Update

          

Det är en hektisk tid nu, hektisk men rolig.

Klämde in en liten fototur idag, så roligt nu när ljuset och vädret är med oss igen! Fotot på bilden är en skulptur som finns på ett av våra bostadsområden här i stan, ngn som känner igen var?

I skrivande stund lyssnar jag på röstningen i Eurovisionsfestivalen, det går bra för oss :)
Jag har inte följt vare sig den svenska eller den Europeiska i år, men har hört vårt bidrag Euphoria en hel del på radio och faktiskt inte tyckt att den varit så särskilt bra.

MEN när jag såg Loreen uppträda live med sin låt, när hon tog sig till finalen härom kvällen så ryste jag, hon är fantastiskt duktig, rent magisk!! Och inte var hon sämre ikväll.

Nu är det tydligen klart, Loreen vinner!!!! Grattis Loreen, Grattis Sverige!!!!!

Nu måste jag gå och se segeruppträdandet!


Lovestory?


Fotat för ett par tim sedan och de håller på än..


Elias Per Olof

 

Idag samlades vi på makens sida av familjen, till dop av Elias.
Sötnosen var på strålande humör i kyrkan.

Efter ceremonin i kyrkan umgicks vi alla över en middag och dopfika. Mycket trevligt.

Mycket trevligt är det oxå att vara långledig, kan knappt fatta att vi är lediga i morgon oxå. Känns välbehövligt, finns mycket att ta tag i den här tiden på året.

Tyvärr mynnade det halsonda ut i en liten förkylning, i dag öppnades "kranarna" full ut, hoppas det är lugnare i morgon.

Kvällsfika med frukostmarmelad

  


Jag dricker te varje morgon, men sen är det kaffe som gäller, många koppar om dagen blir det. På jobbet blir det oftast Espresso, hemma dricker vi myket Nescafe och på senaste tiden även Gevalias nya snabbkaffe Millicano.

Men ikväll blev det en gammal klassiker, te med skorpor och marmelad, det var inte igår. Blir alltid sugen på te när jag har ont i halsen, vilket jag har nu.. hoppas det vänder vill inte vara sjuk när man får lite extra ledigt.

Mer Sthlm och helgen som gick


Bodde på 9e våningen på hotellet vid Globen, förväntade mig en fantastisk utsikt från rummet.

                      

Men men..  (bryr mig inte ens om att räta upp den fula bilden)


           

Det var mycket hockeyspelare på hotellet, tex ryska, italienska och lettiska. Skojade på FB om att jag skulle haffa en rik hockeyspelare. Det närmaste jag kom var nog det lettiska fanset som stötte på mig enligt kollegans uppfattning. Själv tyckte jag att han stötte till mig så jag höll hårt om väskan :)


Tyvärr regnade det på torsdag kväll, så vi höll oss kvar kring Globen och hotellet. Men det var härligt att strosa där och insupa atmosfären kring hockey-vm. 

Kollegan, jag och två ytterligare kurskamrater åt Sushi till middag.

          

Efter kursens slut åkte kollegan och jag in till Kungsan i hopp om att få njuta av prakten från blommande japanska körsbärsträd. Men si de hade redan blommat ut..

          

Endast några enstaka blommor fanns kvar, bemötade mig inte ens att ta fram kameran ur väskan (fotat m mobilen).

                        
    
Men vi stannade och åt varsin mjukglass, årets första, och njöt av att titta på folkvimlet en stund innan vi sedan åkte mot Arlanda och hem igen.

Och i helg har vi oxå haft fullt upp. Min nygifta väninna C har varit och hälsat på fr lördag kväll-söndag. Kusin J med familj dök också upp på lördagkväll, mycket trevligt!

Idag har C beskurit mina buskar, hon är duktig på det här med trädgård. Som tack för det lurade jag henne att inte klä sig för mycket, så att hon nästan höll på att frysa ihjäl på fotbollsplanen när Arvid spelade fotboll :(

Lite svensk formlära och bastu på det, så har även den här helgen rusat förbi. Ser fram emot en kort vecka på jobbet nu :)Utbildad

          

Så där ja nu är jag lite mer bildad :) Jag är faktiskt glad att de inte hittade någon halvbra vikarie istället för den ordinarie kursläraren som blev magsjuk sist jag reste ned för den här 2-dgrs kurs i Projektadministration. För jag tyckte kursläraren gjorde kursen. Visst hon var krävande men främst väldigt inspirerande och smittande positiv.

Det vi har läst är tex: Projektorganisation, projektprocess, organisera samordna och kontrollera information, sammanställningar, uppföljningar och kommunikation och presentationsteknik.

Kursen var bra upplagd med teori varvat med praktiska övningar och grupparbeten. Vi har fått kritik och beröm, vi har skrattat och gråtit! Särskilt nyttigt för mig var de praktiska kommunikationsövningarna och avsnittet om presentationsteknik.

Ofta när man går på kurs känner man hur all fakta nästan trycks ut ur öronen, men när jag kom hem igår kände jag mig mer fylld av positiv engergi.

Och har man som jag tidigare gått en kurs tidigare på Företagsuniversitetet så fick man ett glasäpple :) Och jag kommer gärna tillbaks fler ggr, inte bara för att få fler glasäpplen :)


Innehelg

I förra inlägget välkomnar jag våren. I dag har vi snöstorm..  Så vi pysslar på inomhus, vi har tex bakat 3 varianter av muffins. Browniemuffins, ägg och mjölkfria och vanliga chokladmuffins :)Sen så pluggar vi, Emma och jag,  Matte - sannolikhetslära och Engelska. Handlade gjorde vi i morse och tvättmaskinen jobbar hela tiden. En ganska vanlig helg, förutom att jag inte bakar särskilt ofta.

Jag är glad över att jag cyklat färdigt veckans dos, för ute vill jag inte vara ihelg.


Vår välkommen!


Till slut hittade våren upp till oss i norr oxå. Ett säkert vårtecken är vårblommorna som lyser upp mitt i allt det gråa.Och med solens stålar kommer energin, man vill städa, rensa, tvätta bilen och köpa sommarskor.

    
Och så plockar vi fram grillen. 

Årets grillpremiär blev igår, på Valborgsmässoafton. Efter middagen hamnade vi på fika hos bekanta i grannkvarteret. Hoppas de vågar bjuda in oss fler ggr trots att fikat drog ut heeela kvällen.

Sköna maj välkommen!


RSS 2.0