skriva om, och fotar gör jag också. Men jag hinner inte med allt jag vill i livet och bloggen har verkligen fått låg prioritet. Mot min vilja.
 
Men nu ska jag försöka få till ett inlägg om London resan, ett av det här årets höjdpunkter!
 
Tiiidigt på torsdagmorgon (10 sep)  skjutsade maken ut mig och min väninna och reskamrat Carina till Luleå Airport. Resan som gick via Arlanda gick bara finfint! Och finfint var det även på hotellet, Radisson Blu Edwardian på Mercer Street Hotel, ett stenkast från Covent Garden och vid en rondell med en staty som kallades Seven dials. Seven/sju var antalet gator som strålade ut från rondellen.
 
 
Hotellfoajé och reception.
 
 

 
 
 
 
 
Och så vårt fina rum och badrum! Min säng till vänster.
 
 
 
Här mådde man gott när man vilade ut efter allt traskande, ätande, gymmande och shoppande!
 
Och nu till den bit som upprört vissa vänner ;-)  Varje morgon, utom på avresedagen, började vi med kaffe och te på sängen, innan vi sedan gick ner på Gymmet!! Jajamensan det gjorde vi faktiskt! En halvtimme med löpning för Carina och cykling eller indoorwalking och plankan för mig.
 
 
 
Och efter träningspassen tog vi varsitt äpple att avnjuta medan vi duschade och gjorde oss i ordning för frukosten. Den var helt fantastisk, det fanns allt man kunde önska sig!  Och ja, jag tror man njöt lite extra av den för att man kände sig så duktig efter träningspasset.
 

Och så måste jag också bjuda på utsikten från hotellets restaurang.
 
 
 

 
En jättemysig gata med små butiker, tex den irländska designern Orla Kiely (synd att shoppingbudgeten och platsen i väskorna tog så fort slut), en chocolateria i ruffig industristil där vi fikade 2 ggr, en delikatessbutik m.m.
 
 
 

Nä vet ni, det får bli flera inlägg. Jag blir helt matt av att blogga :)   
 
 

RSS 2.0