Redo för..

..firandet av första advent i morgon. Ute lyser adventsgranen och någon snöbrist behöver vi inte bekymra oss över i år..



Stjärnorna är upphängda i fönstrena och adventsljusstakarna är redo med sina 4 ljus. Nu skall jag kika in hos Er bloggisar en sväng innan vi drar vi iväg för att fira Myran som fyllt 40 år i veckan. Partytime!!  =)

Vinter i huvudstan



För att sätta lite guldkant på tjänsteresan ned till Småland så hade jag planerat att umgås på söndag eftermiddag med svägerskan nere i Sthlm. Vi hade planerat att besöka julmarknaden i gamla stan. Men det satte en pippi stopp för..en som hade krockat med planet jag skulle åka med.. Så när jag väl kom ned mer än tre timmar försenad då hade julmarknaden hunnit stänga. Så den enda shopping vi ägnade oss åt var fönstershopping, bla på NK som precis hade julskyltat:


Vilken julskyltning!!

Vår huvudstad var riktigt mysig i vinterskrud och snöfall. Vi vandrade från T-centralen via NK, Kungsan, Gamla stan upp till Mosebacke på söder där svägerskan bor. Där bjöd hon mig på både husrum, telefonladdning, middag och årets Blossa glögg, med is! (en glögg i min smak, dock inte mycket till blåbärssmak).



Tack för en trevlig kväll svägerskan K!! 

Idag..

..har förberedelserna inför advent och jul startat hemma hos oss! Den första julklappen är fixad:


Nya ljus till utegranen, ljus till adventsstaken och en julgransmatta har också inhandlats. Dessutom har jag pyntat lite här på bloggen. Visst känns det lite tidigt, men huu så fort veckorna går, nästa helg är det redan advent. 

Innan dess skall jag ha b.l.a. hinna med en resa till Sthlm och Småland därför blir det några dagars bloggpaus för min del.

Trevlig helg säger jag redan nu!

Fler presenter

Ett hem är en plats där människan trivs


..skriver Pentik på sin hemsida, och det är väl bara att hålla med.
 
Efter ett inlägg från Sara blev jag jättesugen på att besöka Pentiks butik här i stan. För gissa vem som har flera presentkort att handla för där??

 


(Bilderna lånade från Pentiks hemsida.)

 Joo jag!!!  =)  Fler födelsedagspresenter alltså som bara väntar på mig hos Pentik!! 

Den som spar han har sitt roliga kvar!

V I N

Visst är det gott ibland med ett glas vin till maten? Det tycker i alla fall jag, särskilt till kött. Jag kan inte mycket om viner, min strategi är att undvika de billigaste vinerna, sen försöker jag lägga på minnet de viner som jag tycker är goda.  Kvällens vin till maten "Lomond, Cape Agulhas, Syrah från Sydafrika"  tänker jag dock inte lägga på minnet. Det var inte i min smak, det var ngn stark smak som stack ut för mycket. Googlade därför på vinet och läste att det har en "ton av skomakeri"!!?! Så nu vet jag det, skomakeri faller inte mig i smaken. ;)

 

 

Något annat jag älskar är rödvinsås, har hittat följande mycket enkla recept på rödvinsås på www.ica.se som jag vill tipsa om:

Rödvinssås

Portioner: 3-4 dl

2 dl grönsaksbuljong (se separat recept)
1 dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk  potatismjöl
svartpeppar, salt


Tillagningstid:
Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel  (Mycket enkelt enligt mig ) 

Gör så här
1. Koka upp buljong och tillsätt vin och tomatpuré. Pressa i vitlök.
2. Blanda ut potatismjöl i lite vatten och häll i skyn. Rör om och koka upp.
3. Smaka av med peppar och ev lite salt.

Såsen är jättegod, kanske beror det på att jag använde vinet Chill Out, som jag köpte efter tips av en god vän, ett boxvin i min smak som jag kommer att köpa fler ggr!

Snart bänkar jag mig framför Stjärnor på is, önskar givetvis Er som kikar in "hos mig" en fortsatt trevlig helg!


Äntligen..

.. snö som lyser upp i novembermörkret!
 


Sonen A kom redan under natten till vår säng o berättade att det hade kommit "sjukt mycket snö"! Jag funderade på om det var snöstorm ute och om vi skulle behöva skotta fram bilen på morgonen.. Men själv vill jag påstå att det är precis lagom mycket snö!

Att solen dessutom lyste idag gjorde att jag inte kunde motstå att smita ut från jobbet på eftermiddagen och ta dessa foton. (Hoppas ingen såg mig)

Hoppas hoppas att snön har kommit för att stanna nu.

Entreprenörskap och mod

Ikväll har vi varit på marknad på barnens skola. Varje år har de en marknad för att samla in pengar till en rolig gemensam aktivitet. Där spirade det verkligen av kreativitet och entreprenörsanda.




Exempel på aktiviteter: 2 musikföreställningar (bla sjöng dottern "Mamma Mia" tillsammans med en kompis och "My Heart will go on" med kören), tavelförsäljning, syltförsäljning (kokad av 6 åringars egenhändigt plockade bär),tomteförsäljning, försäljning av kanderade äpplen, ett antal lotterier, loppis, fiskedamm, fikaförsäljning, massage och "läskiga stigen".


Nu skall barnen summera kassan, intäkter - kostnader och sen skall de rösta vilken aktivitet det blir i år.

Bra initiativ av skolan, roligt och lärorikt för barnen. Trevligt även för oss vuxna att mingla runt och träffa andra föräldrar under trevliga former.


Maken och jag förundras dock över dotterns mod att ställa upp och sjunga inför hela skolan. Och var kommer sångrösten ifrån? Maken som ombads mima som stjärngosse i Luciatåget på sin tid, och själv blev jag mer el mindre petad från Luciatåget pga dålig sångröst..


Lördag hela veckan

..det vore väl skönt, ialla fall ngn vecka då och då.

Följande tips för en lyckad helg läste jag i morgontidningen i morse:
Planera lite så att du inte blir sittande utan att göra någonting alls. 

Sällan något problem tycker jag ..och skulle det hända så skulle jag nog njuta av det.

Igår var vi barnvakt åt sötaste tvååringen:

Det gick jättebra, inte ett dugg ansträngande, han lekte glatt mest hela tiden med våra barn. Maken fick dock plötsligt väldigt bråttom ut och bära brädor när det var dags för blöjbyte.. ;-)

Tidigt i morse tvingade jag iväg nästan hela familjen på Gneis Lagerrensning.
Där okynneshandlade fyndade jag följande till barnen:


Sen har jag handlat mat, besökt gröna butiken, tvättat, lagat mat, promenerat och håll i hatten, t.o.m. bakat!



Inte helt frivilligt om man säger så..E skall ha med fika till försäljning på skolan på tisdag. 

Eftersom våra barn är allergiska så bakar jag utan ägg och mjölk. Efter tips från Anna så beställde jag receptboken "FIKA för dig som inte tål ägg el mjölk". (Finns att beställa på www.bakbordet.com

3 recept är nu testade och fler intressanta finns, det blir kanske fler sorter på julbaket i år? 

Vi har också hunnit med ett "kalas", Joels pappa fyllde år. Av oss fick han bla en skiva av sin stora idol (inte!), Gullan Bornemark !!  *fniss*

Hoppas Ni också har en trevlig helg! 

Uppdatering, källarprojektet

Vad kul att bloggisen Camilla frågar om hur det går med vårt källarprojekt, jag berättar så gärna! =)
I tvättstugan och toaletten är väggarna färdigkaklade och fogade och ca hälften av bastu/duschrummet är färdigkaklat. Nu väntar vi (tyvärr) på ett kakel som skall sättas som en sorts "fond" i duschen och runt bastudörren.

 



På bilden ser Ni lite av kaklet i toaletten, det känns väl inte så där jätte "wow" än så länge med allt vitt, men jag vill gärna ha en neutral bas. 

Något som jag var jättenervös över var färgen på det grå klinker som skall vara på golvet, grå är ju en färg som kan skifta i många nyanser. När vi satte ett par m2 klinker i vår hall (för länge sedan - dock inte grått) så valde jag fel färg och "svor" då över att aldrig mer välja klinker o kakel utan att ta hem och testa färgen hemma. Men även denna gång valde jag direkt på affären och det var betydligt mycket mer m2 klinkers denna gång..

Vi har fått hem klinkret nu och jag känner mig inte ett dugg tveksam, det kommer att bli bra! Puh! 

Men även efter plattsättningen återstår en hel del jobb innan jag får börja städa och inreda där nere. Rörmokaren måste komma så att vi får in värme och vatten, elektriken så vi får ström. Tak skall läggas och bastun snickras invändigt m.m

Det känns i alla fall bra att vi har kommit en bit på vägen nu!

Thank you for the music!

Musik har inte tagit så stor plats i mitt liv, särskilt inte sen barnen kom. När skall man hinna lyssna på det? Tvn står jämt på, eller playstation eller barnens (dotterns) musik..


På jobbet har jag svårt att koncentrera mig med musik i bakgrunden och där ringer ju dessutom telefonen hela tiden.


Kanske i bilen? Jodå, när jag kör ensam, till och från jobbet. För maken han gillar att lyssna på sportradion, Bildoktorn och Norrbottensradion..tom Finnmix!?!?! Eftersom det är han som oftast kör och skall hålla sig vaken låter jag honom oftast välja.


Men nu kommer det att bli ändring på det kära vänner! Jag har nämligen blivit en lycklig ägare av en fantastisk pryl, en pytteliten musikmaskin, en alldeles egen MP3, med radio och massor av plats för musik som jag själv gillar!!! Tack fam F för den perfekta 40 årspresenten!
 


Nu håller jag på lär mig att rippa, synkronisera och manövrera det tekniska lilla undret. Ja jag vet att jag är lite efter i den tekniska utvecklingen ..men vad kul det är!!

Nu har förutsättningarna ändrats för mig. Nu kan jag lyssna på musik när jag cyklar, promenerar, reser eller står och stryker. Eller när jag vill jag slippa höra på Sportradion i bilen!!! 

HURRA VAD BRA!! 

PS Syrran tack för Mackans skiva DS


Slutrapport

Nu är Bloggarnas stegrace avslutad, det känns skönt att slippa komma ihåg stregräknaren varje dag och skönt att slippa ha dåligt samvete de dagar jag inte uppnått mitt eget interna "snittperdagmål".

Men jag är också glad för att jag antog utmaningen från junitjej, den har verkligen sporrat mig att promenera mer än jag skulle gjort normalt.
Efter ett tag när jag räknat ut att mitt normala stegsnitt (utan de extra promenader jag gjort pga tävlingen) per dag (bara)ligger på ca 3000 steg, då bestämde jag mig för att försöka gå minst 5000 steg per dag, gärna mer. Nej alla dagar nådde jag inte mitt mål, men då gick jag fler steg andra dagar så mitt stegsnitt under tävlingsperioden slutade med 6783 steg per dag, mer än dubbelt antal steg än jag skulle gjort om jag inte antagit utmaningen. 

 



Bild: Sista veckans redovisning.

Så jag är nöjd med min insats, nöjd över att stegen kommer från promenader och inte omvandlade från cykling. Och allra mest glad är jag över att min fot fungerar såpass bra nu, mycket bättre än förra hösten. Jag haltar nästan inte alls nu och foten tål mycket bättre ansträngningar.  Det känns jättebra!! =)

Sen måste jag också gratulera vinnaren Emma Forsberg, vars stegsnitt per dag är imponerande 18852 st!! Grattis!!
Jag vill också gratulera Junitjej som blev 4a med imponerande 13585 steg per dag, Grattis!!

Hur det gick för mig i tävlingen? Jag hamnade på 16 e plats av 22 deltagande, men då hade nog några i slutet av resultatlistan gett upp utan att avregistrera sig från tävlingen..

En annan positiv lärdom från utmaningen är att det faktiskt är riktigt skönt att ta en promenad på kvällen. Det är mycket avstressande och uppfriskande. Så härmed utmanar jag mig själv med en promenad minst 3 ggr per vecka! 

RSS 2.0