Uppspårat

Nää, det var inte lätt se vad jag hade fotat för spår i förra inlägget, på den lilla lilla bilden. Hade inte min "skogsmulle" till pappa berättat vad det var för spår så hade inte jag känt igen dem i verkligheten heller.  


Kul att Sonja vågade sig på en gissning, men älgen tar rejäla kliv:



Och hoppe hoppe hares söta spår känner vi alla igen:



Här är det spår efter räven som raskat iväg efter att ha kikat in i mammas o pappas stuga:
 



Och här kommer det rätta svaret:
 


Bäverspår!

Annars så har jag besökt vår huvudstad idag, de enda spår jag såg där var järnvägsspår.(Nu försökte jag skämta lite, jag jobbar ju i den branschen..) Det jag tänkte på är att kontrasten blir stor när man ena dagen är i stugan i skogen och nästa dag mitt i Stockholms City. Men både skogen och storstan har sin tjusning!

Kojturen

Om Ni undrar varför jag varit så tyst, så är det inte för att jag haft fullt upp med att äta godis eller samla steg hela helgen. (Visst har jag gjort det med..både och..och jag kan meddela att choklad är precis lika gott som förut..)

Nej, vi drog i väg till stugan på fredag em och har haft en jättehärlig helg. Särskilt lördagen var jättefin: (Ni som inte vill se snö, måste nog surfa vidare!!)



Det finns några saker som jag måste hinna med varje år, skidturen till skogskojan är en av dem. Ser ni bergstoppen längst till vänster i bilden ovan? Vid bergets fot ligger kojan.

I år ville sonen försöka sig på att åka skidor hela vägen, precis som storasyster gjorde när hon var 6 år. Visst klarade han det, galant!!  Han undrade dock över det här med älgtornen, - Är det för att älgarna inte skall kunna ta dem? (jägarna)Storasyster hon föredrar att åka skoter nuförtiden..



Väl framme i kojan, grillar vi korv och kokar kaffe över elden. Även Milla ser ut att trivas!

Någon som törs gissa vad det är för spår jag fotat i snön?

Jag gissar att det blir en kojtur till i påsk, verkar inte som om vi behöver oroa oss för snöbrist i alla fall... oj oj som det har snöat idag..

Annars så har maken och jag promenerat (jag har samlat steg och han motionerat), vi är båda två ganska överens om att promenera är rätt så trist.. Vi har även badat utebastu, ätit mammas/mommos goda mat, myst i stearinljusens sken under "Earth hour" och så har dottern spöat mig flera ggr i Kalaha. 

En toppenhelg med andra ord!

Hälsobikt

Funderar på att bryta från godisuppehållet i helg, hade tänkt hålla på till påsk..men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig!?
Har hållit uppe sen 7 jan, fast några ggr har jag syndat: 1 chokladpralin, 2 polkagrisar, 3 små mintkakor (till kaffet efter maten på restaurang just då kallade jag dem för kakor), 1 Riesen och ett par Läkerol (just då ansåg jag att det var medicin).  Inte såå farligt väl?

För att döva det dåliga samvetet, skall jag försöka samla på mig mycket steg under helgen, känner att jag börjar halka på efterkälken på väg till Prag:
 


Jag är den gröna gubben längst bak, den orange gubben representerar mitt lags stegsnitt och den vita gubben är "riktkarlen", riktkarlens snitt (10000 steg/dag)skall laget uppnå för att nå fram till Prag den 30 maj. Om jag håller samma takt som jag gör nu, är jag först framme 7 juli..

Bakom den orange gubben finns en till grön gubbe som representerar laget som vi tävlar emot internt på vår avdelning, som ni ser är det väldigt jämnt. 

Jag får kämpa på rätt bra för att hålla det snitt jag har nu. Tack och lov känns foten inte sämre än då vi började så det känns positivt. Jag är grymt imponerad av mina flitiga mina kollegor, vissa toppar 20 000 steg per dag, ändå har de precis som jag ett stillasittande jobb. (Helen bl.a.)

Har i alla fall bestämt mig för att nå ett högre stegsnitt än jag hade i Bloggarnas stegrace, då blev mitt snitt 6783 steg. Med tanke på att vi skall hålla på så pass länge till, så borde det göra gott för min allt för runda figur. Hoppas hoppas!

Vårblommor

I de sydliga bloggarna kan vi redan njuta av underbara bilder på krokus, snödroppar och blåsippor. Här uppe i Norr får vi nöja oss med att ha vårblommor inomhus ett bra tag till. 




Det är så härligt uppiggande med färgglada vårblommor !!


Börjar bli sugen på att ta fram lite påskpynt snart, trots att vår utegran fortfarande står kvar med ljusslingan fastfrusen i marken under snön..  så hemma hos oss blir det nog så att julen varar än till påska!

Uppdaterat senare: Oj oj har sällan sett så ledsna tulpaner som idag när jag kom hem från jobbet.. :S Konstigt att maken inte märkte något som började jobba först på em.. ; ) Hoppas de återhämtar sig nu när de fått vatten...


Skärgårdstur

Äntligen en solig och ledig vårvinterdag. Eftersom sonen inte är riktigt frisk så blev det ingen skidåkning, istället passade vi på att ta en biltur. 
 

Trots att jag bott vid kusten över halva mitt liv nu, så har jag varit extremt lite ute i skärgården. Dagens utflykt var bara mitt  tredje besök på en ö ute i vår skärgård. Första gången var med båt för snart 20 år sedan, andra gången besökte jag Hindersön med skoter (7 år sedan) och så nu idag så bilade vi på isvägarna ut till Hindersön.


Vi promenerade först ned till hamnen, på väg tillbaka mötte vi några "kändisar": (hoppas inte de har ngt emot att vara med på bild)


Sen fikade vi på mysiga Jopikgården (där jag avnjöt en god middag, badade bastu och badtunna och övernattade på skoterturen med jobbet då för 7 år sedan). 



Nu har det tyvärr mulnat till igen, skall passa på att göra lite vår här hemma nu!

Hostel

Hemkommen igen efter en två dagars konferens på Arlanda. Så sköönt att komma hem, även om jag har haft det bra. Det är alltid trevligt att umgås med kollegorna IRL och trerättersmiddagen igår kväll var en höjdare!

Schemat har varit späckat och jag får halsbränna och magkatarr vid tanken på allt som ska hända på jobbet framöver.. Men förutom att det innebär en massa extra jobb med många stora förändringar, så ser jag även möjligheter!

Utanför hotell Arlandia där vi huserade stod detta flygplan som vi blev lite nyfikna på, det visade sig vara ett Hostel:
 


Vi var flera som hade lust att kika in där, det roliga var att ikväll, strax efter att jag kom hem fick jag chansen att kika in där via tv-programmet om Arlanda flygplats på trean. Kikade även in på deras hemsida på nätet där jag lånade några bilder:

 

   

Kul annorlunda och prisvärt alternativ om man behöver övernatta på Arlanda! 

Uppdaterat efteråt: Det visade sig att några av mina nyfikna kollegor faktiskt hade klampat in där och krävt en guidad visning, vissa är bra på att ta för sig, Helen!!   ; )


Pausbild



Det är här jag skulle vilja vara, i stugan en solig vårvinterdag!
Men istället drar jag söderut på konferens..

Där är där man inte är...¨

Var skulle du vilja vara just nu?

Klädshopping

Jag gillar att shoppa! Fast inte kläder..

Men nu har jag insett att det inte längre går att vänta på dagen när jag känner mig smal och snygg och tycker det är roligt att handla kläder. Nej garderoben behövde verkligen uppdateras och igår kom jag äntligen till skott. 
  



Även en ny handväska och ett nytt halsband fick följa med. Handväskan var inte heller något okynnesköp, den förra var så nött att magneten i locket höll på trilla av, och den var sedan länge lagad av maken med mutter och skruv!

Färgerna är väldigt mycke "jag", har alltid gillat blått och svart och jeans på kläder. Kjol däremot är väldigt lite jag, har det väldigt sällan till vardags, fast vem vet nu kanske det blir ändring på det?

Jag inser mycket väl att om någon modebloggare skulle råka kika in här så skulle de antagligen vrida sig av skratt, för detta är säkert FEL FEL FEL, men det bjuder jag på isåfall!  Jag påstår inte att jag har bra klädsmak eller koll på klädmodet.  


TREVLIG HELG!

Dax igen..

..att komma ihåg stegräknaren varje morgon, ändå till sista maj. Redovisningsgruppen är delad i två lag och nu skall vi promenera till Prag.
 


Hm tänk vilken morot det hade varit om vinsten var en weekend i Prag..*drömmer*

Tävlingen kommer egentligen ganska lägligt, snittet på antal promenader per vecka har sjunkit från 3 till typ 1,5.. tyvärr beror det mest på att mina fötter inte mår så bra.. har ont i hälarna och i sidan av foten där jag fick inflammation sist. Jag måste nog damma av min motionscykel och samla omvandlade steg. Det är inte läge att cykla ute här på minst en månad. 

Sådana här utmaningar sporrar verkligen! Intresserad? Kika in på www.tappa.se

Vad som också sporrar det är att prova kläder i provhytter på stan, var en kort sväng idag, men det blev inga klädesinköp..

Seg dator??

Min dator har varit såå seeg den senaste tiden. Men idag har jag investerat 350 spänn i ett extra internminne på 512 MB och nu går den som ett skållat troll!!!  =) HURRA!

Ville förmedla detta tips ifall det är fler därute som har samma bekymmer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Från det ena till det andra, det var jättetrevligt med helgens tjejbesök. En sak är säker, vi har inte några problem med samtalsämnen..
 



Restaurangen fick godkänt och detta stod på min meny:

Förrätt: Sushi bricka
Varmrätt: Medelhavsinspirerad oxfile, potatisgratäng och rödvinssås
Efterrätt: Chokladpannacotta med hallonchili coullis & vaniljglass

Sushin var den godaste jag ätit hittills, det kanske beror på att jag är nybörjare som håller på att bli frälst!?

Trots att restaurangbesöket tog drygt 3 tim så orkade vi bada bastu och äta lite snacks innan jag upptäckte att båda tjejerna hade tystnat... Det är inte riktigt samma "drag" på våra sammankomster som förr i tiden!!  ;)

Tack o lov får jag kanske tillägga!?

Sist men inte minst, skickar jag en hälsning till en vän som smitit iväg på sin 40 års dag idag, GRATTIS VT! Vi dyker nog upp för eller senare.

I helg..



..ser jag fram emot att umgås med två av mina bästa och äldsta väninnor. Planen är att vi skall gå ut och äta, sen skall vi bada bastu (givetvis), relaxa och surra. Umgås och trivas med andra ord..och joo det blir nog lite annat än citronvatten att dricka, kanske en öl till bastun och ett glas vin till maten!?

Fy vad svårt att boka restaurang här i stan, jag har verkligen noll koll på restauranglivet..Har googlat, ringt en vän och våndats..restaurangen jag hade siktat på fanns inte ens kvar. Tillslut blev det Gennys bar och restaurang, hoppas det blir bra.  

På söndag åker M för att hämta hem sin häst, då skall jag o C shoppa!

Javisst känner jag mig nöjd med helgplanerna. =)

Hallen Före - Efter

Innan jag bloggar vidare om vårt nästan färdiga källarprojekt så tänkte jag bara berätta att det fina sportlovsvädret har kommit nu, nu när jag börjat jobba igen..  givetvis unnar jag alla lediga barn fint väder, även om det känns trist att jag tog ledigt "fel" dagar. En skidutflykt i solskenet hade varit trevligare än att rensa i källaren, men nu har jag i alla fall kommit en bit på vägen, men jag har också insett att det är inte rensningen som är "jobbet" utan att bli av med allt sen.

Nu ner till källaren, för det var källarhallen som jag tänkte blogga om nu. Den var verkligen i behov av ett lyft, den var så dyster att jag knappt slösade någon energi på att ta ordentliga Före bilder, vilket jag kan sakna när man nu vill se skillnaden Före - Efter.


Detta är den enda FÖRE bilden jag har, tagen precis när renoveringsarbetet hade startat, man ser att en hylla precis är på väg ut ur fd "soprummet" som numera är toalett.




Saknas på bilden gör den gamla slitna furutrappan, sen syns det inte att elementet på bilden var för stort och stack ut i dörröppningen till det andra rummet, som nu är tvättstuga. 


EFTER:




Trappan har målats och stegen är inklädda med ek (Step-Kit). Nytt klinkergolv, mörkgrå fondvägg (de andra väggarna är vita), dörren till fd "skrotrummet" är igenmurad, bakom ljusinsläppet (glasbetongen) finns nu duschplatsen. Elementet är också utbytt till en mindre storlek.


Eftersom målaren avrådde mig från att ha en tapetserad fondvägg så tyckte jag att en IKEAs Billy bokhylla med vitrindörrar Morebo (mer förvaring YES!) var en rolig idé, man kan sätta in tyg eller som jag har gjort en bit tapet bakom glaset, lätt att förändra - sånt gillar jag!

"Glasskålarna" har jag köpt från Pentik med presentkort som jag fick i födelsedagspresent. De använder jag som lyktor, det slipade mönstret i glaset  gör att det lyser jättefint i mörker.

Det enda som saknas för att hallen skall bli färdig, är ledstängerna till trappan.

Kommer även så småningom att visa bilder från tvättstugan, men jag väntar på en hylla som vi beställt. Det ser lite konstigt ut innan vi fått upp den.


Sportlov del 2

Sämre sportlovsväder får man leta efter, här har det snöat och blåst hela dagen.. SUCK.

Dottern har i alla fall varit iväg på en sportlovsaktivitet, en Manga teckningskurs, perfekt med en inomhusaktivitet en sån här dag.



Sonen och jag roade oss med att skotta gården...fast det kan man inte tro om man tittar ut nu, trots att maken varit ut en sväng till.

Eftersom jag inte längre hittar några svepskäl för att slippa  röja o rensa här hemma, så har jag nu slutat snacka, fått tummen ur och skridit till verket:



Någon som behöver småbarnsleksaker? Eller barnkläder för pojke i 4-5 års åldern?

RSS 2.0