Gott NYTT År

Dags att se tillbaks på mitt 2007, vad kommer jag att minnas från detta år? Här är min egen nyårskrönika.
Länkar även mitt inlägg till tisdagstemat som så passande är NYTT, Gott NYTT År! 

 
image139

Foto: Jag, vår nyårsmeny igår.

I Januari dansade vår dotter på invigningsdagarna av Kulturens Hus. En och annan tår fanns i mammas ögon, jag är så glad att hon hittat en fritidsaktivitet som hon själv gillar, till skillnad från de hon tidigare var med i bara för att alla andra i klassen var med.


I Februari åkte vi lite slalom, lillebror provade också men hade inte orken att "hålla ihop plogen".  


I mitten av Mars opererade jag min förslitningsskada i foten, i hopp om att få tillbaks bättre rörlighet och mindre värk, tyvärr så misslyckades operationen, leden är stelare än nånsin.. har  ännu inte vågat prova om jag får in foten i en slalompjäxa..


I April var jag på Kulturens Hus för att se 2006 års idolvinnare, Markus från min hemby, tyvärr började "taket att rasa in" så konserten avbröts.


I Maj dansade vår dotter som sjöjungfru i Pontushallen. 


I Juni firade vi dotterns 10 års dag, att det är 10 år sedan jag blev mamma är svårt att fatta. Det känns som om tiden går fortare och fortare för varje år. 


Det tror jag också att min man tycker som i Juli hade två fester för att fira sin 40 årsdag. Semestern spenderades mer eller mindre i stugan.


I Augusti blev jag plötsligt "bloggare" tack vare Vicke och hennes inspirerande bloggvänner. Bloggandet har blivit en ny hobby för mig, det har bla gett mig ett utökad fotointresse, jag ser det vackra runt om mig i min vardag, en massa inspiration, nya bloggvänner och mer kontakt med några av mina släktingar.  =)


I September fick jag efter en fest på jobbet en inflammation i den opererade foten. Började då att gå på sjukgymnastik för att träna upp foten.


I Oktober for vi på en nöjesweekend till Stockholm tillsammans med våra vänner, där skålade vi för våra 10 åriga bröllopsdagar. Vi firade också min och sonens födelsedagar.


Köpte årets julklapp till mig själv redan i November, en ny kamera.


I December firade vi vår andra jul i stugan, det är så mysigt så det kommer nog att bli en tradition. Vilket härligt tomtepar som besökte oss!


2007 har varit ett bra år för mig och min familj och det bästa av allt är att vi fått vara friska!!


Nu ser vi fram emot ett NYTT år, 2008!

GOTT NYTT ÅR 

TILL ALLA SOM KIKAR IN HÄR!!!!

Vardagslycka

Orkidée


Lycka är när orkidéen blommor igen!! =)  Det var några år sen sist. Jag fick ett tips om att man skulle vattna dem genom att låta dem stå och dra i avsvalnat vatten som varit kokat, tex fr vattenkokaren ca en gång i veckan och tipset verkar fungera!!

Skönt med helg igen, har dessutom inga planer eller måsten. Det är också vardagslycka!!
Läsa, promenera, dricka te och umgås med barnen skall prioriteras.

Vår mysiga jul i stugan

Då veckans tisdagstema är JUL så länkar jag till mitt inlägg som innehåller ett par bilder från min jul, trots att det nu har hunnit bli onsdag och annandagjul.

Jag fick nästan allt som jag önskade mig till jul!  :)
På min önskelista stod "En stressfri, mysig jul med mycket julstämning och tid för att umgås med familj och vänner. Tid för att spela sällskapsspel, åka skidor och läsa".

Någon skidåkning blev inte av, men barnen åkte skridskor på sjön:

image130

Efter skridskoåkandet blev det julbad i utebastun:

image131

Sedan åt vi givetvis en massa gott:

image132


Ärligt talat så blev det nog för lite frukt och för mycket god julmat, fika och godis. Kanske tom lite för mycket av de två sistnämnda för både mig o dottern som mådde lite illa på juldagen, dock inget värre som inte var över på en stund. 

Visst kom tomten även i år, och det var inte morfar som min dotter kallt hade räknat ut..nej det var både tomtefar och tomtemor.

image133


Och visst har vi haft mysig julstämning, hade gärna stannat ett par dagar till och legat här i soffan och läst Camilla Läckberg böckerna jag så överraskande ;)  fick i julklapp!


image134

Känns lite trist att julen mer eller mindre är slut för i år..

GOD JUL

Nu är det dags att ta julledigt även från bloggen, vill bara önska alla som tittar in här:

image129
Foto: Jag

Julgransfunderingar

Det är inte helt lätt att välja gran nu för tiden. Vilket utbud det finns, vanlig norrländsk, odlad gran, dansk gran, disneygran och bland plastgranarna kan man välja färg, grön, vit, cerise eller varför inte svart?
Sen finns det alternativa granar..också lämpliga för allergiker: *hihi* 
 

image128



Har även noterat något som kanske är en kommande trend?? Att hänga julgranen upp och ned från taket! ??

Nej för min del är det faktiskt inte så svårt, min dotter tål inte äkta granar så vi får nöja oss med en i plast, och är det något jag tycker skall vara grönt till jul så är det granen! (Absolut inte gräsmattan...dock finns viss risk i år.. och  ngn skidåkning till jul verkar tyvärr inte heller vara aktuell, jag fick rådet att packa med skridskorna istället...)

I år blev det en "stylad" gran hemma hos oss, jag ville pynta granen i vitt, silver, guld och glas och var ganska säker på att barnen skulle sätta stopp för det. MEN nej nej, de tog gladeligen med sig pyntet som de själva tillverkat upp på sina rum och pyntade där istället...så nu står jag där med min "stylade" gran och tycker att den är lite småtrist..

(Hade det varit en äkta gran hade jag bjudit på en bild här på bloggen)

Juldrömmar

Måste skynda mig att återställa julstämningen här på bloggen!
Gosedjur (som förra inlägget kom att handla om tack vare tisdagstemat ) är inte längre några favoriter hos mig..visst har man fina minnen av vissa speciella man själv hade som barn, MEN det stora antal som bor hemma hos oss nu har gjort mig lite "anti"..

image127

Foto:Jag

Istället skall jag berätta om mina juldrömmar. Någon gång  i mitt liv skall jag vara ledig minst en vecka innan jul och göra massor av julpyssel, baka och göra inlagd sill osv. Men där jag är just nu i livet så hinner jag inte med det, jag måste helt enkelt sänka kraven..Men inför årets jul önskar jag mig följande:
En stressfri, mysig jul med mycket julstämning och tid för att umgås med familj och vänner. Spela sällskapsspel, åka skidor och läsa står också med på önskelistan. 

Hoppas att alla NI som kikar in här får Era juldrömmar uppfyllda!! 

Tisdagstema - Stor

image127


Det står lite still i mitt lilla huvud, visst finns det mycket som är stort här i världen, tex vänner med stort hjärta, eller stora händelser som när man fick barn och liknande ..dock lite svårt att fotografera det stora hjärtat hos någon och någon förlossningsbild har jag inte och absolut inte någon som jag tagit själv, vilket är ett av kraven för tisdagstemat! 
Här hemma har jag inte heller så mycket stora saker, men sen fick jag syn på dotterns favoritgosedjur, den STORA hunden "Bulle". När vår dotter slutade med sin "snuttetrasa" fick hon välja vilket gosedjur hon ville och givetvis valde hon den största som affären hade att erbjuda..
Hittade även en liten hund med stor nos i lillebrors säng.

Mer jul!

Helgen har varit trevlig och har bjudit på massor av julstämning. Vi har julpysslat både här hemma och hos kusin Johanna(=pysseldrottning). Vi har druckit glögg både hos Johanna och hos min syster vars födelsedag har firats. Vi har hälsat på min kära moster och hennes man i deras mysigt julpyntade hem, moster verkar gilla julpynt och tomtar precis som sin syster, min mamma. Vi har också plockat fram och pyntat granen till tonerna av julmusik (tyvärr kan vi inte ha riktig gran pga allergi i familjen). 

I stället för pepparkakshus gjorde vi i år Saras pepparkaksgran: 

 

image125

Foto: Jag

Tänk att det bara är en vecka kvar till julafton, känner mig lugn trots att jag inte ens är klar med julklapparna, det blir traditionsenligt några inhandlade i "sistaminutenpanik".

Julklappstips

Här kommer ett sistaminutentips för julklappar till den som gillar att läsa. På internetbokhandeln handlar man böcker snabbt, enkelt och till mycket bra priser,  fram t.o.m. den 18 december handlar man dessutom fraktfritt!

Till mig själv har jag klickat hem några julklappar av Camilla Läckberg.

Själv läser jag just nu  "Svinalängorna" av Katarina Alakoski, jag tycker den är riktigt bra, ett boktips kanske?

                           paket                            Svinalängorna

Vill också passa på att önska alla som kikar in här en Trevlig helg!


PS ! Till den som följt mig här på bloggen ett tag vill jag bara förtydliga: -Jag köper inte bara julklappar till mig själv!!  DS


Luciastämning

image121


Tänkte bjuda på lite luciastämning här, själv fick jag mysig luciastämning på dagis på morgonen. Det är så härligt med naturliga spontana små barn som lussar  :)   och vad kul att det går att filma med ljud med min nya kamera!!  :)

Men det mysiga varade inte så länge, efter lussandet när det var dags för fika då klagade min son på ont i magen, efter två toalettbesök misstänkte vi att han fått magsjuka..  :S  Givetvis fick han följa med hem, men sen hände det  inget mer, han har ätit som vanligt och har varit hur pigg som helst. Sköööönt jag trodde nästan att det var vinterkräksjukan som hade tågat hem till oss för att ställa till det med våra planer inför helgen.

Tisdagstema - kök

Veckans tisdagstema är kök, här bjuds på julstök i mitt kök!

Julstök i kök
Jag har varken ett nytt trendigt kök eller ett charmigt stort lantkök, bara ett vanligt kök som var nytt och modernt 1963..  Visst skulle det vara skoj att göra om det någon gång men tills vidare så trivs vi bra med den "light-renovering" som vi gjorde för drygt 4 år sen.  

Gillar själv bilden av min 5-årige son som bakar pepparkakor med sin gosegris mellan fötterna!

Glöggkväll

Nej något "riktigt" glöggparty kommer inte att hinnas med i år heller...men igår kväll hade vi goda vänner över på glöggfika. Vi provsmakade tre sorters glögg ur Blossas samlingskollektion, -07, -04, och -05. Jag tror att vi enades om att -05 var bäst, den med smak av Hjortron och Armangnac.


image113


Såg att min syster med vänner också hade korat Blossa -05 som vinnare vid deras glöggtest som dock utfördes lite mer "seriöst" ?? och med lite andra sorter.  

Årets julkort

Visst skickar jag julkort fortfarande, även om en del blir digitala..har minskat ned bunten med "manuella"  med ungefär hälften de senaste åren. 
Den som förväntar sig ett fotojulkort från mig i postlådan i år blir nog besviken (eller lättad vad vet jag?  ;) ), för trots min nya kamera så blir det vanliga julkort med tomtar på. Men det blir inte Jenny Nyström..för jag har förälskat mig i tomtar av konstnären Lillan Michelin

                                                         

image117


Bild: lånad fr Lillan med tillåtelse.

Julkort och paketkort finns att beställa på www.ellemichelin.com för den som blir sugen. 

Själv blev jag sugen att gå på Julsalong och se lite mer av Lillan, någon som vill hänga med?, meddela mig snarast!

 

image118

Sen vill jag hälsa till Linda Michelin: Tusen tack!!!!

Och sist men inte minst vill jag önska alla som kikar in här en trevlig helg!! 

Gottegrisar

Det bor två riktiga gottegrisar hemma hos oss, så det enda vi har kvar av marsipangrisarna vi köpte för en vecka sen är detta foto:

Marsipangrisar

Gottegrisarna i vår familj är av det kvinnliga könet. Apropå kön kan jag berätta att jag nogrannt granskade marsipangrisarna innan jag köpte dem. Många av Sunderbygrisarna tillhör kategorin "barnförbjudet"..

Hur som helst så VAR de fina och himla goda..  :)

Omorganisation

Ett gammalt citat som jag tycker säger en hel del om omorganisation:

Vi tränade hårt - men varje gång vi började få fram fungerande grupper skulle vi omorganiseras. Jag lärde mig senare i livet att vi är benägna att möta varje ny situation genom omorganisation och också vilken underbar metod detta är för att skapa illusionen av framsteg medan den åstadkommer kaos, ineffektivitet och demoralisering."
/Gaius Petronius (död 66 efter Kristus)


image115


Tro nu inte att jag tycker att den omorganisation vi skall gå igenom på jobbet är fel, nej tvärtom tror jag att det kan bli riktigt bra ..  när den är klar. Fast då är det väl dags för nästa? Nej nu var jag lite ironisk...jag är bara lite less och sliten just nu.

Skönt att det är fredag imorgon!  :)

Tisdagstema - horisont - och stress

Tyvärr några vackra foton över horisonten har jag inte att bjuda på idag..
Men jag skall försöka tolka dagens tisdagstema ändå med hjälp av ett par bilder som jag tog på mitt jobb härom veckan.


jobbet


Här bjuder jag på ett fotocollage från min arbetsplats, dels ser man den den vy jag har från fönstret när jag blickar ut över horisonten och drömmer mig bort från jobbet. Inte speciellt vacker utsikt, men tittar man riktigt riktigt noga så har jag faktiskt lite havsutsikt!! ;)

Ett fotocollage från min arbetsplats speglar också den horisont som jag ser framför mig personligen just nu,  mycket jobb och mycket stress.. Årsbokslutet nalkas samtidigt som vi skall slås ihop med en annan enhet och sjösätta ännu en större omorganisation. Jag har varit med om några sådana och det skapar mycket förvirring och extra jobb, årsbokslutet brukar räcka för att stressa upp mig.

Ett tecken på stress är när jag börjar drömma "stressdrömmar", drömde härom veckan att  jag "plötsligt insåg till min fasa att jag kommit till jobbet i mina ljusblå plyschbyxor".. Härom natten drömde jag att jag hade försovit mig till 10.30 och att jag sedan försökte ta mig till jobbet hela dan men blev hindrad på vägen så att jag inte kom fram förrän vid 16 tiden då mina kolleger redan hade gått hem..

Drabbas ni oxå av sånt här??

Nej nu måste jag gå och lägga mig, skall försöka vara ngn timme före alla andra på jobbet i morgon innan de långa köerna i ekonomisystemet slår till!


P.S Bakgrundsbilden ger en ledtråd till vilken bransch jag arbetar i D.S

Trevlig tradition

Makens arbetsgivare har som tradition att bjuda in till familjefest i Stadsparken. Här minglar man med ett glas glögg, lussebullar och pepparkakor innan man får avnjuta den härliga föreställningen "Julkalendern" med Lule Stassteater. 


image110


Bild: Lånad från Kuriren

Detta är ett uppskattat arrangemang, inte minst av barnen som emellanåt tjöt av skratt under föreställningen.
I år handlade det om traditioner och kulturkrock, riktigt roligt handling faktiskt, kusin Stina från den stressade tomtefamiljen i storstan kommer på besök med en ceriserosa julgran under armen. :)

Festen avslutas med julklappar och godis till barnen. Hoppas att FF fortsätter bjuda oss på denna trevliga tradition! 

Om någon här i stan, som har mindre barn,  mot förmodan skulle ha missat denna trevliga julkalender så visas den varje dag fram till jul. Missa den inte.

Vill också meddela att nu är alla stjärnor på plats!  Det tackar jag min snälla tålmodiga make för. :)
 

Stjärntrassel

Oj vad jag tjorvar med stjärnorna i år.. Köpte en stjärna till sovrummet förra veckan, snålade o valde den billiga varianten.. Fick igår syn på den stjärna som jag egentligen ville ha men som nästan kostade 3 ggr mer, visade den för maken som tyckte att jag skulle köpa den i alla fall. Sagt o gjort och jag blev helnöjd. :)


image109
Bild: Jag

Sen kom jag på att den andra skulle jag ha i köksfönstret, men när allt var klart så passade den inte ihop med gardinen...så idag drog jag i väg på stan o köpte en till av den dyrare sorten, men i annan färg. Nu är jag rädd att jag kanske igen valde fel färg och kanske tom fel storlek...? Har inte fått upp den än.. Har heller inte fått upp den i matrummet, måste byta kontakt på sladden..  :(  Tyvärr kommer jag inte att hinna klart ikväll, för snart drar vi iväg på 40-årsfest.

Till alla som kikar in här, HA EN UNDERBAR 1a ADVENT, prioritera myset! ...med eller utan stjärnor.

RSS 2.0