Weekend i hufvudstaden

Då var man hemma igen efter en trevlig weekend i huvudstaden. Tiden går fort när man har skoj, men det är också skönt att komma hem (en del av tjusningen med miljöombyte).

Här får ni ta del av min resa och av några av mina foton. 

              
image79


Foto: På promenad genom stan

Oj vad vi har promenerat, stundtals hade jag mycket onda och svullna fötter, men det blir riktigt kul att fylla i stegen i stegtävlingen på jobbet!
Själv har jag bla promenerat 3 ggr mellan söder, via gamla stan till/från City. Vädret var inte det bästa för att ta vackra bilder av stan, det var ganska grått som ni ser, men temperaturen har varit behaglig. 

Kusin
                                             
Foto: Min kusin med sina hundar Maya o Alva (läs mer om dem på www.saltstankets.se  )

Vi hann också med att träffa några släktingar till mig. Vi blev hämtade av min farbror och spenderade ett par timmar hemma hos honom ute på Saltarö, mina kusiner kom också dit. Kul att ses, blir inte så ofta. Vi blev bjudna på (mycket god) smörgåstårta och vin! :)

                              
Hosteria Tre Santi

Här avnjuter vi en mycket god 4 rätters middag med gott vin på en Italiensk restaurang, Hosteria Tre Santi på Söder. "Flickan" i mitten är min svägerska (makens storasyster) hon har guidat oss runt i "hennes stadsdel på Söder", där vi även bodde, närmare bestämt på Scandic Malmen på Götgatan. 

                             
Shopping

Givetvis shoppade vi också! De här fotona är tagna på en Indiska butik i Gamla stan, vilken charmig lokal!! Shoppingen och lunchen drog lite ut på tiden så vi fick verkligen skynda oss till nästa evenemang...

                               
Orup o Lena


På Chinateatern avnjöt vi en föreställning med Orup och Lena, den var jättebra! De bjöd verkligen på sig själva i denna humoristiska föreställning. Ok vi hade inte de allra bästa platserna men så är det när man inte är ute långt i förväg, eller utnyttjar "sina kontakter" som vi i och för sig inte hade koll på att vi hade ;) .

                    
image86


Efter föreställningen drack vi några Cocktails hos svägerskan innan vi avnjöt ännu en lyxig middag på Jimmys Steakhouse

På hemresan spånade vi tillsammans med våra reskamrater på en ny minisemester, vi tyckte att en Spa-weekend skulle passa oss, med mycket relax och massage, men helst ingen tång till middag.. Fast det kanske blir för avkopplande för en viss man i sällskapet?

Vi får väl se om och när det blir av, nu får vi nog ligga lite lågt med nöjen ett tag och låta börsen återhämta sig lite.
(Inlägget hamnade i katergorin Vardagslyx, fast för mig var detta nog mer än vardagslyx, snarare ren och skär lyx..men någon sådan kategori har jag inte lagt upp)

Sist av allt vill jag tacka våra barnvakter, mommo och moffa, TUSEN TACK!!

Paus

                      Paus

Här är det bloggledigt i några dagar, (bortrest)..

Julklappstips

Jag vet om att några av er som brukar kika in här är både fotointresserade (duktiga fotografer) och vissa även inredningsintresserade (precis som jag!!). Har därför ett litet tips till Er, kanske kan bli en julklapp till någon när eller kär eller varför inte till sig själv?

www.extrafilm.se kan man ladda upp sina foton och låta dem göra Canvastavlor uppspända på träramar. Prislistan var inte fullständig, det stod från 349 kr (antagligen för den allra minsta). Sen fanns ett erbjudande att man fick varannan gratis om man valde att göra tavlor i storleken 30x45 (näst minsta storleken), detta erbjudande var tidsbegränsat tom 18 nov.

Canvastavla     Är själv sugen att testa om jag hittar passande motiv.

Hemma hos - frukost i Myrans nya kök!

Som bekant så är inredning är ett av mina intressen och något som jag älskar är att se förvandlingen med hjälp av före och efterbilder! 
Ett av mina framtida drömprojekt är att göra om köket. Vi bor i ett tidigt 60 talshus där vi fortfarande har kvar orginalköket, givetvis har vi fräschat upp det rejält, men det är ändå en del man vill göra annorlunda när man byter ut det. Nu är detta projekt många år bort, särskilt med tanke på det ev. källarprojektet...

Men en av mina väninnor har däremot haft lyckan att få göra om sitt kök. Ärligt talat så var det dags, hon hade inte plats för en diskmaskin!

Nu har jag har fått äran att visa hennes före och efterbilder!  

               Myrans kök



Min väninna är inte superintresserad av det här med inredning, eller rättare sagt så har hon inte så mycket tid över till sånt, egen företagare som hon är (precis nominerad till Norrbottens Affärskvinna 2007!). Men jag tror nästan att hon läser inredningstidningar i smyg!? För hon har onekligen koll på det här med inredning, jag tycker hennes kök blev både trendigt och skitsnyggt! Skulle hemskt gärna byta med henne, kök alltså - inte arbetstider ;)


Helgnöje!

Helgens stora nöje var givetvis besöket på min favoritaffär IKEA!
Vilken LYX att ha en hel dag till förfogande på IKEA tillsammans med en god vän!  :)

Ja, bara att umgås med en väninna på tu man hand en hel dag (i detta fall fr 08.30-19.00!!), hur ofta gör man det sen man fick barn? I mitt fall - alldeles för sällan. Nu hann vi både "surra", fnittra, äta, fika och shoppa tillsammans i lugn och ro:

Titta leta
drömma inspireras
fnittrigatrötta
                                  shoppa
                    

Så mitt tips till Er som har familjer, tveka inte att lämna familjen hemma, ta i stället med dig en god vän nästa gång du skall fara och shoppa, givetvis kan man även praktisera detta på andra affärer, utifrån egna intressen. Men lova att ta god tid på Er, det är det värt!

Blev det några inköp? Jodå, det var mycket som jag inte visste att jag behövde innan jag for !  ;)

Fredagsmys och helgplaner

Skönt att det är fredag, snart skall jag bänka mig i soffan för resten av kvällen, tända ljus och MYSA!
Imorgon ser jag fram emot ett besök i en av mina favoritaffärer, det stora varuhuset med massor av inredning!!   Skall bli så roligt, särskilt som jag åker med en väninna istället för med man och barn (som inte brukar vara lika entusiastiska över dessa besök som jag). Den här gången skall vi titta, känna, fundera och shoppa i lugn och ro!

  Yippee!!   

Vill också önska alla som kikar in här en TREVLIG HELG!


Källardrömmar

Just nu pågår det inga renoverings- eller inredningsprojekt hemma hos oss. Vi har gått igenom det mesta av huset nu, vi har tagit lite i sänder sen vi köpte det för snart 9 år sen. Men vi har det "värsta" kvar, källaren..
På önskelistan står en större bastu, fräschare duschplats, wc och tvättstuga. Idag står duschen brevid tvättmaskinen och bastun är alldeles för trång. Jag tror inte att jag ljuger om jag säger att ingen uppfräschning skett sen huset byggdes för över 40 år sen, så det är verkligen dags nu.

I förrgår presenterade en entreprenör ett totalpris för hela entreprenaden, jösses vad dyrt!!!  :S

Nu skall vi gå igenom projektet i detalj för att se hur vi ev. kan få ned priset, vissa moment kan man t.e.x. göra själv. Visst kan man driva detta i egen regi och hyra in hantverkare där det behövs, MEN det är nästan hopplöst i dessa byggtider att som privatperson få tag på hantverkare, de vill inte ens lämna pris...och de dyker knappast upp när man behöver dem heller. Dessutom så skulle det ta mycket längre tid och slita hårt på familjelivet.

Ingen därute som känner en ledig och duktig hantverkare med passion för att bila i betong, dra nya avlopp, vatten- och elledningar?

Jag har i alla fall börjat med att ta "före bilderna", normalt brukar jag alltid glömma att fota innan vi sätter igång nya projekt, trots att jag älskar att se förvandligen med "före och efterbilder". 


                                          313466-32


Jag är antagligen  tokig som lägger ut foton på vår hemska källare som den ser ut nu, men kanske kanske kommer "efter bilderna" någon gång i framtiden?? Fast just nu känns det väldigt långt bort..

Tisdagstema - HINDER

Tänkte nästan låta bli att deltaga i  veckans tisdagstema som är hinder.
Kände att jag hade många hinder emot mig, tex tidsbrist, regn och mörker ute samt dåligt med inspiration.
Men skam den som ger sig, även denna gång har jag letat i arkivet och denna gång är det ialla fall jag som tagit fotot..

                  Hinder

..verkligen inget foto jag är stolt över, men jag är ganska säker på att jag inte behöver förklara något närmare på vilket sätt jag associerar bilden med temat hinder?


Revanschen, forts.

Om det är någon som tror att jag "lagt mig" i stegtävlingen på jobbet pga av mina fotproblem, så har ni: fel fel fel!! 
Eftersom syftet med stegtävlingen är att uppmuntra all sorts motion, så får man 2700 steg per halvtimme motion man utför där stegmätaren inte fungerar, typ cykling och simning.

                                                 Motionscykel
 
Så för en dryg vecka sen dammade jag av min motionscykel och ikväll cyklade jag mitt tredje pass! *stolt* Kan inte påstå att det är speciellt roligt, men går det att kombinera med något bra tvprogram är det helt OK. Ikväll inspirerades jag av "Slott till Koja" samtidigt som jag trampade mig svettig och förhoppningsvis förbrände lite av den tårta som konsumerats de senaste veckorna.. Apropå förbränna så var jag på "Me and I" party ikväll, där var det inte svårt att förbränna pengar...!


Födelsedagshälsning

Idag vill vi (hela familjen) skicka ett födelsedagskort, till en mycket busig tjej!

Milla

Hälsa till husse o matte!!


Kalas igen!

Det har varit mycket kalasande den senaste tiden, närmare bestämt 4 st på 3 veckor..
Att bulla upp med en massa fika till ett 5 årskalas är knappt lönt, barnen hade nästan inte tid att fika. Men de verkade ha skoj i alla fall, tänk att det är så roligt med fiskedamm! Förutom godispåsar nappade både ett och annat, Linneas "låtsasbajskorv" var givetvis en succé, men tjejerna lyckades även överraska mig, min son fiskade nämligen upp en av mina Bh´n..  :S


                      5 års kalas
         

Jag hade en mycket nöjd men trött son att natta i kväll.  Nu är det länge kvar tills det är dags att ordna nästa barnkalas, det är jag ganska nöjd med! 


Rustar för barnkalas

Här rustas det för kalas, min lillprins fyller 5 år i morgon och skall ha sitt första riktiga barnkalas. 
www.favoritsaker.se hittade jag lite smått och gott till kalaset, passade också på att beställa ett kakfat/fruktfat/snacksfat i tre våningar som jag länge suktat efter, (härmar en väninna, A).


            Piratkalas
 

Storasyster har lovat att vara lekledare tillsammans med sin kompis Linnea, sen fick jag veta att hon bjudit in fler av sina egna kompisar...!  
Hur som helst så hade Linnea en idé som kommer att göra succé i fiskedammen!!!

Nöjeskväll på stan

Ikväll har jag varit ute och roat mig tillsammans med goda vänner. Vad sägs om Tournedos och potatisgratäng till middag på St Lawrence Steakhouse? Det var jättegott, särskilt som vi alla var rätt hungriga innan maten äntligen serverades. Efter desserten, som vi fick välja utifrån det snabbaste ! alternativet, så fick vi ta en snabb gångmarsch bort till Pontushallen där vi sedan fick avnjuta en fantastisk föreställning!

            Lord of Dance

Bild: Jag (inget vidare, får duga)

Vilken föreställning, den infriade mina förväntningar flera gånger om! Vacker sång, vackra kläder (hur många klädbyten som helst) medryckande musik och dans, ja helt fantastisk dans! Ok, jag måste erkänna att jag kanske inte riktigt hängde med i "storyn", men det jag förstod var att det var en kamp mellan de goda och onda.

Särskilt fascinerad var jag av killarna när de utförde sina "stepdanser", kikade in på den officiella hemsidan och kunde utläsa att huvudrollsinnehavaren hette Damien O´Kane, han var fantastisk!

Vilken tur att Sonja lyckades övertala mig att hänga med ikväll!


Vårdad

Efter inlägget blev publicerat fick jag precis en kommentar från den riktiga fotografen, syrran, inser plötsligt mitt misstag!! Jag är diskvalificerad från tisdagstemat denna gång, jag kan väl knappast påstå att jag själv tagit fotot vilket är ett av kraven för deltagandet...Nåja "generös" som jag är så bjuder jag på storyn och blundern!! ;)


Dagens tisdagstema är vårdad = ganska klurigt!! 

Kommer genast på en massa som jag har som är ovårdat.. t.ex...

- ovårdade blommor (såå trist att byta blomjord)
- ovårdad bil (jämfört med tiden innan barnen då maken putsade på den jämt!)
- ovårdade ord kan poppa ur min mun ibland * skäms* 
- ja även barnen uppför sig stundtals ganska ovårdat (trots att vi försöker vårda dem ömt)


.. men nu var ju temat vårdad! Vad har jag som är vårdat?

Ja, en vårdad relation med maken!! Har man varit tillsammans i snart 21 år och gifta i 10 år, då måste väl relationen vara vårdad?

                             image59


Om någon undrar hur vi vårdat vår relation, så är det knappast det vanliga *typ* romantiska middagar på tu man hand eller med blommor och överraskningspresenter, nej för sånt är vi faktiskt ganska dåliga på, båda två. Vi glömde t.o.m. att uppmärksamma vår 10-åriga bröllopsdag härom veckan.. *skäms igen*

Men bröllopsdagen kan vi fira lite i efterskott, kanske tillsammans med ett annat par vi känner som jag har för mig också missade sin 10 åriga bröllopsdag i somras? Samma par som vi snart skall "göra" Stockholm med.

Hur vårdar vi då vår relation? Jo, genom "de småsakerna" i vardagen, tex så gillar jag att få fotmassage och så tycker jag att det är toppen att slippa tanka bilen.. hmm fick precis ett eget tankkort m posten igår, vad skall detta betyda?? 

Nej, bäst att börja "vårda i säng" barnen så kan jag vårda maken sen ;)...måste fråga om det där med tankkortet oxå..


Lord of Dance

På onsdag ser jag fram emot en nöjeskväll på stan =). Jag och några vänner ska äta middag på Stekhuset sen skall vi på dansföreställning. Jag hade inga större förväntningar på dansföreställningen innan jag läste vad de skriver på Ticnet:

Lord of the dance, onsdag 10 oktober 2007, kl 19.30


PONTUSHALLEN, Luleå

Michael Flatley s Lord of the Dance är den mest kritikerrosade turnén genom tiderna. Sedan premiären i Dublin 1996 har den slagit rekord världen över och är den största kassasuccén genom underhållningshistorien.

Sedd av över 50 miljoner människor i 40 olika länder. Publiken har låtit sig hänföras i Ryssland, Europa, i USA från Kanada till Argentina och i Stilla Havs området. Den stora hemligheten bakom denna enastående succé är att föreställningen tilltalar alla; oavsett ålder, kön och kulturella skillnader. Dess tidlösa, allomfattande inriktning har gjort Lord of the Dance till en av våra dagars underverk, en myt som blivit till en levande legend...


                                                           Lord of Dance
 


Det verkar som om jag har en trevlig upplevelse att se fram emot !!?  Om några dagar får ni säkert läsa här min egen recension av föreställningen. 



Hett firande

Igår blev man ett år äldre igen, dock fortfarande på 30 + sidan!! Eller på ungdomssidan som någon sa på jobbet =).
Firandet skulle bli lugnt, inte många hade aviserat besök. Har några av mina närmaste vänner lite längre bort och några av de som normalt finns i stan var bortresta.

Men stundtals hettade det till rejält...bokstavligt talat.
Min dotter hade tänt ljusen i min nya ljusstake från Pentik för vi skulle strax sätta oss vid fikabordet.
Efter ett tag kommer Ebba rusande och undrar varför det luktar bränt.
Vi andra hade också känt lukten men antagit att det var ett värmeljus som slocknat som stod och osade.
Men icke sa Nicke, hyllan ovanför ljusstaken höll på att ta eld!!


image57

Foto: Jag

Vilken katastrof det hade kunnat bli om inte Ebba varit så uppmärksam och fått oss andra att reagera. Tack vare Ebba klarade vi oss undan med blotta förskräckelsen och några rejäla brännmärken på hyllan. TACK Ebba!!

Vill även tacka ALLA som på olika sätt (brev, e-post, sms, besök, telefonsamtal) uppmärksammat min födelsedag!  TUSEN TACK!

Sist av allt bjuder jag på en liten "barn är rara" story från igår:

Sonen frågar: -Mamma fyller du lika många år som pappa fyllde??
Jag: -Åh, nej mamma är YNGRE än pappa :).
Sonen: -Men pappa ser mycket yngre ut!
Jag: -Tack :(

Tro inte att han ångrade sitt uttalande idag när samtalet kom upp på tapeten, men han försäkrade mig att han gillade oss båda lika mycket. :)

Trevlig helg på Er!


På väg hem från jobbet

             image54

Foto: Jag

Varje dag denna vecka, på väg hem från jobbet har jag passerat denna vackra, soliga höstvy.

Har kört (och cyklat) samma väg till o från jobbet i 9 år, men kan inte minnas att jag lagt märke till detta vackra "naturens vykort" tidigare. Men tack vare mitt nya intresse för fotografering så har jag börjat se allt vackert som finns runt omkring mig och ibland tar jag mig tid för att stanna o njuta av det också.  :)
Vilka vackra färger hösten bjuder på, strax efter att jag tog fotot gick solen ned bakom husen.

Nej nu till ngt mindre mysigt, måste städa lite..kanske får jag besök i morgon?

Rondellhundar


Vad gillar ni Rondellhundar? Jag tycker att de är skoj, de piggar upp i vardagen!

                       Rondellhunden

Skjutsade in ett gäng småtjejer till stan i dag och då såg jag att vi fått en ny gäst i rondellen vid Kulturens Hus!
Kunde inte låta bli att parkera bilen för att ta en bild, (jodå sen jag blev bloggare har jag nästan jämt med mig kameran) tyvärr blev fotot inte så skarpt...(huh vad gjorde jag för fel nu??), bäst att klippa in en förstoring på vår nye gäst så Ni har en chans att känna igen honom. T.o.m. kojan har han med sig, Kul idé!!

Majjan undrade över hur det här med Rondellhundar började, tyckte själv att det var en intressant fråga så jag googlade och hittade svaret på följande sida:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Rondellhund

Tisdagstemat är ljud

                           image51

Mitt bidrag till veckans tisdagstema blir ett ljud som jag älskar, ljudet av en sprakande brasa!


RSS 2.0