OJ

Mitt senaste inlägg Stugvisning hamnade inte överst utan tre inlägg "bakåt".. Så scrolla lite om ni vill se en mysig stuga.

Detta inlägg har legat som ett utkast ett tag, vet ngn av er hur man gör om man vill att ett inlägg som legat som utkast ett tag skall lägga sig överst när man publicerar? 


Hundliv

Förra året var vi och tittade på när Helmer tävlade i Agility. I lördags var det tävlingar igen och den här gången fick vi se på när Pia tävlade med E-bay (Helmers son) och Pim.



E-bay lyckades knipa en tredje plats i ett av loppen som jag filmade:

 



Undrar om han inte hade vunnit om han inte rev det där hindret? För det gick verkligen supersnabbt.



I vilket fall så var det en mycket trevlig familjeutflykt en varm och skön augustilördag. Roligt att träffa och umgås lite med fam F/K och svägerskan R.


Brevet från Paula

Fick ett annat roligt brev förra veckan, från min omtänksamma, rara och generösa bloggvän Paula. Hon tyckte att det var dags att jag smakade på Karl-Johan, svampen alltså.



Så idag lagade vi en pastasås till middag och det blev verkligen SUPERGOTT! Känns bra att vi fortfarande har kvar svamp för en laddning till =)

När jag blir stor barnen blir stora och jag får mer tid över, då ska jag också lära mig att känna igen och hitta Karl-Johan.

Jag har redan tackat Paula, men maken ville att jag skulle hälsa och tacka dig Paula även från honom, så än en gång TUSEN TACK !


Stugvisning

Jag blev väldigt förtjust i kollegans stuga, stugan där vi åt surströmming tidigare förra veckan. Kul att jag fick grönt ljus från henne att bjuda in även Er på en liten stugvisning. Stugan ligger så vackert på en 5000m2 strandtomt i en havsvik.


           


Jag gillar stugans färgsättning och den är verkligen inredd med känsla. Det fanns så mycket fint att se (och fota), här nedan bjuder jag på några smakprover från interiören.

           

Och sist än inte minst, häng med till utedasset oxå, så himla gulligt! Jag älskar tapeten.

           


Hoppas bilderna inspirerade er oxå!



Kökspiff

Nytt kök får vänta ännu ett tag.., men jag blev sugen på att piffa till det lite nu när vi blev med så modern spis/ugn ;-)  

Nämnde för maken att jag var less på de kaffemedmjölk färgade väggarna. Ett par dagar senare hade han målat om köket med överbliven färg (vit) från hallen. Blev så nöjd!! Jag gillar att ha målade väggar i köket, inte bara för att det är enkelt att måla om när man blir less, det är väldigt praktiskt oxå.

Även de slitna köksstolarna fick ny målarfärg, svart blank färg. Och tidningsstället med alla papper som tidigare (miss)prydde väggen har nu flyttat ut till förmån för planschen "Farmors koppar" från Kitchenbloom.



Så här såg stolarna o väggen i köket ut innan:



Även tidningsstället fick sig en makeover med pulverlack och hänger nu i hallen istället:




Nu ska jag försöka låta bli att gnälla om köket ett tag :)

(Det jag brukar gnälla om var dock inte inredningsmässigt, utan mer praktiska saker som dåligt med arbetsytor, pytteliten kyl och skåpluckor som inte går att få rena, så jag kommer ändå att planera för/drömma om att göra om köket. Då ska köksbordet ut så vi får plats med mer köksinredning, tur vi har vårt matrum)



Surströmmingskiva

                


Om helgens "kräftskivetillställning" var enkel, så var kvällens surströmmingskiva alldeles komplett med alla ingredienser som hör till.

Underbar plats
Trevliga gäster (tjejerna fr jobbet)
Mysigaste värdinnan
Snapsar (avstod dock)

Och till strömmingen fanns allt man kan önska sig för en god klämma:
Tunnbröd, lök, mandelpotatis, tomat, creme fraiche och västerbottensost

Det fanns även sill och varmkorv ifall nybörjarna skulle "banga", men de provade på duktigt allihop så det blev Ricko som åt upp korven.

 

Jepp jag säger bara MUMS FILIBABBA!


Vår kräftskiva





Såg ni Ernsts mysiga kräftskiva i säsongsavslutningen i torsdags?

Vi har också haft kräftskiva ikväll precis som Ernst fast tvärtom på nå sätt..

 

Vi hade inga gäster, ingen snaps, inga snapsvisor, ingen dill, ingen paj, ingen sallad, ingen västerbottensost, inget bröd och inga fina bordsdekorationer.

 

Det var bara Emma (även om det är inte så bara) och jag och ett paket snabbt upptinade kräftor. Lugnt, stillsamt och väldigt GOTT. Det enda vi önskade att vi gjort annorlunda var att köpa 2 paket istället.


Som ett brev på posten

..kommer lusten att fixa lite mysigt här hemma när det börjar bli höst. 

Och brev på posten fick jag idag, och inte bara ett utan två spännande brev!

Det ena var ett vadderat kuvert innehållande en videokurs "Allt om Photoshop Elements". Tänkte göra ett  försök att lära mig lite PSE i höst och vinter. Försöka utvecklas lite.

Det andra brevet var riktigt fint, en rulle med färgglada frimärken.

                

avsänt från:

                



Innehållet ska hjälpa till att piffa upp lite i vårt ommålade kök (fortsättning följer).

Blir du oxå lite extra piffsugen till hösten? 
Kan det bero på att man förbereder sig mentalt för hösten och vintern då man är mycket mer inomhus? Att det känns bättre om man gör det fint och mysigt hemma, så man trivs ännu lite bättre?

Jag har lite höstdepp nu, inte för att jag inte gillar hösten, men det är bara så långt till nästa sommar.. 


Plötsligt vänder det

              

                                Foto: Lyckades få till vinjettering i PSE.


- Bästa sommaren övergår till en regnig sensommar.

- Lediga dagar blir arbetsdagar.

- Barnen som varit friska hela sommaren blir sjuka (ena av dem).

- Inplanerad kväll med arbete på Björsbyfältet ställs in pga regnet och plötsligt har man en oplanerad ledig kväll med hembakt fika som inte behöver säljas.

Plötsligt vänder det :)


Älska fotboll

Det blir mycket fotboll den här tiden på året, mitt favoritlag är givetvis gul/blåa Lira BK P02.2 ♥

Sonens (och makens) favoritlag och favoritspelare är:

              


Det är tydligen ligapremiär i dag i den engelska ligan. Med anledning av detta finns det en artikel i Aftonbladet som handlar om att många lägger mer energi på att hata andra lag än att älska sitt eget.

Det är synd, självklart borde vi alla ägna oss mer åt att älska än att hata, även utanför fotbollen.   

Uppdaterat efteråt (15 aug)

Men titta där, idag är ju min favoritspelare från Lira BK P02.2, på bild i tidningen :)

                 


Knutte o Knutta

När vi hälsade på våra motorcykelfrälsta vänner sist, så fick jag chansen att fota dem på deras nya hoijar som är av "ädlare sort".

Satte ihop ett collage av Knuttan med sin coola Nightster:

 

och Knutte med sin snygga Road King:


 


En annan positiv bieffekt av deras nya intresse, förutom att de frivilligt ställer upp på att bli fotade, är att de dimper förbi hos oss lite oftare än förut, hoppas att det håller i sig!

Tiramisu

Laddar upp receptet på min favoritdessert, farligt lättillgänligt ;-), Paulo Robertos Tiramisu. Introducerad till mig av Sonlers man :)


                  

Antal portioner:6
Ingredienser

2 dl vispgrädde
4 st äggulor
0,75 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (likör)
1 msk kakaopulver

Gör så här

1. Vispa grädde och 1 matsked socker till ett hårt skum.

2. Vispa äggulor och resten av sockret till en krämig smet.

3. Tillsätt mascarpone och grädde, lite i taget, och rör om till en fluffig kräm.

4. Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål.

5. Lägg savoardikex i botten på en avlång eller fyrkantig form.

6. Ta med en liten sked av kaffe- och likörblandningen och droppa lite av blandningen över kexen. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.

7. Bred ett lager av mascarponekräm över kexen, varva därefter kex och kräm, avsluta med ett lager kräm.

8. Låt stå i kylskåp i minst en timme. Desserten kan förberedas dagen innan servering.

9. Sikta över kakao när desserten ska serveras.

Farligt gott!


Årets hemmaprojekt

Årets fixahemmaprojekt blev hallen, trappen och övre hallen.

Jag tror att det är ca 10 år sedan vi renoverade hallen. Planen då var att ha terracottafärgade klinkers och vita väggar. Men när vi packade upp klinkern, så var de inte terracottafärgare utan drog snarare mot laxrosa.. (maken påstår dock att jag överdriver färgliknelsen). 

Jag vågade inte stoppa projektet direkt, eftersom det var jag själv som valt dessa klinkers (och hade varit stensäker i mitt val - efteråt har jag funderat på om affären levererade fel??), detta medförde även att jag ändrade mig och tapetserade i grönt i stället.. för att ändra uppmärksamheten till väggarna istället eller nåt..

Så nu äntligen var det dags att riva ut det laxrosa golvet och de äppelgröna väggarna. Projektet har tagit sin tid, golvet revs ut redan i februari, målaren kom i juni och nu är vi äntligen klara!

Som vanligt hinner jag inte riktigt med före-bilderna när maken plötsligt sätter igång att riva, tänkte att det finns nog bilder i mina arkiv, men det fanns inte många, vilket antagligen beror på att jag aldrig var särskilt nöjd med färgmissen ..

Före: Äppelgröna tapeter med röda detaljer och "laxrosa" klinkersgolv. På bilden uppe till vänster har vi redan hunnit göra om golvet, men jag tog med den då man kan skymta stilen på hatt o skohylla, syrabetsat m svart smide.


  


Så nu, 10 år senare, fick jag äntligen mina vita väggar! Nu öppnar jag ytterdörren, Välkommen in i vår nya hall:


       


Hallen är liten, fick fundera över hur den både skulle bli snygg och praktisk. Jag är jättenöjd med pallen, det är ngt jag verkligen saknat. Den svarta "förvaringstunnan" ska jag lyfta ut när grabben och hans kompisar blir långa nog att sätta sina kepsar, hjälmar, vantar osv på hatthyllan.


       

Direkt till höger om ytterdörren går trappen upp till vindan där våra "kids" huserar själva.


       

Hallen går i en vinkel, här sett från andra hållet. 

Lite närbilder på detaljer:


 

Tyckte det skulle vara roligt att med ett litet fotogalleri, tänkte vara flitig med att byta bilder där, tex efter årstid. Nyckelskåp är ett måste i vår familj.

Behöll den gamla ljuslyktan invid spegeln, tavlan med fågeln är min personliga favorit. Den har sonen tecknat o målat i skolan, hittade den när jag kikade igenom hans högar med alster från skolan.

Vi köpte nya hatt och skohyllor, det var inte lätt att hitta hyllor bredare än 80 eller 100 cm. Men till slut hittade vi utdragbara hyllor (80-130 cm) som fyller upp hela nischen och rymmer därmed mer kläder och skor än våra gamla. Skohyllan fick dessutom en extra våning.

Praktiskt oxå med krokar att hänga på dörren, krokarna sitter på insidan av förrådsdörren som vi har i anslutning till hallen, där kan jag tex hänga min handväska, inte lika lätt för ev tjuvar att bara öppna ytterdörren och rycka.

Så lite mer praktiskt och mycket snyggare blev det, tycker jag själv i alla fall :)

RSS 2.0