GOTT NYTT ÅR

Nyårsafton, festernas fest, slå klackarna i taket, dukat för fest, skåla med bubbel..

Nja..sanningen är den, att vi brukar avstå från att bjuda in till  ”glammiga” nyårsfester. Det blir nog i år som de flesta andra år, att äta en god trerättersmiddag hemmavid med familjen.

Hur som helst så kommer vi att skåla för det år vi lämnar nu, år 2010, ett år som jag kommer att minnas med glädje. Tänkte redan nu återblicka och minnas året som gått.


Kärlek

 

24 år har passerat och vi hänger ihop allt jämt min kära make och jag. Chansen finns att pussarna faktiskt blir fler framöver då maken nu har slutat att snusa ♥

 

Och förälskelsen till min fransman, den blommar också fortfarande ;-)
 

 

Motion

 

Sommarhalvåret höll jag igång med cyklingen, men när cykeln har ställts undan då börjar motionerandet att ebba ut.. har sett trenden i år igen. Och helt enligt tradition så känner jag efter allt julfrossande att det är dags att göra ett omtag när det gäller motionerandet. Måste ta mig i kragen och införa fler promenader och lite skidåkning både längden och tvären i mitt liv. Jag håller tummarna att vargavintern släpper sitt grepp nu så vi får bättre väder för uteaktiviteter.
 

 

Om ni minns mitt försök till att börja jogga i somras, så sket det sig alldeles, fötter, vrister och benhinnor mådde inte alls bra av mina små försök, men jag har inte gett upp helt, inte än..

 

Familjen ♥
 

Vår dotter har blivit tonåring och har börjat på högstadiet nu, hon trivs med sin nya klass och fått ett par nya kompisar. Det har blivit tuffare med läxor och prov, och vi kämpar på med skolarbetet tillsammans. I höstas bytte hon dansstil från jazzdans till street och hon tränar fortfarande judo 2 ggr i veckan.
 



Vår son går nu i 2an, skolarbetet är inte särskilt krävande än. Han blir mer och mer sportintresserad som sin far. De ser gärna på sport både live (hockey o basket) och på tv. På sommarhalvåret tränar han fotboll och på vintern är det basket och tennis som gäller.

I somras flyttade familjens första husdjur in, vattensalamandern Sally, tänka sig att jag skulle kunna börja tycka att en salamander är söt.

Resor
 

Äntligen fick jag uppleva London, vilken stad - vilken puls, dit vill jag gärna återvända snart igen.
 



Familjesemestern på Kreta var också skön avkoppling från vardagen.
 

 

Ser gärna fram emot fler resor nästa år, men inget är planerat i dagsläget.

 

Arbete

 


Hängde lite löst i våras igen, pga fortsatta nedskärningar och omorganisationer, men det löste sig även denna gång för mig. Trivs bra i min nya roll, har fått många nya och rätt så varierande arbetsuppgifter.


Vänner
 

Det är tur att man har sina gamla vänner ♥ i vått o torrt även om tiden inte räcker till för dem som man skulle önska alla gånger. Periodvis blir det bara lite ordväxling på FB och ibland får vi till det och gör något roligt som tex Londonresan. Jag har dessutom haft förmånen att få en av mina bästa väninnor på betydligt närmare avstånd. Hinner vi inte träffas på fritiden så kan vi få till en lunch emellanåt.

 

Nöjen
 

Nöjeskontot belastades i år/och berikade mitt liv med resorna som blev av och med mitt inköp av systemkamera.  Att läsa böcker, fota och blogga räknar jag också som mina nöjen.

 

Hem
 

I höstas fick vi ordning på vårt förråd intill hallen, och nu fungerar det faktiskt att hålla ordning där, många korgar och var sak på sin plats.
 



Till slut fick vi även bytt det läckande takfönstret. Det projektet är inte färdigt än, dels saknas utvändig plåtslagning samt invändigt färdigställande med spackel och målarfärg. I samma veva är det tänkt att hallarna o trappuppgången få sig en uppfräschning.

 

Slutligen så skålar vi för att även nästa år ska bli ett år att minnas med glädje, både för mig och Er alla mina nära och kära ♥  

  

.. så SKÅL OCH HAPPY NEW YEAR !


Inspired by

Hittade inspiration hos Mrs B till detta ljusarrangemang som fått pryda middags och fikabordet under julhelgen. 

                     

Pulsade ut i djupsnön o plockade några grankvistar, ljusen o äpplena fanns redan hemma. Så enkelt men ändå så vackert. Ett par silvriga kulor och kottar istället för äpplen till nyår kan säkert bli fint.

Ett annat litet pyssel jag ägnat mig åt, inspirerat av Ernst, var julgodiset till fåglarna.

                          


Kokade ihop cocosfett, fågelfrön o mandel. När smeten stelnat till lite fyllde vi i pepparkaksformar som vi ställde in på kylning, innan vi monterade ihop godismobilen.

Men.. det verkar inte som om våra fåglar gillar att testa nya smaker..


Julhelgen

        


                                                       Julen har varit mycket God!

Vi har firat den hemma hos oss med min mor, far och syster. Vi har umgåtts, ätit, pratat, fikat, fotat, bastat, promenerat, sett Kalle Anka, fått julklappar, spelat spel och sett tv/film. Precis som vi brukar. Enda skillnaden var att i år var det våra barn som "tomtade" för oss, istället för riktiga tomten.

Nu har gästerna farit hem. Diskmaskinen och tvättmaskinen jobbar på. Sängarna är bäddade. Promenaden promenerad och soporna förda. Själv planerar jag en kupp, jag planerar att ta makten över soffan, fjärrkontrollen och ullpläden. Först skall jag bara sätta fram boken, de olästa tidningarna och fylla på godisskålen.

                                                   GOD FORTSÄTTNING alla Julfirare! 
  

GOD JUL!

Julkort har jag skickat både med post och e-post, här kommer även en hälsning till alla mina fina vänner, bloggvänner och alla Ni andra oxå som brukar kika in här:


                              


Idag checkade jag ut från jobbet och ser nu fram emot en sex dagar lång och skön julledighet. Julen kommer vi att fira hemmavid i år. Tyvärr verkar den bli väldigt kall, just nu har vi -23,7 grader, men det utlovas visst ännu kyligare.

Än en gång, hoppas Ni alla får en riktigt God Jul, och att den blir precis som Ni vill ha den!

Fredagsmys



Gårdagens fredagsmys byttes ut mot basket i Pontushallen. Där såg vi Plannja LF Basket utklassa 08 Stockholm med 90-64.

Det var länge sedan jag såg stadens herrlag spela, så jag är inte särskilt insatt. Mbemba verkar vara lagets stjärna och laget ligger högst upp i tabellen. Roligt var det oxå att se att de gamla favoriterna från tiden då matchbesöken var lite mer frekventa, John Rosendahl och Håkan Larsson.

Det enda jag ångrar var att jag bara hade med mig lilla fick-kameran.. särskilt eftersom våra vänners duktiga dotter var med och tävlade i en basketstafett i en av pauserna.

Mer basket blir det i mellandagarna, men då är spelarna mycket yngre!

 


Reflektioner fr veckans tjänsteresa

Jag har varit på vift i tjänsten ett par dagar med några kollegor. Det har varit riktigt trevligt trots att vi informerade/utbildade i saker som jag själv inte är så insatt i, vilket kändes lite jobbigt.


Hotellet vi bodde på var lite extra mysigt så här i juletid:
 

                                  


Lite skumt var det att jag vid utcheckning hade tre starköl uppskrivna på mitt rumsnummer. Jag lovar att jag var helt oskyldig till dem alla.


En fördel med resan var att jag fick tillfälle att besöka två av mina favoritaffärer. Fast affär och affär, Cyberphoto var inte direkt någon affär utan endast en lagershop där man står vid en disk och fråga efter det man vill handla, inget klämma och känna och gå runt och drömma. Men jag fick det jag skulle ha, en kameraväska utan frakt, faktureringsavgift och till 20% rabatt med en kupong som jag hade med mig. Och visst fick man sig en chokladbit även vid butikshandel, ngt jag brukar uppskatta vid beställning från dem på nätet =) .


Desto längre stannade vi på Village, en affär som jag saknar sedan den försvann från vår stad. Där gick jag och min kvinnliga kollega längre runt, o tittade, drömde, luktade o klämde. En liten påse med en extra julklapp blev det för min del. 
 

                                  
 

En mindre lyckad upplevelse var lunchrestaurangen vi besökte ena dagen. På dagens meny stod ärtsoppa och pannkakor och biffstroganoff. När min kollega öppnade locket till en gryta så undrade jag om det var ärtsoppan, vilket det inte var… *fniss* .. maten smakade tyvärr inte godare än den såg ut heller..
Middagen på AllStar på kvällen smakade desto bättre! 

Tog chansen att släcka lampan väldigt tidigt ena kvällen, det var välbehövligt. Skönt oxå att slippa snökaoset hemmavid.

Endast  fyra tre dagar kvar att jobba nu innan några dagars julledighet. Ligger bra till med julfixarlistan, så det känns gött.

 


Julmaten

Kändes bra med julfixarlistan här på bloggen, så jag lägger in matlistan oxå, blir bra att kunna använda listorna även nästa år.

Julmat

Risgrynsgröt 
Mjukt o hårtbröd, Vörtbröd                                                            

Julost                                                                                                       

Inlagd sill                                                                                                 

Två ytterligare sorters sill                                                                                    

Kokt potatis                                                                                          

Gravad lax

Julskinka

Kålrotslåda

Senap

Rödbetssallad

Pepparsalami

Kalvsylta

Leverpastej

Tjälknöl

Rökt renstek

Löjrom

Köttbullar

Prinskorv

Janssons Frestelse

Revbensspjäll

Gurka

Tomat

Julmust

Efterrätt
Ris ala Malta
Frukt
Godis
Chokladask
Fikabröd




Fullt ös - snart medvetslös

I helg har vi, handlat de sista julklapparna, endast en enda återstår innan jag kan stryka den punkten. Vi har bakat de sista sorterna och lagat Janssons och kålrotslådor. Vi har handlat mat, lagat mat och jag har tvättat och strukit kläder. Varit på sparktur med sonen (soptur), fixat Luciastassen och badat bastu. Har även suttit med jobbet ett par timmar samt pluggat lite spanska glosor.


                           


Helgens Grand Finale blev kvällens uppvaktning av syrran på hennes födelsedag. Tillfället till ära så drog jag på mig den nyinköpta rosa! klänningen, jag vet inte vem som blev mest chockad av det tilltaget, jag själv, maken eller syrran?


Jul jul..


Mamma och jag jobbade på rätt bra med julklappsinköpen idag. De återstår inte så många julklappar att köpa innan jag kan bocka av den "tyngsta" punkten på fixarlistan. 

Har även hunnit med julfesten med mitt jobb. Glöggmingel och julmat som fick klart godkänt, endast varmrätterna drog ned betyget lite grann. Uppträdandet var också mycket underhållande precis som det skall vara. Ni anar inte vad mycket man kan göra med en Always Ultra med vingar!

Ha en mysig andra advent.



RSS 2.0