Hipp hipp hurra

..på bloggens födelsedag!


Idag är det REDAN ett år sedan jag startade min blogg. Tiden går fort när man har kul. =)


Jag hade aldrig haft en tanke på att börja blogga innan jag googlade efter en blomaffär i min hemby och hittade den inspirerande bloggen Vickes blogg. Efter någon veckas bloggläsning blev jag jag sugen på att testa själv och kastade mig då in i denna härliga värld. Utan några som helst ambitioner eller tankar om vad jag skulle blogga om.


Och på den vägen är det. Jag har valt att ha en "personlig" blogg, jag berättar om mig, min familj och vårt liv. Tack vare bloggandet har fotointresset ökat, gillar att försöka illustrera inläggen med egna foton:
 




Förutom all härlig inspiration man hittar inom bloggvärlden, inredningsidéer, fotoinspiration, tips på recept, pyssel, shoppingtips, inspiration till att tag i jobbiga saker som motion och städning och you name it så är en extra dimension alla bloggisar (bloggvänner) man knytit kontakt med. Bloggisar som man kikar in hos nästan dagligen och som kikar tillbaka och ger respons på det man skriver.


Riktigt kul är det förstås också att mina vänner har visat intresse för att följa mig här på bloggen, och extra kul är att jag lyckats inspirera några fler att börja!


TUSEN TACK TILL ER ALLA ,FAMILJ, VÄNNER OCH BLOGGISAR SOM SÄTTER GULDKANT PÅ MITT BLOGGANDE MED ER POSITIVA RESPONS.

Visst har det funnits stunder då inspirationen inte varit på topp, men jag har lovat mig själv att hålla detta på en nivå där jag inte känner någon press eller stress utan bara gör det för att jag har lust och tycker att det är roligt.


Och det bästa av allt med bloggeriet är att jag har blivit bättre på att stanna upp och reflektera över livet som annars rusar fram i 180 knyck.


Kanske konstigt, MEN..bloggens födelsedag kommer nu att firas med bloggpaus i några dagar!


Mission completed

Idag förevigade jag det "stora" ögonblicket på min cykeldator: 





Jag har därmed uppnått mitt cykelmål från i våras, min egen cykelutmaning där ursprungsmålet var 82 mil, men reviderades efter resans gång till 100 mil.  :)

Dessutom har jag cyklat 10 vändor t.o.r. till postlådan i stugan, vilket ger 10 bonusmil!
 




Givetvis måste jag tacka Er alla som stöttat och hejat på mig här på bloggen, TUSEN TACK! 
Att offentliggöra och redovisa utmaningen här på bloggen var ett smart drag, risken är stor att jag hade gett upp redan efter någon vecka där i början när vädret var så uselt och konditionen i botten.


Förutom att jag vunnit en liten seger över latmasken inom mig, så har jag även sparat pengar (bensin), sparat på miljön och fått betydligt bättre kondition (men tyvärr inte slankare lår..). Det känns riktigt BRA!


När det gäller cyklingen har jag nu satt upp följande långsiktiga mål:


Från Maj till September skall cykeln vara det ordinarie tranportsättet för mig till och från jobbet.


Nu måste jag fundera ut något realistiskt mål för att hålla mig form över vintern också.


Dopp i kopp

Idag kämpade vi oss igenom ogräset i landet (förtydligande efter Camillas kommentar: vi rensade inte..) och tog upp årets första skörd av mandelpotatis, det vankades nämligen den tornedalska nationalrätten "Dopp i kopp" till middag idag!
 
 



Om någon icke tornedaling vill prova så bjuder jag här på receptet: 

Färsk mandelpotatis
Gul lök
Salt
Smör
Sill

Medan potatisen kokar förbereder du kopparna, hacka lök och fyll ca 1/3 av koppen, lägg i en stor klick smör och salta lite. Strax innan potatisen är klar spär du av potatisvattnet i kopparna så att smöret smälter. Potatisen (eller pottisarna som vi säger hemma i tornedalen) doppas i kopparna och äts med tillsammans med inlagd sill. Gott är det med tunnbröd till.

Gott är det och lätt som en plätt!

Fådda blommor

Se vilken fin blombukett jag fick från grannfrun idag. Den är inte bara vacker att se på den doftar dessutom ljuvligt, det är nämlingen luktärtor. =)



Min grannfru och jag har våra trädgårdsland bredvid varann.. idag smög jag omkring och fotade i hennes land (jag tror inte hon säger ngt, jag har nämligen sett henne smyga omkring o fota mitt äppelträd, de är väldigt fotointresserade både hon och hennes man).
.


 
Grannfrun odlar både blommor och grönsaker som sallad, rödbetor, ärtor mm 

Själv odlar jag mest .. ogräs....  :(



Hoppas INTE någon av Er som kikar in här trillade av stolen eller satte kaffet i fel strupe nu...

Det är bara att erkänna, någon flitig odlare är jag inte... jag har helt enkelt inte tålamod att rensa ogräs. Därför har jag också minskat ned landet tre gånger sen vi flyttade in..

Har Ni trädgårdsland? Är ni flitiga på att sköta om det?

Känns såå bra med helg nu, vi har haft kanonväder idag och det skall visst hålla i sig i helgen!  :)

Trevlig helg! 

Potatissallad

På begäran kommer här (äntligen) receptet på en god potatissallad som jag brukar servera med grillat kött till middag och med parmaskinka till lunch.

                   


Potatissallad 6 personer   (mina kommentarer i parentes)
 
1,5 kg färsk potatis (ej nödvändigt m färsk)
1,5 dl finhackad gul lök
1,5 dl varm grönsaksbuljong

0,5 dl kapris
2 brk kronärtskockshjärtan
1 röd lök
1 brk oliver  (burkstorlek/mängd "efter behag")

gräslök

Dressing:
0,5 dl äppelcidervinäger
0,75 tsk salt
lite svartpeppar
1 dl olivoja
0,5 dl riven parmesanost

Borsta och koka potatisen. Skär dem i klyftor och blanda med den hackade löken i en bunke, häll över buljongen.
Blanda ihop dressingen och slå över den ljumma potatisen.
Blanda ned kapris, röd lök, oliver och finskurna kronärtskockshjärtan. ¨Låt salladen stå svalt i minst en timme. Strö över hackad gräslök strax innan servering.

Inlägget kommer så småningom att kompletteras med ett foto. (Tänk vad orutinerat av mig som snart bloggat i ett helt år att glömma fota!?! *fniss*)

Dagens kommentar =)

På jobbet ringde jag upp en leverantör och förklarade mitt bekymmer, till svar fick jag:

- Jag vet inget, jag jobbar bara här.. 


Utflykt

Vi har varit på utflykt i helg, i blåbärsskogen:





Jag har aldrig varit någon flitig bärplockare, men att plocka par liter blåbär eller lingon en solig höstdag tillsammans med familjen med efterföljande korvgrillning, det är "qualitytime" för mig!


Barnlediga

Nu har vi haft 4 dagar barnledigt, det har varit mycket lugnt (och *viskar* skönt) här hemma. Idag var jag och maken och åt middag ute på tumanhand, händer sällan.
Moster IBW o PE har varit och hälsat på mamma, pappa och barnen i stugan idag, kika in här så får ni höra om den grundliga guidningen de fick.

 



Bild: Barnen tillsammans med kusin T i stugan.

Imorgon far vi och hämtar dem,  jag gissar att det kommer att ta flera dagar innan mormor och morfar återhämtat sig efter den intensiva veckan..  och lugnet här hemma är ett minne blott!

Fast visst har man saknat dem.

Mamma Mia

..vilken härlig film, sprallig, rolig, känslosam och medryckande! 


  



Bilden lånad fr SF

Vilken musik, låtar som jag vuxit upp med, som jag själv har sjungit och dansat till framför spegeln med hopprepet som microfon.


Vilka skådespelare, jag säger bara Meryl Streep!


Vilket foto, fantastiskt vackra miljöer i den grekiska övärlden.


Gör som Anna, boka biljett och ta med dig en väninna och ha en trevlig kväll!  =)

Back in business

Först måste jag visa en bild av årets kull med svalbäbisar, uppfödda på mammas o pappas veranda i stugan:



De har lämnat sitt bo nu och sitter där så rart på rad (på antennfästet) och bajsar ned mammas markis!  :S


Nu är jag tillbaks på jobbet igen efter en sköööön semester, dags att bita i det sura äpplet och försöka komma ikapp igen. Gjorde en rejäl rivstart med en 12 timmars arbetsdag. Jag jobbade "undercover" hela dagen (dvs med semesterkoden kopplad på telefon) för att få det mest akuta fixat. Min kollega är borta i 2 veckor till och jag vet ärligt talat inte hur jag skall hinna med allt som står på agendan...  


Tack och lov så är barnen hos mormor o morfar denna vecka så jag har möjlighet att jobba över varje dag. Eller snarare sagt, så var tanken. Vi får hoppas att mormor orkar med dem hela veckan, redan i dag hade de krigat med varann så hårt att lillebror hade fått en blåtira... Jag säger som kusin J säger, - Det är rart med barn!


En glad överraskning fick jag i alla fall när jag kom hem. Vår efterlängtade vän, snickaren hade kommit för att hjälpa maken med vår källare!  


Så nu är golven täckta av rosa isolering istället för av grå betong med öppna avloppsledningar. Nu får Ni hjälpa mig att hålla tummarna att rörmokaren har tid att klämma in oss inom en snar framtid.
 

 
Någon som avundas?

Projekt i stugan anno 2008

Några mindre underhålls- och inredningsprojekt  brukar vi genomföra varje sommar i stugan. Vissa nödvändiga, andra mest för att det är kul att fixa och göra fint.   


Under rubriken nödvändiga projekt hamnar dörrbytet så att farsgubben slipper skotta sig in nästa vinter när han skall in och värma upp stugan inför vår ankomst.

Under samma rubrik hamnar också det tålamodsprövande arbetet med fönstermålning som min make slitit hårt med.





Under rubriken onödvändiga projekt hamnar kanske knoppbytet på skåpluckorna?

   


Mitt bidrag (med viss hjälp från mor när jag blev tvungen att sprätta och göra om...) var nya gardiner till köket.

 



Jag bidrog också med att inhandla nya tallrikar - Arv idyll från IKEA. 
 

I helg åker vi upp till stugan igen, för att leverera födelsedagspresenten till min kära mor som fyller jämnt ... en veckas umgänge med sina kära barnbarn... 


RSS 2.0