Trögt

Det går trögt med träningen, bloggandet och inte orkar jag läsa särskilt många sidor varje kväll heller.. 


               
  
Har i alla fall införskaffat lite läsning som ligger på hög och väntar, just nu läser jag "Tyst i klassen" av Björn Ranelid. Gillar den.

I morgon ska jag vara sportlovsledig med barnen. Ska följa ett par grabbar till Pontus för sportlovsbasket, sen ska grabbarna tydligen åka slalom. Ännu en grej som det varit extremt trögt med i vinter. Ingen i familjen har åkt ännu denna säsong.

Nepp nu ska sonen ha kvällsmacka.. Vi hörs!


C ♥ J

Det har varit mycket den senaste tiden, men inte bara det vanliga ekorrhjulet utan även av något riktigt riktigt trevligt också.

I lördags gifte jag nämligen bort en av mina bästa vänner min barndomsvän, med ”en galen finne”!

Ja det är i all fall så hon har benämnt honom själv tidigare under årens lopp. När vi fick lära känna honom visade det sig att han inte var särskilt galen och nu tror jag faktiskt att hon benämner honom ”min make” istället ;-)

 

Brudparet valde att ha en mindre tillställning för själva vigseln/bröllopsdagen. Vi var två par som fick äran att vara vittnen i kyrkan och som tack för det bjöds vi på middag på hotellet och sedan fortsatte festligheterna hemma hos dem kvällen lång. De planerar även för en bröllopsfest i sommar för tjocka släkten och många vänner. 

 

Bröllopsdagen började med ett besök hos frisören som fixade både bruden och mig!! Att bli sminkad och fixad i håret uppskattade jag väldigt mycket, jag har fortfarande inte, 43 år gammal, lärt mig att hantera en hårfön och smink det äger jag knappt. Så här snygga blev vi

    

För att lyxa till det hela lite extra (och lugna nerverna) smuttade vi  på lite champange och åt chokladpraliner medans Paula piffade oss. 

                             

Sedan bar det av till kyrkan och där chockade jag kyrkpersonalen genom att högt utbrista ngt i stil med ”h-vete vad mörkt det är” här när vi travade fram i kyrkgången, förlåt gud, jesus och kyrkpersonalen men jag var lite stressad inför en av mina ”andra plikter”, fotograferingen av vigseln!!!

Nåja plikt och plikt, det borde vara drömuppdraget för oss som gillar att fota, men lite stressigt blir det med lååånga slutartider i en mörk kyrka när man helst vill undvika blixt. Och man vill ju gärna få till det, även om bruden påstår att hon inte har höga krav.  

Men det viktigaste av allt, de svarade definitivt JA båda två, på olika språk.

Efter lite (eller kanske mycket?) ytterligare fotografering i kyrkan efter ceremonin åkte vi till hotellet och avnjöt en mycket god trerättersmiddag.  

Sen får vi vara glada att chauffören lyckades ta oss helskinnade hem till brudparet efter middagen, för snöstormen var ingen lek, man såg knappt vägen. Denna storm bidrog även till att vi inte kunde fota utomhus.

 

Hemma hos brudparet fortsatte vi "frossa", för nu plockades tårtan fram


Och efter bröllopsvalsen blev det vickning..  ja jag misstänker att det enstaka kilot jag lyckades gå ned under min utmaning månaden innan låg risigt till. 

Tusen tack än en gång för att vi fick vara med om Er speciella dag och som jag skrev i kortet, det här med äktenskap är enkelt..

 

Lycka till ♥

 


Litet storfrämmande



En av de saker jag sett fram emot var att få träffa familjens nytillskott på makens sida, lilla Elias 3 mån.
Elias bor i Sthlm därav fördröjningen. Men nu är han uppe tillsammans med mamma Sanne och hälsar på sin morfar (= makens bror) och sin syster med familj.

Tack vare initiativ av Sannes syster kunde vi träffas allihop över en middag hemma hos oss igår. Jättetrevligt att träffas allihop och mysigt att få snusa lite baby igen, det händer inte alltför ofta numera.

I morgon fyller Sanne dessutom 30 år, så jag skickar ett grattis den här vägen oxå, Grattis grattis!!!

Snart får vi träffas alla igen, när Elias med föräldrar kommer upp för dop, det ser vi också fram emot.


PS! Ni som minns att jag skrev om makens bror som blev akut hjärtopererad i höstas, det är han som omnämns som morfar här ovan. Han mår bara fint nu och återgår till jobbet inom ett par dagar. DS!

Alla ♥ dag


Ibland överraskar hon oss vår tonårstjej ♥

Och självklart åt jag upp min chokladbit, ibland måste man göra undantag.


Motion vecka 5



En bild från dagens promenad, önskar i efterhand att jag åkt skidor på fjärden istället, men så behövde retursoporna föras..

Det var ljuvligt ute idag, hoppas verkligen på fler sådana dagar framöver.

Nu går jag in i sista veckan på min utmaning, på lördag upphör godisförbudet :D Jag får vara glad om jag hinner med 2 st motionspass till veckan, eftersom 3 dagar är uppbokade till annat, mycket roligt på g nu kan jag lova. Hoppas även att blogginspirationen kommer, inläggen börjar bli väldigt ensidiga och glesa..

Här nedan noteras kommande veckans motion:
Måndag: 25 min längdskidåkning (skating)
Söndag: 40 min snöskottning (man väljer inte alltid motionsform själv..)


Vecka 4



Veckorna går, två veckor kvar av min egen utmaning. Jag är inte helt sockeravgiftad än, längtar så efter en semla tex.


Det ser ut att bli mildare mot slutet av veckan, något att glädjas över, vill gärna variera motionsformerna lite mer, börjar vara less på motionscykeln.


Veckans motion noteras här:


Måndag: 30 min på motionscykeln
Onsdag: 25 min promenad  brrr kallt

Torsdag: 32 min på motionscykeln

Söndag: 40 min promenad - underbart solsken ca-10

 





Night on town


Det är inte ofta som vi roar oss ute på stan, men i lördags blev det av. Vi och fam Rautila trotsade den stränga kylan och "gjorde stan". Eller ja lite grann i alla fall :)
Vi åt på middag på Allstar och sen skjutsade vi hem barnen som hade filmkväll hemma hos oss, medan vi vuxna gick på bio.

Vi var väl alla överens om att maten inte var ngn riktig höjdare den här gången. Men filmen var bra, sevärd typ 3+/5 tyckte jag. Fast hade inte Persbrandt haft huvudrollen som Hamilton, hade det nog blivit ett lägre betyg. Han är ju grymt snygg!

Annars så har vi en skön lat söndag här i Malkinska residenset. Såg nyss en film med Emma "Dear John" en snyftare, sen ska vi tydligen se en annan snyftare ikväll ,"Jag saknar dig".


Lycka


När vår termometer i vardagsrummet visar "OFL" istället för antalet minusgrader då är det kallare än -29,9, vilket är fallet denna kväll. Det är då man uppskattar kaminen i gillestugan.

När maken och sonen tidigare ikväll var på basket-träning, då satt jag i min tysta ensamhet vid kaminen och njöööt. Njöt av den goa värmen, det rogivande sprakandet och av den ljuvliga doften. Jo man blir lätt lite lyrisk :)

Å vet ni vad, grannfrun hon går med mössa inomhus, deras ved måste ha tagit slut eller så har hon gått och blivit trendig på äldre dagar :)

Önskar er mysig vargavinterhelg!


Bikt v 2, protokoll v 3..

                             

Time flies igen, redan februari. Har roliga saker i almanackan att se fram emot både i mitten av februari och början av mars. Men fram till dess lever jag mitt asketliv utan godsaker, med motionskraven..

Syndade lite förra veckan, första synden var en liten mörk chokladbit hos frisören, jag glömde helt enkelt bort vad som gällde just då.. Den andra synden var en helt vanlig medveten synd, jag kunde inte motstå en Dumlekola från övriga familjens godispåse, så nu vet ni det.. Men motionsmålet roddes i alla fall i hamn.

Och så denna veckas motion:

Måndag: 30 min motionscykel
Onsdag: 30 min motionscykel
Lördag: 30 min motionscykel
Söndag: ca 30 min lugn promenad (m dunjacka och -27)

Det verkar mest bli inomhusmotion denna vecka, svinkallt som det är, -22,9 just nu.

Näpp nu måste jag ägna mig åt mina barn, kvällsrutiner och engelska glosor.

Godkväll


RSS 2.0